Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Kun eduskuntaa vaivaa jatkuvat riitelyt soteineen ja makuineen?

Sote - Miten eteenpäin?

Hallituksen suurin virhe oli lastata sote-laiva täyteen sinne kuulumatonta tavaraa. Väestö ikääntyy ja siksi Suomi olisi tarvinnut ja tarvitsee edelleen nimenomaan laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut turvaavan rakenneuudistuksen. Uudistukselle asetetut alkuperäiset tavoitteet ovat edelleen päteviä: sujuvien palveluketjujen eli integraation kautta tuotu kustannusnousun hillintä ja painopisteen siirtäminen kevyempiin perustason palveluihin. Tätä tarvitsemme edelleen, ja hukatun hallituskauden vuoksi entistä kiireellisemmin.

Sote kaatuu – kolme ratkaisevaa virhettä

“Sote kaatuu.” “Hallitus on löytänyt sote-sovun.” “Sote kaatuu.” Nämä otsikot ovat vuorotelleet kymmenen vuoden aikana useita kertoja. Valtavasti aikaa ja rahaa vienyt sote-maakuntauudistus on raukeamassa tällä hallituskaudella. Enää odotamme perustuslakivaliokunnan lausuntoa ja sen jälkeen hallituksen viestintää asiasta.

Riitelevä eduskunta on huonoa mainosta Suomelle

Ovatkohan arvoisat kansanedustajat tulleet ajatelleeksi minkälaista Suomi-kuvaa välittyy maailmalle, kun eduskuntaa vaivaa jatkuvat riitelyt soteineen ja makuineen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä