Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Maakunta- ja sote-uudistus; perustuslakivaliokunta; sote

Sote - Miten eteenpäin?

Hallituksen suurin virhe oli lastata sote-laiva täyteen sinne kuulumatonta tavaraa. Väestö ikääntyy ja siksi Suomi olisi tarvinnut ja tarvitsee edelleen nimenomaan laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut turvaavan rakenneuudistuksen. Uudistukselle asetetut alkuperäiset tavoitteet ovat edelleen päteviä: sujuvien palveluketjujen eli integraation kautta tuotu kustannusnousun hillintä ja painopisteen siirtäminen kevyempiin perustason palveluihin. Tätä tarvitsemme edelleen, ja hukatun hallituskauden vuoksi entistä kiireellisemmin.

Opposition perintö

Yleensä vaalikauden päättyessä arvioidaan mitä kunkin hallituksen kaudesta jää perinnöksi.
Tällä kertaa on hyvä käsitellä myös opposition perintöä eräiltä osin.

Sote-uudistusta on jyllätty kohta 15 vuotta ja kohta taas jatketaan ja valmista... tulee..., ehkä joskus, jos silloinkaan. Se mistä on nyt syytä olla vakavasti huolissaan on nämä opposition käyttöönsä ottamat viivytystaistelustrategiat.

Kolmas kerta toden sanoo, sotessakin?

Hallituksen sote- ja maakuntalakiesityksestä ei näytä tulevan Suomen historian suurinta hallinnon uudistusta. Sen sijaan se jää historiaan esimerkkinä poikkeuksellisen kehnosta lainvalmistelusta, jossa pyrkimykset yksityisen sote-bisneksen laajentamiseen ja julkisten menojen leikkaamiseen ovat syrjäyttäneet sosiaaliset perusoikeudet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä