Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Taitaa Ukko Snellmankin puistella päätään katsoessaan Säätytalon näytelmää!

  • Harrastajakuvaajan T.Koiviston kuva
    Harrastajakuvaajan T.Koiviston kuva

Mekin, vammaisten ihmisoikeuksien puolesta 26.5.2011 Säätytalon edessä mielenosoitukseen osallistuneet katselimme sitä, vaikkakin talon ulkopuolelta.  

Meitä oli iskulauseiden kanssa parisenkymmentä ihmistä, muttei se  Säätytalon ”väkeä” kiinnostanut tippaakaan! Ja yhtä vähän vammaisten ihmisoikeuksista oli media kiinnostunut.


Tunnin verran seurasimme ihmisoikeuksia vammaisille plakaatteja heiluttaen Suomen Pankin edessä näytelmää "hallitusneuvottelut".
Tärkeät ja kiireiset neuvottelijat juoksentelivat rappuja ylös ja alas kun oravat  ja taksiliikenne suhasi edestatakaisin. Median ryhmä seisoskeli rapuilla odottaen tiedotustilaisuuden alkua. Tuikeat turvamiehet valvoivat järjestystä.

Säätytalon "näytelmä" maksaa päivässä 5000 euroa! Ja kuka maksaa? 

Näköjään hallitusneuvottelijat kärsivätkin inhimillisyysvajeesta!

Ketään ei kiinnostanut tulla kadun yli kuulemaan viestiämme. Rappujen edessä tiedotteidemme vastaanotto oli nihkeää, vain muutamalle poliitikolle kelpasi vetoomuksemme.


Tärkeintä, tärkeille poliitikoillemme oli varmaankin tulla nähdyksi, muttei kuulluksi. Kuukausi vaaleista, ja kansan syvien rivien ääni oli unohtunut, neljään vuoteen ei tarvitse kuulla kaikkein heikoimpien örinöitä.

Helsingin Sanomat on tarkkaan kirjannut hallitusneuvottelujen kulun päivä päivältä ja  tunti tunnilta Säätytalon tapahtumat.. Jätettiinkö tarkoituksella mainitsematta klo 16 Vammaisten ihmisoikeuksia puolustava mielenosoitus?
Onko mediakin sairastunut jo inhimillisyysvajeeseen? niin kuin todennäköisesti hallitusnevottelijat!

Pari fillaripoliisia valvoi sanan- ja kokoontumisvapauden käyttöämme, ämyrillä emme saaneet häiritä hallitusneuvottelijoita.

Ukko Snellman takanamme menetettyään Suomen markan jo vuosia sitten, ehkä puisteli päätään nykypolven poliitikkojen taloudenpidolle ja ehkä inhimillisyyden puutteelle. Ihmisoikeuksien toteuttaminen,  asenteiden, ennakkoluulojen ja toimintatapojen muuttaminen ei maksa mitään, muutos alkaa lainsäädännöstä.

Vaikka Suomessa päällisin puolin vaikeavammaisilla ihmisillä on asiat hyvin, ei tarvitse seistä leipäjonoissa eikä viettää öitään roskalaatikoissa, heiltä puuttuu kuitenkin vapaus ja itsemääräämisoikeus, heihin käytetään valtaa ja mielivaltaa ja he saavat kokea epäinhimillistä kohtelua ja pakonkäyttöä.
Jopa vangeilla on vankilassa enemmän lakisääteisiä oikeuksia.

Teemamme muun muuassa ovat :
- YK:n vammaisia koskeva yleissopimus ratifioitava
- Vammaislait yhdistettävä
- Pakkokeinot pois
- Yleisten edunvalvojen mielivalta lopetettava

- Laitokset purettava
 -Kilpailutus pois asumispalveluista
- Oikeus pitää yhteyttä omaisiin, läheisiin ja ystäviin turvattava
- Omaisvalvonta virallistettava

 - Kidutus ja kiusaus  kiellettävä!
  -Inhimillisyys ohjaukseen, tukeen ja auttamiseen,

 - Lex Risikko, työntekijöiden ilmoitusvelvollisuus väärinkäytöksistä ja epäkohdista

- Työntekijöiden taustat selvitettävä

- Oikeus valita asuinpaikkansa ja kenen kanssa asuu.
- Omaisten asiantuntemus ja työpanos käyttöön

 

Lisää henkilökohtainen  vaatimukseni:  

- Vammainen lapsenlapseni vapautettava  suljetusta asumisyksiköstä! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Teitä mielenosoittajia oli siis parikymmentä. Hyvä niin. Normaalia taitaa olla, että mielenosoituksissa ei saa käyttää ämyriä. Sille taitaa saada luvan poliisilaitokselta.

Hyvä kuitenkin, että teitä oli enemmän kuin safkalaisia joskus samassa paikassa ja asianne oli todella tärkeämpi kuin noiden nuijien. Dosentilla oli kuitenkin ämyri. Etkö sinäkin ollut ehdokkaana dosentin porukassa? Hän olisi antanut mielihyvin neuvoja miten järjestää mielenosoitus Säätytalon edessä.

Mikä olisi tyydyttänyt teitä ja asianne ajamista? Miten olisi neuvottelijoiden tullut käyttäytyä? Olisiko koko porukan ehkäpä 30 henkeä tullut tulla teidän luoksenne ja kuunnella teitä esim. tunnin? Jotenkin tuntuu siltä, että asioiden suhteet ja tavat toimia sekä miten omaa asiaa parhaiten viedään eteenpäin olivat kertakaikkiaan hukassa.

Mielenosoitus erittäin tärkeässä asiassa oli ok, mutta odotukset vastauksista juuri heti ja siellä justsillään olivat epärealistisia. Samoin Hesarin moittimen ei ehkä tavoita asioiden ydintä. Lehden ensimmäisenä tehtävänä on tuottaa omistajilleen voittoa ja heidän omistusarvon kasvua. Siihen ei sovi kaikkien pikkuisten mielenosoitusten kuvaaminen. Toimittajien mielestä he kirjoittavat meitä lukijoita kiinnostavista uutisista esimerkiksi siitä, että iTeitä mielenosoittajia oli siis parikymmentä. Hyvä niin. Normaalia taitaa olla, että mielenosoituksissa ei saa käyttää ämyriä. Sille taitaa saada luvan poliisilaitokselta.

Hyvä kuitenkin, että teitä oli enemmän kuin safkalaisia joskus samassa paikassa ja asianne oli todella tärkeämpi kuin noiden nuijien. Dosentilla oli ämyri.

Mikä olisi tyydyttänyt teitä ja asianne ajamista? Miten olisi neuvottelijoiden tullut käyttäytyä? Olisiko koko porukan ehkäpä 30 henkeä tullut tulla teidän luoksenne ja kuunnella teitä esim. tunnin? Jotenkin tuntuu siltä, että asioiden suhteet ja tavat toimia sekä miten omaa asiaa parhaiten viedään eteenpäin olivat kertakaikkiaan hukassa.

Mielenosoitus erittäin tärkeässä asiassa oli ok, mutta odotukset vastauksista juuri heti ja siellä justsillään olivat epärealistisia. Samoin Hesarin moittimen ei ehkä tavoita asioiden ydintä. Lehden ensimmäisenä tehtävänä on tuottaa omistajilleen voittoa ja heidän omistusarvon kasvua. Siihen ei sovi kaikkien pikkuisten mielenosoitusten kuvaaminen. Toimittajien mielestä he kirjoittavat meitä lukijoita kiinnostavista uutisista esimerkiksi siitä, että opiskelijat olivat tuoneet saunan Säätytalolle sen ohella, että he järjestivät mielenosoituksen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo, kiitos kun luit ja innostuit vastaamaan ja jopa tuplana. Minä näet olen innostunut kirjoittelemaan vammaisten ihmisoikeuksien puolesta.
Ännyrin käyttöön oli saatu ensin lupa, mutta sitten paikanpäällä peruttu.Hyvä kuitenkin, että saimme luvan puhua omalla äänellä, kun sellainen lahja meille on annettu. On paljon vammaisia ihmisiä, jotka eivät pysty puhumaan ja puolustamaan itse omia oikeuksiaan.
Omassa mielenosoituksessa uskollisesti päivystäville opiskelijoille kävikin onni, että heidän luona oli joku neuvottelijoista jonain päivänä käynyt kuuntelemassa ja heistä on kirjoitettu, mutta silti en pidä "pikkuisena asiana" mielenosoitusta vammaisten ihmisoikeuksien puolesta.
E.S.," Jotenkin tuntuu siltä, että asioiden suhteet ja tavat toimia sekä miten omaa asiaa parhaiten viedään eteenpäin olivat kertakaikkiaan hukassa.",
- jokainen meistä saattaa olla joskus "kertakaikkiaan hukassa", mutta toimintatapoja asiamme suhteen olemme juuri etsimässä, vaikka "pikkuasiamme" ei kiinnostaisi neuvottelijoita, lehtimiehiä ynnä muita tahoja..
Anteeksi, muttei täälläkään kertaa kirjoituksessani aiheena ollut safka ja sen toimintatavat, joten pyytäisin ystävällisesti olla jatkuvasti tökkimättä minua sillä. Minulla on ihan omaa riippumaton linja toiminnassani! Hyvää kesää!

Pirkko Leskinen

Onko maahanmuuttaja/suomen kansalaisella rajoitetut oikeudet osallistua vammaisten ihmisoikeuksia puolustavaan mielenilmaisuun, eikö hänellä olekaan kantasuomalaisten perusoikeuksia, puhe- ja kokoontumisvapautta?

Jättämällä edellisen kommentoijan blogistiin kohdistuneet kaunaiset mielenilmaisut omaan arvoonsa, totean kuitenkin, että meitä Säätytalon eteen 26.5 klo 16 kokoontuneita kansalaisia yhdisti joko oma vammaisuus tai vammainen perheenjäsen, läheinen tai ystävä.

Tämä mielenilmaisu oli jatkoa Eduskuntaryhmille 18.5 klo 12.30 hallitusohjelmaa varten jätettyyn vetoomukseen vammaisten oikeuksien puolesta, jonka oli allekirjoittanut 45 kansanedustajaehdokasta.

Täällä Uuden Suomes blogissa näyttää vallitsevan samanlainen piilorasistinen ilmapiiri kuin yhteiskunnassakin. Naisten esittämiä mielipiteitä irvaillaan, mutta jos maahanmuttaja uskaltautuu kirjoittamaan omalla nimelleään ja kuvallaan ( ei puskasta) häntä tarkastellaankin ihan erilaisella suurennuslasilla kuin kantasuomalaisia blogisteja. Maahanmuuttajan tulee olla hiljaa ja kiitollinen, hän ei saa kritisoida eikä valittaa uuden kotimaansa epäkohdista tai väärinkäytöksistä. Valittamisesta rangaistaan ja toivotetaan tervemenoa takaisin entiseen kotimaahan.

Presidentti Halonen puuttui vakavaan, rasistisen mielipideilmaston "lämpenemiseen", jota media ruokkii kaiken aikaa. Onko yhteiskunta sairastunut inhimillisyysvajeeseen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset