Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Kapitalismin logiikka

Suomi tarvitsee sopeuttamista

Olen huomannut että keskustelu maahanmuuton välttämättömyydestä perusteltuna työvoiman tarpeella nousee esiin kerta toisensa jälkeen. Mihin me oikeastaan tarvitsemme tuota työvoimaa? No tietenkin talouskasvuun. Mihin me sitten tarvitsemme talouskasvua? Kuulemma pankit ei tykkää jos ei talous kasva ja EU ei tykkää jos ei talous kasva ja silleen...

 

Kuinka pankit kompastelevat kapitalismin uhreina

Pankkiosakkeiden arvot olivat jo vuosia laskeneet, vaikka samalla osinkotuotot olivat nousseet. Välillä jotkin poliittiset päätökset ja keskuspankkien toimet olivat parantaneet kursseja, mutta vaikutukset olivat aina olleet lyhytkestoisia, ja pankit alkoivat yksi toisensa jälkeen olla romahduksen partaalla. Tämä herätti huolta myös Pikku-Mustan yliopistossa.

Rahan kiertokulku on rikki

Kun vuosituhannen alussa opiskelin kansantaloustiedettä yliopistolla, opetettiin varmana totuutena, että verojen alentaminen kohentaa taloutta. Kirkkain silmin hoettiin, että kun raha on rikkaiden käsissä, he sijoittavat sen fiksusti. Huonommassakin tapauksessa he tallettavat sen pankkiin, joka puolestaa sijoittaa sen fiksusti tai jakaa lainoina uusille yrityksille. Verot siis kannattaa pitää matalina, jotta raha kiertäisi.

Suurin viisaus - ja kuka sen lausui?

MIKÄ on se suurin viisaus, jonka olet koskaan kuullut lausuttavan, ja kuka  tämän viisauden on lausunut?

Poimin alle muutamia esimerkkejä, ja jos sinulla on oma ajatus tai viisaus, kerro.  Se voi olla tietysti lainattu,  äidin tai isän antama  elämänohje, tai mikä vain ja mistä vain hihaan tarttunut.  Ja ohitetaan nyt Jeesuksen vuorisaarna ja Mooseksen kymmenen käskyä, sillä tuskin on ketään joka voisi sanoa  eläneensä niiden  mukaan, täysin.    

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä