Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Aivokato

Suomi elämän kauttakulkumaana

Suomi on yhä enemmän kauttakulkumaa, ei ainoastaan tänne tuleville ulkomaalaisille, vaan myös suomalaisille. Suomeen kannattaa syntyä, täällä on hyvä käydä koulua, mutta työuraa kannattaa jo harkita muualla, jos suinkin vain kykenee.

Pari kuukautta sitten olin tilaisuudessa, jossa oli Suomeen muuttaneita, etupäässä afrikkalaisia. Keskustelun kääntyessä työelämään, syntyi mielenkiintoinen ajatuskulku. Täällä asuvien keskuudessa näytti pienenä, mutta selvästi kannatusta saavana ilmiönä olevan Suomi vain väliaikaisena asemapaikkana. 

Lyhyesti aivokadosta Saksaan

Hallituksen politiikka on tehnyt nopeaa tulosta, kuten kaikki tiedämmekin. Hallituspuolueiden suunnitelmat etenevät aikataulussa ja vievät suomalaisen osaamisen tehokkaasti ulkomaille, muun muassa Saksaan, jossa meitä onkin jo aika monta suomalaista nuorta ja osaavaa elintasopakolaista. Voitaisiin puhua myös aivokadosta, mutta se kuulostaisi jo ihan Venäjän menolta (mikä ei tietenkään muistuta ollenkaan viime aikaista Suomea). Joka tapauksessa me taidamme kaikki jäädä aivoinemme tänne.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä