Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaalikampanjat

Vihreät vs Perussuomalaiset

Puolueiden viimeaikaisesta käyttäytymisestä olen tullut siihen tulokseen, että vaalikampanjoiden alkumetrit ovat menossa. Vihreät ja Perussuomalaiset ovat mieltäneet itsensä toistensa vastapareiksi. Edellisten vaalien alla se sanottiin myös ääneen. Puolisen vuotta ennen vaaleja olen pannut merkille  seuraavat kärkiaiheet.

 

-Vihreät puhuvat köyhistä

-Perussuomalaiset puhuvat ulkomaalaisista

 

Vihreillä luontoasiat ovat väistyeet sivummalle ja Perussuomalaiset ovat unohtaneet suomalaiset.

Kamppailu vallasta - eduskuntavaalikampanjat 1945-2015

Tänään julkaistussa kirjassaan Eduskuntatutkimuksen tutkijat Erkka Railo, Mari K. Niemi, Sini Ruohonen ja Ville Pitkänen kertovat, miten eduskutavaalikampanjat ovat vuosien saatossa muuttuneet vuosina 1945-2015. Sivutuotteena kirjassa tulee esiin suomalaisen yhteiskunnan voimakas muutos sotien jälkeen, ja miten infrastruktuurin ja eri viestintävälineiden kehittyminen ovat vaikuttaneet eri puolueitten vaalikampanjointiin.

http://yle.fi/uutiset/3-9225050

Vuosi sitten en päässyt Posiolle

Olen huomenna, lauantaina 20.2., menossa Posion koulukeskuksessa pidettäville Posion messuille, ja olen siellä koko päivän. Messuilla on erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen väkeä kertomassa toiminnastaan, myymässä tuotteitaan jne. – myös Keskustalla on siellä oma pöytä. Toivon tapaavani mahdollisimman paljon posiolaisia ja saavani hyviä evästyksiä työhöni.

Kevyt loppukiri

Jos minut valitaan eduskuntaan, lupaan ajaa sellaisia asioita joita itse katson tärkeiksi ja joista olen tässä blogissa kirjoitellutkin, välittämättä siitä mitä muut puolueet tai edes yksittäiset kansanedustajat/ministerit asioista ajattelevat.

Arjesta vieraantuneet poliitikot

Meitä poliitikkoja moititaan toisinaan siitä, että olemme vieraantuneita tavallisen ihmisen arjesta. Onneksi on kuitenkin kampanja-aika, jonka aikana todellisuudesta vieraantuneellakin ehdokkaalla on mahdollisuuksia löytää kosketuskohtia tosielämään.

Kun ehdokas herää aikaisin lauantaiaamuna värjöttelemään torille säästä riippumatta, pystyttää telttaa puuskaisessa tuulessa ja yrittää kiinnittää ohikulkijoiden huomiota eri keinoin, hän alkaa ymmärtää torikauppiaita.

Kokoomus voittaa sittenkin?

Tässäkin palvelussa on joitain kokoomukseen hieman skeptisesti suhtautuvia henkilöitä. Osa kuitenkin on huomannut että puolueen ja maan uudistaminen samaan aikaan on ainoa tapa onnistua ainakin toisessa. Puolueiden sisällä on harvemmin niin voimakkaita rajalinjoja kuin puolueiden välillä, joten kokoomus on onnistunut osoittamaan että meillä on selkeä näkemys mitä pitäisi tehdä ja oli aiemmin myös siitä mitä olisi pitänyt tehdä. Talousguruna pidetty ex-yrittäjä Juha Sipilä lietsoi opppositiosta silloista ministeri Arhinmäkeä vastustamaan osinkoverouudistusta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä