Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kaikki blogit puheenaiheesta Agenda2030

Agendojen agenda - mihin YK sopimuksillaan pyrkii?

Keskustelu GCM-sopimuksesta on vihdoin herännyt, joskin Suomen mediassa edelleen niistä asetelmista, että sopimusta karsastavat tahot ovat vain tyhmiä, ymmärtämättömiä rasisteja ja "äärioikeistolaisia" - niin maat, puolueet kuin yksittäiset henkilötkin.

Kestävää kehitystä – jokaiselle

“Maapallo pystyy tyydyttämään kaikkien tarpeet, mutta ei kaikkien ahneutta.”

– Mahatma Gandhi

Gandhin sanoma tiivistää hyvin YK:n kestävän kehityksen agendan. Ihmiskunnan elämäntapoja, talousjärjestelmiä ja politiikkaa pitää muuttaa siten, että kaikkien ihmisten perustarpeet pystytään tyydyttämään rajallisten resurssien maailmassa. Mutta ahneutta ja ylikulutusta maailma ei kestä.

Agenda2030 – vastuu maailmasta on meillä kaikilla

YK asetti vuonna 2000 kahdeksan konkreettista vuosituhattavoitetta maailman kehitykselle. Tavoitteiden keskiössä oli köyhyyden puolittaminen vuodesta 1990 vuoteen 2015 mennessä. Nyt kun tuo vuosi on takana, tiedämme, ettei köyhyys, kurjuus ja kärsimys ole maailmasta loppunut. Tavoite äärimmäisessä köyhyydessä elävien määrän puolittumisesta on kuitenkin täyttynyt ja kehitys on monilla muillakin mittareilla tarkasteltuna ollut positiivista. Tämä iso positiivinen kehitys unohtuu usein negatiivisen uutisvirran keskellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä