Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Onko uusi Venäläiset äidit -järjestö väärässä?

  • Tänään on kulunut 1000 päivää siitä, kun poika on ryöstetty. Pysäytämme venäläisten lasten ryöstämisen ulkomaille äideiltään.
    Tänään on kulunut 1000 päivää siitä, kun poika on ryöstetty. Pysäytämme venäläisten lasten ryöstämisen ulkomaille äideiltään.

Onko uusi Venäläiset äidit -järjestö väärässä?

Tämä järjestö maailmanlaajuisesti toi esille Anton-pojan ja hänen äitinsä Rimma Salosen tapauksen Suomessa. Järjestön lehdistö osaston päällikkö Irina Bergset on ilmoittanut myös maailmanlaajuisesta boikotista, joka koskee suomalaisia tuotteita ja palveluja.

Asiasta kirjoitti täällä Puheenvuorossa 10.1.2012 01:37 Petri Rantanen otsikolla ”Venäläiset aikovat boikotoida suomalaisia yrityksiä ja matkailua Suomessa Anton Salosen takia”.

Venäläiset tiedotusvälineen kertovat aika laajasti asiasta ja boikotista! Venäläiset äidit toivoo, että, venäläiset lopettavat suomalaisten tuotteiden ja palveluiden ostamisen sekä Venäjällä että muualla maailmassa ja lopettavat myös Suomeen matkustelun. Boikottia tehostetaan jatkuvien mielenosoitusten lisäksi erilaisilla oheistuotteilla, kuten t-paidoilla, tarroilla ja magneeteilla. Boikotti on julistettu jo eilen.

Olisiko asiallista keskustella täällä Puheenvuorossa?

Onko teidän mielestänne tämä Venäläiset-äidit –järjestön toiminta sen arvoista vai pitäisikö jättää koko aihe pois mielestä?

Mitä mieltä olette itse boikotista? Onko sillä mahdollisuus onnistua?

Venäläiset äidit -järjestö on täällä hetkellä verkostoitunut seuraaviin maihin: Norja, Suomi, Ruotsi, Venäjä, Italia, Belgia, Tanska, Kanada, Australia ja Uusi Seelanti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ai nyt se että venäjäläisnainen tulee suomeen, tekee paikallisen kanssa lapsen, katoaa yönselkään ja ilmoittaa venäjältä miehelle että jos haluaa nähdä vielä lastaan niin on maksettava, on jo oikein organisoitua toimintaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuomas Heikkilä.
Saattaa ehkä olla joskus noinkin, muttei minulla ole sellaisesta tietoa ja periaatteessa puhun nyt yleisellä tasolla ja enemmän itse Venäläiset naiset-järjestöstä.

Harri Rautiainen

Asiasta kirjoitti täällä Puheenvuorossa jo 10.1.2012 00:41, eli tuntia Petri Rantasta aiemmin, Harri Rautiainen otsikolla ”Suomalaistuotteet boikottiin Venäjällä.”.

Blogini eroaa Petrin vastaavasta siinä, että sitä voi kommentoida, jos tuntee sen asialliseksi. Pakko ei ole, koska en kerjää pisteitä, kuten Liperin kokoomuslainen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Rautiainen.
En todellakaan huomannut kirjoitustanne!En seuraa niin tiivisti Puheenvuoroa. Kiitos kun laitoitte linkin!
Ketä tarkoitatte "liperin kokoomuslainen?"

Harri Rautiainen

Viola, se oli vain halpahintainen heitto blogistista, joka ensimmäisen itse kommentoi omia kirjoituksiaan saadakseen ne kommentoitujen listalle.
Ei mitenkään olennaista tämän keskustelun kannalta.

Teemu Tilaeus

Huoltajuuskiista on kahden vanhemman välinen asia, ei kahden kansan välinen.

Suomalaisten boikotointi on tarkoituksenmukaista vastakkainasettelun etsintää, se on omiaan herättämään myös suomalaisissa jo hiljalleen pois vaipuvan russofobian horroksestaan. Erittäin harmillista, kun näiden kahden kansan olisi jo aika hyväksyä toisensa ja pyrkiä elämään sulassa sovussa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Teemu Tilæus kirjoitti : "Huoltajuuskiista on kahden vanhemman välinen asia, ei kahden kansan välinen.",
- ei se noin aina menee. Useimmiten siinä on lastensuojeluviranomaiset asialla ainakin aktiivisesti, jos ei prosessin alkuun panijana.

K Veikko

Aina kun presidentti tai pääministeri vaihtuu tulee näitä "kriisejä" ja "konflikteja" venäjän kanssa.

Se on organisoitua toimintaa.

Niillä mitataan uuden presidentin käyttäytymistä. Tällä tavalla saadaan naapurimaasta tärkeää tiedustelutietoa. – Myös valtion päämiehestä voidaan halutessa tehdä sankari tai roisto sen mukaan kuin poliittinen tai sotilaallinen etu vaatii.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen.
- Pitäisikö ymmärtää, että tämän Venäläiset äidit - järjestön toiminta on tarkoituksella kohdistunut presidentin vaalikampanjaan täällä Suomessa?

V.Kn. " Tällä tavalla saadaan naapurimaasta tärkeää tiedustelutietoa.",
- jos ymmärsin oikein, niin millaista tärkeää tietoa saisi nyt naapurimaasta tämän Venäläiset äidit -järjestön boikotin seurauksena?

K Veikko

Näillä kampanjoilla myydään kansansuosiota uudelle presidentille. – Kukapa vaaleilla valittu presidentti ei tätä sankarin sädekehää ottaisi vastaan, jos sellaista kultalautasella tarjotaan.

Valinnan jälkeen tilanne lopulta kärjistyy sellaiseksi, että esimerkiksi Suomen presidentti päättää poistaa maamiinat armeijalta ja vastalahjaksi hänestä tehdään kansan silmissä sankari hänen ratkaistessaan "kärjistyneen lapsikaappaustilanteen", joka jo uhkasi "maamme uskottavuutta", "maiden välisiä suhteita" ja "kansainvälistä mainetta".

J. Gagarin

Venäläisten matkustusinto Suomeen ei koskaan ole ollut niin korkealla kuin nyt ja kaikki merkit viittaavat siihen, että se on vain kasvamassa.

Koko manifestin Suomen kauheuksista on kirjoittanut todennäköisesti SAFKA:n Bäckman tai hänen hengenheimolaisensa ja sitten lanseerannut johonkin Venäjän mediaan. Ei otettane siellä laajalti vakavasti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

J.Gagarin kirjoitti : "Venäläisten matkustusinto Suomeen ei koskaan ole ollut niin korkealla kuin nyt ja kaikki merkit viittaavat siihen, että se on vain kasvamassa",
- kyllä! Sen huomaa erityisesti täällä rajaseudulla ihan liikenteessä ja asiasta kertovat paikallisetl lehdet esim., taxfree-myynnistä, joka takoo ennätyksiä, rajanylityksissä uusia ennätyksiä: näin pyhien aikana eräänä keskiviikkona rajan ylitti vuorokaudessa 11 600 henkilöä Imatran kohdalla. Venäläiset tuovat jo miljardi euroa Suomeen. Rajanylittyspaikkojen kehittymisellä summa voi jopa kaksinkertaistua.

Miten reagoidaan Venäjällä ?

Alempana kopioitut linkit Petri Rantasen blogista,jonka mainitsin kirjoituksessani.

Boikotin uutisointia Venäjällä:

http://online47.ru/a/2012/01/09/Russkie_materi_obj...

http://www.baltinfo.ru/2012/01/09/russkie-materi-o...

Lähde: http://www.antifasistit.blogspot.com/2012/01/venal...

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Antonin tapauksessa on paljon piirteitä, joissa se eroaa suomalaisten vanhempien huoltajuuskiistoista. On aivan selvää, että Rimma äitiä ei ole kohdeltu kuten suomalaista äitiä olisi kohdeltu. Tapaus sellaisenaan on tietysti mitätön kansainvälisen boikotin aiheeksi, mutta toisaalta suomalaisten yleinen suhtautuminen Venäjään ja venäläisiin on sitä luokaa, että täytyy oikeastaan ihmetellä tähän asti jatkunutta venäläistä suvaitsevaisuutta suomalaista ylemmyydentuntoa kohtaan.

Eihän tuollaisesta voi kovin merkittävää boikottia tulla, mutta pienenä merkkinä siitä monien suomalaisten toivomasta kansalaisjärjestötoiminnasta Venäjällä se antaa vihjeen tulevista, ei vain presidenttitasolla hoidettavista ongelmista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Timo Elonen kirjoitti : "On aivan selvää, että Rimma äitiä ei ole kohdeltu kuten suomalaista äitiä olisi kohdeltu.",

- kyllä! Sanoisin niin, että yleensäkin ulkomaalaistaustaisia äitejä niin kuin isoäitejäkin ( kokemusta on!)kohdellaan useimmiten huonommin kuin kantasuomalaisten. Ja mielestäni Anton-pojan tapauksen takia tähän Venäläiset äidit - järjestöön on liittynyt venäläisiä äitejä ympäri maailmaa, koska itse tapaus on poikkeuksellinen siinä mielesä miten hänet vietiin ädiltä ja miten kuljetettiin rajan yli, joka viittaa ihmisoikeuksien loukkauksien Suomessa.

Seppo Hildén

Oispa hauska nähdä kun venäläiset lopettaisi Viola-juuston ostamisen Pietarissa ja Moskovassa...ja voisihan nuo boikotoida suomalaisia kiinteistöjäkin jättämällä ostamatta niitä maastamme.

Sitä päivää odotellessa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Seppo Hilden.

- tuskin venäläiset boikotoivat Viola-juustoa, se oli kovassa suosiossa jo Neuvostoliiton aikana ja olin jotenkin siitä syystä hieman ylpeä, että sain joskus Inkerin suomalais-syntyperäisiltä vanhemmiltani nimen Viola.
Valion voi, joka nyt on kovassa suosiossa Venäjällä, on kuitenkin täällä hetkellä boikotti-listalla.Ei kinteistöjä näy, mutta tietääkseni virallinen lista ei ole vielä julkaistu,joten odotamme!

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Se nainen joka nykyisin loisii minun luona ei pistäisi pahakseen jos boikotti laajenisi koskettamaan Kotkan uimahallia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10.1.2012 22:49 Freddy Van Wonterghem.
- niin,ehkä uimahalleista olisi moni muukin samaa mieltä.

Reijo Tossavainen

Toimillaan Venäjän valtaapitävät lisäävät vain suomalaisten kielteisiä asenteita Venäjää kohtaan. Onko se lopulta koko touhun tarkoituskin?

Kerrottakoon kontrastin vuoksi, että yksin Pietarissa on kymmeniätuhansia katulapsia. Miksi heistä ei kanneta huolta, vaan yksittäisestö lapsesta, joka elää ja voi hyvin Suomessa?

Toivottavasti maahamme saadaan presidentti, joka lopettaa turhan nöyristelyn.

Harri Rautiainen

No nyt pitää yhtyä Tossavaisen mielipiteeseen.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Mielestäni Venäjän valtaapitävät eivät ole juuri korvansa lotkauttanut koko jupakalle, tällä keralla suurin vahinko tulee Suomen rajojen sisäpuolelta.
Safkan johto yrittää dis-informaation avulla, Moskova painostamaan Helsinkiä myönnätyksiin.
Jätin tutkintapyyntö toissa vuona toukokuussa, jossa pyysin tutkimaan Safkan maanpetoskelinen toiminasta.
Mitään ei ole kuulunut, ilmeisesti juttu odottaa Presidentin vaihtumista.

http://wonterghem.puheenvuoro.uusisuomi.fi/34315-t...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Reijo Tossavainen kirjoitti : "Toimillaan Venäjän valtaapitävät lisäävät vain suomalaisten kielteisiä asenteita Venäjää kohtaan. Onko se lopulta koko touhun tarkoituskin?",

- tämä saattaa olla sen kolikion toinen puoli, jota uusi Venäläiset naiset-järjestö eivät ajatelleet. Tai sitten, niin kuin arvelet, ajatus olikin tehdä hallaa maittemme välisille suhteille? kenties?

Jukka Korhonen

Missä Venäjä, siellä ongelma.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Korhonen kirjoitti : "Missä Venäjä, siellä ongelma",

-Venäjä on naapuriimme ja tulee olemaan ikuisesti! joten ongelmat saattavat olla joskus yhtenäiset, joitten ratkaisuun olisi hyvää säilyttää ja kehittää tästäkin eteenpäin hyviä naapurisuhteita maittemme kesken.

Jukka Johansson

Voisitko itse kertoa mitä mieltä olet asiasta? Sinulle on vaikea kirjoittaa mitään, koska olet niin herkkä loukkaantumaan, joten jospa kertoisit mitä sinä haluat muiden puolestasi tekevän. Itsehän sinä et muuta tee kuin valitat. Kerro hyvä ihminen mitä me Anton Salosen hyväksi voimme tehdä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Johansson kirjoitti :"Kerro hyvä ihminen mitä me Anton Salosen hyväksi voimme tehdä.",
- en ole itse nyt mitään tekemässä pojan hyväksi ja ei blogin aihekaan viittaa siihen! Kysymys kuului : " Onko uusi Venäläiset äidit - järjestö väärässä?
Jos vastaatte tähän kysymkseen, niin olette blogin aiheessa. Kiitos!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset