Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Lähiomaisesta ulkopuoliseksi viranomaispäätöksellä

Omainen – vammaisen pahin vihollinen

Tänään 12.01.2012 tulee tasan kolme vuotta siitä kun sain Raution toimintakeskuksen toiminnanjohtajalta seuraavan tekstarin .... Koska ette ota puheluita vastaan, niin ilmoitan ylilääkärin T. P-n. ohjeen teille. Lapsenlapsen tilaan vuoksi hän ei voi tavata ketään omaisiaan ja vieraita Rautiossa. Asiaan palataan tulevana maanantaina. Tämä on lääkärin määräys kaikille. I.V-n. Raution toimintakeskuksen toiminnanjohtaja eristi minusta autistisen kehitysvammaisen orvon lapsenlapseni perättömin perustein.

Toiminnanjohtaja sai uskomaan puhelinsoitolla 12.01.2009 päivystävän poliisin pahoinpitelystä, jota poliisi ei lähtenyt toteamaan paikan päälle. Samoin toiminnanjohtaja sai uskomaan terveyskeskuksen lääkärin pahoinpitelystä. Lääkäri antoi lausunnon, jonka mukaan minä olisin pahoinpidellyt lapsenlastani omalla asunnollani 11.01.2009, vaikka lapsenlapseni ei ollut luonani enää sinä päivänä ja lääkäristä puhumattakaan, että olisi ollut näkemässä tapahtumaa.

Toimintakeskuksen henkilökunta ei ollut havainnut lapsenlapsessani mitään vammoja 11.01.2009. Puhumaton lapsenlapseni oli näyttänyt käsimerkillä, että viikonloppu luonani oli mennyt hyvin. Henkilökunta oli havainnut mustelman vasta maanantaiaamuna 12.01.2009 jolloin lapsenlapseni käytös oli muuttunut levottomaksi. Nämä seikat tukevat sitä vaihtoehtoa, että lapsenlapseni vammat ovat aiheutuneet vasta sen jälkeen kun hän oli palannut Raution toimintakeskukseen. Vammat ovat voineet aiheutua myös tapaturmasta.

Lapsenlapseni on yli 180 cm roteva nuori mies ja minä yli 20 cm lyhyempi hänen mummo. En minä eikä kukaan autistien kanssa työskennellyt lähde omaan turvallisuuttaan uhaten lyömään aikuista miestä, paitsi toinen vammainen, joka ei ymmärrä tilannetta!

Kaakkois-Suomen syyttäjäviraston kihlakunnansyyttäjä vapautti minut rikosepäilyistä 20.11.2009. Vantaan käräjäoikeus kuitenkin poisti minulta jo 28.8.2009 edunvalvojuuden ja määräsi pojalle viranomaisedunvalvojan henkilöä koskeviin asioihin.

Käräjätuomari totesi Raution toimintakeskuksen johtajan ilmoituksen mukaan, etten minä, isoäiti, ole enää tapaamiskiellossa tyttärenpoikaani. Toiminnanjohtaja ilmoitti oikeudenistunnossa (28.8.2009!), että oli purkanut 3.3.2009 kehitysvammalain 42§ perusteella tekemänsä tapaamisrajoitteen. Kuitenkin sama yksityinen toimintakeskus saman toiminnanjohtajan johtamana jatkaa edelleen julmaa viranomaisvieraannuttamista ja pitää edesmenneen tyttäreni poikaa suljettujen ovien takana, eikä anna hänelle mahdollisuutta tavata isoäitiään eikä myös 98 v.isoisoäitiään.

Lapsenlapseni ystävät hänen entisestään elämästään eivät ole myöskään päässeet käymään lapsenlapseni luona. Raution toimintakeskuksen joulumyyjäisistä käskettiin poistumaan jopa vieraita, jotka kyselivät liian arkoja asioita! Mikä ihmeen laitos?

Onko oikein, että edunvalvoja ja palvelukoti määrittelevät kuka kuuluu kehitysvammaisen asukkaan perheeseen ja ketä hän saa tavata? – Henkilön lähin omainen korvataan viranomaisella.

Ihmetyttää maksajakunnan Vantaan passiivisuus tässä asiassa!, koska palvelujärjestämisvastuussa oleva kunta vastaa viime kädessä menettelyn oikeellisuudesta tilanteessa, jossa henkilön yhteydenpitoa on rajattu, näin sano Eduskunnan oikeusasiamies.

Tapauksessamme rikotaan Suomen perusoikeuksien 7§, henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti ilman laissa säädettyä perustetta sekä Euroopan unionin perusoikeuskirjan 6 artiklaa , oikeutta vapauteen ja turvallisuuteen ja 7 artiklaa, yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta.

En ymmärrä enkä tulee koskaan ymmärtämään tätä julmuutta! Miksi lapsenlapseni piilotetaan minulta Raution toimintakeskuksessa? Ei edes anneta tavata valvotuissa olosuhteissa niin kuin muille omaisille, joilta viranomaiset ovat vieneet huostaan lapset tai vammaiset perheen jäsenet!?

.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Heli Hämäläinen

Oletko kuullut kidutuksen vastaisesta komiteasta?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kidutuksen_vastainen_...

Mitä virkaholhoojaan tulee, sen käyttäminen on rutiinijuttu. Mutta lapsenlapsellasi on oikeus myös vaihtaa häntä mikäli hän kykenee muodostamaan tahtotilan.

Omaistensa tapaamisoikeutta hoitokoti ei voi rajoittaa, silloin se on halveltavaa ja epäinhimillistä kohtelua. Edunvalvojan määrääminen ei vaikuta asemaasi hänen omaisenaan. Edunvalvonta ei ole huostaan otto.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Heli Hämälainen. Kiitos kommenttistasi!

Tapauksessamme rikotaan kaikkia mahdollisia lakeja ja pykäliä! Ja viis siitä!

Käräjätuomarin päätöksessä oli sanottu, että minut vapautetaan edunvalvojan tehtävistä ei sen takia, että olisi sopimaton tehtävään, vaan erityisistä syistä!? Erityinen syy mielestäni on se, että Raution toimintakeskus ei tykännyt, että kyselin diapam-lääkkeen käytöstä lapselapselleni!

Tästä näköjään ei tykännyt myös Vantaan maistraatti, vaikka 17 vuoden ajan jolloin olin edunvalvojana asuessamme Vantaalla, en saanut maistraatilta yhtäkään huomautusta, että olisin hoitanut asian huonosti, päinvastoin on olemassa dokumentti, jossa maistraatti ilmoitti lausunnossaan, että olen hoitanut edunvalvojan tehtävät moitteettomasti!

Näköjään toimintakeskuksen johtaja sai uskomaan myös niin maistraatin kuin myös Vantaan kehitysvammahuollon viranomasia millaiseksi hirviöksi muutuin muuttaessani lapsenlapseni kanssa Imatralle!

Käräjätuomarin päätöksessä (28.8.2009) kuitenkin sanotaan, että minulle isoäitinä on oikeus ja jopa velvolisuus tavata lapsenlastani ja välittää puhumattoman lapsenlapseni tahtoa täältä Imatralta Vantaalle, jossa virkaedunvalvoja ja jolla on vielä ainakin parisataa muita valvottavia. Edunvalvoja vastasi minulle, ettei tarvitse minun apua siinä.

Olen tietoinen kidutusvastaisesta komiteasta, mutta miten se meitä voisi auttaa? Yksittäistapaukseen kukaan ei halua puuttua!

Heli Hämäläinen

Eiköhän komitealle voi kirjoittaa kirjeen. Kerro kirjeessä kuka olet ja miksi kirjoitat heille. Kerro, että tyttärenpoikaasi pidetään autismin vuoksi hoitokodissa eristyksissä ja hänelle on syötetty / syötetään psyykelääkkeitä. Autismi ei ole psyykkinen sairaus.

Kerro eristyksestä ja toiveesta, että komitea vierailisi hoitokodissa tarkastamassa tyttärenpoikasi hoidon lainmukaisuutta.

Voimia. Tässä linkki suomeksi.

http://www.cpt.coe.int/finnish.htm

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Heli antoi yllä hyvän neuvon edunvalvojasta ja yhteydenotto kidutuksen vastaiseen komiteaan on erinomainen ehdotus, sillä kidutustahan se on molemmille, sekä isoäidille, että lapsenlapselle, viranomaisten tekemänä.

Olen hieman seuraillut huostaanotettujen vanhempien taisteluja ja edesottamuksia netissä, ja niistäkin muutamasta tapauksesta voi päätellä, että sosiaalitantoille on annettu liikaa viranomaisvaltaa, eikä mitään kontrollia! Kuitenkin vieraan valtion puuttuminen toisen maan sisäisiin asioihin on ehdottomasti väärin.

Näyttää siltä, että koska viranomaistoiminta on moraalitonta, vaikkakin laillista, uhrien pitäisi organisoida suoraa toimintaa, eläinsuojeluaktivistien tapaan, tai koijärvrläisten tyyliin, sitoa itsensä kettingeillä kiinni näiden laitosten johonkin sopivaan kohtaan ja pitää niin kauan mekkalaa, kunnes vääryydet korjataan.

Värvätkää nuoriso mukaan, he vielä uskovat oikeudenmukaisuuten ja jaksavat taistella. Lainsäätäjät pelkäävät joukkovoimaa, persut hyvänä esimerkkinä. Teikäläisiä olisi hieman hankalaa rasistisoida ja demonisoida.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Elina Moustgaard, kiitos kommenttistasi!

- Kidutusta tämä on meille molemmille!
Kehitysvammaisten henkilöitten kohdalla on erittäin vaikea saada omaisia yhteiseen rintamaan taistelemaan perheen jäsentemme puolesta. On päällä pelko, että omaiselle käy siellä suljettujien ovien takana vielä huonommin!Ja kokemuksestani sanon, että on syytä pelätäkin! Kosto on lähellä!

En pysty värväämään ketään täällä Imatralla, koska kaikki viranomaiset ja ihmisetkin ovat kääntänet selkäänsä meille lapsenlapseni kanssa! Ei edes seurakunta tullut apuun, vaikka pyysin.

Raution toimintakeskuksen toiminnanjohtaja on jopa onnistunut hiljentämään paikalliset lehdet : esimerkiksi Uutisvuoksi on kieltänyt toimittajaa julkaisemaan "enää sanaakaan Heistosesta"!?

Olen niin pettynyt suomalaiseen järjestelmään, sen viranomaisiin, jotka mielestäni törkeästi tunkeutuvat syvälle perhe-elämään ja rikkovat julmalla kädellä perherakenteita ja tuhoavat perhesuhteita. Niin tapahtuu myös lasten huostaanotoissa!

Miksi kuusi perhe-surmaa kymmennen kuukauden aikana, jossa kymmen lasta surmattu hyvinvointivaltiossa demokrattisessa Suomessa? Mikä mättää maassa?

Pirkko Leskinen

Vaikuttaa kuin jäljet johtaisivat sylttytehtaalle maksajakuntaan Vantaalle, niin epämääräisiä ovat luottamushenkilöiden perustelut... ehkä imatralainen toimintakeskus on ollut vain pelkkä käsikassara.
30.1 järjestetään suuri keskustelu Tikkurilassa Vantaan vastuusta ja adressin vastaanottamisesta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pirkko Leskinen.

- Alkaa tuntua jo todellakin niin, että lieneekö minuun kohdistunut ajojahti peräisiin maksajakunnalta Vantaalta kostoksi siihen, että olin liian aktiivisesti lapsenlapseni etuuksien puolustamisessa ja yrityksissä konrtolloida hänen lääkitystä, josta tein kanteluita Lääninhallitukselle, joka antoi huomautuksen lääkkeiden varomaattomasta käytöstä monelle taholle.
Hyvää Luoja! Kenen etuja ajavat viranomaiset tässäkin maassa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12.1.2012 18:06 Heli Hämäläinen.

Kiitos kannustuksestasi ja suomenkielisestä linkistä kidutuskomitealle!
Käytän sitä ilman muuta!

Itse jotenkin tässä vielä jaksan kun pääkaupunkiseudulla on tukiryhmä ja on syntynyt kansanliike "Ihmisoikeudet vammaisten arkeen", mutta eniten huoli on lapsenlapsestani, koska hän puhumattomana ei pysty ilmaisemaan tuskansa ja tietenkin raivostelee tai raivosteli ainakin alussa, nyt saattaa olla kovankin lääkityksen alla ja taantunut.
Olin hänen vierellään tukemassa ja kasvattamassa 27 vuotta!, kunnes saavuimme tänne kauniseen Karjalaan, jossa kovasti "kajahtikin" kohdallamme!

ihmisoikeudet.arkeen@gmail.com

www.facebook.com/ihmisoikeudet.vammaisten.arkeen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset