Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvä yhteiskunta

Aktiivimalli revisited - selkeä askel parempaan

Aktiivimalli omalta osaltaan on kelpo askel kohden talouspoliittisten toimenpiteiden lopullista tavoitetta eli saada Suomen talous kestävälle pohjalle ja mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyminen.

 

Silmäilin viimein lävitse aktiivimallin työttömältä edellyttämät toimenpiteet työttömyyskorvauksen tasoalennuksen välttämiseksi. Ylivoimaisiksi niitä on huono kutsua, kun työnhakijan omaehtoinen itsensä kehittäminenkin eli opiskelu on listalla vaihtoehtona.

 

Tieteen ja tiedepopulismin välinen taistelu näkyy mediassa pelottavana

Jälleen kerran Talouselämä herkuttelee tekoäly-hirvityksillään.

Tekoäly näyttää olevan kuin vipuvarsi, joka heittää kirjoittajansa nirvanaan, glooriaan nauttimaan elinikäisistä rikkauksista. Näinkö se menee? ... ainakin populistin mielestä.

Suomen olemassaolon pikakurssi: kyberneetikko opettaa

Ensimmäinen suomalainen onnistui aikanaan saamaan jälkeläisiä, mutta alkuräjähdys ei häntäkään luonut. Jo tämä lause johdattaa kykyjen ja ohjauksen tutkimukseen, kybernetiikkaan sekä Suomen aitoon historiaan. Ylin kuva selittää ”viable system” -periaatteen, ensimmäinen elinkelpoinen suomalainen. Hänen identiteettinsä (S5) oli suomalaisuus, keskiaivoillaan hän näki tulevaisuuteen (S4 liittyy tutkimukseen ja kehitykseen, R & D). Alimmalla aivokerroksella (S3) hän piti itsensä elinvoimaisena: söi, karkotti sudet ja lisääntyi. Sama metafora sopii myös valtioon.

Hallituksen Turun AMK:lla teettämä melututkimus

Hallitukset pitävät pilkkanaan tavallisia kansalaisiaan. Julkaistut selvitykset kertovat, ettei mitään haittaa TUULIVOIMAMELUSTA AIHEUDU tuulivoimaloiden lähellä asuville asukkaille. Ja kuitenkin nimenomaan tavallisen kansalaisen käsitys asiasta on päinvastainen.

 

IILÄINEN IHMINEN 18.6.2017 23:43

[Tuosta tutkimuksesta en tiedä, mutta täällä Iissä kyllä meillä ainakin tuntuu tuo kumma "humina" ja se aiheuttaa unettomuutta ja stressiä. Mutta ei meiltä ainakaan mitään kysytty kun tuota tutkimusta tehtiin.]

Melun terveysvaikutukset

Amerikassa on tunnistettu meluhaittojen aiheuttamat riskit ihmisten terveydelle! Vieläkö ongelmasta vaietaan ja kielletään sen haitat terveydelle ja hyvinvoinnille edelleen, ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista välittämättä? “Must we wait until we prove every link in the chain of causation? I stand firmly with Surgeon General Burney’s statement of 10 years ago. In protecting health absolute proof comes late. To wait for it is to invite disaster or to prolong suffering unnecessarily.”

 

Demokraatin demonisoinnin kauhea lopputulos

Euroopassa tehdään (onneksi) vähän poliittisia murhia; poliittisia siis siinä mielessä, että tunnettu poliitikko yksinkertaisesti tapetaan hänen näkemyksensä takia. Sellainen kuitenkin tapahtui suvaitsevaisuuden ja demokratian mallimaassa, Hollannissa, keväällä 2002. Maan sodanjälkeisen historian ylivoimaisesti kirkkain poliitikkotähti Pim Fortuyn (lausutaan: fortäyn) ammuttiin radiostudion pihalla, hieman ennen parlamenttivaaleja ja juuri kun hän oli ollut radiohaastattelussa.

Demokraattinen vallankumous

Jos et äänestä, et voi valittaa.

 

Näinhän meille väitetään, joko päättäjien tai näiden hännystelijöiden toimesta, eikä syyttä: politiikka on kilpailua äänistä, eikä äänettömien asioita kannata ajaa jos ei siitä itse edustaja hyödy. Kannatuslukemia analysoidaan mediassa neuroottisesti ja ääniharavat saavat puolueissa enemmän sananvaltaa kuin hädin tuskin sisään päässeet.

 

AINA voi valittaa. Kun johtoportaasta sanotaan ettet SAA valittaa, ehkä sinun juuri tällöin PITÄÄ valittaa.

 

Pragmatismi vai kompensaatio?

Tuttavani oli taloudellisissa vaikeuksissa. Syynä on se, että nykyajan työttömyyskorvaus ei tunnu elävän maailmassa jossa ihmisillä on muitakin kuluja kuin vuokra. Tähän normaaliin sometuskailuun ilmestyi perin juurin erikoista kommentointia. Innokas kertoi, että "mä en tykkää siitä että ihmiset valittaa vaikka saa ilmaista rahaa. Monessa maassa ei ole sosiaaliturvaa ollenkaan". Tätä sävytettiin eettisellä teorialla "ite nään sosiaaliturvan bonuksena" Mukana oli myös kehoitus "vedä ittes jojoon".

Yrittäjäyhteiskunta?

Taas on yrittäjän tyypillinen viikko takana. Matkapäiviä 4 ja päivien pituudet keskimäärin 12 tuntia. Siis peruskauraa monelle yrittäjälle. Parin viimeisen viikon aikana on tullut keskusteltua monen yrittäjän kanssa ja ja ihmeteltyä samalla nykyisin välillä vilahtelevaa termiä "yrittäjäyhteiskunta". Kukaan tuntemani yrittäjä kun ei tunnu tuota termiä tuntevan tai tunnistavan. Olisi mielenkiintoista saada esimerkiksi Suomen noin 180.000 pienyrittäjän näkemys siitä, miten Suomessa yhteiskunta edesauttaa tai mahdollistaa yrittäjyyttä.

Muualta tulleet kansalaiset.

Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Taas se vaalien alla keskustelu kiihtyy......

Siilinjärvi; kunta Savossa. Asukkaita n. 21.000.

Maahan muuttajia Siilinjärvelle on tullut jo 90-luvulta lähtien.

Aluksi nimitys oli "somali", lie sieltäkin päin tullut. Mutta oli yleisnimitys. Aluksi vähän kyräiltiin. Mikähän ihminen se tuokin on; nopeasti sopeuduttiin. He käyvät töissä, ovat yrittäjiä.

Kun katsoo esim, lapsia joukkona koulun loputtua. Lähdetään kylälle. Siellä ne maahanmuuttajien lapset (lapsenlapset) kulkevat ja ihan sovussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä