Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Venäläisten joukkovainot Suomessa. Tarua vai totta?

  • Venäläisten joukkovainot Suomessa. Tarua vai totta? Русские погромы в Финляндии. Правда или вымысел?
    Venäläisten joukkovainot Suomessa. Tarua vai totta? Русские погромы в Финляндии. Правда или вымысел?

Venäläisten joukkovainot Suomessa. Tarua vai totta?
Русские погромы в Финляндии. Правда или вымысел?

Näin ainakin puhutaan Moskovalaisessa TV CNTR analyyttisessa Postskriptum (ТВ ЦЕНТР Постскриптум ) ohjelmassa venäläisiin kohdistuneista asuntomurroista Imatralla.

Ohjelma oli julkaistu 1.10.2011 klo 21. Päätoimittaja Aleksei Pushkov (Алексей Пушков).

Venäläisiin kohdistuneet asuntomurrot Kaakkois-Suomessa ovat saaneet laajaa huomiota niin Suomessa kuin myös Venäjälläkin.

Ensimmäisten julki tulleiden asuntomurtojen jälkeen olen kirjoittanut blogin ”Särkyneet illuusiot turvallisesta Suomesta”, joten tämä kirjoitus on, niin kuin jatkoa sille. Linkki kirjoitukseen:

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81775-sarkyneet-illusiot-turvallisesta-suomesta

Moskovalainen TV oli haastatellut viranomaisia niin Helsingissä kuin myös Imatralla. Koska itsekin olin haastateltavana, niin haluan tuoda esille Puheenvuoron keskustelijoille sen tapahtuman viodeopätkänä moskovalaisesta Postskriptum ohjelman -videosta, suomeksi tekstitettynä.

http://www.youtube.com/watch?v=jttPf8GLC7w

Haastateltavana olivat:

Jyrki Hänninen - rikoskomisario Imatran poliisista, joka tutkii asiaa
Tiina Wilen-Jäppinen - Imatran kaupungin valtuuston puheenjohtaja
Harri Manskinen - Uutisvuoksen päätoimittaja
Natalja Tuovila - tulkki
Juho Eerola - Perussuomalaisten kansanedustaja
Viola Heistonen- venäläisen klubin ”Vmeste” pj.
Jukka Hiirinen-imatralainen asukas
Elena Pavlova – asuntomurron uhri

Olkaa hyvä, käytössänne videopätkä moskovolaisesta ТВ ЦЕНТР Постскриптум- ohjelmasta. – Tekstitys Viola Heistonen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

K Veikko

Videossa huomiota kiinnittää tämä tulkin haastattelu.

    Kuvausryhmän oli haastateltava palkkaamaansa tulkkia, jotta Moskovassa käsikirjoitetut vuorosanat tulisivat sanotuiksi; maksua vastaan.

Siinä sanotaan myös median ottaneen laajalti käyttöön sanan "venäläisten joukkotuhonta". – Epäilen että tämä termi on ensimmäisen kerran lausuttu juuri tässä ohjelmassa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

En tiedä mistä päin itse tulkki on ja kenen palkkaama, mutta tulkin pitäisi olla puolueton.
Miten taas sääntöjen mukaan saako toimittaja haastatella tulkkia?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Maanantaina olin Pietarin TV5 haastateltavana, teema Venäläisiin kohdistuneet asuntomurrot Kaakkois-Suomessa, oli myös esillä.

Ohjelma tulee ulos marraskuun alussa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos tiedosta. Seurataan ja kommentoidaan tilannetta!

Seppo Hildén

Viola, aika propagandistinen juttu ja jutun päämääräkin oli selvä. Kansankiihotus.

Venäläiset nostattavat suomivihaa sillä, että yksi asukki esittelee 10 minuuttia rikkinäistä sohvaansa.

Häpeäisitte.

Pertti Väänänen

Onko Putinin TV alkanut valmistella Suomen palauttamista Venäjän alaisuuteen?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pertti Väänänen,
vaikea tietää mitä "Putinin TV alkanut valmistella", mutta mielestäni ensisijaisesti pitäisikin saada tietää kuka on keittänyt koko "sopan" ja vaarallisenkin, venäläisten asuntoihiin kohdistuneista asuntomurroista. Tämähän antoi aiheen tehdä TV-ohjelmia niin Suomessa kuin Venäjälläkin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Seppo Hilden,
sohvan esittelyn kanssa minulla ei ole ollut mitään tekemistä paikan päällä. Sitä esittelivät ennen minua muut esim.,Uutisvuoksessa 30.8.2011, Poliisi TV 29.9.2011., ja myös tässä moskovolaisessa tv-ohjelmassa, joka pyörii ehkä 100 miljoonan ihmisten edessä.
Kenelle se "häpeäisitte" kuuluu?
Minä pysyn faktoissa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Seppo! - olkooon propagandaa tai ei kysymyksessä on nyt venäläisiin Suomessa kohdistunut sabotointi - ilmeisesti sinun mukaasi täysin oikeutettua! Et osaa näköjään edes myötähäpeää!

"Kansankiihotuksesi" on noiden rikollisten hävittäjien mukaista, jotka yrittävät leimata siten meidät suomalaiset vieläkin venäläisten mielissä pelkäksi "suhnakansaksi" - kun meidän pitäisi päinvastoin luoda hyviä win- win- vastavuoroisuus-suhteita itäiseen naapuriimme edes jotenkin pärjätäksemme!!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ilkka Hyttinen,
- kiitos kommenttistanne!
Kun poliisi epäilee, että kyse on nimen omaan venäläisiin kohdistetusta rikossarjasta, niin jos ilmenee, että sen takana ovat itse suomalaiset,niin surullista ainakin mielestäni on.

Tuomas Hako

Miksi syytät kaikkia suomalaisia blogillasi asiasta? Vaikka epäilyyn olisi lopulta aihetta?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Miksi ja millä oikeudella Tuomas syyttelet Violaa ”syyttelyistä”, vaikka hänkin - suurella syyllä kylläkin - vain epäilee:

Violan blogin otsikko ”Venäläisten joukkovainot Suomessa. Tarua vai totta?”

Viola: ”vaikea tietää mitä "Putinin TV alkanut valmistella", mutta mielestäni ensisijaisesti pitäisikin saada tietää kuka on keittänyt koko "sopan" ja vaarallisenkin, venäläisten asuntoihiin kohdistuneista asuntomurroista. Tämähän antoi aiheen tehdä TV-ohjelmia niin Suomessa kuin Venäjälläkin.”

ja: ”Kun poliisi epäilee, että kyse on nimen omaan venäläisiin kohdistetusta rikossarjasta, niin jos ilmenee, että sen takana ovat itse suomalaiset, niin surullista ainakin mielestäni on.”

Suomalainenkin on - kuten venäläinenkin - niin kauan vain epäilty, kunnes asia toisin todistetaan.

Epäinhimillistä ja Suomi-kuvaa alentavaa jokatapauksessa. Ei pidä asennekiihkossa kuitenkaan heti sekoittaa kaikkea dosentti Bäckmanin pravdoihin …

http://petrikivikangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54...

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Nämä samat jokavuotiset mökkien ryöstelyt olivat elämän fakta jo 80-luvulta saakka, sekä venäläisille ja myös kaikille muille Suomessa mökin omistaville. Kukaan ei tästä ole iloissaan, mutta kun poliisitkaan eivät ole kovin kiinnostuneet näitä "pikku" ryöstöjä selvittämään (pätee myös suomalaisiin), luultavasti joidenkin määrärahojen vähentämisen takia, niin on tiedetty jo pitkään, ettei kannata mökille jättää yhtään mitään arvokasta.
Ennen ei ollut näin, mutta Suomi taitaa liikkua pikkuhiljaa kohti yleistä Euroopan ja Itä-Euroopan systeemiä näissä asioissa. Voin kylläkin sanoa, etten ole itse yhtään ilahtunut tästä kehityksestä.

Jonne Himanen

Näissä aiheena olevissa murroissa ei ole ryöstetty mitään. Asuntoihin on murtauduttu vandalismin vuoksi, hajotettu ja sotkettu paikkoja. Tavoite ei ole ollut ryöstö tai rikoksesta saatu taloudellinen hyöty, vaan venäläisten ihmisten pelottelu. Vastuutonta, typerää touhua ja toivottavasti tekijät jäävät pian kiinni.
Jonkilaista reaktiotakin ovat näemmä tainneet saada aikaan, mutta enpä oikein usko senkään olevan kenenkään etujen mukaista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Lasse Rytille.
Mökkien ryöstelyä ja ihmisten omaisuuden varastamista on ollut aina, mutta kun tämä rikossarja poikkea "normaaleista asuntomurroista" poliisinkin mukaan,koska teot erottaa paikkojen ilkivaltainen, jopa järjetön sotkeminen ja ne kohdistuvat venäläisten omistamiin asuntoihiin.

Monet venäläiset puhuivatkin, ettei Venäjällä voi jättää mökkiä "yksin" niin turvallisesti kuin Suomessa, mutta nyt tilanne on muuttumassa täälläkin.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

No jos on kyseessä jokin idioottilauma, mistä tahansa kotoisin, jotka saavat suurta nautintoa ihmisten pelottelemisesta, niin valitettavasti Suomessa ei ole mielestäni tarpeeksi rangastuksia. Taitaisi tulla pelkkää sakkoa, ja kun ei ole verotettavia tuloja, ei paljonkaan joudu käytännössä maksamaan vahinkoon verrattuna.
Joskus käy mielessä se, että Suomi ja Venäjän Federaatio voisivat tehdä yhteistyötä vankeinhoidon saralla. Venäjällähän on paljon kokemusta vankeinhoidosta Siperiassa, sinne nuo Suomen Jammut ja muut sairaat yksilöt.

Hely Alhainen

Todennäköisesti kyse on suojeluraha-asiasta. Huhu kertoo, että murtautujat ovat venäläismafian renkejä, jotka ovat vaatineet Suomessa asuvilta venäläisiltä suojelurahaa, että asuntoon ei murtauduttaisi. Kun venäläinen on kieltäytynyt maksamasta, on käytetty ikivanhaa rankaisukeinoa, joka tässä tapauksessa on kodin ja omaisuuden tuhoaminen.

Pertti Väänänen

Jos syyllisiä ei löydetä, niin jää moni asia avoimeksi. Nimittäin on mahdollista, että koko juttu voisi olla esim. tämän TV-ohjelman tuottaneen yhtiö itse järjestämä. Niin Suomesta kuin Venäjältä löytyy väkeä, joka pientä maksua vastaan käy riehumassa toisten tyhjissä asunnoissa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pertti Väänäselle.
-Se olisi pahin vaihtoehto jos poliisi ei selvittäisi ja syyllisiä ei löytyisi. On aika merkitävää, että poliisi oli jo asialla ja kuitenkin asuntomurrot jatkuivat, niin kertoi Uutisvuoksi esim.,6.9.2011 "Jälleen uusi murto venäläistaloon". Anu Pakarinen).

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Viola Heistonen luo itse hysteriaa ja sitten vielä herkuttelee sillä molemmin puolin rajaa.

Juuri tällaiset henkilöt ovat vaarallisia kansojen väliselle rauhanomaiselle rinnakkainelolle. Mitä ilmeisimmin tällainen toiminta tekee venäläisistä turvallisuusriskin, kun äärimmäisyysainekset ja muiden kustannuksella elävät hörhöt pääsevät ääneen.

Pertti Väänänen

Sääli tosiaan Violaa! Ei taida poloinen tietää kummaleko puolelle itärajaa kuuluisi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.10.2011 21:40 Pertti Väänänen,
-kiitos mielipidestänne. Jokasen mielipide on tärkeä ja kiva kun tulitte keskustelemaan.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Tuosta kommentista en nyt osaa päätellä kummalle puolelle rajaa kommentoija kuuluisi. Kommentoida saa ja pitääkin mutta yritetään olla menemättä henkilökohtaisuuksiin.

Valitettava fakta on se että Suomen ja Venäjän välillä on syvä kauna mutta ihmisten ei pitäisi keskenään riidellä. Itsekkin ajattelen monesti että ryssä on ryssä vaikka... mutta toisaalta tuntemani venäläiset ovat ihan ok väkeä. Se että Suomen valtio sallii maanmyynin ulkomaalaisille ei ole ulkomaalaisten vika vaan meidän suomalaisten jotka ovat päättäjämme valinneet. Toki asenteisiin voisi vaikuttaa se että Venäjä avaisi rajaseudun tonttimyynnin henkilöille joilla on siteitä kyseisiin alueisiin, ellei sitten kaikille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Kaulanen,
Viola Heistonen toi teille esille videon, josta varmaan ette olleet tietoisiakaan, koska se on venäjänkielinen ja julkaistu Moskovassa.
Kiitos erittäin ystävällisestä kommenttistanne!

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Jos Viola ei ole Suomessa muuta oppinutkaan, niin ainakin hän on oppinut tämän suomalaisten naisten uhriutumisen taidon: lyödään miestä puukolla selkään ja jo samaan aikaan huudetaan ikkunasta naapuriin "apua, täällä hakataan naista".

Naiset saavat Suomessa aivan ymmärrettävistäkin syistä rajattomasti positiivista syrjintää osakseen, mutta nyt Viola on jo pitkään leikkinyt tulella ja hyssyttely on ohi.

Viola on kirjoitellut venäläisiin lehtiin Suomessa tapahtuvasta venäläisten syrjinnästä (kts Violan aiemmat kirjoitukset) ja tuosta haastattelustakin tämä teennäinen kaksoisrooli selviää aika hyvin.

Asuin itse aikoinani Ruotsissa ja siellä sain usein kuulla "finjäveliä" ja "hyppää laivaan", mutta terveellä suomalaisen miehen järjellä varustettuna se ei minua hetkauttanut. Valtava enemmistö kohteli minua hyvin ja sitä olen lukemattomia kertoja toistellut Ruotsia kehuessani.

Tunnen rakennustyömailta kymmeniä inkeriläisiä ja yllättäen he ovat lähes kaikki Violan tapaan enemmän stalinisteja kuin Putin milloinkaan. Heihin on jotenkin pesiytynyt se maaorjan luonne, joka kaipaa kovaa kättä ohjaamaan.

Ei, Viola Heistonen, en kutsunut sinua venäläiseksi maaorjaksi! Sinulla on todennäköisesti käsilaukussasi Suomen ja EU:n passi, samanlainen kuin saksalaisillakin. Andrei Vlasovilla oli myös Neuvostoliiton ja Saksan passit, mutta sehän onkin sitten jo aivan toinen tarina. Se kertoo petoksesta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Viola välityksestäsi! - valitettavasti kaikki suomalaiset eivät ymmärrä omaa etuaan - olen puoleksi karjalainen - äitini 100 v Kuolemajärveltä - jokseenkin siis ikäänkuin "puoleksi inkeriläinenkin"...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jukka: millä tavoin Violan kirjoituksista, ao. videosta paistaa läpi ”Putinin tyyppinen, teennäinen kaksoisrooli”? Ei se, että itse vain yleistäen mutuilet niin, tee vielä Violasta mitään ”kaksoisagenttia”…

Kekkosenkin viittauksin Machiavelliin: ”Viisas valtiomies etsii ystävät läheltä ja viholliset kaukaa".

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jukka ja Pertti - ainakin Jukka voisi hieman täsmentää millä perusteilla "Viola Heistonen luo itse hysteriaa ja sitten vielä herkuttelee sillä molemmin puolin rajaa." ??

Violahan vain hyvin asiallisesti ja kiihkottomasti - toisin kuin eräät - on tuonut tuon ikävän, toistuvan asian vain täällä julki!

Pimeys on pimeydestä ja vallon tuonti on valkeudesta.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Ainakin 1.900.000 suomalaista on ollut vähällä joutua auton töytäisemäksi suojatiellä, mutta Violan kohdalla kyse olikin "venäläisten joukkovainoista". (Lue Ilta- Pravda: "Viola Heistosen joukkomurha Suomessa"!) En ole ennen tajunnutkaan, että jonkun teini- ikäisen lähettämä tekstiviesti venäläiselle ("vielä kirosanakin perässä, kauheeeeta"!)voi johtaa kansainväliseen selkkaukseen.

Nyt on hörhöläisestä tehty härkänen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ilkka Hyttinen,
kiitos kommentteistanne! Tällaista asiallista tukea tarvitsenkin. Mukavaa syksyä!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos samoin Sinulle Viola! Siunauksin,

Ilkka

Jonne Himanen

Kiitos videosta ja tekstityksestä Viola. Seuraillaan tilannetta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.10.2011 20:34 Jonne Himanen,

- toit iloa illan päätteeksi! Olet hyvä! Pysyit asiassa.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Samaa mieltä. Kiitos Viola Heistoselle,että näkee vaivaa kääntää ohjelman.

Luulenpa,että eräs suurimmista ärtymystä aiheuttava seikka on vastavuoroisuuden puute kiinteistökaupoissa.

Silti ei sekään oikeuta vandalismiin Suomen puolella,vaikka vandalismi täällä on pientä verrattuna vandalismiin joka on kohdistettu suomalaisten kiinteistöihin Suomen entisessä Karjalassa.

Mikkelin maaakunta-arkistoon on tietääkseni koottu tiedot ketkä entisen Suomen Karjalan kiinteistöjen oikeat omistajat ovat.

Suomessa sotketaan tosiaan venäläiset ja venäjänkieliset. Olen tavannut paljonkin venäjänkielisiä eikä heistä läheskään kaikki ole olleet venäläisiä, vaikka yleensä niin luullaan. Venäjä on monikansallinen valtio.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

7.10.2011 11:56 jarmo ryyti,
- ensiksi, kiitos kiittämisestä.

Venäjänkielisistä. Kaikki, jotka muuttavat Venäjältä Suomeen "luokitaan"ryhmään "venäjänkieliset, joita nyt on n.52 000. Suurempi osa tästä joukosta on Inkerin suomalaisia n.30 000. Kuinka paljon venäläisiä on, vaikea sanoa, koska joukossa saattaa olla ja onkin esim., ukrainalaisia, valkovenäläisia, tataareja jne...

Tuomas Hako

Koko juttu saattaa olla keksitty eli joko ei ole murtoja tai sitten on ihan tavallinen murtosarja. Yleensähän tekijöinä tällaisissa on joku ulkomaalaisjengi, usein venäläinen. Siten kyseessä saatta olla ihan sama vanha vainooja kuin joka suomalaisia vainonnut on. Sitäpaitsi jos on tällainen kampanja, niin Kgb saattaa olla itse käskenyt rosmonsa venäläisten kimppuun.

Suomalainen media muistaakseni yritti viritellä vastaavaa uutista hiljattain. Ehkäpä ohjeet tällaisille väitteille on saatu rajan takaa tai sitten on sieltä otettu kiltisti uutinen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Onko nämä niitä nykyajan "Mainilan laukauksia"?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuomas Hako,
-me voimme jossitella tai "jokotella", mutta tehtyä ei voi enää muuttaa tekemättömäksi.

Tuomas Hako

Niin siis mitä on tehty? Jotkut natsiroistot mustamaalaavat Suomea VEnäjällä. Tämä fakta on siis truotu esiin tässä blogissa. Vai väitätkö, että tällaisten rasistifasistien sana on aina totta?

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Tunnen montakin suomalaista,joiden koti on entisessä Suomen Karjalassa. Venäläiset ovat purkaneet heidän omistamiensa kiinteistön kaikki rakennukset ilman lupaa. Ei ole jäljellä rakennuksista kuin kivijalka!

Tällaista ei ole vielä Suomen puolella tapahtunut,että venäläinen tulleensa kotiinsa olisi talosta vain kivijalka jäljellä.

Että kaikki on suhteellista.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Eivät Jarmo nuot asiat ole lainkaan verrannolliset toisiinsa. Vai tarkoitako kenties sitä, että Venäjän tulisi valloittaa nuot jo 'kansoitetut' alueet vielä itselleen, jotta tuo sama kivijalkanäkymö toistuisi hamaan tulevaisuuteen? - Äitini entisestä Karjalan kodista ei ole jäljellä edes kivijalkaakaan...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tuollaisten tv-juttujen varjolla on kohta joku venäläinen turvallisuusfirma gorillojen kanssa "suojelemassa" omiaan kalasnikovien kanssa... Kivakiva!
Joukkovainot? Just joo...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vielä toistaiseksi taitaa aseenkantoluvan saaminen AK-47:lle olla Suomessa hieman hankalaa, mutta ehkä Halla-aho ryhtyy asiassa toimiin.

Markus Lehtipuu

Miten Venäjä kohtelee pohjoiskaukasialaisia tai Georgian kansalaisia Venäjällä?

Entä virolaisia, latvialaisia ym?

Kuinka monelle suomalaiselle on tullut "takkiin" Venäjällä?

Kuvittelevatko venäläiset olevansa "ylirotua", jota pitää kaikkien kunnioittaa, ja kaikki muut ovat "alirotua"?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Markus Lehtipuu!
Kiva kun tulit keskustelemaan. Nuo ovat tärkeät ja vakavat asiat, joista mainitset, entä miten se vastaus kysymykseeni: " Onko se tarua vai totta? se venäläisten joukkovaino Suomessa?

Sami Ruuskanen

"Venäläisten joukkovainot Suomessa. Tarua vai totta?"

Tarua. Ei ole olemassa mitään joukkovainoja venäläisiä kohtaan. Mökkien tuhoaminen on sikamaista toimintaa - oli takana ryssävihaisia motiiveja tai ei - mutta se ei ole mitään joukkovainoa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos kun vastaitte kysymykseeni. Tarkoitus olikin saada asiallinen keskustelu aiheesta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Mihin Hannu unohdit kysymysmerkinkin ko. otsikosta "Venäläisten joukkovaino Suomessa. Tarua vai totta?” Taidatpa vain vääristellen yrittää vain itse provosoida – katso myös Violan kommentit!...

Hely Alhainen

Viola Heistonen, sinulla ei ole mitään tarkoitusta saada aikaan asiallista keskustelua. Tarkoituksesi on vain provosoida. Vaikutat ns. Suomi-syöjältä. Asenteissasi on jotain outoa ja luotaantyöntävää.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Vaikuttaa vahvasti sille, että vain Helyn itsensä aenteissa "on jotain outoa ja luotaantyöntävää" - mites asiallinen keskustelu syntyy, kun sinäkään et pohdi asenteiltasi "syntyjä syviä" ainoastaan saat aikaiseksi Violan mollaamista!...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.10.2011 22:13 Sami Ruuskanen .6 pistettä
Suuri ja mahtava Neuvostoliitto, jonka synnytti valtava Venäjänmaa",

- mutta Suomi itse allekirjoitti sopimuksen, jonka mukaan suomalainen saa myydä maata ja "hän" tekeekin sen ahkerasti, ainakin Imatralla. Niin kuin videossa toimittaja kertoo, että suuremman osan maata ja taloja täällä Imatralla omistavat jo venäläiset. Ketä tässä voi syyttää? Raha kun kelpaa suomalaisellekin,eikös niin?

Harri Räsänen

Venäläinen toimittaja keksii omiaan. Suomalaiset omistavat suurimman osan maata ja taloja Imatralla.
Tuollainen väite osoittaa että aiheeseen ei oltu perehdytty.
Kuinka muuten itse päädyitte ohjelmaan haastateltavaksi?
Bäckmanko teidät tuohon ohjelmaan järjesti?

Sami Ruuskanen

Miksi et vastaa suoraan kommenttiin vaan hyppäät ketjussa monta riviä alemmas?

Niin, ei Suomessa maan myynti ole kiellettyä, harvassa paikassa on. Ihan hyvä niin. En tosin tiedä onko Suomi koskaan allekirjoittanut sopimusta, jossa taataan suomalaisten maanmyyntioikeus. Epätasa-arvoiseksi asian tekee kyllä se, ettei suomalainen voi omistaa maata Venäjällä. Oletko siitä jotain mieltä?

Tehdään nyt selväksi, että mielestäni venäläinen voi ihan hyvin ostaa maata Suomessa ja varustella datshansa vaikka miten tyyriisti. Hyvä olisi myöskin, että he saisivat mökkeillä rauhassa.

Huomauttaisin lisäksi, että ilmeisesti Suomessa venäläinenkin voi kuitenkin mökkeillä turvallisemmin mielin kuin venäjällä, eikös yksi tihutyön kohteeksi joutunut pariskuntakin kertonut, etteivät uskalla pitää mökkiä Venäjällä. Vainotaanko venäläisiä siis venäjällä, jos he voivat Suomessa olla turvallisemmin mielin, kuin kotimaassaan??

Ja tuo venäläisten "suurempi osuus" maanomistuksesta on melko epäselvä ilmaisu. Tarkoittaako se "suurimman osan"? Tähän suhtaudun erittäin epäilevästi. Jos taas suuremman osan kuin joskus ennen, niin se taas ei sano minulle yhtään mitään.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Touko- ja kesäkuun aikana (2010) venäläisessä mediassa julkaistiin 149 Suomea koskevaa uutista. Lukumäärään sisältyvät kaikki taloutta, kulttuuria, tiedettä ja politiikkaa käsittelevät uutiset. Niistä 42 oli saatu Johan Bäckmanilta - joko hänet mainittiin uutislähteenä tai hän itse toimi aloitteentekijänä käsiteltävään aiheeseen.

Olisiko Imatran venäläis "pogromit" Bäckmanin käsialaa, kukaan muu ei voi olla niin sekopää että nimeää venäläisten tuhoamiseksi ja vainoiksi pienen paikkakunnan muutaman talon murtosarjaa. Älytöntä myöskin 95 miljoonaa katsojaa keräävältä ajankohtaista ja analyyttistä ohjelmaa lähettävältä TV-asemalta käyttää lööppikieltä.

Ihmettelen Reija Hirnin tavoin Supon sallivuutta. Bäckmanin toiminta vaarantaa jo kansallisen turvallisuuden lietsomalla vihaa suomalaisia kohtaan Venäjällä. Virolaiset toimivat oikein kieltämällä tältä riidankylväjältä pääsyn maahansa.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Kun sivuttiin asuntomurtoja 02/10 Pietarin TV5 haastatellussa, kerroin omana mielipiteenä ymmärtäväni joidenkin ihmisten turhautumista maa ja omaisuuden myymisen vastavuorottomuuteen, kuitenkin vika ei ole venäläisissä ostajissa, vaan suomen eduskunnassa joka 1999 poisti yksipuolisesti ja ilman neuvotteluja myyntirajoitteet kaikilta.

Ensimmäisissä murtoja käsitelävissä uutisissa mainittiin Johan Backman lähteenä, bongasin tämän 30.8.2011, otsikkona terrori kampanja venäläisten kiinteistönomistajia vastaan.

http://www.regnum.ru/news/realestate/1440588.html

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

7.10.2011 05:24 Freddy Van Wonterghem : "...kuitenkin vika ei ole venäläisissä ostajissa, vaan suomen eduskunnassa joka 1999 poisti yksipuolisesti ja ilman neuvotteluja myyntirajoitteet kaikilta.",

- niin se oli, ja tästä aiheestahan on ollut moneen muun arvoisan blogistin kirjoituksia ja minunkin vaatimaton kirjoitus, jonne te toitte muistakseni silloin keskustelupalstalle eduskunnan päätöksen päivämäärineen ja pykälineen. Kiitos kommenttistanne.

Seppo Hildén

Elina, totesit:

"Olisiko Imatran venäläis "pogromit" Bäckmanin käsialaa, kukaan muu ei voi olla niin sekopää että nimeää venäläisten tuhoamiseksi ja vainoiksi pienen paikkakunnan muutaman talon murtosarjaa. Älytöntä myöskin 95 miljoonaa katsojaa keräävältä ajankohtaista ja analyyttistä ohjelmaa lähettävältä TV-asemalta käyttää lööppikieltä.

Ihmettelen Reija Hirnin tavoin Supon sallivuutta. Bäckmanin toiminta vaarantaa jo kansallisen turvallisuuden lietsomalla vihaa suomalaisia kohtaan Venäjällä."

Tuota Bäckmanin kansanvihaa lietsovaa toimintaa ja Suomen ylimmän johdon (lue Halonen) sen sallimista koko preidenttikautensa ajan pidän täysin ihmeellisenä ja vastuuttomana toimintana.

Halonen ja Bäckman leikkivät ruutitynnyrillä. Venäjän mediassa Suomea vastaan suunnattujen mediauutisten määrä on viimeisten parin kolmen vuoden aikana noussut rakettimaisesti.

Kenen etu se on? Ei ainakaan Suomen kansan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Bäckman on tietysti vainoharhainen idiootti, mutta mitäs Halonen tähän kuuluu? Haluatko Suomeen putinilaisen systeemin, jossa presidentti päättää journalismin aiheista ja tutkijoiden mielipiteistä?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

JP Vuorela,

Halonen liittyy Bäckmaniin siten, että hän ei ole huolissaan Suomen ja suomalaisten maineen mustaamisesta Venäjällä, vaikka muuten on niin huolissaan Suomen maineesta maailmalla:

"Presidentti Tarja Halonen pelkäsi, että Suomi menetti maineensa suvaitsevaisena sivistysmaana Helsinki Pride 2010 -kulkuetta vastaan tehdyn savupommi- ja pippurisumutehyökkayksen vuoksi. Asiaa ei kuitenkaan noteerattu suurimmissa ulkomaisissa lehdissä, Mäkelä kirjoittaa. Hän ihmetteleekin, miksi presidenttiä ei näytä lainkaan häiritsevän se, että suuri osa venäläismediassa ilmestyvästä Suomea koskevasta tiedosta on peräisin kyseenalaisista lähteistä."
http://213.214.149.108/public/default.aspx?content...

Timo Härtsi

Joidenkin idioottien toilailut tuskin täyttävät joukkovainon tunnusmerkkejä. Ihan yhtä hyvin voisi tehdä uutisjutun joukkovainoista kun täällä meilläpäin yhteen aikaan pistettiin autoja paskaksi samalla parkkipaikalla yhtenään.

Kuka hyvänsä voi joutua ilkivallan tai muun rikoksen uhriksi, olisiko hyvä välillä jos ihmisillä olisi edes jonkinlainen suhteellisuudentaju näissä asioissa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Lausuma tuli mediasta ja toinkin asian keskustelupalstalle kysymysmerkkinä. Kiitos mielipidestänne.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.10.2011 22:16 Lasse Ryti: "No jos on kyseessä jokin idioottilauma, mistä tahansa kotoisin...",
- saattaa olla niinkin, mutta joku motiivi heillä piti olla ja, lauma ei pysy koossa koskaan ilman johtajaa.

-

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tällaista voi tapahtua minkämaalaiselle tahansa. Ja vaikkapa "Suomisen perheelle".
Tärkeintä on, että suomalainen media ja viranomaiset ovat reagoinneet heti. Tosin tämä antaa kuvan, että tällainen yksittäistapaus(?) olisi jotakin aivan tavatonta, kun asiaa tutkailee ulkomaisen median kautta.
Siis venäläiselle katselijalle jää tällainen kuva.

Toisaalta en yhtään ihmettele, että tällaista tapahtuu kun täällä on kaikenlaisia höyrypäitä. Niinkuin kaikkialla muuallakin.
Tässäkin ketjussa loistaa lukutaidon ja sen ymmärtämisen rajallisuudet.

Muuttakoot tänne länsi-Suomeen jos siellä idässä on vaikeaa. Kyllä meille raha kelpaa.

Henry

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

7.10.2011 06:07 Henry Björklid.

- tämä ei ole yksittäistapaus, koska niitä on jo, ainakin toimittajan sanomisen mukaan 15.

Markku Kanniainen

Nyky-Venäjästä ei tarvitse muistaa muuta kuin että tulevat aseistettuna rajan yli jos "kokevat" että kansalaisensa ovat vaarassa vieraan valtion alueella, unohtamatta tietenkään tärkeintä kriteeriä eli naapurin puolustusvoimien heikkoutta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Kanniainen,
- senkin varalta meidän pitäisi osata elää yhteisymmäryksessä ja sopusoinnussa keskenään ja ainakin yrittää heittää maitten väliset historialliset sotilalliset tapahtumat harteiltamme pois, että pystyisimme nykypäivänä elämään vierekkäin rauhassa ja ilman vihaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juuri noin kuin Viola esittää ja monet täälläkin toisin väännellä yrittelevät.

Vielä kun saataisiin tuo vastavuoroisuus toimimaan...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Miksi sinäkin Jukka vain paljastat kaunaisen asenteesi ja syyttelet Violaa vihan lietsonnasta ja suomalaisten syyttelystä? Vain itse yleistät ja väität Violan kirjoittaneen ja puhuneen sellaista mitä hän ei ole tehnyt. Osoita edes yksi viite. Ei voi kuin myötähävetä puolestasi jo uusienkin sotien lietsonnastasi. Eikö isäsikin saanut jo siitä ’mannasta’ ihan tarpeekseen??? – Luuletkos, ettei näitäkin rivejä seurata tarkkaan muissakin kuin tänne kirjautuneissa piireissä...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tuossa erehdyt Markku pahemman kerran: rajojamme ei ylitä kukaan eikä mikään noin vain aseiden kera - ei edes tarpeellisen puolustusbudjettinsa ylittänyt Venäjä!...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

7.10.2011 06:21 Jukka Kaulanen:" Viola on kirjoitellut venäläisiin lehtiin Suomessa tapahtuvasta venäläisten syrjinnästä (kts Violan aiemmat kirjoitukset) ja tuosta haastattelustakin tämä teennäinen kaksoisrooli selviää aika hyvin.",

- Pyytäisin ystävällisesti kertomaan mikä sen venäläisen lehden nimi on, jossa minun kirjoituksiai? En oikein muista sellaista tehneeni.

Puheenvuoroon olen paljon kirjoitellut venäläisistä/venäjänkielisistä ja tarkoitukseeni olikin tuoda esille venäläisten identiteettia ja yrittää rakentaa yhdistävää siltaa näitten kanden maan kansalaisten kesken.

Yksi kirjoituksistani oli "Что такое русская душа? Кто ответит мне? Mitä on venäläinen sielu?Kuka vastaa minulle? Alempana linkki sinne :

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43340-chto-...

Harri Räsänen

Viola Heistonen, kaipaan yhä edelleen tietoa siitä kuinka juuri Te valikoiduitte haastateltavaksi tuohon ohjelmaan.
Mielestäni olette tämän tiedon velkaa lukijoille ja kommentaattoreille koska itse nostitte ohjelman väitteineen esille.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Suomi on oikeusvaltio. Suomessa on voimassa lainsäädäntö. Lainsäädäntö turvaa myös yksityisomaisuuden, myös ulkomaalaisten omaisuuden. Viranomaisten tehtävä on valvoa, että lainsäädäntöä noudatetaan ja tarvittessa puututtava lain rikkomiseen. Laki on Suomessa sama kaikillem myös venäläisille.

On Suomen kansainvälisen maineen oikeusvaltiona etu selvittää nämä rikokset, niin kuin muutkin rikokset. Se kuka rikoksen on tehnyt tulee siis selvittää ja syylliset saattaa leivättömän pöydän ääreen.

Se, että eduskunta on hyväksynyt sellaisen lain säädännön, jossa sallitaan ulkomaalaisille kiinteistön omistamisen, ei ole täällä kiinteistöjä omistavien venäläisten syy. Ei myöskään se, että suomalaiset eivät saa omistaa kiinteistöjä venäjän puolella rajan pinnassa.

Ulkopolitiikkaa ei oikeusvaltiossa tehdä rikkomalla naapurimaan kansalaisten omaisuutta. Suomessa asioihin voi vaikuttaa mm. olemalla yhteydessä kansanedustajiin ( http://www.eduskunta.fi/thwfakta/hetekau/hex/hex30... ). Jos todella haluaa vaikuttaa voi kerätä yhteen samalla tavalla ajattelevia ihmisiä ja perustaa oma puolue sekä pyrkiä eduskuntaan. Se on sitä parlamenttarismia. Netissä leukojen louskuttaminen ei ole asioihin aidosti vaikuttamista. Toki netissä voin käydä asiallistakin ja tiukkaa keskustelua, mutta sitä yhä harvemmin näkee. Toisaalta tässäkin keskustelussa pian oppii sujuvasti suodattamaan osan epäasiallisista kommenteista. Yleensä suodattamisen jälkeen jäljelle jää noin 1/3 kommenteista.

Muuten: miksi täällä asuvat venäläiset eivät voisi hankkia taloihinsa murto- , savu - ym. hälytysjärjestelmiä. Lisäksi voidaan käyttää myos kamerajärjestelmiä rikollisten tunnistamiseksi. Näinhän täällä kantaväestökin jo yleisesti tekee.

Jonne Himanen

"On Suomen kansainvälisen maineen oikeusvaltiona etu selvittää nämä rikokset, niin kuin muutkin rikokset. Se kuka rikoksen on tehnyt tulee siis selvittää ja syylliset saattaa leivättömän pöydän ääreen."

Nimenomaan ja juurikin näin.

"Toisaalta tässäkin keskustelussa pian oppii sujuvasti suodattamaan osan epäasiallisista kommenteista."

Niissä näkyy olevan keltainen varoituskolmiokin. :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Lehto: " -On Suomen kansainvälisen maineen oikeusvaltiona etu selvittää nämä rikokset, niin kuin muutkin rikokset. Se kuka rikoksen on tehnyt tulee siis selvittää ja syylliset saattaa leivättömän pöydän ääreen".
- nämä sanat voisivat olla, niin kuin, yhteenvetona keskusteluketjulle, kuitenkin sana on vapaa jos aihe vielä ketään kiinnostaa.

Markku Lehto, kiitän erittäin hyvistä asiallisista kommentteistanne!

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Venäjän kansainvälisestä maineesta oikeusvaltiona kertoo paljon se, että maassa on satoja venäläisten poliitikkojen ja lehtimiesten murhia selvittämättä. Venäjän tavallisesta kansasta suuri osa on saatettu leivättömän pöydän eteen, mutta onneksi Viola löysi leivän, sananvapauden ja paljon muutakin hyvää Suomesta. 90 miljoonaa muutakin venäläistä haluaisi tulla Suomeen jakamaan nämä asiat Violan kanssa, mutta silloin voi jo suomalainenkin hyvinvointivaltio alkaa yskiä.

Jouni Haimi

Muuten viola mikä on suhteesi johan bäckmaniin ja hänen porukkaansa?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Hänen valitettava vääristelynsä ja vihan lietsontansa - mitä yhteistä Viola Heistoseen? - jota kumpuilee siten täälläkin - pitäisi jo vihdoin saattaa loppumaan ja oikaista tämä kaveri oikeisiin uomiinsa.

Kalevi Wahrman

Tiedoksi: Viola Heistonen oli Suomen Työväenpuolue STP:n sitoutumattomana ehdokkaana.

Lista STP:n johdosta

Hallitus 2011-2012

Juhani Tanski, puheenjohtaja p. 040-7651163
Minna Ekman, varapuheenjohtaja p. 0440 660911
Tommi Lievemaa, varapuheenjohtaja p. 040 7330466
Pekka Tiainen, varapuheenjohtaja p. 040 7641163
Heikki Männikkö, poliittinen sihteeri p. 050 5884159

Hallituksen varsinaiset jäsenet:

Reijo Katajaranta p. 040-5643205
Kalevi Wahrman p. 040-5523099
Esko Koivisto p. 050-4025033
Rosa-Maria Keskivaara p. 040-5537732
Esko Luukkonen p. 050-4305763
Antero Nummiranta p. 040-7403244
Abdullah Tammi p. 045-3264014
Timo Kangasmaa p. 0400 169806
Heidi Tuominen p. 040 3710742
Olavi Tirronen p. 040 5244923
Reijo Rytkönen p. 044 0308007
Juhani Valo p. 040 5617778

Varajäsenet

Paavo Heikkinen p. 050 9114879
Hannu Rainesto p. 0445054321
Antti Siika-aho p. 040 8335360
Jaakko Muilu p. 0400 703160
Esko Auervuolle p. 040 7073576
Anne Luukkonen
Jouko Nevalainen p. 0400 479523
Britt-Marie Valo p. 044 3737665
Hannu Kautto p. 050 5952094
Liisa Paakkolanvaara p. 0400 743388
Joonas Lohenoja p. 0417299705
Risto Koivula p. 040 5144051

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Imatralla laajennetaan taas kauppakeskuksia ja vuoksenniskalle rakennetaan uusi kauppakeskus. Kaikki venäläisiä ostosmatkailijoita varten. Venäläiset rahtaavat imatralle rahaa kottikärryillä, muutoin kaupungin talouselämä ja sitä kautta kaupungin talous olisi kusessa.

Huonoa mainetta venäjällä Etelä-Karjalassa viimeeksi tarvitaan. Paikallinen poliisi tietää tämän varsin hyvin.

Violaan kohdistuvat hörhöjen herjat, tyyliin "mene takaisin venäjälle" ovat täysin asiatonta luuserivingahtelua.

Sama koskee venäläisten omaisuuden pakkolunastushöpinää. He maksavat kiinteistöveronsa ja kuluttavat rahaa, tuoden työpaikkoja alueelle, jossa niitä muutoin ei olisi.

Imatra on vanha paperikaupunki, jossa teollisuuden työpaikat ovat vähentyneet jo kauan. Palvelualojen työpaikat ovat siellä kullan arvoisia. Sama koskee koko Etelä-Karjalaa.

Tuomas Hako

Mielestäni luusri on suomettunut alistuja, joka alistuu okaiselle venäläiselkle stalinistillekin. Kammottavaa ryömimistä se on.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kuka täälläkään on "stalinisteille alistunut suomettunut luuseri"? Missä heitä vieläkin piileskelee? Paholaiselle itsensä vihkinyt sabotööri taas on se, joka yrittää sammuttaa kaiken 'rahanhajuisen' yhteistyönkin venäläisten kanssa ja siten kaivaa vain omaa kuoppaansa, sahaa vain omaa oksaansa, itäänpäin vain täälläkin vieläkin pyllistelee - "ampukaa tohon" - kuten viime sotaa edeltävät pikavene- pirtutrokarit tulliveneille Karjalan Kannaksen puoleisilla Suomenlahden laineilla...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Erkki:

’suomennas’ mulle toi ensimmäinen virkkeesi: mitä sillä oikeesti tarkoitat?

”Tää on muuten oikeasti paska maa.” – perusteles hiukan miksi?, kiitos!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Valtioviisaasti todettua Kira! Kiitos!

Jonne Himanen

Johanna Luukolta erittäin hyvä kirjoitus YLE Etelä-Karjalassa: http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2011/10/haasto_...

"Omia mielipiteitä on helppo perustella historialla, mutta olisiko ehkä jo aika uudistaa käytössä kuluneita mielikuvia ja kokeilla uudenlaista ajattelua ja puhetapaa?"

Siinäpä olisikin ajatuksen juurta muutamalle juoksuhautoihin jääneelle tässä ketjussa.

Viola Heistosen blogaus on tuo uutta informaatiota asiasta ja on asiallinen kirjoitus. Samaa ei todellakaan voi sanoa kaikista tänne pulautelluista kommenteista - "asiatonta luuserivingahtelua" kuten Kira osuvasti kiteytti.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juuri noin Jonne! "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan" - "Sitä katti saa mitä naukuu" - naapurin kunnioitus on ensi askel kohoamiseemmekin - tai sitten päinvastoin päinvastoin...

Jouni Haimi

mauno Koivistoa pidettiin jahkailijana mutta kyllä hän jahkailun ohella kerkesi tehdä vääriäkin päätöksiä kuten tuo inkeriläisten paluumuutto asia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

...samoinkuin Karjalan silloisen palautusmahdollisuuden ohittaminenkin "Kyl se siitä"...

Seppo Hildén

Mikäs puhemies se Ilkka on Heistoselle?

Antaa Heistosen itse vastata blogissaan esitettyihin kysymyksiin. Ilkan toiminta on kuin vanhojen aikojen stallariajoilta, puolueagitaattori, joka on laitettu kommentoimaan puolueen ja aatteen hyväksi.

Ja Heistosen tekopyhät selitykset:

" Kiitän kaikkia keskusteluun osallistujia ja erityisesti niitä suomalaisia, joilta tuli positiivista nakökulmaa blogiini ja muutenkin kantasuomalaisten ja venäläisten väliseen suhteseen.

Kunnioittaen toinen toisiaamme, kyllä me pärjäämme yhdessä! "

ovat naurettavassa ristiriidassa hänen toimintaansa. Linkittämässään Venäjän TV:n uutisessa hän SYYTTÄÄ suomalaisia ryssävihasta kuten aiemmin myös Kymen alueuutisten lähetyksessä, jonka satuin näkemään.Sama suomalaisten syyttäminen ryssävihasta.

Näinkö Heiskanen sitä kantasuomalaisten ja venäläisten suhteita rakennetaan hyviksi?

Ja Ilkka,ei tarvitse vastata Heiskasen puolesta.

Heiskanen saa itse kertoa, miksi hänen toimensa on ristiriidassa mitä hän kertoo blogissaan.

Heiskanen, ihan omin sanoin, kiitos.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Seppo Hilden,
linkitän tänne sen videon, jossa minä esiinnyin ja puhuin rasismista Kaakkois-Suomessa.

Siitä puhuvat ja vielä voimakkaammin, kuin minä, itse kantasuomalaiset, mutta maahanmuuttajan kriittisyyttä on näköjään vaikea hyväksyä.

Olkaa hyvä, linkki videon.

http://www.yle.fi/alueet/etela-karjala/2011/09/ven...

Muuten, sukunimeni on HeisTOnen. Kiitos.

Jouni Haimi

Huh hu sentään

Jotenkin tuntuuaika oudoltatuo violan väite rassismista kun hän ei itse ymmärrä yhtä asiaa. Tänne tulee ihmisiä esim afrikastaja venäjältä ja he tulevat tänne asumaan ja elämään ei siinäsinänsä mitään.Mutta on aika pitkä matka siihen että tulisi ihan oikeesti hyväksytyksi.Tietysti jokainen ihminen itse luo nuokäsityksensä mutta venäläisten ja somalien kannalta meneen vielä aikaa ennekuin ne on ihan oikeesti hyväksyttyjä.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

"Mikäs puhemies se Ilkka on Heistoselle?

Antaa Heistosen itse vastata blogissaan esitettyihin kysymyksiin. Ilkan toiminta on kuin vanhojen aikojen stallariajoilta, puolueagitaattori, joka on laitettu kommentoimaan puolueen ja aatteen hyväksi."

-Eikä, vaan tässä minusta Ilkka tekee oikein. Puolustaa rakentavampaa keskustelua, eikä hyväksy tuota samaa vanhaa linjaa, että "ryssä on ryssä, vaikka..." Lisäksi Ilkassa on herrasmiestä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Teemu Roni,
- täällä blogissani "nuotio vielä kipinöi hieman".
Linkitin tuolla alempana Etelä-Karjala-lehden sivulle toimittaja Johanna Luukon kirjoitukseen : "Haasto. Kunnioita venäläisiä".

Täällä Kaakkoiskulmilla on todella iso ongelma kahden naapurimaan kansalaisten kesken!Miten saisi ne maitten välisten sotien jättämät traumat parantumaan?
Kiitos, kun piipahdit kommenttoiman.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

"Täällä Kaakkoiskulmilla on todella iso ongelma kahden naapurimaan kansalaisten kesken!Miten saisi ne maitten välisten sotien jättämät traumat parantumaan?"

-Hyvä kysymys. Itselläni on muutama venäläinen ystävä ja muutama virolainen; yksi Odessasta. Minun mielestäni on silkkaa moukkamaisuutta antaa historian (joka on historiaa) vaikuttaa nykyelämän asenteisiin. Se on sellaista jäyhää sodanajan romantisointia - ihmisiltä, ketkä eivät yleensä ole edes sotaa itse kokeneet. Eivät samaistu muihin ihmisiin - laukovat vain höpöhöpöjuttuja. Näen sitä paljon juuri täällä Puheenvuorossa. Takaisin tuijottelu ei tiedä hyvää. Eivät kaikki suomalaiset suinkaan ajattele noin.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

"Miten saisi ne maitten välisten sotien jättämät traumat parantumaan?"

-En usko ollenkaan (miten voisinkaan), että kyse olisi monellekaan mistään traumoista. Katso niitä, ketkä kommentoivat vihamielisesti Venäjästä ja venäläisistä ja huomaa, että eivät varmasti ole eläneet sota-aikaa ja kokeneet mitään traumaa, mikä johtuisi vihollisen joukoista. Kyse on pahansuopaisuudesta ja siitä, että halutaan jarruttaa inhimillistä kehitystä ja toimivia suhteita.

Olen kyllä seurannut täällä esimerkiksi Juhani Putkisen kirjoituksia ja Markus Lehtipuun. Tämä ON henkilökohtaista ja sanon, että he saavat puheillaan varmasti vahinkoa aikaan. Jos he ovat sitä halunneet, siinä he ovat varmaankin onnistuneet. Silti -

uskon onnekseni kuitenkin perisuomalaiseen ihmiseen, joka on vaikkakin eräänlainen hiljainen jurottaja, on hän myös ennakkoluuloton ja ymmärtävä ihminen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Teemu! - kirjoitat silkkaa hyväntahtoista, kokemuksesta kumpuavaa asiaa ja faktaa! - yritän - Parhaimmat jatkot Sinulle!, Siunauksin,

Ilkka

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Samoin, Ilkka.

Ja on totta, että käytän kirosanoja. Pitäisi kyllä jättää...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Teemu! – samoja ’pilkullisia’ ihmisiähän olemme kaikki! – anteeksi, jos olin äkkijyrkkä, toivottavasti en kuitenkaan miina…

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Seppo Hildén

Ko. ohjelmasta poimittua:

”Emme sulje pois sitä että kyseessä on venäläisviha”

”Lehtemme toimittajat nostivat ensimmäisinä tämän kysymyksen esille. Tämä on inhottavaa ja se pitäisi lopettaa heti” – Uutisvuoksi - Imatra

”Suomalaisten ajatukset ovat juuttuneet viime sotaan” ”Tästä muistutetaan jatkuvasti ja nuoriso ei tiedä miten käyttäytyä.”

”Perussuomalaiset eivät hyväksy näitä asuntomurtoja. Päinvastoin. He tuomitsevat nämä teot mutta eivät piilota omia vaatimuksiaan Venäjää kohtaan” - Yksi asia huolestuttaa heitäkin: Karjalan palauttaminen, samoinkuin vastavuoroisen omistusoikeuden puuttuminen. – Niin minuakin…

”Me häpeämme tällaista tilannetta”

----

Seppo: "Mikäs puhemies se Ilkka on Heistoselle?"

En ole minkään valtakunnan, yhteisön, enkä henkilön puhemies. Suomen kansalainen vain, jonka tarkoituksena on omalta osaltani myötävaikuttaa siihen – ainakin eräänä tiedottajana – ettei moisia Imatran kaltaisia ikäviä, Suomi-brändiä haittaavia – ikään kuin emme jo olisi ikävässä välikädessä koko EU:ssa – viimeiseksi noteerattu Pohjolan maa! – enää tuolla rajanpinnassa tapahtuisi.

Sodathan alkavat siitä mihin diplomatia, puhe- ja neuvottelutaidot päättyvät.

Mitä sitten tulee ”puhemiehenä” Heistoselle täällä toimimiseen on minulla täysi oikeus kommentoida jokaista täällä kommentoivaa kysymättä esim. lupaa tai neuvoja Sepolta – kommentoi Viola itse tai ei (taisi jo lopettaakin nämä jo ”turhuuden markkinat”)…

”Antaa Heistosen itse vastata blogissaan esitettyihin kysymyksiin” – juu, mutta hänestä esitettyihin vääristelyihin on minulla Seponkin estelemättä täysi oikeus – suorastaan velvollisuus!!...

”Ilkan toiminta on kuin vanhojen aikojen stallariajoilta, puolueagitaattori, joka on laitettu kommentoimaan puolueen ja aatteen hyväksi.”

Ole hyvä ja esitä yksikin viite stallareihin, kommareihin tai puolueagitaattoreihin – minulla ei ole niihin mitään mandaattia enempää kuin kiinnostusta minkään henkilön tai ryhmän agitointiin – päinvastoin vain ihmisoikeuksien puolustamiseen – olkoon kuka tahansa - ”karvoihimme” ei siinä ole katsominen…

Kas kummaa kun en nähnyt vilaustakaan Sepon Violaa syyttämästä ”ryssävihasta” ”Linkittämässään Venäjän TV:n uutisessa hän SYYTTÄÄ suomalaisia ryssävihasta”…
Ensinnäkään Viola ei syytä ketään, ei ko. ilkitekijöitäkään – saati vielä yleistettynä muka suomalaisia – toteaa, julkituo vain monet häneen itseensäkin kohdistuneet törkeydet – olivat he sitten keitä tahansa.

”Näinkö Heiskanen sitä kantasuomalaisten ja venäläisten suhteita rakennetaan hyviksi?”

– kyseessä on kylläkin Viola H e i s t o n e n – toisaalta vastatoteamus Sepolle: noilla vieläkin halventavilla ja provosoivilla, epäkohteliailla, vieläkin AD 2011 ”ryssä”-nimittelyillä kaivelet sinäkin Seppo vain verta omasta nokastasi/nokistanne. Ei sellainen vähennä piirunkaan vertaa pahaa mieltänne, lisää vain pahaa tahtoa sekä itsellänne että eritoten kohteellanne. Vastakysymys Sepolle: haluatko sinäkin vain noita lieveilmiöitä lisätä, kun tarkoitus on ne päinvastoin häivyttää vihdoinkin historian pölytyville lehdille?!

”Heiskanen saa itse kertoa, miksi hänen toimensa on ristiriidassa mitä hän kertoo blogissaan.”

Sepon ”Heiskanen” saa kertoa mitä lystää, mutta Viola Heistosen blogikirjoitus, hänen kommenttinsa ja esityksensä ao. video-otoksessa ovat täysin johdonmukaisesti samankaltaisia: syyttelemättä ja tuomitsematta ketään ihmistä – ainoastaan tuomalla itse asian esiin julkisuuteen – miksi julkisuuteen? – sekin on Sepolta täysin hukassa - asiallisesti ja inhimillisesti, ilman Seponkin kaltaisia ”finnjävel” (vs. ”ryssä”)- purkauksia.

Ainoaksi vaikutelmaksi Seponkin oudoista kommenteista siis valitettavasti jää vain se, että hän pyrkii vain puolueellisesti estämään russsofobisesti noiden ikävien asioiden esilletulon á la stallonistit . Roskat eivät poistu koskaan ne vain maton alle piiloon yrittelemällä – päinvastoin!!…

Heikki Kunttu

Maan ja kiinteistöjen myyminen venäläisille tilanteessa jossa ei suomalainen saa vastaavasti ostaa edes hautapaikkaa karjalasta on maanpetokseen verrattavaa toimintaa. Venäläiset tekevät kärpäsestä härkäsen. Maassa maan tavalla tai maasta pois, poistuminen oli kai hankalaa Neuvostoliiton aikaan? Vieraillamme, olivat sitten ruotsalaisia tai venäläisiä on ikävä tapa käyttäytyä meluisasti ja rehvakkaasti. Edellinen ei ole oikein kivaa seurata.Hiljaista ujoa suomalaista ällöttää seurata noita maailmanomistajien elkeitä.

Vai oikein nettimiliisiä Ilkka kaipailee.Mitähän nuo tutkisivat? Kasakoitten rikokset ovat vanhentuneet. En missään nimessä kannata vandalismia mutta sekö on sitten rikos kun epäilin asian osoittautuvan
mahdollisesti "mainiloiksi" eli venäläisten omia sisäisiä jutskia?
Ei tunnu suomalaisten toimille?

Vielä maakaupoista, en myy neliömetriäkään vaikka saisin 100 000 euroa, voit tulla kokeilemaan.Köyhälläkin on periaatteita. Syyllistyinkö taas johonkin?
Tuli mieleen kun 1970-luvulla eräs Neuvostoliitossa usein matkaillut toveri kehui työpaikallaan matkustaneensa Moskovan metrossa pummilla.
Miliisipä otti miehen kiinni seuraavalla reissulla ja antoi mojovat sakot. Oliko Ilkka Hyttinen silloinkin vinkin antajana?

Niin kauan kuin suomalainen on tsuhna niin kauan rysslandilainen on ryssä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.10.2011 19:54 Heikki Kunttu :"Maan ja kiinteistöjen myyminen venäläisille tilanteessa jossa ei suomalainen saa vastaavasti ostaa edes hautapaikkaa karjalasta on maanpetokseen verrattavaa toimintaa",

-tämä aihe on tullut esille jo monesti tässäkin blogissa, että syy ei ole "ostajissa" vaan "myyjissä". Konkreettisesti itse suomalisissa, jotka myyvät ja pystyvät myymään sen takia, että Suomi on allekirjoitanut sopimuksen, jonka mukaan on annettu lupaa myydä. Lopussa sitten se rahaa ratksaisee.
Kehen tässä voi viitata, että se on " maanpetokseen verrattavaa toimintaa"?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Puolustelematta millään tavoin maan- ja kiinteistön oston vastavuoroisuuden puutetta Venäjällä vs. Suomi – päinvastoin! – totean, että Heikin väite siitä puutteesta ei ole sentään ”maanpetokseen verrattavaa toimintaa.”. Ensinnäkin: jos se sitä olisi, se pitäisi tapahtua meillä, ei suinkaan, niin kuin nyt, Venäjällä.

Toiseksi: Maanpetos on teko, johon ei voida syyllistyä kuin poikkeusoloissa. Tämä rajoittaa rikoksen tunnusmerkistöä tuntuvasti. Huomattavaa on, että maanpetoksessa rikoksen muodostaa vihollisen puolella toimiminen. Tämä on tyypillistä kaikille maanpetosrikoksille: Niihin tarvitaan vieras valtio. Sen sijaan valtiopetosrikoksissa rikos kohdistuu yhteiskuntajärjestystä vastaan kotimaisin voimin. – Ei siis senkään perusteella…

Jos ei Heikki sattuisi tietämään: nettipoliisi tutkii mm. vihakirjoituksia, vihapuheita, mm. ”ryssittelyä” - lievimmänkin vihapuheen tuntee siitä, että se menee aina vähintäänkin hyvän maun toiselle puolelle – entäs JSN ? - sanktiointi? …

”Netissä maltti on valttia eli ajattele, mitä viestität ennen kuin viestität, mitä ajattelet.”

http://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/?issu...

Puolusteleekohan Heikki vielä noita Venäjän metrossa pummilla matkustaneitakin ko. esimerkillään? - Ei ole tarvetta senkään ilmiantoon – politrukkeja, kätyreitä, urkkijoita, salapoliiseja, kyttiä, vakoojia, spioneja ja FSB – (KGB) sekä CIA- agenttejahan hiipeilee kyllä kaikkialla vieläkin…

”Tsuhna”-/”suhna”- nimitystä en ole nähnyt enkä kuullut enää pitkään aikaan missään, sen sijaan sinäkin käytät tuota halventavaa nimittely venäläisistä – kuinka sammumatonta voi vihanne ollakaan? – eikä ainakaan tuolla konstilla vihanpitonne pääty milloinkaan, päinvastoin syvenee vain...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kahlasian tämän keskusteluketjun läpi ja melekosta jankkaamistahan se näky olleen. Viola sanoo kysyvänsä tuossa alussa että tarua vai totta ja olen kyllä vakavasti sitä mieltä että tarua on. Ei voida puhua mistään joukkovainosta jos alle 20 kämppää on sotkettu eikä ihmisillä ole mitään vaaraa ollut. Ja sitten siihen minkä tuo kysymys tässä keskustelussa aiheutti eli tuon yhden mummun ruikuttamiseen. Suomessa saa ruikuttaa niin paljon kuin haluaa ja mummukin on huomannut että pelkällä ruikuttamisella ei kovin näkyviä tuloksia saavuteta niin että se siitä. Se sensijaan on anteeksiantamatonta että tämä mummo yrittää käyttää hyväkseen venäjäläisten mediaa edistääkseen omia asioitaan Suomessa. Sitä ei voi suomalainen antaa anteeksi. Suomea saa kritisoida mutta jos yrittää käyttää venäjää aseenaan vaikuttaakseen suomalaisiin virkamiehiin ja heidän toimintaansa niin sen pitäisi johtaa kuulusteluihin ja todellisten tarkoitusperien selvittelyyn. Ja jos Hyttinen on erimieltä tämän Violan toiminnasta niin on varmaan luettava nämä jutut vielä kerran siläl tuolla ylempänä on kyllä melko selvästi kerrottu miksi Viola otti yhteyttä venäjäläisiin median edustajiin. Samaa konstia näkyvät muutkin yrittäneen jo pitemmän aikaa enkä voi ymmärtää miksei edes tutkimuksia ole aloitettu Suomen vastaisesta toiminnasta. Ehkä se ei sitten olekaan rikos ; en tiedä kun en ole juristi mutta ei se oikealta tunnu. Ja vielä lopuksi, kysymysmerkkiin loppuvillakin lauseilla voi väittää asioita, (antaa ymmärtää) ?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Et ole näköjään katsonut ao. videotakaan, vaan suoralta kädellä tuomitset sinäkin Viola Heistosen esille tuoman ikävän asian olkoon sen pohjalla sitten ”joukkovainoa” tai ei. Ilmeisesti et tunne myöskään median vaikutuskeinojakaan minkä tahansa asian esilletuonnissa – keltaiset kohulööpit poislukien.

Uutisvuoksi- lehti nosti asian ensimmäisenä esille. Venäjän medialla, samoin kuin Viola Heistosellakin on täysi oikeus käsitellä asiaa myös Venäjällä, netin kautta koko maailmalla.

Olennaista tässä ikävässä vainomielteisessä asiassa ei ole Viola Heistosen esillenostama kärjistävä, kuitenkin sen yleisyyttä kyselevä otsikko ”Venäläisten joukkovainot Suomessa. Tarua vai totta?”, vaan se, että tuo ikävä, Suomi-kuvaakin erityisesti haittaava ilmiö saadaan pikaisesti loppumaan. Ilman pelkkiä poliisitutkimuksia noita kurittomuuksia ei saada koskaan kuriin – olkoon suomalainen poliisi sitten kuinka johtava tutkinnoissaan tahansa - siksi laajasta ja merkittävästä, syvällisiä tuntoja koskettavasta asiasta on nyt kyse.
”Mummo” – pelkkänä varsin epäkohtelias, antiasenteellinen kuvaus vs. Viola Heistonen – ei käytä mitään mediaa eikä valtiota aseenaan edistääkseen vain omia asioitaan Suomessa. Kyseessähän on ensisijaisesti venäläisiin, heidän asuntoihinsa Suomessa kohdistuneet jo monet murrot ja tihutyöt – pienenä lisäepisodina vaan myös Violaan itseensä kohdistuneet ”tervetulotoivotukset”…

Yksikin ao. tapaus on liikaa, turha Erkinkään on niitä millään muotoa aliarvioida tai vähätellä – pitäisi olla jo vihdoinkin päinvastoin. ”Ei huolta mitään, antaa mennä vaan” on Erkki Martikaisen viesti lyhykäisyydessään maailmalle. Rikollista myötäkarvaan paijaamista ja vain siihen yllyttämistä sellainen. Ei yhtäkään sanaa ao. rikollisuuden tuomitsemiseksi, päinvastoin…

Erkki Martikainen näyttää pitävän akateemisesti koulutettua Viola Heistosta niin tyhmänä, että hän sahaisi toimillaan kohudosentti Johan Bäckmanin tavoin sitä oksaa, millä hän täällä Suomessa istuu, oikeammin aktiivisesti ja myönteisesti toimii. Purisi sitä kättä, joka häntäkin tässä ”hyvinvointivaltiossa” – oikeammin usein ”pahoinvointivaltiossa” – kuten ko. esimerkitkin osoittavat – ’ruokkii’, tässä tapauksessa osaltaan – suoraan tai myötävaikuttaen – ruoskii.

Venäjän medialla ei sinänsä ole mitään vaikutusvaltaa suomalaisiin virkamiehiin. Näinollen Violallakaan ei ole tässä anteeksipyydettävää mitään eikä keltään, päinvastoin. Yhteistyö Venäjän ja Suomen viranomaisten kanssa lienee jo toiminnassa, ainakin se on erityisen toivottavaa tuolla Kaakkois-Suomen rajapinnassa, noilla Suomen venäläisten ongelma-alueilla.

Erkinkään ei pidä suinkaan sekoittaa Viola Heistosen ao. toimintaa esim. kohudosentti Johan Bäckmanin Suomea suuresti vääristelevään ja vahingoittavaan toimintaan. Vähintään yhtä paljon sitä vahingoittaa Erkki Martikaisenkin pelkkä puolueellinen asenne ja toiminta, jolloin vain ao. tihutyöt lisääntyvät. Se ei ole kenenkään etu, päinvastoin.

”Tarua vai totta- kysymysmerkillä” diminoitu ”venäläisten joukkovainot” antaa ymmärtää, että olkoon tutkimusten tulos mikä hyvänsä, Viola Heistonen on asiassaan tosissaan, ei leikittele, kaikkein vähiten tulella. Samaa ei voi sanoa Erkki Martikaisesta väärään puoltavine tuomioineen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Arvoisat tämän blogin kommenttoijat!

Kiitos teille aktiivisuudestanne. Poistin blogin väliaikaisesti näkyvistä, koska mielestäni keskustelu alkoi käydä liian kuumana ja harhautui aiheesta.

Poistin myös noin puolet yli kolmestasadasta kommenttista.

Kommenttointi on edelleen vapaata!

Olkaa hyvä! Пожалуйста!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset