Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Medvedev halua huumetestit Venäjän kouluhin,

otsikolla kirjoittaa Etelä-Saimaa 19.4. 2011 ja jatkaa, presidentti Dmitri Medvedev halua aloittaa huumetestit Venäjän kouluissa. Medvedev sanoo, että huumeidenkäyttö on Venäjällä valtava ongelma, joka koskettaa eritysesti nuoria. .Tilanne on vakava, Medvedev myönsi maanantaina ( 18.4.,) tavatessaan narkomaanien äitejä Irkutskissa Siperiassa.

 Viranomaiset arvioivat, että Venäjällä on 2,5 miljoonaa huumeriippuvaista. Medvedev esitteli tilastoja, joiden mukaan huumeidenkäyttäjistä noin 70 prosenttia on alle 30 vuotiaita.. 

–Aihe on ollut pannassa, mutta vaikeneminen pitää ehdottomasti murtaa, presidentti korosti.

Medvedev varoitti, että huumeongelma heikentää jo Venäjän taloutta. Vuosittain arviolta miljoona ihmistä jää pois  Venäjän työvoimasta huumeiden vuoksi. Presidenti arvioi, etä huumeongelma nakertaa joka vuosi 2-3 prosenttia pois maan bruttokansantuotteesta..

Lehti jatkaa.. ”HeroIinin käytössä Venäjä on maaiLman kolmen kärkimaan joukossa Iranin ja Pakistanin ohella. Syynä on Afganistanin läheisyys. Irkutskissa huumeongelma on keskivertoa pahempi.

Irkutskin narkomanien äitien järjestön mukaan huumeongelma on paisunut valtavaksi, koska venäläiset eivät piittaa huumeiden käyttäjistä. Venäjällä huumeriippuvuutta pidetään edelleen paheena eikä sairautena, minkä vuoksi narkomaanien vanhemmat arkailevat hakea apua lapsilleen. – Yhteiskunnan näkemyys perustuu pelkoihin ja ennakkoluuloihin, sanoi Alla Tshernjavskaja..

Heroininkäyttö lietsoo myös Venäjän hiv-epidemiaa. Kansanvälinen aidsjärjestö IAS on varoittanut, että uusien hiv-tartuntojen määrä kasvaa Venäjällä 5-10 prosentin vuosivauhtia, kunnes hallitus ryhtyy uusiin toimiin. STT-AFP-Reuters

 Lieneekö asia paisunut todella  pahaksi Irkutskissa, koska presidenttikin puuttui huumeongelmaan ?  

Narkomaanien äitien järjestön aktiivisuus ehkä sai presidentin liikkeelle. 

Merkittävää tässä on se, että presidentti myönt'ää ongelman vakavuuden. Toivotaan, että naapurimaassa asiat alkavat kehittyä parempaan suuntaan huumeongelman ratkaisemisessa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Markus Lehtipuu

Johtopäätös: venäjän on tehtävä täyskäännös. Karjalan palautus on hyvä alku. Se saa Venäjän tolkkuihinsa.

Suomen tehtävä aloite: Karjala takaisin!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuu > " Suomen tehtävä aloite: Karjala takaisin!",
- En tiedä auttaisiko Karjalan palautus kohentamaan huumeongelmia Venäjällä tai tapahtuisiko sen perusteella täyskäännös Venäjällä? ja
miksi ihmeessä Suomi ei tee sitä aloitetta jos kansa vaatii? Vai onko niin pieni ryhmä sitä vaatimassa, ettei välitetä ryhtyä koko asaan?..

Asiasta toiseen : sinulla on tuolla aika hyvä kirjoitus, kävin siellä antamassa pisteitä.Olet tosi fiksu kirjoittaja..

Pieta Leonardo

No joo, hyvä Markus. Mutta kuka uskoo Karjalan palauttamiseen enää?

No tätä aivopesua siitä ettei meillä enää ole Karjalaan mitään oikeutta on tietty jatkettu sotien jälkeen...

Tarvittaisiin asennemuutos yleiseen keskusteluun.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pieta O > " ..kuka uskoo Karjalan palauttamiseen enää?",
- no ainakin mielestäni Markus Lehtipuu on uskollinen ainakin ajatukselle!
Yleinen keskustelu kertoisi varmaan kuinka paljon on sellaista porukkaa, joka tosissaan on sitä mieltä, että Karjalaa tarvitaan takaisiin ja palautus voisi käytännössä tapahtua?
Mutta jos nyt keskusteltaisiin naapurimaan ongelmista..

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tilanne on Venäjällä todella paha. Noin 2,5 miljoonaa heroinistia, joista 800.000 on alle 14-vuotiaita. Venäjän huumepoiliisin päällikön mukaan arvio voi olla alakanttiin. Heroiini on virrannut Venäjälle kautta aikain Afganistanista Tshetshenian kautta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Elina Moustgaard,
- tämäkin lehtikirjoitus, josta otin aiheen, kertoo että"..käyttö aloitetaan yhä nuorempana ja jopa 11-vuotiaiden tiedetään käyttävän huumeita, Medvedev sanoi.
Tilanne tuntuu olevan todella hälyttävä, koska presidentti on kansan keskuudessa puhumassa asiasta.

Harri Räsänen

Viipurin patterinmäellä oli niin paljon käytettyjä huumeruiskuja, että piti katsoa mihin astuu.
Ongelmat siirtyvät rajan yli helposti myös Suomen puolelle. Huumekoirille olisi käyttöä Kaakkois Suomen raja-asemilla,toivottavasti niitä on siellä käytössä.

Stakes on tehnyt Viipurissa yhteistyötä Venäläisten kanssa.

http://www.stakes.fi/yp/2008/3/torma.pdf

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Harri Räsänen: "Ongelmat siirtyvät rajan yli helposti myös Suomen puolelle"

Iso osa heroiinista tulee Suomeen Venäjän rajojen yli. Muutamia vuosia sitten Helsingissä ja Turussa kirjattiin poikkeuksellisen suuri määrä heroiinikuolemia nuorten keskuudessa. Huumepoliisin mukaan tähän oli syynä Venäjältä tullut heroiini jonka teho oli lähes tuhatkertainen (vai oliko satakertainen) totuttuun nähden.

Toki se oli varmaan tarkoitettu laimennettavaksi, mutta diilerit eivät sitten joko osanneet sitä tehdä tai tienneet mitä olivat ostaneet maahantuojalta. Noissa kovissa aineissa on valtavia riskejä myöskin niissä käytetyissä laimennusaineissa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Räsänen > "Ongelmat siirtyvät rajan yli helposti myös Suomen puolelle.Huumekoirille olisi käyttöä Kaakkois Suomen raja-asemilla,toivottavasti niitä on siellä käytössä"
- kyllähän siellä huumekoiria näkyy "töissä" ja tämän ongelman kanssa parasta onkin tehdä yhteistyötä eikä ajatella, ettei se "meitä koske"..tai ei se ongelma tänne tulee.. Toivotaan, ettei tule!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset