Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ulkomaan kansalaisten määrä on noussut Etelä-Karjalassa

näin kertoo UV 23.3.2011 otsikolla : ”Etelä-Karjalan väki käy kansainvälisemmäksi”.

Tilastokeskuksen mukaan Etelä-Karjalan väkiluku oli vuodenvaihteessa yhteensä 133 703 henkilöä. Eteläkarjalaisia oli vuoden vaihteessä 316 henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Väkiluvun vähennys oli samaa luokkaa kuin viime vuonna. Imatran kihlakunnan alueella väki väheni 399 asukkaalla, Lappeenrannan kihlakunnan alueella kasvua tuli 83 hengen verran. 

Ulkomaan kansalaisten määrä on noussut Etelä-Karjalan väestötilastoissa reippaasti.

Vuonna 1990 Tilastokeskus kirjasi heitä tilastoihinsa Etelä-Karjalasta noin 400, vuonna 2000 oltiin jo yli 2 200:n. Vuoden 2010 päättyessä ulkomaan kansalaisia asui Etelä-Karjalassa yli 3 600..

Tilastokeskuksen tilastoista käy ilmi, että Imatralla asui vuoden 2010 päättyessä reilut 700 ulkomaan kansalaista; Rukolahdella noin 50 ja Rautjärvellä noin 40. 

Ruotsinkielisiä asukkaita oli Tilastokeskuksen tietojen mukaan Imatralla 33, Rukolahdella 7 ja Rautjärvellä 2.  

Joitakin muita äidinkieltä, esimerkiksi venäjää puhuvia, oli Imatran väestöstä noin 1000 henkeä, Rukolahdella kuutisenkymmentä ja Rautjärvellä viitisenkymmentä.

Koko maakunnassa heitä oli lähes 4 900. Koko Etelä-Karjalan alueen asui  vuoden 2010 päättyessä noin 2 000 Venäjän kansalaista ja vajat 270 Viron kansalaista. Turkin kansalaisia maakunnassa asui noin 140, Kiinan  noin 130 ja Thaimaan noin 100.”, siis UV kirjoituksen mukaan. 

 - Kiinnitin huomiota ruotsin kielisten ja venäjänkielisten määrään. Eli ruotsinkielisiä on yhteensä 42 (Imatra, Ruokolahti ja Rautjärvi), vaikka ruotsinkieli on pakollinen.  Ja voitte itse verrata tekstissä kuinka paljon on Tilastokeskuksen tietojen mukaan venäjänkielisiä, joten se siitä pakkoruotsin ylläpitämisestä täällä, ainakin Etelä-Karjalassa.

 Blogin kirjoittaja on yksi heistä/meistä ulkomaalaistaustaisista eteläkarjalaisista, heidän aktiivisemmasta päästä, voitte halutessanne tutustua :

http://www.radioviola.net/aeaenestae-minua---vaalisivut/karjalan-tytto

Äänestä nro 6. Viola Heistonen eduskuntaan, Kymen valipiirissä, STP:n riveistä (Suomen Työväenpuolue).  Kiitos 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Se avarakatseinen

Mitä Helvettiä?
Viipurissahan nämä lukemat pitäisi nousta ja nostaa ja entiselle, -39 tasolleen.
Ja kyllä ne äkkipikaa korjautuvatkin, kunhan Karjala palautetaan.

Ja miten? Kyselee rähmälläänolija.
No aloitetaan vaikka Viipurin puhelinluettelosta vuodelta 1939 ja selvitellään kunkin firman suvun kulkeutuminen. Samoin väestörekisterien tiedot ovat tallessa. Lähes kaikki hengissä olevat jälkeläiset ovat tavoitettavissa.
Viipurissa puhuttiin muitakin kieliä kuin suomea, ruotsia, venäjää...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Se avarakatseinen,
- tietenkin jos Karjala palautetaan, niin väkiluku kasvaa. Pitäisi kurkistaa Wikipediaan ja katsoa kuinka paljon asukkaita olisi nyky- Viipurissa.Ehkä aamulla, nyt kuitenkin hyvää yötä ja kiitos kun tulit kommenttoimaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset