Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

EU:n kotouttamis-, pakolais- ja paluurahaston hankehaut alkaneet

Sisäasiainministeriö. Tiedote. 14.6.2011.

Hankehaku EU:n kotouttamis-, pakolais- ja paluurahastoihin on alkanut 14.6. Hakuaika päättyy 2.9.2011. Rahastoista voivat hankkeisiinsa hakea tukea kunnat, viranomaiset ja järjestöt. Kaikissa hankkeissa rahastosta myönnettävä tuki voi pääsääntöisesti olla 50 % hankkeen koko kustannuksista.  

Kotouttamisrahastosta tuetaan hankkeita, joissa tuetaan kolmansien maiden kansalaisten kotouttamista ja kotoutumista edistäviä toimia. Hankkeissa voidaan esimerkiksi kehittää ja testata uusia kotouttamistoimia alkuvaiheen kotouttamiseen tai kehitetään mittareita kotouttamistoimenpiteiden tehokkuuden mittaamiseksi.  

Pakolaisrahastosta tuetaan hankkeita, joilla pyritään tehostamaan pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamista ja sen seurauksista vastaamista. Hankkeet voivat liittyä esimerkiksi turvapaikanhakijoiden vastaanotto-olosuhteiden ja turvapaikkamenettelyn kehittämiseen sekä pakolaisten kotoutumiseen.  

Paluurahaston tavoitteena on tukea toimia, joilla kehitetään palauttamismenettelyiden hallinnointia. Tästä rahastosta tuettavat hankkeet voivat liittyä esimerkiksi vapaaehtoisen paluun edistämiseen tai maasta poistamisen tehostamiseen.  

Tarkemmat tiedot hakumenettelystä ja rahastojen painopistealueista ovat saatavissa verkkosivulta: www.intermin.fi/rahastot

Lisätietoja: Euroopan pakolaisrahasto: ylitarkastaja Sanna Virtanen,  071 878 8264, kotouttamisrahasto: ylitarkastaja Kristiina Mauriala,  071 878 8265, paluurahasto: ylitarkastaja Ville Similä, 071 878 8267

 

- Tämä tiedoksi asiasta kiinnostuneille. Nyt olisi "tarjolla" maahanmuuttorahasto, kotouttamisrahasto ja myös paluurahasto, joten kiirehtikään!

 Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

K Veikko

Epäilemättä kaikki hankkeet ovat sallittuja, kunhan maahanmuuttajaa ei vaan työllistetä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuntuuko siltä, että "kaikki pelaa" siihen suuntaan, että .." kunhan maahanmuuttajaa ei vaan työllistetä"?

K Veikko

Ei pelkästään tunnu.

Nykylain mukaan sosiaalisin perustein maahan muuttajalta on kielletty työn tekeminen parin ensimmäisen vuoden aikana.

Mielestäni sosiaalisin perustein maahan otettavalle pitäisi ensimmäisenä antaa työlupa kouraan ja samalla tehdä selväksi, että asian myöhemmässä käsittelyssä työhistoria on erittäin painava seikka päätösten kannalta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Olet oikeassa. Muistan aikoinaan, että oli vaikeampi saada työlupa kuin oleskelulupa. Jotain vikaa on jossain laissa, jonka muutosta pitäisi harkita..

K Veikko

Moni maahan tulija haluaisi mennä töihin, mutta se kielletään. Sen sijaan hänet laitetaan "koulutukseen" ja muuhun kalliisti toteutettavaan myllytykseen jonka läpi käynnin jälkeen työinto on lannistettu ja kaikki konstit opetettu, miten Suomessa voi elää "ilmaiseksi".

Jouni Haimi

Hetkinen viola on siis niin että oleskelupa ei automaatisesti sisällä työlupaa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

- Oleskelulupa saattaa sisältää työluvan jo tullessaan Suomeen, jos on työperäinen muutto ja työpaikka valmis, niin kuin esimerkiksi meillä oli ensimmäisellä inkeriläisten paluumuutto-aallolla.
Ei se työlupa automaattisesti jokaiselle maahanmuuttajalle tulee oleskeluluvan päälle, mutten kuitenkaan ole perehtynyt nyt sen syvemmälle asiaan, kerron kokemuksistani. Maahaanmuuttajia kun on "erisorttisia" kuka millaiset kriteerit sitten täyttää..

Poistettu Poistettu

Työpaikan ollessa valmiina, yleensä haetaan väliaikaista oleskelulupaa työn perusteella, jonka hakeminen kestää n. 70 päivää. Hakemus hyväksytään mikäli voidaan todeta että työstä maksetulla palkalla tulee toimeen ja mm. koulutus ja turvasäädökset täyttyvät. EU-maista tuleva ihminen ei tarvitse erityistä lupaa. EU:n ulkopuolelta: kausiluontoiset työt sekä tutkijan, valmentajan, luennoitsijan yms. työt voidaan suorittaa pelkän viisumin avulla mutta ne eivät saa kestää yli 3kk. Muissa tapauksissa haetaan sitä oleskelulupaa.

Turvapaikan saanut henkilö saa "rajattoman oikeuden työntekoon".

Turvapaikanhakuprosessin ollessa kesken, tätä työlupaa ei ole. Tämä vaihe lienee se mikä yleensä sekoitetaan 2-vuoden pysyvän oleskeluvan saamiseen. Turvapaikkahakemuksen käsittely kestää pahimmillaan jopa vuoden, valitusten lisätessä pituutta. Keskimäärin kai 4-6kk?

Poistettu Poistettu

/katkeraa tilitystä, ei totta
Ei voi tietää mitä ne viisaat ihmiset ovat päättäneet, mutta se on varmaan sitä "positiivista diskriminaatiota"(en tiedä ketä kohtaan ja ketä vastaan), ja ihan varmasti meidän kaikkien "omaksi parhaaksi". Historiaa opiskelleena onhan toki kiistämätön fakta että kaikki poliittiset(ja muut) johtajat ovat kautta aikain tehneet kaikki päätöksensä vilpittömästi yhteistä hyvää ajatellen. Lisäksi, olen lukenut kirjasta että Suomi on maailman paras maa jossa ei ole yhtään korruptiota ja ihmiset rehellisiä.

Ei syytä huoleen.
/katkeran tilityksen loppu, paluu totuuteen.

http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?article=1957

"Nykylain mukaan sosiaalisin perustein maahan muuttajalta on kielletty työn tekeminen parin ensimmäisen vuoden aikana."

Sieltä ilmenee ettei moista 2 vuoden kielto ole olemassakaan.

2 vuoden kielto on laki joka koskee työperäistä maahanmuuttoa. Henkilön oleskeltua maassa 2 vuotta työperäisen, väliaikaisen oleskeluluvan kanssa, hän voi hakea pysyvää oleskelulupaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos kommentteistasi, ei se ylimääräinen tieto ole koskaan liikaa. Näistä Sisäasiainministeriön ja muiden ministeriöiden tiedotteista huomaa, että lakejakin muutetaan tieheään tahtiin, sen mukaan millaisia vaatimuksia elämä tuo tullessaan. Ei jokainen perehdy jokaiseen muutokseen, vaan olen itsekin maahanmuuttajana sitä mieltä, että jokaisen ihmisen pitäisi tehdä työtä leipäänsä ansaitsemiseksi..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset