Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Elintasomatkailu

Vastakkainasettelun aika Vol.1 - Suomen taloustilanne ja kiukuttelevat osapuolet

Viime aikoina kaksi asiaa on vellonut mediassa, Suomen taloudellinen tilanne ja Sipilän hallituksen toimet ja päätökset sekä pakolaiskriisi, joka koskettaa koko Eurooppaa. Tunteita herättäviä asioita, joihin kansalaiset tietysti ottavat kantaa, joskus maltillisemmin, toisaalta joskus taas huomattavasti tunnepohjaisemmin. Jokainen meistä varmasti haluais, että asiat ratkeavat, mutta pelkään, että nykysukupolvi ei malta odottaa tuloksia, vaan päätökset ja ratkaisut tulee saada heti. No ei tämä homma vaan niin toimi.

Elintasosurffausta helpotettava

 

 

Viime aikoina uutiset ovat käsitelleet paljon Eurooppaan kohdistuvaa siirtolaisvirtaa, ja suomalaiset poliitikot presidentti Niinistöä myöten ovat joutuneet ottamaan kantaa asiaan. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Poutsalo paheksuu näitä “elintasosurffareita”, jotka kehtaavat paeta sotaa ja pyrkiä hyvään elämään. Poutsalon näkemyksien mukaan nuorten miesten tulisi mitä ilmeisimmin mielummin liittyä Syyrian armeijan tai Isiksen kaltaisiin terroristijärjestöihin “puolustamaan isänmaataan”, vai kuinka te muut tulkitsette lausunnon:

Puolassa - elintasomatkailun kustantaminen ei ole pakollista

Vietin pitkän viikonlopun Krakovassa, tuli vierailtua Schindlerin Deutsche Emaillewaren-Fabrikissa ja Auschwitz - Birkenaussa.

Hiljaiseksi veti mutta vielä vaikuttavampi on Terezín Tsekeissä vaikka onkin luonteeltaan erilainen. Suosittelen käymään jos nurkilla liikkuu.

Kaupunki oli yllättävän siisti ja hintatasoltaan suomalaiselle sopiva, halpaa oli. Lyhyellä otannalla pintapuolisesti puolalaiset ovat ystävällista ja avointa sakkia, toki kaikkia 800.000 krakovalaista en tavannut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä