Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Sisäasiainministeriö myöntää avustusta maahanmuuttajajärjestöille

Maahanmuuttajajärjestöille tukea kotouttamistyöhön 20.05.2011

 Sisäasiainministeriön tiedotteet.

Sisäasiainministeriö myöntää vuonna 2011 avustusta maahanmuuttajien omien järjestöjen toteuttamaan kotouttamistyöhön. Avustuksia voivat hakea järjestöt, joiden hankkeissa kerätään tietoa haasteista, joita vaikeasti tavoitettaville ryhmillä on kotoutumistoimintaan osallistumisessa. Haku on suunnattu myös järjestöille, jotka jakavat vaikeasti tavoitettaville ryhmille tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja mahdollisuuksista osallistua yhteiskunnan toimintaan.

Avustusta haetaan avoimen haun kautta. Määräraha on yhteensä 100 000 euroa. Raha kohdennetaan järjestöille, joilla on kotouttamistyöhön vaadittava kieli- ja kulttuuriosaaminen ja jotka ovat valtakunnallisesti tai alueellisesti kattavia. Järjestöjä kehotetaan tekemään yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja muiden järjestöjen kanssa.

Sisäministeriön tavoitteena on, että viranomaisten toimintaa voidaan täydentää järjestöjen tuottamilla tiedotus- ja neuvontapalveluilla. Viranomaispalveluiden osalta vaikeasti tavoitettavia ryhmiä ovat esimerkiksi työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevat maahanmuuttajat, vanhusväestö, luku- ja kirjoitustaidottomat, kotiäidit, vammaiset maahanmuuttajat sekä syrjäytymisvaarassa olevat nuoret.

Avustusten hakuaika päättyy 22.6.2011.

>  Avustusten hakuohjeet

Lisätietoja: maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman, 071 878 8640, projektipäällikkö Sari Haavisto, 071 878 8637

 

- Ei tietenkään mistään löydy tilastoja siitä, kuinka paljon maahanmuuttajia kuuluu tuohon "vaikeasti tavoitettavaan ryhmään"?  Veikkaan, että vähintään kolmas osa..jos ei puolet maahanmuuttajaväestöstä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tiedän käytännössä, että aika moni aikuinen maahanmuuttaja ei haluakaan tai oikeastaan ehkä ei jaksa oppia suomea,koska se on liian vaikeata, joten pärjäävät joko englannin kieleellä vaativissä tehtävissä työelämässä, tai sitten kapertuvat pieneen omaan kieliryhmän yhteisöön.
Mitä jos tehtäis pakkosuomi maahanmuuttajille? Onhan kantasuomalaisilla pakkoruotsi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset