Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Pertti Kurikan nimipäivät

Muistumia menneisyydestä

 

 

Historia toistaa itseään aina joissain helposti tunnistettavissa  muodoissa yhteiskunnan kehittyessä turbulensseina aaltoina - tässä mielessä onkin mitä mainioin hetki hakea yhtymäkohtia nykyisyyteen  maamme dokumentoidusta historiasta :

 

https://

 

https://

 

https://

 

Pertti Kurikan Nimipäivät pakolaisten asialla

Suomen keväinen Eurovisio-ylpeys, kehitysvammaisista äijistä koostuva Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtye (PKN) osallistuu pakolaiskeskusteluun. Tuoreella videolla on lähes Bob Dylan -henkinen tiukka kannanotto, akustisena.

https://www.youtube.com/watch?sns=fb&v=pSurMupQOQA&app=desktop

Kannanotto on tärkeä. PKN on kansainvälisesti kova rock-ryhmä, joka nauttii melkoista kulttisuosiota. Ja ennen kaikkea, yhtye aloitti uransa kunniallisen asumisen puolesta ja päähänpotkimista vastaan ensimmäisellä hitillään vuonna 2009:

Hyvää nimipäivää!

Pertti Kurikan Nimipäivien tappio euroviisujen semifinaaleissa on tuottanut enemmän spekulaatioita kuin Suomen jääkiekkojoukkueen tappio omassa mittelössään. Yksi yhteinen tekijä kuitenkin aina löydetään. Se on tuomaripeli.

Nimipäivät finaalista tiputtivat kuulemma itäisten maiden tietäjät, jotka äänestävät ikiaikaisesti vain rajanaapureitaan ja muita itäisiä valtakuntia. Suomea ei enää lueta itäiseksi valtakunnaksi, koska valtionjohtomme on hoitanut meidät länteen. Ennen vanhaan maailmalla meidät miellettiin osaksi Venäjää.

Ei maistunut punkki eurooppalaisille

Monelle Pertti Kurikan Nimipäivien murskaavaa UMK-voittoa katsoneelle eilinen Euroviisujen semifinaalitulos oli pettymys. Ei ollut Eurooppa vielä valmis kehitysvammaisten perustamalle punkbändille, pohditaan.

Myös saksalaiset ovat kummissaan. Pertti Kurikan Nimipäiviä pidettiin ennakkosuosikkina ja heidän ylleen oli kovasti povattu jo viisuvoittajan viittaa. Nyt kasvoilla lepää pettymys. Mitä tapahtui?

Omanarvontunto on ihmisoikeus

Ihmisoikeudet eivät olisi voineet saada parempaa lähettilästä, eikä Suomi euroviisu-edustajaa kuin Pertti Kurikan Nimipäivät. Lisäksi punkin ystävät iloitsevat ”kunnon” punk-musiikin paluusta parrasvaloihin. PKN:llä ja Suomella on vain voitettavaa Euroviisuissa, joka on ollut aina erilaisuutta arvostava riemujuhla. PKN:n kannustavaa vaikutusta Euroopan vammaisyhteisön itsetunnolle voi vain kuvitella.
 

Mikä mättää kehitysvammaisten oikeuksissa?

Katselin eilen taasen perheeni kanssa Pertti Kurikan Nimipäivistä kertovan dokumentin Kovasikajuttu. Dokumentin aikana itketti ja nauratti ja kehitysvammainen lapseni törötti koko ohjelman ajan hiiskumatta ja silmät tapillaan.

Eniten minua jäi mietityttämään kehitysvammaisten itsemääräämisoikeus. Asia on suorastaan ahdistava kehitysvammaisen lapsen äitinä.  Katsokaapa mm. näitä  PKN:n sanoituksia:

Päättäjät sulkevat ihmiset suljettuihin huoneisiin

Mutta me ei haluta olla niissä huoneissa niin

Kurikka-rumpalille polkupyörä vangeilta

Suomen eurovisio-ylpeys, Pertti Kurikan Nimipäivät –yhtye (PKN) teki viime viikolla vankilakeikkoja. Äijät kävivät myös Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan keikasta voi lukea vaikka täältä:

http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/284987-palauttakaa-meidan-pyorat

Oleellista on, että marginaaliryhmät tapasivat toisensa. Yhteiskunta ei päästä vankia eikä vammaista helpolla. Jokainen saa miettiä miksei marginaalissa eläviä kelpuuteta yhteiskuntaan.

Vammainen yhteiskunta

Kuten kaikki ovat varmasti huomanneet, on punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät valittu edustamaan Suomea vuoden 2015 Euroviisuissa. Yhtye on siinä mielessä erityinen, että se on tietääkseni ensimmäinen punk-bändi ikinä joka pääsee tavoittelemaan viisuvoittoa. Tämän lisäksi on kaikilla bändin jäsenillä kehitysvamma.

 

Kirje Kreikasta

Sain ystävältäni kirjeen Kreikasta, jossa hän asuu. Kreikan tukipaketit eivät ole auttaneet tavallista Kreikkalaista millään tavalla vaan Eu:n ja Troikan toiminta on vain kurjistanut elämää. Seuraavan kerran kun matkaat Kreikkaan, olisi suotavaa ettei siellä kyseltäisi minkä saaren Suomi saa tai tuoda jatkuvasti esiin sitä kuinka paljon me suomalaiset heille maksammekaan.

Ylen puolueettomuus ja” housut kintuissa” olevat haastateltavat?

Kuten US uutisessaan tänään kertoo, sanoudun irti Tom Packalenin eilisistä lausunnoista Ajankohtaisessa kakkosessa koskien Yk:n vammaisten oikeuksien sopimusta. Sopimus todella on merkittävä eikä sen vaikutuksia voi kiistää. Aivan kuten Sami Helle toteaa: ” Eipäs ruveta vähättelemään.” Ja Perussuomalaisten virallinen kanta ei ole vähätellä sen enempää kyseistä sopimusta kun vammaispolitiikan tärkeyttäkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä