Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Lex Risikko myös vammaisten ja lasten hoitoon!

Sosiaali- ja terveysministeriön lanseeraama lakiluonnos iäkkäiden henkilöiden oikeudesta hoivaan ja kuntoutukseen sisältää myös velvoitteen työntekijöille ilmoittaa havaitsemistaan epäkohdista ja kaltoinkohtelusta.

Ruotsissa on vuodesta 1999 ollut voimassa Lex Sarah, joka on velvoittanut sosiaalipuolen työntekijöitä ilmoittamaan vammaisiin asiakkaisiin tai vanhuksiin kohdistuneista väärinkäytöksistä. Työtoveria ei ole saanut suojella.
Nuori Sarah Wägnert antoi laille nimensä ja kasvonsa, kun kertoi Ruotsin Tvssä 1997 työpaikkallaan Solnassa vallitsevasta vanhusten huonosta kohtelusta.
Terveydenhuollon puolella vastaava laki Ruotsissa on Lex Maria.

Kehitysvammaisten ihmisoikeuksia puolustavan kansanliikkeen vetoomus ja Sydän paikaltaan blogin harmaan hoivan kertomukset luovutettiin ministeri Risikolle Tuusulassa viime syksynä, jolloin myös vaadittin Lex Sarahia, Mariaa ja terhikkirekisteriä myös sosiaalipuolelle.

Tämä vaalien alla lanseerattu Lex Risikko pitäisi ehdottomaasti laajentaa myös vammaispuolelle ja lapsiin, eli ryhmiin, jotka eivät pysty itse kertomaan kokemastaan kaltoinkohtelusta.

Työntekijöiden protestointi ilmoitusvelvollisuusta vastaan perusteluna työilmapiirin huononeminen on tuulesta temmattu veruke,Lex Sarah on toiminut Ruotsissa yli 10 vuotta.

Ehkä Lex Risikko olisi pelastanut insuliini- ja diapamsurmien uhrejakin. Suomalainen mentaliteetti, ettei toisten asioihin puututa eikä kannella, on luultavasti estänyt näiden erilaisten valelääkäreiden, -hoitajien, -psykologien ja -opettajien paljastumisen.

Ilmoituksen tekeminen sekä palvelusta vastaavalle henkilölle että kunnan viranomaiselle ehkä karsii suomalaisten "seuraa johtajaa-uskollisuuden", liian helposti on mukauduttu johtajan vallankäyttöön ja uskottu johtajan kantavan myös vastuun, jolloin oma vastuu ja omantunnonääni on hämärtynyt.

Lex Risikon lisäksi valvontaan tarvitaan myös järeämpiä keinoja, terhikkirekisteri myös sosiaalipuolelle, työntekijöiden taustojen  ja rikosrekisterin selvittäminen.
Viranomaisvalvonnan rinnalle tulee hyväksyä myös omaisvalvonta. Vanhus- ja vammaispuolella omaiset elävät usein kauhun ja pelon ilmapiirissä, koska eivät uskalla puuttua havaitsemaansa huonoon hoitoon, kaltoinkohteluun ja liikalääkitykseen, koska pelkäävät omaisensa hoidon vieläkin huononevan. Omaiset pelkäävät myös kostoa valituksistaan, sydän paikaltaan blogin harmaan hoivan kertomuksissa monet omaiset kertoivat, valituksia seuranneen porttikiellon vammaisen hoitolaitokseen.

Tyttärenpokani tapauksessa viranomaisedunvalvojan tuella yksityinen toimintakeskus on eristänyt ja vieraannuttanut hänet minusta ainoastaan elossa olevasta perheenjäsenestä ja muista sukulaisista, ystävistä ja tutuista. Ja ovet laitokseen on vanvasti siljettu jo yli vuoden. Olen antanut kasvoni ja nimeni täälle taistelulle ihmisoikeusloukkauksia vastaan. 

Muutama muukin omainen on nyt tullut julki ja antanut kasvot sille surulle ja hädälle, jota omaiset kokevat menetettyään kaiken yhteyden vammaiseen perheenjäseneen.

Toivottavasti Lex Risikko saisi työntekijät tulemaan ulos tällaisista mielivaltaa harjoittavista laitoksista ja ovet avautuisivat omaisille ja seinät ja katto olisivat läpinäkyviä.

 - P:s Olen eduskuntavaaliehdokkaana Suomen Työväenpuolue (STP), Kymen vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 6. Äänestä Viola Heistonen eduskuntaan kehitysvammaisten ihmisoikeuksien puolesta taistelemaan. Kiitos!
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Antti-Pekka Mustonen

"Olen eduskuntavaaliehdokkaana Suomen Työväenpuolue (STP), Kymen vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 6."

Aivan. - Kuten Pohjan evlut-seurakunnan kirkkoherra vastineessaan Tuomiokapitilulle, - Miekestäni Te olette Saatanan omat.

Olen vakuuttunut, että tämä Molarin uskonlahkon julistama lähenee Helvettiä. Sinnekö myös Viola-rouvan julkisuushakuisuudessaan pyrkii?

terv. aal

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Antti-Pekka Mustonen,(aal?)
- pyydän ystävällisesti olla sotkematta minua kehenkään. Olen itse omani enkä pyri julkisuudeen itseni takia enkä lapsenlapseni takia, vaan haluan tavata ja pitää yhteyttä häneen, mutta sitä ei sallita, vaikka minulla ei ole mitään virallista päätöstä miksi en voisi ja palvelusuunnitelmaan on kirjattu, että hän halua tavata minua. MIksi kukaan ei pysty avaaman ovea siihen yksityiseen laitokseen, että minä pääsisin sisään tai poika pääsisi ulos tapaamaan minua?

Jospa Sinä ymmärtäisit millaista tuskaa kannan sydämessäni kun minulta vietiin rakas puolustuskyvytön orpo lapsenlapseni niin julmasti ja raasti, että voin nyt vaikkapa sanoa, että elämäni on muuttunut helvetiksi sen jälkeen kun toimintakeskus teki minusta perättömän ilmiannon syyttäen minua lapsenlapseni pahoinpitelystä ja poliisi otti vastaan puhelimella ilmoitetun "pahoinpitelyn" eikä vaivautunut käydä paikan päällä todistamassa oliko niin tapahtunut.

Lisäksi terv.keskuksen lääkäri antaa lausunnon, että Viola Heistonen pahoinpiteli lapsenlastaan omassa asunnossaan, vaikka poikaa ei ollut sinä päivänä luonani ja lääkäristä puhumattakaan, että olisi istunut tuolissa ja katsonut kun minä pahoinpitelin nyt lähes 2 metristä nuorta autistista miestä,joka fyysisesti on vahva. En ole koskaan häntä lyönyt ja nyt Suomessa keksittiin asia, jota ei ollut tapahtunut.

Minä en pelkää millaistakaan leimautumista enää!Toimintakeskus on tehnyt jo sen pahan teon pilannut maineeni. Roikuinhan 11kk. ilman syytä löysässä hirressä kunnes syyttäjä vapautti minut epäilyistä, koska näki videosa,jossa kuulusteltiin poikaa,että puhetulkki johdatteli nostamaan syytteen isoäitiä vastaan. Uskomatonta! Vammaista ihmistä käytettiin hyväksi tässä asiassa.Pilkattiin! En jaksanut katsoa ilman itkua lähes puolentunnin videota,jossa poika-parkaa kuulustelivat asiasta ja haastattelivat poliisi ja puhetulkki! Itse olin kuulustelussa 7 tuntia! Olen kokenut todella epäoikeudenmukaisuuden Suomen oikeuslaitoksissa. Sain kokea ja tiedän nyt mitä on oikeusmurha käräjissä.

Erityisesti olen surullinen siitä, että hovioikeus pyysi lapselapseltani lausuntoa edunvalvontakiistassa, vaikka kaksi toisista riippumatonta lääkäriä antoivat lausunnot siitä, ettei häntä saa kuulla oikeudessa, koska hän ei ymmärrä asian merkitystä.Lausunnot varmasti olivat hovioikeudessa, mutta silti..

Virkaedunvalvoja ja toimintakeskus järjestivät asian ja listalla olleet 10 kysymystä, joita lapsenlapseni ei takuulla ymmärtänyt, mutta tikkukirjaimilla allekirjoitus on dokumentin alla ja sillä perustella hovioikeus ei myöntänyt valitus oikeutta.

Puhumaton lapsenlapseni ei osaa kirjoittaa eikä lukea eikä käyttää vittomokieltä. Peukalo ylös(kyllä)ja peukalo alas( ei)ja muutama symboli-kuvaa on hänen kommunikaatio.

Tässä koko jutussa nousi minua vastaan koko Suomen virkakoneisto! Ei kukaan halua nähdä totuutta, ainakaan tähän asti!
Mitäs luulitte? En anna periksi ja menen vaikka helvettiin asti asian puolesta, vaikka se olisi vielä vaikeampaa kuin tämä tilanne tässä ja nyt, demokraattisessa ja oikeusvaltio Suomessa!
Kiitos kun tulit kommenttoimaan!

Antti-Pekka Mustonen

"Kiitos kun tulit kommenttoimaan!"

Kiitos kiittämisestä. - Mietin asiaa (= kommentointia) pitkään. Nyt jotenkin ymmärrän kantanne.
Epätoivo ajaa epätoivoisiin tekoihin, joita osaavat osaavat käyttää hyväkseen. - Ikuisuustiellä ne ovat kuitenkin lyhytnäköisiä.

Olkoon Taivaan Isä Teille ja erityisesti asiassanne armollinen.

PS. En halua tästä puheenvuorostani koneelleni häirintä- tai seurantaohjelmaa, enkä rikosilmoitusta Kontulan tai Kirkkokorven suunnasta. Voinette vaikuttaa asiassa - kiitos.

JK 2. Epätoivonkierteen kasvattaminen ei ole tavoitteeni, mutta muistutan, että Putinin profeetta ei ole kaikki voipa. Sen Te tulette näkemään. Totuus tulee voittamaan.

Pirkko Leskinen

Suomessa äärimmilleen viety vaitiolo- ja salassapitovelvollisuus estää tehokkaasti lastensuojelulaitoksissa, kehitysvammahuollon toimintayksiköissä ja vanhustenhuollon hoitolaitoksissa esiintyvän perus- ja ihmisoikeusloukkausten, suoranaisten väärinkäytösten ja väkivallan esiintulon.

Harva työntekijä lähtee riskeeraamaan uraansa ja tulevaisuuttaan puuttumalla näkemäänäs asiakkaiden kaltoinkohteluun tai vielä vähemmän tekemään ilmoitusta esimiehestään tai työkaveristaan. Meillähän on vallalla mentalitetti ettei toisten asioihin puututa. Uskotaan, että esimies kantaa kyllä vastuun.

Virkamiesporras tehokkaasti jättää samaa toimintamenetelmää noudattaen omaisten kantelut ja valitukset käsittelemättä tai korkeintaan todetaan ettei anna aihetta mihinkään toimenpiteisiin tai teille ei voida ilmoittaa päätöstä vaitioloon vedoten.

Ruotsissa on Lex Sarah toiminut jo 12 vuotta. Miten meillä Suomessa vastaava työntekijöiden ilmoitusvelvollisuus ei toimisi. Risikon ehdottama Lex Risikko pitäisi kattaaa vanhustenhuollon lisäksi myös kehitysvammaiset ja lapset, ryhmät jotka eivät pysty pitämään huolta oikeuksistaan ja kertomaan kokemistaan ihmisoikeusloukkauksista.

Kantelut ja valitustiet ovat liian hitaita, moni omainen uupuu ja antaa periksi, lasten, vammaisten ja vanhusten kärsimykset vain jatkuvat. Loikalan lastensuojelulaitoksesta tehtyjen kanteluiden käsittely kesti vuosia, sinä aikana moni nuori sai kärvistellä eristyshuoneessa kylpytakissaan kameravalvonnassa.

Hämmästyttävän samanlaisia menetelmiä ja perusteluita käytetään lastensuojelussa ja kehitysvammahuollossa, Tilanne pitää rauhoittaa, omaisten käynnit kielletään, lapsia ja vammaisia käsketään unohtamaan omaiset, ei saa tuntea ikävää (atuubin ohjelma pari vuotta sitten Loikalan laitoksesta)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pirkko Leskinen > "Kantelut ja valitustiet ovat liian hitaita, moni omainen uupuu ja antaa periksi, lasten, vammaisten ja vanhusten kärsimykset vain jatkuvat.."
-niin se on. Eräs kanteluni on jo kolme vuotta korkeassa instansissa, muttei mitään ratkaisua asialle kuulu!?

Kommenttinne on blogin aiheeseen erittäin hyvä, olette perehtyneet asioihiin ja alan tuntemusta onkin runsaasti.
Haluaisin vain kokemuksestani sanoa, että ihmellinen maailma on, että meidänkin tapauksessa, valheellisin perustein keksittyyn asian ympärillä työllistetään ison määrän viranomaisia.
Tapauksessamme perättömän ilmiannon seurauksena on työllistetty useita poliiseja,syyttäjä, kahden kunnan sosiaali-terveys-kehitysvammahuollon työntekijöitä, kunnan valtuustoja,potilasasiamiehiä,lääkäreitä, tuomareita,lakimiehiä, AVI:n,Valviran,EOA:n, Oikeuslaitoksista puhumattakaan..ja kaikki tämä yhteiskunnan voima nostettu puolustamaan sitä vääryyttä, joka alkoi soitosta päivystävälle poliisiile ja joka vähätteli asiaa niin paljon, ettei lähtenyt tapahtumapaikalle selvittämään asiaa vaan pisti asian pahoinpitelystä vireille..ja kahden pienen ihmisen elämä on tuhottu. Näin voin sanoa, valitettavasti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

19.3.2011 05:12 Antti-Pekka Mustonen > "Totuus tulee voittamaan",
- sitä minäkin tässä, että asiassani/asiassamme lapsenlapseni kanssa TOTUUS tulisi voittamaan!
A-P Mn > "Epätoivo ajaa epätoivoisiin tekoihin, joita osaavat käyttää hyväkseen. - Ikuisuustiellä ne ovat kuitenkin lyhytnäköisiä.!,
- ikuisuustiellä yhden ihmisen elämä on niin lyhytaikainen!ja haavoittuva! Olemme molemmat lapsenlapseni kanssa yhteiskunnan julmuuden ja epäoikeudenmukaisuuden uhreja!Lapsenlastani on "osattu käyttää hyväkseen" ja pilkattu, johdatelleen häntä nostamaan syytettä isoäitiä vastaan. Hänen nykyisestä asuinpaikasta alkaen ja Hovioikeuteen asti..
..Mä silmät luon ylös taivaaseen ja yhteen käteni liitän..

Kaikkea hyvä Teille ja aina oikeudenmukaisuutta Elämän polullenne!
PS-kohdetta"..Kontulan tai Kirkkokorven suunnasta.." en ymmärrä?

Antti-Pekka Mustonen

"...en ymmärrä?"

Rouva VH!

Tulette hyvästini vielä ymmärtämään. --- Valitettavasti. --- tka

Antti-Pekka Mustonen

Hienoilla sanoilla hän teidät mielittää, Pahan evlut-seurakunnan pappi. En voi (vielä) toimittajana - lähdesuoja - sitä kertoa.

Karjalan ja Petsamon palautus on vain ajan kysymys:

http://www.youtube.com/watch?v=TySd2Np-Vf0&playnex...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

19.3.2011 09:57 Antti-Pekka Mustonen,
- yksi samarialainen-pappi,johon viittasin kommenttisani,löytyi aikoinaan näiltä seuduilta. Hän,joka savustettiin jopa tappouhkauksilla näiltä kulmilta hänen erilaisuuden takia..Lähdesuojaa tässä ei ole. Marja-Sisko Aalto, ollessaan vielä pappi-virassa täällä, ymmärsi tuskaani ja kuunteli ja rukoili meidän molempien puolesta..

"Jumala ompi linnamme ja vahva turva aina.." saattaa olla, mutta todellisuuteen tuovat nuo sanat :"On turha oman voimamme vääryyden valtaa vastaan."
On todella turha aloittaa edes taistella vääryyttä vastaan, pieni ihminen on alusta asti tuhoontuomittu..
Haluaisin kuitenkin uskoa, että " Kun kanssamme on Jumala, ken meiltä voiton estää?!

Vaikka Karjalan ja Petsamon kysymys ei kuulu blogin aiheeseen, sanon sen verran, että minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos maat keskenään sopivat tulevaisuutessa näitten alueitten kohtalosta uudelleen käsittelyyn ja ratkaisu löytyisi molemmille maille sopivalla tavalla. Se on maitten johdon, ei yksittäisten ihmisten kesken neuvottelu.
Siunausta meille tämänkin päivänjatkolle!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

19.3.2011 09:33 Antti-Pekka Mustonen,
- niin, MIKSI SUOMI OLET LEVOTON?..kysyn minäkin.

Käyttäjän tuovilievemaa kuva
Tuovi Lievemaa

Karjalan Antti, leimaamalla muita peittelette vain omaa osuuttanne salaliitosta.
Keskittykää te vain siihen Karjalan palautukseen, älkääkä puhuko levottomia toisten blogeissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset