Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Suomesta venäläis-yritysten portti EU:hun

Suomen pitäisi erikoistua Venäjään liittyviin rahoitustuotteisiin ja venäläisyhtiöiden listaamiseen  Näin Suomesta tulisi erikoistunut markkinapaikka, venäläisyritysten portti EU:n rahoitusmarkkinoille, esittää Pörssisäätiön pääomaryhmä raportissaan. 

Raportissa vaaditaan Suomelle kansallista pääomastrategiaa. Sen rakentamista varten pitää perustaa markkinatoimijoiden ja julkisen vallan yhteinen työryhmä.  

Raportissa asetetaan tavoitteiksi kotitalouksien roolin vahvistaminen, yritysten kasvurahoituksen turvaaminen, yritysten kannustaminen pörssilistautumisiin, sääntelyn selkiyttäminen ja Suomen nostaminen erikoistuneeksi markkinapaikaksi. 

Keinoina tavoitteisiin pääsemiseksi esitetään muun muassa taloustiedon opetuksen lisäämistä peruskoulussa, vähäisten osinkojen verovapautta ja ei-strategisten valtioyhtiöiden listaamista. STT

 

- Edellisessä blogissani ”Viisumivapauteen pitää valmistatua”, ”ennustin”, että viisumivapauden myötä Suomesta voi tulla läpikulkumaa EU:hun.  Nyt  Pörssisäätiön pääomaryhmä vaatii Suomelta kansallista pääomastrategiaa ja halua, että Suomesta tulisi erikoistunut markkinapaikka venäläisyritysten portti EU:n rahoitusmarkkinoille.

Tämäkin taitaa viitata siihen, että ”Suomi-portin” läpi lähtevät ”transiittona” venäläiset yritykset, vaikkei viisumivapauttakaan vielä olisi..?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

K Veikko

Ehkä tämä pörssissä tapahtuva pääoman transitoliikenne toteutuu ennen kuin ihmisten. Helsingin pörssi olisi siihen oiva paikka; ainahan kauppiaskansat ovat osanneet ottaa pääoman ja tavaran liikkeistä itselleen mukavan siivun.

    Venäjä on maa, jossa vielä on valtavat määrät potentiaalia vauraudelle. Köyhää ja hyvin koulutettua väkeä, joka hakee itselleen mahdollisuuksia työhön ja rikkauteen.
    EU on alue, jossa pääoma on halpaa. Pariin prosenttiin on korko laskettu, että raha kelpaisi kellekään.

Integroituminen Venäjän talouteen tuo EU:llekin kasvun mahdollisuuksia; ehkä jopa sen viimeisen oljenkorren jolla estää lopullinen romahdus tai ainakin siirtää sitä tulevaisuuteen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen,
- eli näette tässä paljon positiivistä ja varmaan se onkin niin. Itse en ole ns."pörssi-ihminen", niin valaisitte minullekin alueetta hieman. Kiitos kommenttistanne!

Antti-Pekka Mustonen

Suomella ei ole oikeaa ja todellista Venäjä-osaamista, joten miksikään sen lobbariksi ei ole syytä yrittääkään leimautua. - Kylmän Sodan aikaisesta suomettumismaineesta on päinvastoin syytä pyrkiä eroon.

Yksilötasolla jokainen hoitakoon itse hommansa ja maineensa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen,
- jos ymmärsin oikein kommenttisi, niin ei minullakaan ole "todellista nyky-Venäjä-osaamista" ja tuskin sitä täällä kenelläkään on. Yksilötasolla jokainen hoitaakin oman hommansa ja maineensa, näin se pitää ollakin. Kirjoittelen venäläisistä ja venäläisiin liittyvistä asioista, koska olen muuttanut Venäjältä..siis, Neuvostoliitosta ja jotenkin se aihe vetää minua ja vielä siitäkin syystä, että asun nyt alueella, jossa aihe "venäläiset/venäläisyys" on aina tapetilla...
Puheenvuoroni kirjoitukset aina perustuvat STT tai muitten julkaistuin kirjoituksiin Suomessa. Hyvää kevättä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset