Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kuka ei kuulu joukkoon?,

tämän nimisen tutkimuksen on tehnyt Sisäministeriö. Sitä varten oli haastateltu netissä yli kolmeasataa 10-17-vuotiasta lasta ja nuorta. Asiasta kertoi UV  (17.3.2011 Saila Kiuttu) otsikolla ” Aikuiset eivät huomaa lasten syrjintää”.

Vastajista 40 prosenttia koki, että aikuiset eivät huomaa syrjintää. Joka kymmenennen mielestä  aikuisten puuttumisella asiaan ei ole minkänlaista vaikutusta.. VAikka äidit ovat yleensä aktiivisia lapseensa kohdistuneen syrjinnän selvittäjiä, selvitys saattaa vain johtaa aikuisten vastakkain asetteluun. 

Koulujen keinot syrjinnän vähentämiseksi ovat olleet tehottomia, Yksittäisten opettajien sovittelUyritykset ja rehtorin puhuttelut eivät riitä. 

Lasten ja nuorten mielestä opettajat ovat kadottaneet auktoriteettinsa ongelman ratkaisijoina.eivätkä mahda oppilailleen enää mitään. 

Tutkimuksista kävi ilmi, että syrjintää on eniten yläkoulussa. Syrjintäperusteeksi näyttää kelpaavan miltei mikä tahansa havaittu ero verrattuna massaan. 

Syrjintää kokevat eniten tietyt vähemmistöryhmät.Näitä ovat : seksuaali –ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat, vammaiset ja pitkäaikaissairaat sekä maahanmuuttajataustaiset..

-Terveydentiedon tunnilla käsiteltiin seksuaalivähemmistöjä, opettajan mielestä kaikki jotka eivät noudata ”hetero-oppa” , ovat saastaisia ja sairaita, kertoo 23-vuotias homo. 

Tutkimuksissa kävi ilmi, että (HUOM!) lapset ja nuoret toivoIvat aikuisilta  arvo-ja asennekasvatusta sekä asiallista ja puoluEetonta tietoa eri vähemmistöistä. 

Syrjintätapausten käsittelyyn tutkijat suosittavat koulujen ulkopuolista sovittelumenettelyä. 

Koulujen pitäsi tutkijoiden mukaan tehdä yhdenvertaisuus – ja tasa-arvosuunnitemat, joiden toteutumista seurattaisiin . 

Oppikirjat ja oppitunnit tulisi myös uudistaa niin, että myös vähemmistöryhmät tulevat niissä näkyväksi. STT 

-Tämähän on mielestäni ”mahtava tutkimus”, jos kolmisensataa lasta ja nuorta ymmärtävät asiat paremmin kuin koko opettajakunta.  Eikö tähän asti ole ollut kouluissa yhdenvertaisuus-ja tasa-arvokasvatusta, jos tämän tutkimuksen mukaan täytyy nyt alkaa uusia oppikirjoja ja oppitunteja, että opettajat pystyisivät  oppilaille oikeaoppisesti opettamaan  miten täytyy suhtautua vähemmistöryhmiin, niin aika hataralla pohjaLla taita olla koko koulusysteemi, vai onko asiat paremmin hoidettu kuIn blogisti kuvittelee tämän tutkimuksen perusteella..Johtopäätöksethän kuitenkin teki Sisäministeriön tutkimusryhmä!

Äänestä Viola Heistonen eduskuntaan. Nro 6. STP (Suomen Työväenpuolue), Kymenpiiri.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Omistan vaalikampanjani puhumattomalle, kehitysvammaiselle ja autistiselle orvolle maahanmuuttaja tyttärenpojalleni, jonka ainoa läheinen omainen olen, joka on eristetty täysin omasta perheestään, suvustaan, venläisestä kulttuurista ja äidinkielestään venjästä.

Omistan myös kampanjani lapsenlapseni kohtalotovereille sekä kaikille meille omaisille, jotka nyt suremme ja kaipaamme vammaisia perheenjäseniämme, jotka viranomaistoimin on meistä eristetty ja vierannutettu.

Ihmisoikeudet kuuluvat myös vammaisille ja heidän omaisilleen.
He kuuluvat Joukkoon!

Äänestä Viola Heistonen eduskuntaan.Nro 6. STP(Suomen Työväenpuolue),
Kymen vaalipiiri.

Kalevi Wahrman

UUSI

KANSAN ÄÄNI luettavissa
http://www.kansanaani.net
Kansan Ääni 2/2011: Tarvitaan radikaali suunnanmuutos politiikkaan!
Tuoreimmassa lehdessä muun muassa:

- Korjauksia vaaditaan sosiaaliturvaan

- Tehdäänkö ydinvoimasta myös vaalikysymys?

- Opintotuki sidottava indeksiin

- Omaishoidon kysymyksiä Suomessa

- Sosiaalinen ja viherä uusjako

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kalevi Wahrman,
- kiitos kun tulet aina tukemaan. Lähden tästä nyt Vaaliriehaan Imatran Koskenpartaalle, jonka järjesti Uutisvuoksi kaikille ehdokkaille näiltä kulmilta. Mukavaa viikonvaihdetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset