Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Onko Suomessa tehty huomaamaton vallankaappaus?

kysytään Suomen Kuvalehden nr12.  25.3 pääkirjoituksessa.

Edellisessä Suomen Kuvalehden numerossa 11 pääministerin valtiosihteerinä 7 vuotta toiminut Risto Volanen kertoi kuinka sotilaat ja poliisi olivat vieneet poliitikoilta valtaa.

Volanen toteaa, että poliittisen johdon osalta on välttämätöntä, että se varmistaa perustuslain mukaiset pääministerin ja hallituksen toimintaedellytykset sekä johtamisjärjestelmän toimivuuden kaikissa olosuhteissa. 

Eikö media ymmärrä puhetta, kun vain Kaleva vaati vastauksia Volasen syytöksiin, kysyy Suomen Kuvalehti.


- Vahvistiko tämä eduskunnan hyväksymä urkinta ja vakoilulakin poliisin valtaa,?Siteeraan Kalevi Kannusta Promerit verkkolehdestä 16.3.2011.

"Viimeisenä istuntopäivänään ”wanha” eduskunta hyväksyi toisessa käsittelyssä kiistanalaisen, kansainvälisen ihmisoikeussopimuksen ja Suomen perustuslain vastaisen vakoilu ja urkintalain, joka kohdistuu Suomen sisäisesti kansalaisyhteiskuntaan, sen yksittäisiin kansalaisiin, myös kansanedustajiin itseensä.

Suomen poliisiylijohtajalle on annettu “valtakunnankanslerin” valtuudet. Valtarakenteiden kehityksen suunta on pelottava. Näin mittavat poliisinvaltuudet ovat vain diktatuurin maissa!

Minun mielestäni tätä lakia kannattaneita uuteen eduskuntaan ehdolla olevia henkilöitä ei pidä sinne valita.”, näin kirjoittaa Kalevi Kannus.

 - Avasin Eduskunnan päätökset sivun, josta seuraavaa tietoa :

Eduskunnan viikko 11. 15.3.2011 mm. päätökset muitten päätöksien joukossa.

Hallituksen esitys esitutkinta- ja pakkokeinolainsäädännön uu­distamiseksi
Hallituksen esitys HE 222/2010 vp, Lakivaliokunnan mietintö LaVM 44/2010 vp
Lakialoite LA 36/2009 vp, 110/2010 vp
Hyväksyttiin

Hallituksen esitys poliisilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi
Hallituksen esitys HE 224/2010 vp, Hallintovaliokunnan mietintö HaVM 42/2010 vp
Hyväksyttiin  

Promeritista lainattu : "Lakia vastustaneen EU:n entisen oikeusasiamiehen Jacob Södermanin mukaan siinä on ainakin 7-6 perustuslain vastaista kohtaa. Söderman käytti sekä perjantaina 11.3, että tiistaina 15.3., useita puheenvuoroja kuvaillakseen tämän pakkokeinolain kauhistuttavuutta, mutta hänen viestinsä meni sananmukaisesti kuuroille korville (salihan yleensä tyhjennee kun puheenvuoroja pidetään).

 Mutta se, mikä pani kylmät väreet selkäpiihini, oli se, että lakiehdotuksen käsittelyissä sekä perussuomalaiset, että kristillisdemokraatit äänestivät hallituspuolueiden mukana JAA’ta.

Tästä lakiehdotuksesta on kirjoitettu jonkin verran, mutta sillä ei näköjään ole ollut mitään merkitystä Munamieheen ihastuneelle kansalle ja sen päätöksentekijöille.

Poliisilaitos siis muutetaan suorastaan lainsäätäjän päätöksellä Natsi-Saksan Gestapon, DDR:n STASIn ja Neuvostoliiton KGB:n kaltaiseksi vakoilu- ja ilmiantokoneistoksi yhteistyössä muiden viranomaisten ja teleoperaattorien kanssa. Puhelinyhtiötkin velvoitetaan antamaan pyydettäessä apua mm. erilaisten vakoiluohjelmien salaiseen asentamiseen verkon yli yksittäisten tietokoneen käyttäjien koneisiin. 

Täydellä syyllä voi kyllä kyseenalaistaa koko kammottavan lain lainmukaisuuden: Kahdestasadasta kansanedustajasta n. 70 oli poissa kaikissa perjantain 11.3 äänestyksissä. Viimeisen äänestyksen luvut olivat 86 JAA, 42 EI, 71 poissa. Tiistain 15.3. äänestyksissäkin oli 31 kansanedustajista poissa ja lakiin tuli vain pieniä muutosviilauksia, joilla ei ollut mitään merkitystä sen kammottavaa ydintä ajatellen.

Onko tällainen olemassaolevaa perustuslakia ja ihmisoikeussopimuksia rikkova laki säädetty edes laillisessa lainsäätämisjärjestyksessä? Ja vaikka olisikin, niin onko tällaista lakia vastustava kansalaismielipide väärässä kun se edellyttää moraalisessa mielessä, että koko eduskunta olisi edes paikalla näin vakavia yksityisyydensuojaa loukkaavien pakkokeinojen voimaansaattamisesta päätettäessä?

Tämä laki ei ole ihmisiltä tullut eikä ihmisten toivoma vaan pelkästään viranomaisten harjoittamaa kansalaiset lannistavaa valvontaa ja viranomaispelkoa lisäävä vallanotto yli ihmisten yksityiselämän."

Lainsäätämisprosessiin pääsee täältä:  

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex3000.sh?TUNNISTE=HE+222/20

 

- Me kehitysvammaisten vanhemmat ja omaiset taistellaan siitä, että saisimme kehitysvammalaista pakkokeinopykälä 42§ pois, joka on peräisiin vuodesta 1977, koska se antaa laitoksissa työskeneleville vapaat kädet käyttää rajattomasti pakkokeinoja kehitysvammaisilla ja ei vastaa Perustuslakia.

Ihmettelyä herättää nyt tilanne, jossa pakkokeinolainsäädäntö uudistetaan yhteiskunnassa..lieneekö se vanha ollut liian löysä kansalaisia kohtaan?

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Linkitän blogi-kirjotukseeni 19.2.2011 "Valvotaanko Suomessa ihmisiä niin kuin entisessä DDR:ssa?

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62363-valvo...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Janne Kejo,
-tietenkin tuossa voisi laittaa "vallankaappaus" lainausmerkkeihin, mutta silti Suomessa valta ei kuulu kansalle. Entä KANSANedustajat?Kenen etua he siellä ajaa, jos "pakenevat" istuntosalista silloin kuin on tärkeitä asioita, joista pitäisi keskustella ja päättää? Vai pakenevatko he vastuuta?

Mika Kuusela

Olette molemmat oikeassa. Vitsi, että tykkään aina kun joku "ampuu" juuri noihin suuntiin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mika Kuusela,
- tiedätkö minäkin tykkään "ampua" juuri noihin suuntiin ja toivoisin, että nuoli tulisi bumerangina takaisiin, siintä voi syntyä hyvä keskustelu.

Pirkko Leskinen

Volasen mukaan vallansiirto olisi tapahtunut perustettaessa uutta turvallisuusstrategiaa ja kriisinjohtamista. Poliisi- ja sotilasjohdon lopullinen päämäärä on turvallisuusministeriö, joka keskittäisi viranomaisvallan heidän käsiinsä. Asioita on hoidettu poliittisten vallankäyttäjien selän takana.
Helppo uskoa, kuinka virnaomaistahot ovat käyttäneet tilannetta hyväkseen poliitikkojen kiehuessa vaalirahasotkuissa (mitä muuta perustuslakivaliokunta on tehnhyt kuin setvinyt Vanhas ja muita vaalirahajuttuja) ja etenkin kun poliisiministeriötä johti merkonomin koulutuksen saanut henkilö, entä puolustusministeriön johto, venäjä, venäjä lausunnoillaan.

Ruotsinvallan ajoilta peräisin oleva virkamiesvalta senkun vain vahvistuu, vikiseepä kansa mitä tahansa ja poliitikot eivät edes huomaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pirkko Leskinen,
- mielestäni nyt jo Suomessa vallitsee virkamiesten vahva diktatuuri, joka ei ollut varmaan niin laillisesti vahvistettu.Nyt sitten saatiin se urkinta ja vakoilulaki äänestetty/hyväksytty.. Kyllä tämä tuntuu vallankaappaukselta. Nukkuivatko nuo "poliittiset vallankäyttäjät"? Vai eikö he välitä asioista kunhan omat vaaliraha-asiat olisivat kunnossa, ettei mitään paljastuisi lainvastaista..?

Jos taas viittaan kehitysvammaisten asiohin, niin Vanhasen ensimmäisen hallituksen aikana olisi pitänyt YK:n vammaisten oikeuksia koskeva sopimus ratifioida ja vammaislait yhdistää, mutta se ei tapahtunut silloin, eikä nyt tämän hallituksen aikana, koska 4 vuotta taisi mennä rahasotkujen selvittelyyn..

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Parikymmentä vuotta pykälien kanssa puljatessa tuo virkamiesdiktatuuri on tullut myös noteerattua. Kävin perjantaina hakemassa kaksi Kuopion hallinto-oikeuden identtistä ratkaisua. Makealta tuntuikin lukea päätösten perusteluita, kuinka virkamiehet saivat turpiinsa:

"Hallinto-oikeuden ratkaisu

Hallinto-oikeus hylkää vaatimuksen katselmuksen toimittamisesta.

Hallinto-oikeus kumoaa Viestintäviraston päätöksen.

Perustelut

Kun otetaan huomioon asiakirjanäyttö ja päätöksen lopputulos, katselmuksen järjestäminen asian selvittelykeinona on tarpeeton.

Valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 10 ja 37 §:stä on pääteltävissä, että jos huoneiston käyttäjä ei halua päästää tarkastajaa asuntoon, on tarkastajan pyydettävä virka-apua poliisilta. Sama koskee tilannetta, jossa ovi huoneistoon on auki, eikä kukaan ole paikalla, ja tarkastaja haluaa mennä asunnon sisälle.

Valokuvista, joiden kuvaamispaikkaa tai –tapaa Viestintävirasto ei ole kiistänyt, on pääteltävissä, että asunnon ulko-ovelta ei näy X:n olohuoneeseen, jossa tarkastaja on ilmoittanut television olleen. Koska havainto televisiosta näin tehtynä ei voi pitää paikkaansa, Viestintävirastolla on puuttunut edellytys määrätä takautuva televisiomaksu. Valituksenalainen päätäs on tällä perusteella kumottava.

Jos tarkastaja on käynyt asunnon sisällä eli paikassa, jota suojaa Suomen perustuslain 10 §:ssä säädetty kotirauha, ja näin havainnut olohuoneessa television, on tarkastaja hankkinut todistusaineiston laittomalla tavalla. Viestintäviraston päätös rangaistusluontoisen seuraamuksen määräämisestä perustuu yksinomaan rangaistuksen saajan perusoikeutta loukkaavalla tavalla hankittuun todistusaineistoon. Valituksenalainen päätös tämän vuoksi rikkoo Suomen perustuslain 22 §:ää ja oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatetta niin voimakkaasti, että mainittua selvitystä ei voida lainkaan asettaa takautuvan televisiomaksun määräämisen perusteeksi. Tämän vuoksi Viestintäviraston päätös on kumottava myös tällä perusteella toteen näyttämättömänä."

Perustuslaki taas kertoo:

22 §

Perusoikeuksien turvaaminen

Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Vielä kun saataisiin järjestelmään lisättyä lakien perustuslainmukaisuuden tarkistus. Täytyy tosin myös todeta, että on tämä sota virkamiesten kanssa virankin puolesta välillä rasittavaa saati sitten tavallisen kansalaisen näkökulmasta. Minusta Suomea ei turhaan luonnehdita kyykyttämisyhteiskunnaksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Mikko Niskasaari

Kalevi Kämäräisen välittämä hallinto-oikeusposti on todella mukavaa luettavaa. Onnittelut asiamiehelle!

Nyt kun vielä asetettaisiin TV-lupatarkastajat edesvastuuseen joko perättömistä puheista, tai kotirauhan rikkomisesta. Niistähän tuossa on selvästi kysymys.

Sitä ei kuitenkaan tule tapahtumaan. Tarkastajat ovat, ainakin suurelta osin, entisiä tai nykyisiä poliiseja, jotka firaabelitöinään heittävät keikkaa viestintävirastolle. Poliisia ei Suomessa panna syytteeseen virkarikoksesta. Noin 1-2 vuotuista "alibi-juttua" lukuunottamatta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kalevi Kämäräinen,
- minäkin parikymmentä vuotta viranomaisten ja pykälien kanssa "yhteistyötä" tehnyt, mutta yhteisymmärrystä ei ole löytynyt..Mitä enemmän itse yritän nostaa päätäni "kyykystä" sitä isompi virkamiesten joukko tulee sitä yhteisvoimin painamaan takaisiin...
Virkamiehet ovat keskenään korruptioituneet ja sidoksissa toisiinsa, joten tavallinen kansalainen jos lähtee etsimään oikeuksia ja taistelemaan virkakoneistoa vastaan on tuhoontuomittu ensiaskeleilta.., näin se valitettavasti on ja etenkin jos yrität nostaa ihmisoikeusloukkaukset esiin...Joskus joku onnistuu voittamaankin!

Mikko Niskasaari

Viola Heistonen:
"Eikö media ymmärrä puhetta, kun vain Kaleva vaati vastauksia Volasen syytöksiin, kysyy Suomen Kuvalehti."

Kyllä se (toimittajat) ymmärtää. Risto Volasen kritiikki osuu ainakin poliisin ja median osalta suoraan maaliin. Mitä siihen osaa vastata se sama vanha pritti- ja TV-media, joka on luonut läpeensä valheellisen kuvan nuhteettomasta suomalaisesta poliiista, ja kritiikittä hyväksynyt poliisin valtaoikeuksein jatkuvan paisuttamisen?

Media voi vain joko kääntää suuntaa, jolloin edessä helposti olisi ikävä itsekritiikki, tai vaieta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mikko Niskasaari > "Media voi vain joko kääntää suuntaa, jolloin edessä helposti olisi ikävä itsekritiikki, tai vaieta.",
- se viimeinen "vaieta" on helpoin ratkaisu.Paljon on aiheita, joista vaietaan yhteiskunnassa ja ei kritikkiä kukaan suvaitse ja vähiten poliisi
ja media, ja jos se osuu vielä maaliin.
Valitettavasti itsellänikin on ikäviä kokemuksia poliisin toiminnasta ja sen välinpitämättömyydestä, jonka seurauksena minun ja lapsenlapseni elämä tuhottu, muttei se ketään liikuta ja vähiten sitä konkreettista poliisi-henkilöä.., joka otti vastaan "pahoinpitely"-tapauksen ja ei edes lähtenyt paikan päälle katsomaan vaan kirjasi paperille ja vei asian esitutkintaan..

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Oheiset linkit koskevat sitä itsekritiikkiä, vaikka poliisin toiminnasta ei ole kyse. Karsintapäätösten uudelleenkäsittelyryhmä on hyväksynyt pyynnön.

http://www.rautatiematkustajat.fi/Kantelu16_1_2011...

http://www.rautatiematkustajat.fi/Vastaus_kanteluu...

http://www.rautatiematkustajat.fi/SRM%20_JSN-kante...

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/...

Terv. KK

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

26.3.2011 21:50 Mikko Niskasaari:

Pari pilsua on sen kunniaksi tullut otettua...

Vaan tästä kun selviän, ei ne kaikki kortit vielä ole pelattu...

Terv. KK

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kalevi Kämäräinen,
- siitä ensimmäsestä kommenttistasi, jossa kerrot juttusi, niin kuin sanoin, että joku joskus voittaa, joten jäi onnitteluni sanomatta, mutta itse olen joutunut kierteeseen oikeuslaitosten kanssa valheellisin perustein ja perättömän ilmiannon takia.Olen kokenut oikeusmurhan,taistellessaan lapsenlapseni ihmisoikeuksien puolesta, joten uskottavuus oikeuslaitoksiin on mennyt.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kuten sanoin, on tämä tappelu välillä hyvin rasittavaa ihan ex officio puhumattakaan tavallisen kansalaisen näkökulmasta.

Siksi (harvinaiset) voitot lämmittävät mieltä yhtä lailla kuin niistä saadut onnittelut.

Ehkä tämäkin maa vielä paremmaksi muuttuu siellä Kulmillakin.

Terv. KK

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Piraattipuolue on ollut liki ainoana varoittamassa tämän pakkotoimilain ja muitten vastaavien vaaroista.

Asiasta on ollut useita kirjoituksia täällä US:blogeissäkin, mutta tiivistetysti..
http://www.piraattipuolue.fi/ajankohtaista/lehdist...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Joanna Kurki,
- olette olleet vakavasti asialla. Et ehti kaikkeja kirjoituksia lukemaan, niin kova vauhti täällä puheenvuorossa on päällä. Mutta näillä näkymiin voisi vaikkapa sanoa, että Suomi on siirtymässä, jos ei ole jo, poliisivaltioksi. Alkaa tuntua siltä, että jokaista meistä pidetään potentiaalisena rikollisena kun tuollaiset lait täytyy ottaa käyttöön..

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Poliisihallitus on nimittänyt itse itsensä. Poliisihallitusta ei valvo tällä hetkellä mikään parlamentaarinen elin.
Suomeen tarvitaan välittömästi PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN.
Suomessa rikostutkintaa johtaa poliisi, ei syyttäjä kuten melkein kaikissa muissa euroopan maissa.
Poliisi tutkii itse omat rikoksensa, ei syyttäjä. Poliisi tekee 14000 kotietsintää vuodessa Suomessa. Rikoskomisario saa itse päättää kotietsinnästä, ei syyttäjä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Perttula > " Poliisihallitusta ei valvo tällä hetkellä mikään parlamentaarinen elin.",
- eli kaikki valta käsissä. Mikä estää vielä sanomasta, että Suomi on poliisivaltio?
Perustuslakituomioistuin. Millaisella "kaavalla" se saavutetaan? Toivotaan, että tuleva uusi hallitus lähtee asia hoitamaan..

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ikävä kyllä Viola on oikeassa. Miten Paatero voi antaa esim.ohjeita aselupaviranomaisille, jotka ovat voimassaolevan lain vastaisia?
Miten jengiliivejä kantava henkilö voidaan käskeä poistaa liivit messuilla? Mikään laki ei kiellä jengiliivejä.
Lex nokia on perustuslainvastainen.
Uuden aselain lääkärin ilmoitusvelvollisuus on perustuslainvastainen.
Uusi viharikoslaki on erittäin arveluttava.
Perusoikeudet ovat Suomessa löyhässä kun kaikista asioista voidaan poliittisesti sopia ja perustuslaki sivuuttaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Minusta meissä suomalaisissa pesii sitkeänä alamaismentaliteetti ja viranomaisissa taas tsaristinen omnipotenttisuus. Ja sitten me hoemme, että tämä olisi länsimaa. Venäjältä katsottuna näin lienee, mutta meitä lännempää ehkä jo huonommin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kalevi Kämäräine> "Minusta meissä suomalaisissa pesii sitkeänä alamaismentaliteetti ja viranomaisissa taas tsaristinen omnipotenttisuus",
- ehkä niin on, vaikka tuo sana "omnipotenttisuus"on hieman minulle outo, mutta taidan ymmärtää mitä tarkoitat. Tsaarin ajoilta tämää varmaan heijastuukin tänne asti...
Ajattelisin niin, että ne ihmiset, jotka ovat kuitenkin päässeet/pääsevät tuosta alamaismentaliteetista pyrkivätkin virkakoneistoon ja onnistuvat siinä, mutta ne jotka ovat sukupolvesta toiseen jämähtäneet siihen alamaismentaliteettiin, eivät viitsi edes perehtyä asioihiin, puhumattakaan yrittää vaikuttaa ja vaikkapa tässä tapauksessa nyt lähteä vaalurnille äänestämään, mutta kun ei tiedä asioista, niin ei tiedä ketää äänestääkään..Siksi mielestäni äänestysprosentti on ollut alhainen.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suomessa on hallintokoneisto 10 milj.asukkaan tarpeille.Virkamiesten ei tarvitse noudattaa lakeja, kun mitään tehokkaita sanktioita ei ole.
Suomessa on liian vähän suorittavia virkamiehiä kuten poliiseja ,rajavartioita,tullimiehiä,palomiehiä yms. Byrokraattien määrä on paisunut sensijaan kuin pullataikina

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Perttula,
- linkitän tähän blogini,jos ette ole lukeneet, siinä hieman virkamiehistä :

htpp://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5624-salaajien-valtakunta#comment-718699

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kalevi Kämäräinen > "Ehkä tämäkin maa vielä paremmaksi muuttuu siellä Kulmillakin",
- toivoisin kovasti, mutta pahalta näyttää. Kaikki se valheellinen ja likainen vyöry, joka alkoi näiltä kulmilta kasvoi isoksi palloksi ja sen vääryys huipentui hovioikeudessa, jossa läpinäkyvän vääryyden avulla minut nujerettiin, käyttäen hyväksi kehitysvammaista puhumatonta lapsenlastani, jolta manipuloitiin lausunto minua vastaan..
Edessä olisi EIT:n, mutta sen päätöstä saa odotella, kuulemma siellä on 150 000 kantelua.
Olen turhautunut ja pettynyt koko oikeuslaitokseen, valitettavasti.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Luin tuon Risto Volasen haastattelun ajatuksella. Siihen ja koko mieheen on syytä suhtautua hyvin varauksellisesti. Ensinnäkin hän on ainoastaan ja vain yksi entinen sinänsä korkea puoluekannaltaan kepulainen virkamies. Toiseksi Volanen on hyvin katkeroitunut kaikesta siitä "epäoikeudenmukaisuudesta", jota hän mielestään sai osakseen.

Esimerkiksi televisiossa hänen yrityksensä puolustella silloista pääministeriä olivat surkuhupaisia.

Uudessa Suomen Kuvalehdessä Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Hallberg kertoo, miten asioiden tosi tilanne on. Fiksuna miehenä hän ei mainitse Volasta nimeltä ollenkaan, mutta kohde ei jää arvailujen varaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo > " Toiseksi Volanen on hyvin katkeroitunut kaikesta siitä "epäoikeudenmukaisuudesta", jota hän mielestään sai osakseen.",
- sitten me ollaankin kohtalotovereita.Minäkin olen katkeroitunut kaikseta siitä epäoikeudenmukaisuudesta ilman lainausmerkkeja, jonka kohtasin/kohtasimme lapsenlapseni kanssa Suomessa.

Halberg fiksuna miehenä ei mainitse Volaista, mutta kohdallani epäoikeuden-vyöry mustana varjona kulkee perässäni, koska se valhe ja yritys tehdä minusta rikollinen perättömän ilmiannon perustella on otettu kaikissa korkeimmissakin virkakoneiston instanseissa todeksi ja maineeni pilattu. Eli on leima lyöty otsaan ja puhu sinä (siis, minä) mitä tahansa oikeudenmukaisuudesta, ei menee läpi missään.

Ihmetystä herättää kovasti, että joku palkattu työntekijä omalla perätömällä ilmiannolla vammaisten laitoksen asukkaan isoäitiä vastaan on työllistänyt nyt jo kolmen vuoden ajan satoja virkamiehiä ja kukaan ei halua nähdä totuutta tai tunnustaa vääryyttä. EOA:s,AVI (Lääninhallitus),Valvira, kahden kunnan sosiaali ja terv.lautakunnat, lääkärit,kehitysvammahuolto,tuomarit, ministerit, kansanedustajat, syyttäjä, lakimiehistä puhumattakaan, josta minun pitää huolehtiä. Ja loppua prosessissa ei näy.
Lapsenlastani pidetään tässä ihan lähellä minua, suljettujen ovien takana ja ei anna edes näkyviin, vaikka minulla ei ole mitään virallista päätöstä, ettemme saisi tavata. Päinvastoin käräjätuomari ilmoitti ja kirjoitti päätöksessään,kun minulta vietiin edunvalvojuus, että kuitenkin isoäidillä on oikeus tavata lapsenlastaan (orpo) ja välittää puhumattoman autistisen kehitysvammaisen tahtoa virkaedunvalvojalle, jolla on myös 300 muuta valvottavaa. Yksityinen laitos toimii vastoin tätä päätöstä ja virkaedunvalvoja tukee heitä.
Onko tämä normaalia demokraattisessa oikeusvaltiossa ?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Nettikirjoituksissa on ylen helppo leimata kaikki niin viimeisen päälle surkeiksi että. Ja tietenkin kaikki koko virkamiehistö muusta puhumattakaan sortaa ja vääristelee kaikkea ja kaikkia koko ajan kaikkialla. No mikäpä siinä, jos kirjoittaminen tuottaa helpotusta, mutta kun se ei taida sitä tehdä. Me vain vahvistamme toistemme ajatuksia siitä kaikesta kauheasta epäoikeudenmukaisuudesta ja vääryydestä, mikä vaanii ja vallitsee kaikkialla ja kaiken ajan.

Viola Heistonen: Olet mielestäsi joutunut henkilökohtaisesti hirvittävän oikeusmurhan kohteeksi. Ja niin oletkin kertomuksestasi päätellen. Nyt et pääse siitä eroon enkä yhtään sitä ihmettele, vaan otan henkilökohtaisesti osaa. Tämä oma kokemuksesi vain näyttää leimaavan kaikkea, mitä ajattelet ja koet Suomessa ja Suomesta. Tragediasi on aivan käsittämätön kaikille ulkopuolisille.

Ihan aiheesta poiketen: Olet STP:n (Suomen Työväen Puoluen) riippumaton ehdokas eduskuntavaaleissa. Mikäpä siinä. Jokainen taaplaa tyylillään sanottiin Kotkan lautatarhassa entisaikaan.

STP on tunnettu pienuudestaan huolimatta siitä, että sillä oli kaksi "huippuehdokasta" meppivaaleissa: Johan Bäckman ja Leena Hietanen. Kumpikin on saanut jonkin verran näkyvyyttä nettimailmassa. He eivät olleet lähelläkään läpimenoa. Ehkäpä sinä olet.

Kysyn nyt kuitenkin minua vähän askarruttavan asian: Miksi STP ja muut minimaallisen pienet kommunistiset puolueet ihannoivat ja puolustavat nykyistä Venäjää, vaikka se on äärikapitalistinen valtio? Ajatteletko, että Venäjällä tapahtuu pian sosialistinen tahi kommunistinen vallankumous ja se tulee myös Suomeen? Ajatko sitä Suomeen?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

27.3.2011 01:39 Erland Salo> ".. No mikäpä siinä, jos kirjoittaminen tuottaa helpotusta..",
- ehkä tuottaakin. Kirjoittelen, koska en halua hyväksyä tällaista vääryyrrää kenellekään muulle.En jaksasi enää taistella jos ei olisí tukemassa muita vanhempia ja jopa lapsenlapseni kavereita. On noussut pieni kansanliike puolustamaan vammaisten perus- ja ihmisoikeuksia, joita Suomessa poljetaan räikeästi! Heitä ei nähdä ei kuulla laitoksissa ja palvelukeskuksissa, heidän yli kävelllään , niin kuin myös omaistenkin, jotka uskaltavat puuttua epäkohtiin..kts. blogi "Sydän paikaltaan".

Aiheesta poiketen: en päässyt PS-ssa ehdokkaaksi ja kun tarjoutui mahdollisuus STP_n niin lähdin mielelläni, koska halusin saada mahdollisimman laajan areenan kertoa mielipidestani asioihin, jotka askarruttavat. Eli, omat kokemukset kehitysvammaisen omaisena pakottivat lähteä ehdokkaaksi.Olen Suomen kansalainen ja haluaisin itsekin olla ylpeä Suomen suomalaisuudesta, muttei se onnistu näillä kokemuksilla ja kun en olekaan Suomen suomalainen. Olen ylpeä omasta inkeriläisyydestäni ja luulin, että Suomessa tulen hyväksytty "suomalaiseksi", mutta olen huomannut, että olen aina "ulkopuolinen",joten otin askelen taakse ja olen nyt monessa venäjänkielisessä järjestössä, jossa yritämme rakentaa yhteisöllisyyttä ja yhteisymmärrystä kantasuomalaisten kanssa.Pieniin askeliin se alkaa mielestäni onnistuakin.

En voi ottaa kantaa siihen, miksi pienet puolueet "ihannoivat ja puolustavat Venäjää". Voin vain kertoa itsestäni, että venäläisyys on jotenkin minussakin ja sen takia kirjoittelen venäläisistä/venäläisyydesta ilman mitään komlikaatiota.

Olen niin pieni pisara ihmiskunnan valtameressä, että tuskin minulta onnistuisi tuoda jotain vallankumousta Suomeen. Päätavoitteeni on saada palauttaa normaalit ihmissuhteet lapsenlapseni kanssa.

Olen omistanutkin vaalikampanjani lapsenlapselleni ja hänen kohtalotovereille ja myös omaislle, joilta on riistetty yhteys vammaisen perheen jäseneen, niin kuin minultakin.
Kiitos kun tulit kommenttoimaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset