Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Viisumivapaus

Euroopan unioni ja Merkel roikkuvat kiusallisen tiukasti Erdogan naruissa...

Turkin pakolaispolitiikka on herättänyt jo pitkään ankaraa arvostelua ja nyt mahdollisesti kesäkuussa annettava viisumivapaus Turkille herättää pelkoa EU:n alueella.  Onko Euroopan unioini antanut liikaa periksi itsevaltaiselle ja yhä enemmän valtaa kahmivalle presidentti Erdoganille?

Erdogan pudotti jo pääministeri Davutoglun, jota EU:n päättäjät pitivät hyvänä ja maltillisena neuvottelukumppanina. 

Viisumivapausindeksi

Neuvontafirma Henley&Partners julkaisee vuosittain yhdessä IATA:n kanssa "viisumivapausindeksin". Se arvottaa yhteensä yli 100:n maan passeja matkustusvapauden kannalta, eli kuinka moneen maahan kyseisellä passilla pääsee ilman viisumia. Tänä vuonna listan kärjessä on Saksa, toisena Ruotsi ja jaetulla kolmannella sijalla Suomi. Suomi on ollut listan kärjessä jo vuosia. Vuonna 2014 jopa jaetulla kärkitilalla yhdessä Saksan kanssa. Saksan passilla pääsee tänä vuonna 177 :teen maahan kaikista 218.sta maailman maista. ilman viisumia.

Venäjä perui viisumivapaat matkat turkkilaisilta

Joidenkin maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Venäjän federaatioon, mutta useimmissa tapauksissa oleskeluaika Venäjällä on rajallinen ja tätä pidempään ole

Viisumittomat jokiristeilyt Imatralta Svetogorskiin

Vii­su­mit­to­mat jo­ki­ris­tei­lyt I­mat­ral­ta Sve­to­gors­kiin! – Täl­lai­nen u­nel­ma on Vuok­sen Laut­tu­ril­la Tais­to Kai­nu­lai­sel­la!

Eräitä yleisiä muistutuksia viisumikäytänteistä

Jos ulkomaalainen pyrkii maahan, johon tarvitaan viisumi, sitä varten tehdään viisumianomus.

Edes oikein tehty viisumianomus ei takaa sitä, että saa viisumin. Tämä ilmoitetaan viisumianomuksen yhteydessä hyvin selvästi.  Viisumianomus voidaan hylätä. 

Henkilö voi saada myös viisumin, mutta rajaviranomaiset silti estävät hänen pääsynsä maahan. 

Kun henkilö on maassa, hänet voidaan vielä karkottaa.

Viisumivapausneuvottelut jäihin, taloudellisista menetyksistä kompensaatiota

Aika vähäiselläkin päättelykyvyllä pystyy päättelemään, että nyt Ukrainasta alkanut uusi "kylmä sota" tulee kestämään vuosia. Tilanne tulee jäätymään erilaisten pakotteiden tasolle, aseellista konfliktia tuskin tulee.

Suomi on EU maista se, joka Viron kanssa tulee kärsimään tilanteesta kaikkein enimmin. Yhteisrintamassa on kuitenkin pakko pysyä, muuta vaihtoehtoa ei ole.

Viron ja Venäjän rajasopimus

Viro ja Venäjä allekirjoittavat rajasopimuksen tänään tiistaina Moskovassa. Sopimuksen allekirjoittavat maiden ulkoministerit Urmas Paet ja Sergei Lavrov. Yle Uutiset Ulkomaat 18.2.2014.

Venäläiset ovat asiakkaita ja naapureita

Eteläkarjalaisena olen samaa mieltä kuin kirjailija Jari Tervo: "Venäläiset eivät ole enää meidän vihollisiamme, mutta rohkeata olisi väittää heitä historian pitkän varjon vuoksi meidän ystäviksemme. He ovat asiakkaita."

Tämä ajattelu näyttää olevan yleisempää Etelä-Karjalassa kuin muualla Suomessa. Etelä-Karjalan asukkaista lähes 90 % vastustaa venäläisten viisumivapautta, kun koko maassa lukema on noin 50 prosentin luokkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä