Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Särkyneet illuusiot turvallisesta Suomesta

  • Särkyneet illuusiot turvallisesta Suomesta

Imatralla on meneillään  poliisitutkimus vandalismia vastaan, joka on kohdistunut  venäläisten omakotitalouksiin. 

Imatralla on murtauduttu viime kuukausina ainakin kolmeen omakotitaloon, jonka omistajat ovat venäläisiä.

Uutisvuoksen tietojen mukaan ( ”Venäläisten omakotitaloihin tehty useita iskuja Imatralla" 28.8.2011 Anu Pakarinen) murtoja on tehty Lempukan alueella, Kymänlahdessa sekä Meltolassa.

Tutkinta on käynnissä ja aiomme kyllä päästä murtosarjan jäljille, kertoo rikoskomissario Jyrki Hänninen Etelä-Karjalan poliisilaitokselta. Kaikki omakotitalot ovat olleet varsin hyvätasoisia ja venäläisten vapaa-ajan käytössä. Teot ovat hyvin poikkeuksellisia, sillä tekijöiden uskotaan valinneen uhrit kansalaisuuden perusteella.Tapauksia tutkitaan nimenomaan venäläisiin kohdistettuna murtosarjana… Tekijöiden motiivi vaikuttaisi olevan erilainen kuin normaaleissa asuntomurroissa. On sotkettu ja haluttu aiheuttaa vahinkoa.

Poliisi uskoo, että rikospaikoilta löytyneet johtolangat johdattavat vielä tekIjöiden jäljille.

Onko kyse satunnaisista vandaaleista  vai ammattilaisista?

Tutkinnassa on myös  muita venäläisiin kohdistettuja rikoksia.

Aina löytyy niitä, jotka osaavat käyttää hyväkseen ihmisten ymmärtämättömyyttä, hyväuskoisuutta tai ulkomaalaisten kielitaIdottomuutta. –Nyt näyttäisi, että venäläisiä on petetty. Tutkimuksissa on yksi petosjuttu…

Lehtikirjoitus kertoo pietarilaisten Lena ja Igor Pavlovin tapauksesta…Lena itkI onnesta, kun unelmien omakotitalo valmistui Kymälahteen. Kuukautta myöhemmin hän itki silmittömän vandalismin vuoksi… Oli tostai ilta ,11 elokuuta, kun pietarilainen kirjanpitäjä ja kiinteistövälittäjä kiirehtivät viikonlopun viettoon upouuteen omakotitaloonsa Imatralle.

Ulko-ovella silmien eteen avautui täysi kaaos…Pelkän tavaran perässä varkaat eivät olleet, sillä päätarkoitus näytti olleen mahdollisimman suurentuhon aiheuttaminen.

”Otimme taloa varten pankkilainaa. Ajattelimme, että täällä vietetään sitten eläkepäiviä- kertoo  Lena Pavlova. Nyt heidän kotinsa on häpäisty ja hävitetty. Kotivakuutustakaan ei ollut,joten vahinko jäi Pavlovien kärsittäväksi. Taloudellisia menetyksiä suurempi paha oli särkyneet illusiot turvallisesta Suomesta. Enää unelmakoti ei tunnu samalta. Pavlovit eivät ole kertoneet Pietarissa kenellekään, vaikka moni heidänkin tuttavistaan harkitsee Suomeen rakentamista. ” Jos tarkoitus oli järkyttää, niin siinä onnistuttiin.En ole voinut puhua vielä tästä, en jaksa”-Lena sanoo.

 

Mietinkin sitä, että miksi Pavlovit eivät ole vielä kertoneet Pietarissa kenellekään? Siihen liitty varmaan jotain venäläisen identitettiin, jota minäkin todennäköisesti olen imennyt itseeni.

Kun Suomessa minulta kaapattiin julmasti kehitysvammainen lapsenlapseni, en myöskään jaksanut kertoa kenellekään Venäjällä, jotenkin häpesin sitä, vaikka itse en tehnyt mitään häpeällistä!

Hävetti demokraattisen oikeusvaltion Suomen maan puolesta kun itsekin suomalainen olen.

Kun nyt taistelun oikeudenmukaisuuden puolesta hävisin, niin olen vienyt asian julkisuuteen ylirajojen.

 

Jos palataan venäläisiin kohdistuvaan vandalismiin, niin havaintojeni mukaan, sehän on ollut kehittymässä kaikki nämä vuodet, ainakin näillä kaakkois-kulmilla, ja siitä itse henkilökohtaisesti olen viestittänyt niin blogeissani kuin työskentellessä Faron-n edustajana Sisäasiaministeriön työryhmässä v.2009, joka käsitteli maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen turvallisuuden parantamista Suomessa, ja myös  tänävuonna Faro-n edustajana ”Poliisin ja etnisen yhteisöjen yhteistyöforuumin”varajäsenenä.

Molemmissa foorumeissa olen yrittänyt tuoda esille ongelmia, jotka asraruttavat ainakin tämän seudun venäläisiä/venäjänkielisiä asukkaita.

 
On hyvä, että nyt poliisi on asialla! Toivotaan menestystä tutkinnassa! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (92 kommenttia)

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ennen kuin tässä aletaan keskustella "viharikoksista" Venäläisiä vastaan niin pitää muistaa nämä Romanialaiset/Latvialaiset rikollisporukat, jotka ovat tehneet näitä asuntomurtoja viime vuosina. Kyseiset asunnot ilmeisesti osa-aika käytössä ja siten otollisia kyseisille ryhmille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Heikkinen,
onko teidän mielestänne syytä epäillä romanialaisia ja latvialaisia venäläisten taloihiin tehtyyn murtoiskuihiin? En tiedä onko näillä kulmilla paljon mainitsemastasi porukasta, mutta lehtikirjoituksesta ilmenee,että poliisin mukaan vaihtoehtoista liittyjen tekijöihiin,"enemmän näyttää, että kyse olisi paikalisista",- rikoskomissario Hänninen sanoo.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Kyseisen maalaiset liigat tehneet asuntomurtoja ympäri maata jo vuosien ajan, ja tuskin maan kaakkoiskulmakaan on suojassa heidän toimilta.

S S

...mutta miksi he kohdistaisivat murrot juuri venäläisasuntoihin? Ja miksi (ilmeisesti samat tekijät) muualla maassa jättävät sotkematta, mutta sitten Imatralla sotkisivat? Selityksesi selkeästi vuotavat.
Kun minun kotiini murtauduttiin, alkuun en huomannut, että murtovaras oli käynyt lainkaan.
Kysymys on selkeästi viharikoksesta.

Hannu Rytilä

Miksi ei ollut kotivakuutusta?

Se kuuluu asiaan Suomessa.

(tämä sama viesti on myös viestiketjun lopussa)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos kommenttistanne. Palaan keskusteluun myöhemmin. Mukavaa päivänjatkoa!

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Kuinka monta asuntomurtoa tehtiin kyseisenä aikana samalla alueella?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Artikkelissa, josta tein kirjoituksen on mainittu kolme samanlaista murtautumista. Äsken avasin tämän päiväisen Uutisvuoksen, jossa otsikko : " Venäläisten taloihin tehty jo kymmenkunta murtoa", kirjoittaa Anu Pakarinen.Tavanomaisista asuntomurroista poketen tapauksiin liittyy myös ilkivaltaista sotkemista ja omaisuuden tärvelyä.
Mitään tietoa tekijöiden motiveista ei ole. Koska kaikki uhrit ovat venäläisiä, rasismiakin epäillään, kirjoittaa UV-lehti 30.8.2011.

Ei kai ole enää niin "yksittäinen tapaus", kun laajasti kirjoitetaan ja julkaistaan lehdessä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

http://www.uutisvuoksi.fi/Uutiset/2011/08/30/Ven%C...
Linkki juttuun josta Heistonen mainitsi.
Mainittiin myös mahdollisuus keskinäisiin välienselvittelyihin...
Eikä mainita mikä oli asuntomurtojen kokonaismäärä kyseisellä alueella.
Onko kyseiset teot koskeneet vain venäläisten kiinteistöjä vai onko tämä vai osa suurempaa rikosaaltoa?

Jukka Korhonen

Uuden Suomen ylläpito poistanut kommentin.

Jukka Korhonen

Kreml julisti jo muutama vuosi sitten Medvedevin suulla uuden doktriinin, jonka mukaan Venäjä tulee puolustamaan tarvittaessa voimatoimin myös rajojensa ulkopuolilla olevien venäläisten turvallisuutta ja jopa kunniaa.

Missä venäläinen, siellä ongelma?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Korhoselle.
Kyllä mediastakin pystyi lukemaan, että Venäjällä on sellainen "doktriini", jonka mukaan se voi ainakin pitää huolta UlkoVenäläisten ( Venäjän kansalaisten) oikeuksista.
Onko mielestänne näissä asuntomurroissa syy itse venäläisissä ?

Jouni Haimi

Kysymys joka tähän voisi ottaa rinnalle onko tuolla imatran seudulla menossa joku suurempi asutomurto aalto johon tämäkin voisi liityä?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jouni Haimi,
tuolla ylempänä on linkki UutisVuokseen, josta sitaatteja olen poiminnut. Ja edellinen UV nro on sunnuntai 28.8.2011, jossa otsikolla "Unelmakoti pirstaleina" kerrotaan asiasta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jukka Heikkinen kirjotti: "Sijoita Suurosen kommenttiin Venäjän tilalle Suomi ja Suomen tilalle vaikka Espanja... Alkaako avautua mitä kirjoituksessa ajetaan takaa Kallinen?"

Miksi minä niin tekisin? Viola Heistonen kirjoitti asunnon vandalisoinnista Imatralla. Mitä Espanja tähän kuuluu?
On aika erikoista, että rosvojen ja varkaitten puuhia aletaan jopa kiertoilmaisuilla ymmärtämään, kuten Jukka Korhosen tyylinä on: "Missä venäläinen, siellä ongelma?"

Suurosille,korhosille ja heikkisille tämä venäläinen pariskunta on oikeastaan syyllinen. Suuronen paheksuu sitä, että he ovat tehneet tutkintapyynnön.

Suomessa elätään lain mukaan ja siihen kuuluu omaisuuden suoja. Se ei muutu miksikään toiseksi jos rikoksen kohteeksi joutuu toisen maan kansalaiset.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Reijo Kallinen:"Suomessa elätään lain mukaan ja siihen kuuluu omaisuuden suoja. Se ei muutu miksikään toiseksi jos rikoksen kohteeksi joutuu toisen maan kansalaiset"

Kiitos kommenttistanne!

Poistettu Poistettu

Ihmisiä äidin oomme kaikki, oomme kaikki, oomme kaikki. Siinää ja minää, tsuhnaa ja ryssäää, ihmisiä oomme kaikki.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Niin ollaankii! Paitsi, että tsuhna on tyhmä. Vai mitä?

Poistettu Poistettu

Niin on, syntisen tyhmä jota ei saanut Ruotsikaan sivistettyä. Tyhmä on ryssäkin, koska ihminen on tyhmä. Syntisen tyhmiä ollaan kaikki, mutta voi pojat, jos ei sovussa voida naapurin kanssa elää niin sitten ollaan jo jotain muuta kuin tyhmiä. Ehkä masokisteja kun ei rauha ja hyvinvointi yhteistyössä kelpaa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jorma Vesa,
- no älähän nyt aliarvoii tshuhnia! Ei tshuhna ole mikään tyhmä! Ja miten muuten tämä liittyy niihin asuntomurtoihiin, joista blogissa kerrotaan?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Tšuhna on kyllä niin tylsä ilmaisu kuin olla voi. Aikansa elänyt.
Miten joku vielä jaksaa?
Tuntemattomassa sotilaassa varmaan käytetty viimeksi. Ei sitä nykypäivänä kukaan venäläinen käytä.
Voi kyllä mennä Puškiniin asti ja etsiä sieltä suomalaisuuden ilmaisua Venäjän kirjallisuudessa. Se on paljon mielenkiintoisempaa.
Kukapa suomalainen olisi venäläisestä kulttuurista kiinnostunut.

Poistettu Poistettu

Se Tsuhna on ainakin kaikkien tuntema, ja siksi valittu vitsiin. Tarkoitus on osoittaa että nimittelyn tarkoitus on dehumanisoida, mutta sieltä rajan takaa, katsoi sitten kummalta puolelta tahansa, löytyy ihmisiä. Hyviä ja pahoja ihmisiä kuten keskimääräisestä kerrostalosta.

Ja minä olen venäläisestä kulttuurista kiinnostunut*, tuntuu vain että siitä tiedon onkiminen on todella hankalaa mikä on taas todella outoa. Luulisi että Suomen sijainti antaisi pontta ymmärtää enemmän eikä vähemmän?

Olen aloittelija, kuuluisimmat kirjat ja sisämarkkinoille tarkoitetut elokuvat menossa, se vie aikaa enkä vielä ymmärrä alkeitakaan. Kielen kun oppisi...

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Oikeassa olet ja on vähän kummallista, ettei tätä naapuria tunneta, vaikka on 600 vuotta yhteistä historiaa. Ainakin.
Sanalainoja molemmin puolin, ja kanssakäymistä jatkuvasti edelleen.
Kiinnostavaa on se, että venäjän kieli kääntyy paremmin suomeksi kuin englanniksi.

Suomessa ei uutisoida ollenkaan sitä, minkälaista yhteistyötä tehdään.
Minusta oli riemastuttavaa lukea, miten Oulun piispa Siuruainen järjesti Kostamuksessa sosiaalialan koulutusta. Ja se onnistui.

Neukun romahtamisen jälkeen kaikki infrastruktuuri oli tuhoutunut ja suomalaiset auttoivat sen rakentamisessa. Ihan uusin keinoin.
Se on valtavan hieno asia.

Yhteistyötä on paljon muillakin aloilla, eikä ainoastaan kaupallisilla.
Viisaita ihmisiä molemmin puolin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Joonas Virta,
-ihmisiä oomme kaikki, oomme kaikki, kaikki!

Laki suojaa( ainakin uskomme niin) meitä kaikkia epäoikeudenmukaisuudesta tasavertaisesti

Jari Eteläsaari

Olisit voinut laittaa linkin tuohon alkuperäiseen uutiseen.

http://www.uutisvuoksi.fi/Uutiset/2011/08/28/Unelm...

Tuo on todella ikävää vandalismia, joka kohdentuu hyvin koulutettuun venälaiseen keskiluokkaan jotka tuovat verovaroja suomeen.
Nuo ihmiset pitävät suomea suhteellisen turvallisena maana johon on turvallista sijoittaa.

Ikävää ja toivon että tekijät saadaan kiinni.

Henri Kangas

Janne Suurosen kommentti ei nyt oikein edustanut parasta mahdollista länsimaista sivistystasoa...

Jari Eteläsaari

Tuossa on erona se että näissä imatran tapauksissa on lähinnä tuhottu omaisuutta varastamisen sijaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka Heikkinen: " Ja yhteinen tekijä on...", siis ulkomaalainen, mutta jos verrataan tapauksiin Imatralla, niin ei ole vielä selvä kuka on tekijä, mutta Imatralla "...tekotapa on poikkeava, sillä kaikkiin tapauksiin liittyy myös vahingontekoa.Tekijän motiivi vaikuttaisi olevan erilainen kuin normaaleissa asuntomurroissa. On sotkettu ja haluttu aiheuttaa vahinkoa. Paikat latetaan mullin mallin. Tavaroitakin on lähtenyt, mutta ei kovin paljon",- rikoskomissario Hänninen kuvailee.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Linkeillä halusin tuoda esille sen mitä jo edellisissä kommenteissa kirjoitin: Ulkomaalaisten rikollisliigojen toiminnan Suomessa.
Imatran tapauksissa melko varmasti joku noista murroista on todennäköisesti jonkun nuorisoporukan kännitempaus mutta edelleen olen kallellaan näihin ulkomaalais porukoihin enemmistö tapauksissa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Heikkinen on varsin hauska mies. Heikkisen logiikkansa mukaan puolustelee venäläisen perheen taloon murtautumista sillä, että maassamme on ulkomaalaisia rikollisia! Oletko sinä aivan sekaisin tuon johtopäätöksesi kanssa? Mitään muuta tuosta ei voi sanoa.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja sinä tietysti oletat Perussuomalaisia murtautujiksi?
Kommentoin ulkomaisista rikollisliigoista koska niitä on ja ne tekevät asuntomurtoja pitkin Suomea. Ja kuten jo yhdessä vastauksessa Heistoselle totesin, joku noista murto/sotkemis tapauksista on varmaan känniporukan tempauksista.
Elän reaalimaailmassa, sinusta en tiedä...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Risto Jääskeläinen :
"Vähintä, mitä venäläiset maanostajat voisivat tehdä, olisi vaatia kotimaataan Venäjää palauttamaan ryöstösaaliinsa Suomelle."

Ei hullumpi ajatus vaan "arvokas ajatus"!
Kerran kirjoitin blogin "Venäläiset rakastavat Suomea". Tämän "rakkauden" perusteella voisi todellakin lähteä Venäjllä liikkeelle joku "Venäjän kansanliike" vaatimaan oikeudenmukaisuutta tähänkin kysymykseen.

linkki tähän kommenttiin

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Nyt menee puurot ja vellit sekaisin. Onko ymmärrettävä, että niin kauan kun Karjalaa ei ole palautettu voi Imatralla tunkeutua venäläisten koteihin?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Viola ja Risto

Tässä on limittäin niin monenasteisia asioita, että on edettävä vähitellen.
Karjalan mahdollinen palauttaminen on suuren luokan kysymys.
Se edellyttää keskinäistä luottamusta.

Pienenä askeleena olisi vaikkapa Venäjän maarekisterin valmistuminen, kun saadaan selville kuka omistaa mitäkin. Silloin vasta suomalaiset voisivat ostaa Venäjältä maata.

On viisumikysymykset, kaikenlaista.
Yksi ehto vapaalle matkustamiselle voisi olla se, että suomalaisten turistien ei tarvitsisi rekisteröityä Venäjällä kolmen päivän aikana - hotelleissa se tapahtuu itsestään - mutta jos haluaa matkustella enemmän.
Ja viisumi kunnossa.
Nämä ovat neuvottelukysymyksiä. Ja meillä on edelleen yhteinen raja.

Minua poloista huolestuttaa tässä eniten suomalaisten kelvoton Venäjän tuntemus. Edellisessä hallituksessa oli sentään kaksi ministeriä, Lehtomäki ja Sinnemäki, jotka hallitsevat venäjän kielen.
Nyt ei ole yhtään. Kuka neuvottelee yhtään mistään, kun ei kykene.

Ai niin joo, Halla-aho on hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Slavisti.
Voisiko hän islaminvastaisuuden sijaan suuntautua Venäjä-suhteisiin?
Muinaiskirkkoslaavi on tavattoman mielenkiintoista!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Imatran talouselämä pyörii pitkälti venäläisten ostosmatkailijoiden varassa, joten venäläisviha siellä olisi jo todella surkuhupaisaa:-O

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kira Arn,
- olette oikeassa. Niin Imatra kuin Lappeenranta ja koko Etelä-Karjala "elävät" paljolti venäläisten ostosmatkailijoiden varassa.
Vaikea edes kuvitella mitä olisi esim., Imatra ja Lappeenranta ilman venäläisiä?
Kuka tämän tuhotyön takana lieneekään, mutta on tehnyt pahan maineen koko alueelle!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minä kyllä ymmärrän Suurosta.

Aloittajan pitäisi vielä selvittää oma näkemyksensä normaalin asuntomurron,- ja Venäisiin kohdistuneen asuntomurron välillä.

Sieltä vähän jo tulikin esille paikkojen sotkeminen, mutta, millä tavalla, eri tavalla sotkeminen, kuin ns. normaalissa asuntomurrossa?

Jos näyttää, että kyseessä on etninen ilmiö, jos tuollaista termiä rys.. anteeksi Venäläisistä voi käyttää.
On kyseessä aika vakava rikos. Vähän samantyyppinen, kuin venäläisten tekemiset suomalaisyrityksiä vastaan Venäjän alueella.

Viola Heistonen, on hyvä, että otatte asian esille puolustaaksenne ikäänkuin venäläisiä tässä.
Olisiko teillä mahdollisesti rajan takana Venäläistä sielunsisartanne, joka puolustaisi Suomalaisia sillä puolen rajaa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Tyry,netisssä UutisVuoksen sivulta voitte lukea ja nähdä kuviakin millaista vandalismia harrastavat nämä murtomiehet, ei kai naiset ole mukana!

http://www.uutisvuoksi.fi/Uutiset/2011/08/28/Unelm......

M.T. "...Olisiko teillä mahdollisesti rajan takana Venäläistä sielunsisartanne, joka puolustaisi Suomalaisia sillä puolen rajaa?",
- ehkä löytyisikin, mutten ole enää Venäjän kansalainen, joten en voi "puuttua" sen maan asioihin. Sitä apua te voitte etsiäkin Venäjältä ja luulen, että voisitte löytääkin.
Kaikkea hyvää toivottaen,
Viola Heistonen.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Mietinkin sitä, että miksi Pavlovit eivät ole vielä kertoneet Pietarissa kenellekään?"

Ihmisillä on tapana kehua saavutuksia, harva kehuu vastoin käynnillään, tuo ei liittyy mitenkään Venäläisyyteen.

Ilmeisesti tästä aletaan uutisoida Venäjällä, vasta siinä vaiheessa kun Johan Bäckman astuu kuvaan.

Liian monen bisnekset (myös venäläisten)kärsisi jos illuusio, turvallisesta Suomesta särkyisi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Freddy Van Wonterghem : "Liian monen bisnekset (myös venäläisten)kärsisi jos illuusio, turvallisesta Suomesta särkyisi.",

-Monelle se on särkynytkin jo.
Tämä, mitä tapahtuu nyt Imatralla, saattaa vahingoittaa todellakin monen bisnekset, etenkin Etelä-Karjalassa,mutta asia on tullut julki ja sille ei mitään enää voi ja tuskin pimittelykään asiasta olisi ollut parempi vaihtoehto.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Niin kauan kun asiasta uutisoidaan ainoastaan Suomen mediassa, sille ei ole juuri mitään vaikutusta Venäläisten ostohalukuutaan.

Vasta siinä vaiheessa kun asiasta uutisoidaan Venäjäksi ja Venäjällä voi kauppa tyrehtyä.
Johan Bäckman kun järjestää pari tiedotusta Venäjällä, sille voisi olla jo merkittävä vaikutus Venäläisten ostohalukkuuteen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Freddy
Tämä tässä onkin pelottava näkymä.
Sillä äijällä on liian suuri vaikutusvalta Venäjän mediassa.
Täällä Suomessa kukaan ei voi valvoa, mitä tämä professori päästelee.
Pitäisi voida.

Harry Vestbacka

Viola Heistonen-: - "Arvoisa Janne Suronen!
Tapaukset Imatralla eivät ole "Tasaveroisena kaikkien tuhansien muiden tapausten joukossa."

Mitä tarjoitat tuolla? Sitäkö, että suomalaiset rikosten uhrit eivät saisi olla tasaveroisia venäläisten rikosten uhrien kanssa?

Tiesitkö että ryssien rikollisliigat yhdessä virolaisten kanssa ovat SUURIN asuntomurtoja tehtailevat tejijät Suomessa. Tässäkin tapauksessa tekijä taitaa löytyä itärajan takaa.

Ja viimeiseksi. Jos suomalaiset eivät miellytä, muuta takaisin kotimaahasi! Niin pitkään kun Karjala on palauttamatta, kenelläkään venäläisellä ei ole MITÄÄN oikeutta arvostella suomalaisia mistään, koska teidän rikokset maatamme kohtaan ovat ihan eri luokkaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harry Vestbacka,
tarkoitin sillä, että Imatralla tehdyt omakotitalouksiin murtoiskut eivät ole(lehtikirjoituksden mukaan), niin kuin "tavallisten" varkaiten tekemisiä, joitka murtautuvat pelkän tavaran perässä. Näitten varkaiden päätarkoitus näyttää olevan mahdollisimman suuren tuhon aiheuttaminen.
Ketä nämä rikolliset ovat? vaikea on sanoa, mutta ehkä ajan mittaan tämäkin selviä.

Ja viimeiseksi : olette Matti Myöhäinen toivottamaan minulle takaisiin kotimaahani. Olen presidentti Mauno Koiviston "kutsulla" tullut paluumuuttajana Suomeen, ja olen nyt Suomen kansalainen, ja minulla Suomen perustuslain mukaan kuuluvat kaikki oikeudet tässä maassa ja myös EU:ssa, joten niin monta lakia ja niitten pykäliä suojaa minua tällaisista kehotuksista.Olen suomalainen ja pysyn Suomessa, joten haluatte tai ettee, kuitenkin joudutte jakamaan Suloista Suomea kanssani.
Kiitos kommenttistanne!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Anteeksi Viola Heistonen. Olen lukenut blogejanne ja kommenttejanne vissiin pari vuotta. Niiden pohjalta on tullut sellainen tunne, ettette ole tyytyväinen täällä Suomessa oloonne. Vai onko käynyt niin, että tämä perisuomalainen negatiivinen mielen laatu on iskostunut Teihinkin?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

No jopa on varsinainen ajatusten Itämeri ilmestynyt kirjoittamaan. Harry, Harry, tuolla kiivastumisella saat vielä kohtauksen. Ota iltalääkkeet ja rauhoitu!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

On halpamaista kehottaa ketään menemään takaisin sinne mistä on tullutkin.
Suomalaiset ovat muuttaneet kuka Ruotsiin, Amerikkaan, Kanadaan, Venäjälle, Australiaan, ties minne.
Ei heitä ole kehotettu lähtemään pois sieltä.
Joskus 60-luvulla, kun ruotsinsuomalaiset tulivat kotikonnuille lainatulla Volvolla näyttämään kylille miten hyvin nyt menee, he itkivät mielessään.

Pikemminkin voisi olla ylpeä näistä ihmisistä, jotka ovat uskaltaneet vaihtaa maata ja kieltä.
Puolikielisinä, ehkä.

Suvaitsevaisuudesta on tullut perussuomalaisten kielenkäytössä kirosana.
Miten olisi erilaisuuden sietäminen?
On pakko sietää erilaista tapaa ajatella.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Toivotavasti vyyhti selviää ja saadaan tietää mistä oli kysymys. Kaikki murrot, pahoinpitelyt ja ilkivalta on tuomittavaa riippumatta siitä kuka sen teki ja kenelle.

Ei saa olla mitään poikkeamaa sillä perusteella, että nuokin sitä ja silloin tätä. Suomessa on laki kaikille sama. Toivottavasti. Ei kyllä aina siltä silti vaikuta. Ei se silti saisi näkyä keskustelun tasossa tai ad hommen tyylisinä heittoina.

Jos motiivina on ollut valikoida kohteeksi esim. Venäläisiä tulee oikeus mitä ilmeisemmin pitämään tätä raskauttavana ja ehkä rangaistusta koventavana seikkana. Jos näin todetaan ja näin käy, niin hyvä niin.

Jorma Laine

Kun kyse on rikoksesta, joissa motiivi ei niinkään ole varkaus, vaan vandalismi kansallisuuden takia, voitaneen puhua viharikoksesta.

Se taasen, mikä tuo kansalaisuus on, on yhdentekevää oikeudenmukaisuuden kannalta.

Onko kyseessä kansallisuuteen perustuva rikos vai ei, sitä emme tiedä varmasti. On kuitenkin laajalti hyväksytty teoria mm. rikostutkimuksessa nimeltään Occamin veitsi. Sen mukaan yksinkertaisin selitys on useinmiten se oikea.

Tässä tapauksessa kun (poliisin mukaan) asuntomurroissa on käytetty poikkeavaa vandalismia ja itse varkaus on jäänyt vähäiseksi sekä se fakta, että nämä poikkeuksellista vandalismia kokeneet asunnot ovat ulkomaalaisomistuksessa, voitaneen laskea 1+1 = 2.

Se voi tietysti olla myös 3, mutta se on epätodennäköisempää.

Markku Tyry ja Janne Suuronen käyvät asian kimppuun epäolennaisuuksin ja .. noh, mielestäni aika typerästi myös kansallisuutta itseään vastaan samalla unohtaen varsinaisen asian. Se on murto joka on mahdollisesti kansallisuuden perusteella valikoitunut ja motivoitunut. Vai onko nyt tarkoitus jotenkin "Ymmärtää" rikollista, oli se sitten kuka tahansa?

Mikään toisessa maassa ja toisille henkilöille tapahtunut ei oikeuta tekemään tälläistä Suomessa. Ei edes Karjalan (jossa muuten minunkin sukujuureni ovat) varastaminen, koska näillä rikoksen uhreilla Imatralla vuonna 2011 tuskin on mitään tekemistä sen kanssa.

"Viola Heistonen, on hyvä, että otatte asian esille puolustaaksenne ikäänkuin venäläisiä tässä."

On hyvä että tälläinenkin asia tuodaan esille. Minä en kuitenkaan puolusta erityisesti juuri Venäläistä tässä, jos joku niin luuli. Minä puolustan oikeudenmukaisuutta kaikkia kohtaan tasapuolisesti.

Käyttäjän veehoo kuva
Viljo Heinonen

Yksi yleispiirre kommenteissa esiintyy tiheään. Tuhotöitä puolustellaan mm. romanialaisten Suomessa tekemillä rikoksilla ja venäläisten suomalaisiin kohdistamalla sorrolla, vaikka kuinka kauan sitten ja sillä, etteivät suomalaiset ole turvassa Venäjällä. Tässä yksi tyypiesimerkki: "Tiesitkö että ryssien rikollisliigat yhdessä virolaisten kanssa ovat SUURIN asuntomurtoja tehtailevat tejijät Suomessa. Tässäkin tapauksessa tekijä taitaa löytyä itärajan takaa."

Rikoksen puolustaminen toisella rikoksella ja tuhotyön oikeutuksen hakeminen sitä kautta kertoo kieroutuneesta luonteesta. Sellainen asenteellisuus ei kelpaa selitykseksi, eikä ole oikea lähtökohta rikostutkinnalle. Kukin rikos on tutkittava omana tapauksenaan. Tekijät on saatava oikeuteen vastaamaan tekosistaan. Harry Vestbacka, mietihän vähän, millä oikeudella sinä tuosta vaan osoitat tekijät venäläisiksi. Tuollaisen kirjoittelun minä luokittelun vihan ja ennakkoluulojen lietsonnaksi.

Pertti Väänänen

Millä oikeudella sitten väitetään näiden tekojen tekijöitä suomalaisiksi, kun ketään ei ole saatu vielä kiinni?

Jorma Laine

Liekö kukaan varsin sitäkään väittänyt, paitsi joku tuolla ounasteli, että syylliset saattaa löytyä nuorisojoukosta..

Ties vaikka olisivat Somaleja j-m-lauta...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

30.8.2011 22:15 Pertti Väänänen,
-eihän kukaan ole väittänytkään, että tekijät Imatralla olisivat suomalaisia. Toivottavasti poliisi selvittää!, mutta itse tekoa ei voi enää peruuttaa. Tosi ikävä juttu ja erityisesti näille seuduille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Viljo Heinonen: "Kukin rikos on tutkittava omana tapauksenaan. Tekijät on saatava oikeuteen vastaamaan tekosistaan."

Niin se pitää tapahtua!
Kiitos kommenttistanne!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Janne Suuronen kirjoitti:
"Paitsi että se linkki postattiin kommentteihin vasta tunteja kommenttini jälkeen; En tietenkään olisi mitään jalkikirjoituksia olisi kirjoitellut, mikäli lehtiartikkeli olisi jo aiemmin ollut saatavilla."

No nyt huomaat Suuronen, että kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa räkimään joka puolelle.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Klo 18:16 kirjoituksessa nettilinkkiin vinkaten samasta aiheesta, kuten myös paljonko niitä murtoja loppupelissä on Imatran suunnalla ollut... Ei vastausta.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Jossain noissa lastenhoitojutuissa Putinin henkilökohtainen ystävä ja Venäjän lapsiasiavaltuutettu kävi Turussa ojentamassa paikallisia lastenvalvojia asioiden hoidossa. Presidenttikin piti tavata, koska Isovenäläistä oli loukattu.

Toisaalta suomalaisia painostaa EU ja pitäisikö tässä vielä kaikille venäläisillekin järjestää diplomaattioikeudet. Monien talonostajien rahojen alkuperä ei kestä lähempää tarkastelua. Aidatkoon talonsa muureilla ja aseistetetut OHRANAT pihaan, niin kuin Äiti- Venäjälläkin, missä ei tosin enää uskalla asua. Kirjoittaja on nyt ryhtynyt jonkinlaista "Pronssisoturia" Suomeen valamaan. Mikään ei näytä riittävän, kun sen ilmaiseksi saa.

http://rodionr.vuodatus.net/blog/1385310/naapuriss...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

30.8.2011 22:32 Teuvo Valkonen : "..Vai onko käynyt niin, että tämä perisuomalainen negatiivinen mielen laatu on iskostunut Teihinkin?",
- ensiksi kiitokset kun olette lukeneet minun blogeja ja kommentteja Puheenvuorossa.

Mitä tulee tuohon "negatiiviseen mielen laatuun", niin luulen, ettei sillä ole mitään tekemistä perisuomalaisen mielenlaadun kanssa, olen vain kokenut Suomessa minuun ja lähiomaisiin kohdistunutta vääryyttä ja epäokeudenmukaisuutta, joka jatkuu edelleen ja vatii minulta "taistelu-tyyliä" ihmisoikeusloukkauksia vastaan.

Kiitos mielenkiintoisesta kommenttistanne, vaikkei se koskenut ihmisoikeuksia, mutta vastaukseni kuuluu kyllä aiheeseen.
Onhan ihmisellä, kuin ihmisellä,oikeus oman kotirauhaan!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Janne Suuroselle.
Janne Suuronen kirjoitti:
"Paitsi että se linkki postattiin kommentteihin vasta tunteja kommenttini jälkeen; En tietenkään olisi mitään jalkikirjoituksia olisi kirjoitellut, mikäli lehtiartikkeli olisi jo aiemmin ollut saatavilla."

J.S., :Jukka, hienosti jätti Violakin tuosta aloituksesta venäläisten keskinäisen välienselvittelymahdollisuuden pois. Sen, minkä mahdollisuutta aloituspuheenvuorossa Violalta kysyin, mikä sitten olikin mainittu lehtikirjoituksessa ja johon Viola ei vastannut mitään. Monia muita pätkiä hän kyllä oli tekstistä lainannut. Kallinen kyllä sitten reagoi kysymykseen suoranaisella valehtelulla.

Janne ja Jukka, aloitus oli kirjoitettu sunnuntai 28.8.2011 UV kirjoituksen "Unelmakoti pirstaleina" ja "Venäläisten omakotitaloihin tehty useita iskuja Imatralla" peruusteella.

Tämänpäiväistä lehtiä en itsekään ehtinyt lukea kun ryhtyin keskustelemaan ja tekstiä lainailin kiireellisesti., joten anteeksi jos tuli väärin käsitys, että olisin pimitellyt asia siinä kohdasssa, jossa epäillään venäläisten keskinäistä välienselvittelyä..."Poliisi pitää tämänkin vaihtoehdon mielessä, mutta ei pidä sitä todennäköisenä"- kirjoittaa lehti.

Kiitos kun tulitte kommennttoimaan!
Ystävällisesti,
Viola Heistonen,

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Kiitos Heistonen kuuluu sinulle keskustelun avauksesta.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Viola

On jo myöhäistä, mutta minusta on tärkeätä että kirjoitat näistä asioista.
Suomalaisilla on oma suhteensa venäläisiin ja se on peräisin ainakin 1713-21
Ison vihan ajoilta, jos ei sitäkin varhaisempaa.
Ison vihan aikoina suomalaisia vietiin orjiksi Venäjälle pitkin Pohjanmaata, ja Pohjanmaalta varsinkin. Noin 10 000 lasta.
Rakentamaan Pietarin kaupunkia?
Se ei ole voinut olla vaikuttamatta suomalaiseen kulttuuriin.
Perinteenä, kansanviisautena.

Isovenäläinen ajattelutapa ei kuitenkaan ole ainoa tapa. Venäjällä on yli sata kansallisuutta, niin kuin on Suomessakin.
Sinä Viola edustat yhtä vähemmistöä niin siellä kuin täälläkin.
On hyvä, että puhut ääneen.

Suomalaisena Moskovassa ja Pietarissa on takuulla helpompaa kuin olla inkeriläisenä Suomessa.
Saat niskaasi kaikki taakat.

Suomi on ollut niin eristyksissä Neuvostoliiton rautaesiripun romahtamiseen asti, ettei täällä ymmärretä että ihmiset vain ovat erilaisia.
Yksilöiden väliset erot ovat suurempia kuin kansakuntien erot.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Suomi on ollut niin eristyksissä Neuvostoliiton rautaesiripun romahtamiseen asti, ettei täällä ymmärretä että ihmiset vain ovat erilaisia."
Höpö Höpö! Et voi uskoa itsekkään mitä kirjoitat!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kyllä voin uskoa.
Menin Moskovaan eka kertaa vuonna 1967, vuodeksi.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Johtuu varmaan kotikasvatuksesta...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Marja Saraskari : "On hyvä, että puhut ääneen.",
- kiitos tästä ja kiva kun olet keskustelemassa.Yksityikohtiin nyt menemättä, kommenttisi ovat asiallisisia.
Mukavaa syksyä!

Hannu Rytilä

Miksi ei ollut kotivakuutusta?

Se kuuluu asiaan Suomessa

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hannu Rytilä : " Miksi ei ollut kotivakuutusta?",
- Vaikea sanoa, ehkä luottamus oli niin vahva.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

”Johtuu varmaan kotikasvatuksesta.”

- Eipä johdu.
I went there as a nanny in a British diplomatic family. He was the second in order. Later the first.

Opin siellä paljon elämästä.
Miten kohdella lasta kunnioittavasti. Miten suhtautua suomalaisuuteen.
Gwen (walesin kielellä Valo) kutsui suomalaisen sotilasattašean omiin kutsuihinsa, että saisin puhua suomea.
Seipään niellyt. Hävetti sen puolesta.

Venäläiset ihmiset kadulla olivat töykeitä, pahoja ja rumia.
Ensimmäiset sanat joita venäjäksi tarvitsin, olivat ’mitä se teille kuuluu’.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Suomi on ollut niin eristyksissä Neuvostoliiton rautaesiripun romahtamiseen asti, ettei täällä ymmärretä että ihmiset vain ovat erilaisia."
No vaikka olisit ollut Bresnevin selän pesijänä niin miten perustelet edellä mainitun väitteesi?
Poliittisesti Suomi oli peppu pystyssä sinne mutta suurin osa kansasta kyllä seurasi länsimaista totuutta... Uskallan väittää näin.
Mutta toisaalta eihän nämä jutut kuullu ollenkaan tähän keskusteluun!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Brežnevin selän peseminen ei ainakaan kuulu tähän.
Perustelen väitteeni sillä, että Suomessa ihmiset nähdään ryhminä ja kansallisuuksina, eikä vastuullisina yksilöinä.
Suomi on ollut umpio verrattuna moniin muihin maihin, joissa on ollut paljon eri kansallisuuksia.
Erilaisuuden sietokynnys on hyvin korkea, myös suomalaisilla keskenään.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Särkyneet illuusiot turvallisesta Suomesta"

Minunkin illuusiot turvallisesta Suomesta ovat haihtuneet, kiitos vihamielisten maahanmuuttajien. Olen seuraillut läheltä 20 vuoden ajan somalien maahanmuuttoa Helsingissä. Ensimmäiset vuodet sujuivat rauhaisan rinnakkainelon merkeissä, kunnes somalilapset varttuivat nuorisoksi.

Sitten se alkoi, hissien, rappujen ja talon asukkaiden autojen vandalisointi, suomalaisia lapsia haukuttiin rasisteiksi, jopa 10-vuotiaita tyttöjä huoriteltiin jne. Kymmenen vuotta sitten viimeinenkin suomalainen lapsiperhe muutti pois siitä pihapiiristä, nyt on enää vanhukset ja somaliperheet jäljellä.

82-vuotias äitini asuu kyseisessä pihassa. Kerran toin hänet autollani kotiin ja kun olin kantamassa ostoksia sisälle, somalipojat (20-30v) kivittivät raaoilla kananmunilla autoni tuulilasin. Äitini näki episodin, nappasi kiven käteensä ja juoksi poikien perään näiden rappuun, kasakan raivolla (olemme molemmat maahanmuuttajia)hän sitten uhosi pojille ja näiden vanhemmille, että seuraavalla kerralla he saavat häneltä kivestä kalloonsa. Äitini ei vähääkään välitä mistään rasismista, hänelle huligaani on huligaani ihonväriin ja uskontoon katsomatta ja sillä siisti.

Ja kas kumma, ainakin yksi pojista on alkanut kohteliaasti tervehtimään. Ongelmahan on siinä, että suurin osa näistä somaliäideistä on ns. yksinhuoltajia, nuoret miehet ovat koulunsa keskeyttäneitä, työttömiä ja isät harvoin paikalla, useimmilla toinen ja kolmas perhe muualla. Niinpä tämä nuoriso syrjäytyy, jengiytyy, alkaa ryöstelemään jne. Sen sijaan, että keskityttäisiin ehkäisemään syrjäytymistä, nuorilta leikattiin viime syksyllä 40% perustoimeentulosta (huom. Vihreiden loistavaa logiikkaa - unohtuiko, että leikkaukset koskevat myöskin maahanmuuttajanuoria?)

Kerroin äitini kivitysepisodista siksi, että suomalaiset muuttavat mieluummin pois, heidät on valmiiksi "riisuttu aseista" syyllistämällä muukalaiskammoisiksi ja rasisteiksi median ja politiikkojemme toimesta. Minusta se on todella surullista, minusta se on käsittämätöntä ja sairasta!

Miksi pitäisi sietää, saati suvaita sellaisia naapureita jotka vihaavat sinua ihonvärisi tai vain sen vuoksi ettet peitä hiuksiasi? Suomalainen monikulttuurisuuspolitiikka on todellakin hanurista, eikä siihen auta suomalaisten syyllistäminen. Rasismi synnyttää rasismia, kuten väkivalta väkivaltaa. Eikä tilanne tästä parane, ennenkuin politiikot rupeavat kuuntelemaan kansaa. Esimerkiksi 90% väestöstä karkoittaisi ulkomaalaiset rikolliset (Hesarin gallup 2010) - missä politiikkojen aloitteet viipyvät? 60% rajoittaisi maahanmuuttoa, miksi asiaa ei nosteta poliittiseen keskusteluun?

Hyvä Viola, tämä meni hieman ohi kirjoituksesi aiheen, toivon todellakin, että teillä Imatralla poliisi löytää syylliset vandalismiin ja rankaisee heitä etnisestä taustasta riippumatta yhdenmukaisesti, lain mukaan.

Itse olen asunut Suomessa 46 vuotta ja voin sanoa, että tässä ajassa asenteet venäläisiä kohtaan ovat noin yleisesti muuttuneet paremmiksi.
Valitettavasti venäläiset ja eestiläiset tehtailevat enemmän rikoksia kuin muut ulkomaalaiset (heitä on tosin eniten), vaikkakaan se ei perustu suomalaisvihaan, sellainen leimaa, vaikka olisimme kuinka yksilöitä tahansa.

Aivan toinen juttu on suomalaisvihaan perustuvat rikokset ja se on akuutti aihe. Raiskaukset ja väkivalta ovat ihan eri luokan rikoksia - turvattomuuden tunne on kasvussa naisten keskuudessa ja sille on saatava loppu! Tunnen oikeudentuntoisen suomalaisen kansan (akselilla Hanko-Rovaniemi) ja suomalaistuneena uskallan itsekin sanoa, että meitä ei syyllistämällä nujerreta. Rasisteja emme ole, mutta emme myöskään antautujakansaa.

Omasta puolestani vielä sanon, että mahdollisuuksien tasa-arvo on oltava kaikille sama, etnisestä taustasta riippumatta, joten heittäkää romukoppaan se typerä ajatus positiivisen syrjinnän oikeutuksesta ja kohdelkaa kaikkia tasavertaisina yksilöinä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Elina, erittäin hyvää ulosantia...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

31.8.2011 02:24 Elina Moustgaard : "Eikä tilanne tästä parane, ennenkuin politiikot rupeavat kuuntelemaan kansaa.",
- Kiitos Elina kommenttistasi! Olisi saatava loppu sille, ettei turvattomuuden tunnetta olisi kenelläkään Suomessa!

Kansan riveistähän ne asiat niin positiiviset kuin negätiiviset alkavat aina tulla ensin esille, mutta kun kansaa ei kuulla silloin kun olisi tarpeen jo aloittaa kiinnittää huomiota asiaan ja toimia. Odotamme akuutti tilanteita ja sitten vasta heräämme.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

30.8.2011 20:11 Tapani Rouhiainen : "Mutta nyt kun asuntomurto kohdistui venäläisiin, ovat jotkut saaneet päähänsä liittää mukaan sanan rasismi..No sitä saa mitä tilaa.",

- En toivoisi teille samanlaista järkytystä, mitä kohtasivat vaikka tuo pietarilainen parisknta Igor ja Lena Pavlovit joista kertoi UV ja jotka saapuivat upouuteen kotinsa, joka oli tuhotu ja häpäisty, johon voi käyttää sana vandalismi.
Sekin on mielestäni järkyttävää, että nykypäivänä ja nykysuomessa joudumme käyttämään sanaa vandaali.

Jukka Korhonen

Suuronen:
"Menee kylmät väreet selkäpiirissä ajatellessa, kuinka Suomeen on muuttanut melkein satatuhatta sellaista venäläistä, jotka tiukan paikan tullen ryntäävät heti huutamaan emo-Venäjän apua. Putinin/Medvejedin diktatuurilta. Suomen sisällä Suomen sisäisissä oikeusvaltioasioissa. "Kun nyt taistelun oikeudenmukaisuuden puolesta hävisin, niin olen vienyt asian julkisuuteen ylirajojen.""

Loistava pointti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

31.8.2011 09:00 Jukka Korhonen: "Loistava pointti.",

Jokaisella on omaa mielipide asiaan kuin asiaan! Kiitos kun toitte sen keskustelupalstalle.

Jukka Korhonen

Viola Heistonen vastaa Suuroselle:
"Kommenttissanne kaikkiin loukkaaviin yksityiskohtiin en alennu vastaamaan."

Ettehän te vastaa, koska Suurosen kommentit ovat niin osuvia. Mitään loukkaavaa niissä ei ole.

Koska seuraavan kerran menette Venäjälle levittelemään tarinaa siitä, kuinka teitä venäläisiä sorretaan Suomessa ja kuinka tähän tarvittaisiin äiti-Venäjän apua?

Minä luulin, että inkerinsuomalaisena olisitte suomalainen. Olette asunutkin täällä jo 20 vuotta. Olin väärässä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

31.8.2011 09:00 Jukka Korhonen" Ettehän te vastaa, koska Suurosen kommentit ovat niin osuvia. Mitään loukkaavaa niissä ei ole.",

- Niin kuin olisitte huolestuneet siitä, etten vastannut Suuroselle?

Omat suunnitelmat Venäjällä käymisistä ja muutkaan asiat eivät kuulu teille,niin kuin ne eivät kuulu blogin aiheseenkaan, jossa keskustellaan venäläisten omakotitaloihiin tehdyistä tuhoisista murtoiskuista täällä Imatralla.

Jukka Korhonen

Itsehän te kerrotte, kuinka menette Venäjältä hakemaan sympatiaa ja toivotte ilmeisesti myös apua siltä suunnalta silloin kun täällä ei kaikki suju kuten te haluaisitte:
"Kun nyt taistelun oikeudenmukaisuuden puolesta hävisin, niin olen vienyt asian julkisuuteen ylirajojen."

Jukka Korhonen

Isäni soti jatkosodassa tuolla teidän synnyinkunnassanne, Lempaalassa.

Oli varmaan kiva muuttaa vauraaseen Suomeen, joka ei ikinä alistunut Neuvostoimperiumin alle? Vaurautta, oikeutta, turvallisuutta ja silleen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

31.8.2011 09:01Jukka Korhoselle.
Vaikkei kuulu blogin aiheeseen, mutta vastaan. Minun Isäpuoli myös soti synnyinkunnassani ja on haudattu yhteiseen veljeshautaan Kannaksella. Pitäisiko meidän jatkaa sotimista nukkuneitten puolesta? Jättäisimme heidät rauhaan!
Siinä olet oikeassa, että "oli kiva muuttaa vauraseen Suomeen" Neuvostoliitosta. Tulinkin tänne avoinmielin ja toivein.Miten sitten kävi on toinen juttu.

Jukka Korhonen

"Pitäisiko meidän jatkaa sotimista nukkuneitten puolesta?"

Itsehän te yritätte vetää Venäjänkin mukaan nyt kun olette omien sanojenne mukaan "Kun nyt taistelun oikeudenmukaisuuden puolesta hävisin, niin olen vienyt asian julkisuuteen ylirajojen."

En kommentoi asiaa enempää kun en tiedä yksityiskohtia. Ehkä teillä on ollut todellista tarvetta viedä asia Venäjän puolelle, en tiedä.

Yleisemmin tarkasteltuna kyllä sellainen käytäntö hirvittää, että Venäjältä muuttaa tänne ihmisiä ja sitten he huutavat Venäjää apuun kun asiat eivät mene heidän haluamallaan tavalla.
Emme tarvitse kaiken maailman Venäjän lapsiasiavaltuutettuja pitämään mediasirkustaan täällä.

Huolestuttaa myös se vaihtoehto, että Kreml voisi käyttää täällä asuvia venäläistaustaisia ihmisiä omiin poliittisiin tarkoituksiinsa ilman että ihmiset itse sitä haluavat tai pyytävät.

Venäjä on edelleen häikäilemätön suurvalta, Tallinnan pronssipatsaasta tai Georgian sodasta ei ole kuin hetki.

Tämä asia on kuitenkin tässä nyt osaltani käsitelty, kaikkea hyvää teille.

Kaisa Jalis

En ymmärrä, miksi suomalaiset ihmiset myyvät alunperinkään maitamme ja talojamme venäläisille?

Vaarini kotitilalla Karjalassa käyneenä haluan Karjalan takaisin. Juuret on siellä ja sen tuntee vieläkin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kaisa Jalis :"En ymmärrä, miksi suomalaiset ihmiset myyvät alunperinkään maitamme ja talojamme venäläisille?",
- koska "Raha on paha"!ja "laki" sallii sen, että saa myydä.

Kaisa Jalis

Minusta yhdenkään venäläisen ei tarvitse tänne muuttaa niin kauan kuin Karjalaa ei ole palautettu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kaisa Jalis,

- ei iskulausella saa takaisiin Karjalaa eikä pysäyttää venäläisten muuttoa Suomeen. Kaiken takana on lakeja ja sopimuksia, jonka mukaan asiat "kulkevat" eteenpäin.

Kaisa Jalis

Mutta venäläisten tulisi olla tästäkin asenteesta tietoisia - jos eivät jo ole - ja suomalaisten poliitikkojen olisi syytä neuvotella Venäjän hirmuvallan kanssa uusista säännöistä ja maa-alueista.

Suomalaisia, jotka myyvät maitamme ulkomaalaisille - vaikkakin kovaan hintaan, olivatpa ne rikkaita venäläisiä tai öljysheikkejä - en ymmärrä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

31.8.2011 10:11 Jukka Korhonen : "Itsehän te kerrotte, kuinka menette Venäjältä hakemaan sympatiaa ja toivotte ilmeisesti myös apua siltä suunnalta silloin kun täällä ei kaikki suju kuten te haluaisitte",

- Anteeksi, mutta tässä te vääristelette ja suoranaisesti valehtelette, koska en kertonut noin.

J.K.,"Kun nyt taistelun oikeudenmukaisuuden puolesta hävisin, niin olen vienyt asian julkisuuteen ylirajojen.",
- tämän kirjoitin, mutta ettekö te ymmärrä "ylirajojen" muuta kuin Venäjää?
Itse Venäjä minua ei enää auta, koska en ole enää sen maan kansalainen, joten en ole sieltä apua pyytämässä käynyt.Yritin kaikin voimin Suomessa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

31.8.2011 17:47 Jorma Laine:

"Aloituksessa oli mainittu lähdetieto, päivämäärä ja kirjoittajat. Tekstin sisältö ja oikeellisuus olisi ollut helposti tarkistettavissa ilman suoraa linkkiäkin. Minulta meni tuohon aikaa sen verran, että kirjoitin googleen "uutisvuoksi", klikkasin hakua ja sen jälkeen oikeaa uutista avautuneessa googlen ehdotuslistassa (ensimmäisenä hakutuloksena, muuten). Ajallisesti se otti kaikki 5 sekuntia.
Mutta mitä tekee Suuronen? Lukee tekstin, todennäköisesti loikkien ja päättää kirjoittaa vastineen".

- Niin helppoahan se olisi ollut tarkistaa.
Kiitos kommenttistanne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset