Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtion talous

Suomellakin USA:n tavoin moraalinen velvollisuus verottaa superrikkaita enemmän.

USA:n ultrarikkaat George Sorosin johdolla toteavat avoimessa kirjeessään, että varallisuusveron vastaiset argumentit ovat yleensä teknisiä ja liioiteltuja. He vaativatkin, että valtio säätää pienen erityisveron, jonka valtavalla tuotolla voisi maksaa esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamia kustannuksia, parantaa terveydenhoitoa ja valtion taloutta.

Yhden tai kahden sentin vero jokaista varallisuuden dollaria kohti superrikkaille tuottaisi USA:ssa 3000 miljardia kymmenessä vuodessa, jolloin voisi tehdä paljon tulevaisuusinvestointeja.

Mikähän on vihervasemmiston yhteinen talouskuva?

Vihervasenta pukkaa. Kokoomus oli valmis vastuuseen mutta vastuullisilla nuoteilla. Huoli tulevasta on suuri. Tolkkua velkaantumiseen ja verotukseen voi vain toivoa. Uusien työpaikkojen synnyn tukeminen ja yrittäjyyden vahvistaminen on kestävin tapa turvata rahoitus jokaiselle suomalaiselle tärkeille palveluille. Siksi kokoomus ei linjastaan tinkinyt. 

 

Valtakunnassa syötäköön kauralesettä! -Vaihtoehto kolesterolilääkkeille

Pomminvarma keino alentaa kolesterolia on syödä vähintään 3/4 desiä kauralesettä päivässä. Voi syödä puurona tai maidon kanssa.
Esim. Elovena, tuotteen nimi on Kauralese.
Vaikuttava aine on (luontainen) beetaglukaani. Sitä on vain kaurassa ja ohrassa.

Minulla kauraleseen syöminen alensi kolesterolin 1;5:llä niin, että työterveyslääkäri kysyi kiinnostuneena, olenko tehnyt jonkin elintapamuutoksen. Olin syönyt sitä siihen mennessä ehkä puoli vuotta.

Pitäisikö Suomen ostaa 1,1 miljardilla eurolla 330 miljoonaa kiloa kukkakaalia?

 

 

wink

... vai F 35 -hävittäjiä 15 kpl?

... vai 45 285 lähihoitajaa vuodeksi?

... vai 3 kuukautta voimassa olevia Interrail Pass -lippuja 1 282 660 aikuiselle kakkosluokassa?

... vai ”Vappusataisia” 11 569 600 kappaletta?

Lähde:

Vihreät lopettavat poliittiset virkanimitykset ja korporatismin

Touko Aalto kirjoittaa blogissaan VM:n raportin suurin viisaus: "Sote-uudistus, sosiaaliturvan uudistus, verotuksen tiekartta ja työmarkkinoiden uudistaminen -- Nämä uudistukset täytyy valmistella komitealaitos-periaatteella... vaalikausien yli menevällä yhteistyöllä, jossa on mukana hallitus -ja oppositiopuolueet sekä maan johtavat asiantuntijat. Tällä tavoin voidaan sitouttaa kaikki puolueet yhteisiin kompromisseihin..." 

Aina vaan leikkauksia

 

Ei tarvitse kauan hakea otsikoita: ” Hallituksen leikkaukset ovat kurittaneet erityisesti lapsiperheitä”, ”kolmen vuoden leikkauspolitiikan tulos ei mairittele”, leikkauksia ei tulla tarvitsemaan” ”jyrkkä ei leikkauksille”, ”leikkauspolitiikalle on vaihtoehtoja” …

 

VM:n raportin suurin viisaus

Valtiovarainministeriön virkahenkilöraportin tärkein anti ja opetus ovat tässä:

”Menestyksen ja vahvan keskimääräisen talouskasvun taustalla ovat olleet toimiva demokratia ja sen kyky saada aikaan päätöksiä, vakaa, turvallinen ja luottamukseen perustuva yhteiskunta, panostaminen väestön koulutukseen, hyvinvointiin ja sosiaaliturvan luomaan turvaverkkoon, sekä luonnonvarojen hyödyntäminen.”

Sipilä ratsastelee ja patsastelee muitten hepoilla…

Tämä on sitä kuuluisaa pääministeri Juha Sipilän tarkoitushakuista "tieteellisyyttä" : Sipilän "kaikenmaailman dosentit" siis itsensäkin todistamana ja kutsumanaan nyt 'asialla'      - vieläpä ylpeileekin lähinnä toisten - muiden kuin hallituksensa - tuloksilla :

Valtiolta löytyi 840M€ osakepeliin: ”vaikutti houkuttelevalta”

Valtio on kevään aikana ostanut Solidiumin kautta 840M€:lla Nokian osakkeita (Yle uutiset 13.3.). Logiikkaa tässä on vaikea nähdä, jos muistaa hallituksen viime aikojen puheet ”taseen töihin laittamisesta”.  Kun rahaa näyttää kuitenkin löytyvän noinkin suuria summia niin nythän olisi ollut tuhannen taalan paikka panostaa koulutukseen, osaamiseen ja kokonaan uutta luoviin innovaatioihin.

Hyvä sijoitus kansantalouden kannalta olisi ollut myös rapautuvan infrastruktuurin kohentaminen.

Mutta ei. Hallituksemme pelaa mieluummin kasinopeliä Nokian osakkeilla.

Euro hajotkoon

Päämisterimme on esittänyt lehtitietojen mukaan,että virkamiehiä on Suomessa kymmeniätuhansia liikaa, jota ei yksityinen sektori voi elättää. Totta onkin se. että virkamiehet palvelevat itsenäisen Suomen kansalaisia ja luovat puitteitä yhteiskunnan muuta toimintaa varten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä