Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Laittomasti maassa oleskelevien ulkomaalaisten työhönottoa pyritään estämään lainmuutoksilla

Sisäasiainministeriö. Tiedotteet 31.3.2011.

Sisäasiainministeriö on tänään (31.3.,) lähettänyt lausunnolle lainmuutosesityksen, joka perustuu EU:n työnantajasanktiodirektiiviin. Esitys on valmisteltu yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön, oikeusministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Direktiivin tavoitteena on kieltää laittomasti maassa oleskelevien työhönotto ja näin estää laitonta maahanmuuttoa. Keskeisin esitetty muutos tulisi työsopimuslakiin, jossa määrättäisiin erityinen seuraamusmaksu sellaiselle työnantajalle, joka palkkaa laittomasti maassa oleskelevan kolmannen maan kansalaisen.

Lisäksi lisättäisiin ulkomaalaislakiin säännökset oleskeluluvan myöntämisestä sellaiselle laittomasti työskennelleelle kolmannen maan kansalaiselle, jonka tapaukseen liittyy erityistä hyväksikäyttöä tai joka on alaikäinen. Nämä säännökset olisivat samankaltaisia kuin ihmiskaupan uhreja koskevat säännökset.

Lisäksi muutettaisiin lähetetyistä työntekijöistä annettua lakia, sakon täytäntöönpanosta annettua lakia sekä työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta annettua lakia.

Lausuntoja on pyydetty muilta ministeriöiltä, viranomaisilta ja järjestöiltä 13.5.2011 mennessä. Direktiivi tulisi kansallisesti panna täytäntöön 20.7.2011 mennessä.

Lausunnolle lähtenyt esitysluonnos on saatavilla verkkosivulta: www.intermin.fi/suomi/tyonantajasanktiodirektiivi

Lisätietoja: ylitarkastaja Tero Mikkola, 071 878 8617

 

- Eli lainmuutosesitys perustuu EU:n työnantajasanktiodirektiiviin. Miten ihmeessä EU jaksaa perehtyä joka eu-maan asioihiin vai jäkeeleko se samanlaisia joukko-sanktiodirektiivejä samaan aikaan joka eu-maahan? 

Ehkä tämä sisäasiainministeriön tiedote lainmuutoksesta kiinnostaa joitakin puheenvuoron kirjoittajia, joten laitoin sen tänne.

- Äänestä Viola Heistonen eduskuntan. nro 6. STP (Suomen Työväenpuolue),Kymen vaalipiiri.
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

K Veikko

Yhdellä suulla vaadimme maahan ulkomaalaista työvoimaa ja toisella yritämme estää heitä tekemästä työtä. Olivatpa nämä sitten laillisesti tai laittomasti maassa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen,
- Näköjään viranomaisilla on tiedossa nämä laittomasti olevat ihmiset ja kun estetään nyt heitä tekemästä työtä, niin yhtesikunta joutuu heitä ylläpitämään, eli "antaa rahaa" ilman sitä, että he tekisivät jotain. Mielestäni päinvastoin, pitäisi laittaa pakkotyöhön ansaitsemaan leipärahaa.Näin ajattelisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset