Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Venäjällä puhutaan Imatran asuntomurroista

Venäjän uutisissa rummutetaan jo Imatran asuntomurroista ja siihen liittyvästä vandalismista.

Asiasta kertoo Uutisvuoksi otsikolla ”Venäjällä kohistaan jo Imatran asuntomurroista” (Anu Pakarinen UutisVuoksi lauantaina 3.9.2011.) Tieto venäläisasuntoihin Imatran seudulla tehtailluista murroista on tavoittanut venäläiset.

Eräs Imatran seudulla toimiva yrittäjä kertoo saaneensa hyvin huolestuneen puhelinsoiton asiakkaaltaan Venäjältä. Tämä oli kuullut asuntomurroista ja niihin liittyvästä vandalismista Venäjän radiosta. Useat UV:n haastattelemat henkilöt toteavat, ettei ole lainkaan liioiteltua huolestua Imatran ja Suomen maineesta.

Tämä on liian tosi asia.

Jos tätä rummutetaan uutisissa Venäjällä, kyllä se on hyvin haitallista. Alkaa murentua käsitys, että suomalainen yhteiskunta on suojattu ja turvallinen, nimettömänä pysyttelevä yrittäjä pelkää. Hän suojaa itseään nimettömyydellä. – Viimeksi kun olin Venäjä-yhteyksissä esillä, tuli tekstiviesteillä törkyä niskaan.

Suomi-Venäjä-seuran paikallinen puheenjohtaja Pekka Sorvali on samoilla linjoilla. Hän pitää venäläiskoteihin suunnattuja iskuja Suomen ja Imatran maineen kannalta tuhoisina.

Huoneistokeskuksen myyntijohtaja Mika Inkeröinen kertoo venäläisten olevan jo varpaillaan. Venäläisten ostopäätöksiin vaikuttavat luonto, palvelut, ystävällisyys sekä erittäin isona tekijänä turvallisuus… Venäläiset luottavat monissa asioissa lähipiirin ja tuttavien kokemuksiin.

Jos paha sana kiirii, se kantaa todella kauas.

Kiinteistöbisneksessa toimiva Emilio Urpalainen sanoo Imatralla olevan hyvin paljon ennakkoluuloja venäläisiä kohtaan… Asenteita voi kiristää entisestään, jos esimerkiksi rakennusurakoissa tulee huonoja kokemuksia. – Venäläisillä on ihan omat tapansa. – Suomalaiset maksavat sovittuna aikana, mutta venäläiset maksavat, kun jaksavat. Se voi lisätä negatiivisuutta.

Rasismia Imatralla kyllä on ja paljon Hän ei usko kohun vielä vakavasti vahingoittaneen seutukuntaa. Tilanne voi muuttua, jos uutinen leviää laajasti venäläismediassa eikä tekijöitä saada kiinni. – Kohu pitäisi äkkiä painaa alas, eikä ruveta revittelemään asialla.

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on ensisijaisesti huolissaan yksittäisten ihmisten kärsimyksistä, ei niinkään Imatran maineesta… Aina pitäisi ajatella ihmisen näkökulmaa, eikä niinkään sitä, onko asia maineen kannalta tärkeä… Lintusesta Imatralla ei ole rasismia. – Päinvastoin tuntuu, että koko ajan maailma normalisoituu. Rajan pinnassa on erilaisia ihmisiä, ja sen kanssa on vaan opittava elämään.

Mitä mieltä täällä keskustelupalstalla ollaan?

Onko Imatran kaupungin johtaja oikeassa, ettei rasismia Imatralla ole ja ..maailma normalisoituu koko ajan ja ..sen kanssa on vaan opittava elämään”?

Pitäisikö meidän henkilökohtaisesti oppia jotain tästä vandalismista ja pitää tätä normalisaation merkkinä?

Vai pitäisikö huolestua seudun ja koko Suomen maineesta, niin kuin ovat huolestuneet ylempänä UV:n haastattelemat henkilöt? Vai lineekö se huolestuneisuus liioiteltua? Ja pitäisi painaa kohu äkkiä alas?

Imatralla toimivan Venäjä-klubin puheenjohtajana olen itsekin törmännyt vihamielisyyteen ja syrjintään, joten pidän hyvin huolestuttavana yleisen venäläiskielteisyyten mielipiden kasvavan näillä kulmilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Oletko varma Viola, että Imatran murtomiehet ovat suomalaisia?
Eivätkö he voi olla yhtä hyvin venäläisiä rikollisia, jotka rosoavat omia maanmiehiään?
Raja on lähellä ja ihmiset kulkee eestaas.

Tuula Hölttä

Viola :"Jos tätä rummutetaan uutisissa Venäjällä, kyllä se on hyvin haitallista. Alkaa murentua käsitys, että suomalainen yhteiskunta on suojattu ja turvallinen, nimettömänä pysyttelevä yrittäjä pelkää."

Suomalainen yhteiskunta ei enää pitkään aikaan ole ihmisyksilön kannalta ollut "suojattu ja turvallinen", kuten sinä ja minäkin ruohonjuurikansalaisina hyvin tiedämme.

Toivon, että Venäjällä aletaan rummuttaa myös niistä tapahtumista, kun pieniä kyläkauppoja poltetaan, koska ne eivät ole maksaneet "suojelurahaa", tai että ihmiset eivät uskalla/halua tehdä heihin ja heidän koteihinsa kohdistuneesta väkivallasta ilmoitusta poliisille, koska poliisi ei välitä, ja koska ilmoituksesta olisi seurauksena ainoastaan kosto.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Perttula,
en ole ollenkaan varma, että murtomiehet ovat suomalaisia, mutta siitä olen varma, että täällä se on tosi asia, että murtomiehet ovat liikkeellä ja jopa poliisi epäilee, että kyse on venäläisiin kohdistetusta rikossarjasta.
Kiitos kommenttistasi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Joku voisi kirjoittaa Venäläiseen lehteen vastineen, että Suomalaisten mökkeihin Venäjällä ei voi murtautua, kun Venäjä estää Suomalaisilta mahdollisuuden ostaa/rakentaa kesämökkiä entisille kotisijoilleen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Tyry " Venäjä estää Suomalaisilta mahdollisuuden ostaa/rakentaa kesämökkiä entisille kotisijoilleen."

- Venäjällä on laki, joka estää sen.
Suomi on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan venäläinen tai joku muu "muun maan kansalainen" voi ostaa/rakentaa Suomessa.
Mikä esti Suomea tekemään sellaisen Lain, joka olisi estänyt sen?
Mokasiko Suomi siinä?

Venäjä

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jospa se on niin, että venäjän mafia rosvoaa ja kiristää omia maanmiehiään Suomessa, kun nämä eivät ole maksaneet suojelurahaa heille?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Perttula "Jospa se on niin, että venäjän mafia rosvoaa ja kiristää...",

- Sitaatti UtisVuoksen lehdestä 30.8.2011 Anu Pakarinen "Venäläisten taloihin tehty jo kymmenkunta murtoa"
" Tutkinnassa on noussut esiin myös toinen mahdollisuus, että kyse olisikin venäläisten keskinäisistä välienselvittelystä.
Venäjältä Suomeen suunnattuja kiinteistökauppoja tehdään usein monien välikäsien kautta.
Olisiko jokin mennyt pieleen tai joku tullut petetyksi?
Poliisi pitää tämänkin vaihoehdon mielessä, mutta ei pidä sitä todennäköisenä."

Seppo Hildén

"...jos esimerkiksi rakennusurakoissa tulee huonoja kokemuksia. – Venäläisillä on ihan omat tapansa. – Suomalaiset maksavat sovittuna aikana, mutta venäläiset maksavat, kun jaksavat. Se voi lisätä negatiivisuutta."

Viola, jos huviloitaan suomalaisilla rakennnuttajilla rakentavat venäläiset jättävät talonsa rakentamisia maksamatta, niin pienilläpä vahingoilla on päässeet, jos vain irtainta on vähän maksuksi viety.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Seppo Hilden :"..niin pienilläpä vahingoilla on päässeet, jos vain irtainta on vähän maksuksi viety."

Ei ole pelkästään irtainta vähän viety. Asuntomurroissa sotketaan ja halutaan aiheuttaa vahinkoa.

Aiheesta olin kirjoittanut blogin, jos kiinnosta enemmän asiasta lukea, niin alempana linkki sinne:

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81775-sarky...

J. Gagarin

Positiivista asiassa on kuitenkin se, että tiedon levitessä Venäjällä se saattaa hillitä venäläisinvaasiota Suomeen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

J.Gagarin,
- niin, jokaisessa asiassa löytyy positiivinen ja negatiivinen puoli. Te löysitte siis tämän?
Vaikken ymmärrä, mitä tarkoittaa "venäläisvaasiota Suomeen", mutta ymmärrän, että se lohduttaa teitä. Hyvä niin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula Hölttä,
olet oikeassa "ihmisyksilön kannalta" ja ruohonjuuren tasolta. Olemme asiasta keskustelleet aikaisiin täälläkin foorumilla, mutta kun se on niin maan rajan sisäpuolinen asia, niin siillä ei ole niin isoa "kaikua" edes omassa maassa.

Nyt kun venäläisten taloihin kohdistuvat tuhoisat hyökkäykset, vaikkakin voi sanoa "ruohonjuurentasolla", mutta ne liittyvätkin kahden naapurimaan suhteisiin, niin tapahtumat saavat toisenlaiset mittasuhteet.

Mutta mitä tapahtuu Venäjällä ja käykö he "rummuttamaan" omista asioista, niin se kuuluu heille. Olet ehkä oikeassa siinä, mistä kirjoitat.

Harri Rautiainen

"Venäjän uutisissa rummutetaan jo Imatran asuntomurroista ja siihen liittyvästä vandalismista."

Kiitokset, Viola Heistonen ja Johan Bäckman!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Rautiainen,
- Kiitos "kiittämisestä"!
Olette siis sitä mieltä, että "kohu pitäisi äkkiä painaa alas"? Puhun vain omasta puolestani. Aloituskirjoitukset aiheesta suomalaisessa mediassa ovat isoimpien tahojen käsissä ja minun kirjoitukset eivat paljonkaan merkitse asian etenemisessä suuntaan tai toiseen.

Harri Rautiainen

Asiasta ei kannata ehkä meuhkata liian paljon, ennen kuin rikolliset paljastuvat.
Jos osoittautuu venäläisten keskeiseksi välienselvittelyksi, niin olisi aika noloa venäläiselle medialle.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Jos osoittautuu venäläisten keskeiseksi välienselvittelyksi, niin olisi aika noloa venäläiselle medialle."
Jos paljastuu, sitä ei uutisoida edes Suomen mediassa.

Kalevi Wahrman

Tapani Rouhiainen

"Jos Suomi ei olekaan sellainen onnela kuin jotkut venäläiset ovat toivoneet,"

Kyllä me isänmaalliset suomalaiset haluamme rakentaa maastamme "onnelaa".

Harri Rautiainen

'Kyllä me isänmaalliset suomalaiset haluamme rakentaa maastamme "onnelaa".'

Ja nimenomaan "onnelaa" venäläisille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Rautiainen,
- kertoisitteko ystävällisesti miten voisivat/pystyisivär "isänmaalliset suomalaiset" rakentamaan "onnelaa" venäläisille?
Jos tarkoititte koko Venäjän maata ja siellä asuvia n.150 miljoonaa venäläistä niin se on mahdotonta pienelle Suomelle, mutta jos otetaan huomioon Suomessa asuvia noin 55 000 venäläisiä/venäjänkielisiä, niin "onnelan" rakentaminen yhteisvoimin suomalaisten ja näitten maahanmuuttaja venäläisten kesken olisikin mielestäni hieno juttu!

"Oi, ihmiset, toistanne ymmärtäkää,
niin ette niin kovat oisi!
Miks emme me yhdessä käydä vois?
Jos murtuis yks, muut tukena ois.
Oi, ihmiset, toistanne suvaitkaa!
Niin suuri, suuri on maa."
Eino Leino

Harri Rautiainen

Kommenttini oli Kalevi Wahrmanille. Hän kyllä tietää, mitä tarkoitin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

En ole päässyt sinne Imatralle katselemaan venäläisten kesämökkejä. Huhuja olen kuullut niiden olevan vähän suurempia mitä keskivertosuomalaisten mökit. Itselleni ei ole siunaantunut pientä eikä suurempaakaan mökkiä. Tosin elämässä voipi jonkun mielestä olla tärkeämpiäkin tavoitteita.
Toinen outo juttu oli se, ettei oltu vakuuttettu mökkiä. Kysynkin miksi? Jokainen suomalainen, jolla on pienikin mökki vakuuttaa sen. Vakuutusyhtiöt kyllä löytävät varmasti hyvin nopeasti oikeat syylliset sillä turhaan eivät korvauksia maksele.

Harri Rautiainen

"Kysynkin miksi? Jokainen suomalainen, jolla on pienikin mökki vakuuttaa sen."

Ja lisäksi maksaa kiinteistöverot ja jätemaksut.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Rautiainen,

- en tähän kommenttiin, mutta lisää ylempänä olevaan, jossa sain "kiitokset" teiltä.
"Jälleen uusi isku venäläisasuntoon" ( UutisVuoksi 2.9.2011 Anu Pakarinen.)
Imatralla on jälleen tehty uusi asuntomurto venäläisen omistajan omakotitaloon. Täällä kertaa kohde sijaitsi Rautionkylän suunnalla. Imatran lisäksi murtoja on tehty Joutsenossa ja Ruokolahdella.
Rikoskomissario Jyrki Hänninen : "Poliisi pitää mahdollisena, että tekojen motiivi on rasistinen ja liittyy omstajien kansallisuuteen.
Jotta syylliset saataisiin vastuuseen tekemisistään, Hänninen peräänkuuluttaa nyt yhteisöllisyyttä. - Että pidettäisin silmät ja korvat auki.Jos naapurissa helähtää ikkuna rikki tai näkyy epäilyttäviä liikkeitä, asiasta on syytä ilmoittaa poliisille.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

En ole päässyt sinne Imatralle katselemaan venäläisten kesämökkejä. Huhuja olen kuullut niiden olevan vähän suurempia mitä keskivertosuomalaisten mökit. Itselleni ei ole siunaantunut pientä eikä suurempaakaan mökkiä. Tosin elämässä voipi jonkun mielestä olla tärkeämpiäkin tavoitteita.
Toinen outo juttu oli se, ettei oltu vakuuttettu mökkiä. Kysynkin miksi? Jokainen suomalainen, jolla on pienikin mökki vakuuttaa sen. Vakuutusyhtiöt kyllä löytävät varmasti hyvin nopeasti oikeat syylliset sillä turhaan eivät korvauksia maksele.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Se ihmetyttää kyllä miksi ei ollut vakuutettu ainakin tämä yksi Unelmakoti, jonka omistavat pietarilainen kirjanpitäjä ja kiinteistövälittäjä Lena ja Igor Pavlov,joista kerrottiin kirjoituksessa "Unelmakoti pirstaleina"(28.8.11.UutisVuoksi. Anu Pakarinen) ja jota siteerasin edellisessä blogissani " Särkyneet illusiot turvallisesta Suomesta".

Jos vakuutusta ei ollut, kärsii itse talon omistaja ja jos taas kaikki tuhotut talot olivat vakuutettu, niin "kärsii" vakuutusyhtiö.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Venäläiseen yhteiskuntaan kuuluvat olennaisina osina lahjonta, poliittiset murhat, talousrikollisuus, velkojien uhkailu, viranomaisten uhkailu, velkojen maksamatta jättäminen etc.

Mitä suurempi määrä Suomessa on venäläisiä, sitä enemmän tuota rosvokulttuuria tulee Suomeenkin. Jos venäläiset nyt vähentävät kiinteistöjen ostoa ja tänne muuttamista, niin aina parempi! Tämä nyt vain on rehellisten suomalaisten Suomi, ei tästä mitään pikku- Venäjää ruveta rakentamaan.

Asuin aikoinani Ruotsissa ja aina kun arvostelin Ruotsia minulle sanottiin: "Eihän se ole muuta kuin hyppäät laivaan!" Viola nyt on kuitenkin niin vanha ihminen, etten viitsi tuollaisia ehdotella. Mutta jo riittäs niinku höpötys noista venäläisten vainoamisista. Siellä koti- Venäjällä on jo uudet stalinit varttumassa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Kaulainen,
- kiitos kommenttistasi näin yötämyöten.

Se on kummallista, että kaikki kirjoitukseni perustuvat suomalaisen median julkaistuun materiaaliin, mutta ne synnyttävät vihaa henkilökohtaisesti minuun, vaikken erityisesti mitenkään tässäkään kirjoituksessa puolusta nyt venäläisiä.

Voit kuitenkin toivottaa minulle "hyppäämistä laivaan"kun niin tekee mieli, mutta oma laivani on jo ankkuroitu Suomen maahan, joten ollaan saman maan kansalaisia tykkäät siitä tai et!

Haukkuisit mieluummin "omia rehellisiä suomalaisia", jotka ahneudesta rahaan myyvät maata ja taloja venäläisille eteenkin näillä kulmilla!

"Rakentaminen on selvästi vilkastunut Imatralla ja Ruokolahdella tänä vuonna. Vapaa-ajanasunnoille on myönnetty tähän menneessä noin 30 rakennuslupaa ja ei hiljenemisen merkkejä näy.
Rakennusvalvonnan toimitettujen rakennuslupa- ja muiden hakemusten määrä on kasvannut Imatralla 25 prosenttia ja Ruokolahdella lisäystä on 29 prosenttia."( UutisVuoksi 23.8.2011 Anu Pakarinen).
Hyvää yötä ja kauniita unia!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Kaulainen,

- kiitos linkistä. Tämä ei kuulu blogin aiheeseen, mutta tapaus mielestäni on loukkaava toimittajaa kohtaan.Onkin niin tuore tapaus ja ihmellinen? Kyllä rajatarkastusviranomaisilla molemmin puolin rajaa on oikeus penkoa tavaroita perusteellisesti,jos epäilevät jotain laitonta.
Lieneekö tässä kahden maan kansalaisuus antanut aiheetta toimia noinkin törkeästi? Tämä lienee aika harvinaista toimittajaa kohtaan, pelkkä artikkeleiden perusteella, jotka koskivat Anton pojan tapausta.

Palaatakseen edelliseen kommenttinne, pydän ystävällisesti tästedespäin olla mainitsematta ikääni. Taistelen muun muassa ikärasismia vastaan!

Mukavaa päivänjatkoa teille!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset