Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Я люблю тебя жизнь, я люблю тебя снова и снова..Rakastan sinua elämä, rakastan uudelleen ja uudelleen

 Kukapa ei rakastaisi  kun kerran saimme syntyä tänne? Laulua ”Rakastan sinua elämä” voimme kuulla nettisivuilta, suomeksi ja venäjäksi esim., edesmeinneiden laulajien Mark Bernesin ja Georg Otsin.. 

 Rakastamme elämää, mutta rakastammeko me ihmiset toisiamme? Miksi sodimme ja tuhoamme toisiamme henkisesti ja fyysisesti henkilökohtaisesti, valtiollisesti..?  

Australialaisen talous-ja rauhaninsitituutin ( Institute for Economics and Peace) luokittelun mukaan, joka perustuu  kansainvälisten järjestöjen ja tutkimuskeskusten tiedotteisiin (Maailmanpankki, Tukholman instituutti Peace, Amnesty International ym.,), 

Eniten rauhaa rakastavat maat ovat :  Uusi-Selanti, Islanti, Japani, Itävalta, Norja, Irlanti, Tanska, Luxemburg, Suomi, Ruotsi.. 

Eniten sotaisia maat ovat : Irak, Somali, Afganistan, Sudan, Pakistan, Israel,Venäjä, Georgia, Chad,  Kongo.

( lähde Vision of Humanity.) 

Millaiset kriteerit ottaa huomioon Global Peace Index ?

Osallistuminen asellisiin konflikteihiin, uniformupukuisten määrä, murhien määrä..ja vielä 32 muuta kysymystä, esim., työttömys aste, sananvapaus, elinikä maassa ym.,

 

 - Kysymykseni kuuluu : miksi esim., Suomi ja Ruotsi eivät ole kärkipaikassa tuolla eniten rauhaa rakastavissa maissa?

Venäjä sijoittuu sotaisten maitten joukkoon, mutta haluavatko tavalliset venäläiset sotaa?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Matticat (nimimerkki)

Muistelen, että entisessä neuvostoliitossa varsinkin rakastettiin rauhaa oikein kunnolla.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

gwerty gwerty,
- voisitteko hieman tarkentaa millaista aikakautta tarkoitatte neuvostoliiton historiasta ja ketä? Sitten minä ehkä ymmärtäisin onko tuo ironia vai sarkasmia, vai...Ei kukaan meistä tavallisista ihmisistä koskaan halunnut sotaa..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen,
kiitos kun pistit linkit tänne. Ja kiva kun sain kuulla eestin kielelläkin Georg Otsin laulaman kappaleen. Kyllä netistä löytyy paljon laulajia, jotka tulkitsevat "Rakkautta Elämään"..

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Niin paljonn kuin minä venäläisiä tunnen eivät he sotaa halua. Kun 70-luvulla opiskelin kaksi ja puoli vuotta Moskovassa, en tavannut yhtäkään ihmistä, joka olisi sotaa ihannoinut. Monet kyynelsilmin puhuivat suuresta isänmaallisesta sodasta.

Eivät työtekevät ihmiset missään maailmassa sotaa halua. Aina ne ovat jotain joutilaita punaniskoja niin kuin Lehtipuu, jotka jaksavat uhota.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kaija Irmeli Olin-Arvola >"Niin paljon kuin minä venäläisiä tunnen eivät he sotaa halua"
- niin paljon kuin minä olen asunut siellä voin myös sanoa, ettei tavallinen ihminen Venäjällä ja varmaan muuallakaan maailmaa haluaisi sotia.., mutta kun aseita on kehitetty ja rajat vedetty maitten väliin, niin aina löytyy joku "viisas", joka haluaisi itsellensä enemmän mitä on saanut..näin voi ajatella sotien syntymisestä.

Gunnar Lahti

Mene Venäjälle venäjäsi kanssa. Suomella ja Venäjällä ei ole muuta yhteistä kuin raja. Se raja pysyköön.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Gunnar Lahti,
-kiitos "ystävällisestä" kommenttistasi! Olen muuttanut Neuvostoliitosta ja olen ainoastan Suomen kansalainen ja pysyn täällä! Muuten entisessä kotimaassani ja nyt Venäjä-nimeltään maassa teititellään erityisesti ikääntyneitä ihmisiä. En tiedä miten siellä teidän "ulkomailla".
Muuten blogin aihe on "rakastan elämää"...Kaikkea hyvää teille!
ps. Suomessa on täällä hetkellä noin 52 000 venäjänkielistä..

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Ei noin voi verrata. Ovatko irakilaiset sotaisimpia? Vai kuka se siellä sekoittaakaan? Toki, suurvallat tai sellaisiksi pyrkivät tuppaavat olemana sotaisia.

Venäjän kohdalla on kyse hajaantumisesta ja asia ei ole yksinkertainen. Ei varmasti perusiivana ole sen sotaisampi kuin perusjormakaan.

Suomi ja Ruotsihan parhaillaan osallistuvat myös aseelliseen konfliktiin(Afganistan), joten mitä ihmettelimistä siinä on.

Nuo tilastot voi unohtaa, politiikkaa kaikki tyynni.

Tuli vähän vihaisesti vaikka myötäilinkin, tsori:) Olen monesti miettinyt, että olisipa vastenmielistä joutua vastakkain aseelliseen konfliktiin tyypin kanssa josta pidän, vain koska tämä olisi toisella puolen rajaa tai puhuisi toista kieltä. Asetoverinani saattaisi olla inhoamani naapuri, jonka olisin halunnut teloittaa ensi hetkestä lähtien:)

Ylipäätään ihmetyttää tämä kohtaamasi russofobia. Samaan aikaanhan nämä tyypit ovat yhdistämässä suomensukuisia kansoja.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jooel Jaakkola,
- palaan russofobia aiheeseen silloin-tällöin, koska tekin sanotte, että " samaan aikaan nämä tyypit ovat yhhdistämässä suomensukuisia kansoja..".
Olen muuttanut Suomeen Inkerin suomalaisena paluumuuttajana ja suuriin toivein, mutta törmäsinkin russofobiaan, ja sen kanssa niin minä kuin moni muukin joudumme elämään.
Suomensukuisten kansojen yhdistämisestä on jotain hyötyä eri tahoille ja niille persoonille henkilökohtaisesti,jotka sitä ajavat, mutta tänne muuttaneihiin on toisenlainen suhtautuminen, valitettavasti.
Kuitenkin rakastan Elämää..Kiitos kommenttistasi.

Heli Hämäläinen

Onhan se nyt kummallista, jos ei saa rauhassa kulkea ja nauttia toisilta valtaamillaan mailla. Tai käskyttää. Tai heittää muutama pommi niskaan.

Tuhoaminen

http://www.youtube.com/watch?v=T7UBfoU2LY0

Väestön eliminointi

http://www.youtube.com/watch?v=KbOHQDo0nn0

Suvereenisuuden tunnustamattomuus

http://www.youtube.com/watch?v=5WAFNVFNME0

Lest we forget.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Helo Hämäläinen,
-katsoin nuo kaikki videot ja näin yleisesti ihmisten käyttäytymiseen..
Lainasin tähän Wikipediaa : IHMINEN
"(Homo sapiens) on ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten (Homo) sukuun kuuluva eläinlaji. Ihminen kuuluu kädellisten (Primates) lahkon isojen ihmisapinoiden (Hominidae) heimoon ja on nykyisin elävistä kädellisistä laajimmalle levinnyt, älykkäin ja runsaslukuisin laji. Ihmisellä on kehittyneet aivot, joiden ansiosta ihminen pystyy abstraktiin ajatteluun, kieleen ja itsetarkkailuun. Tämä on yhdessä pystyasennon ja esineiden käsittelyyn kykenevien yläraajojen kanssa mahdollistanut ihmiselle kyvyn käyttää työkaluja monipuolisemmin kuin mikään toinen eläinlaji.",

- olemme todellakin "kädellisistä..runsaslukuisin laji..ja meillä on kehittyneet aivot, joten pystymme ajatteluun ja meidän pystyasentomme ja yläraajamme antavat mahdollisuuden käsitellä työkaluja monipuolisemmin kuin mikään toinen eläinlaji..",

Mutta olemmeko sittenkään älykkäin? Tuntuu siltä, että ihminen muuttuu joukkohysteriassa ihmisapinoiden heimon lahkolaiseksi ja ajattelukyky palaa muinaisaikoihin..
Mitkä ovat ne voimat, jotka vaikuttavat niin älykkäimpään..kädellislajin..?

Heli Hämäläinen

Nyt menee jo biologian puolelle. Mutta kulttuuriantropologisesti varmasti kysymys on enemmän omistusoikeuden käsitteestä. Käsite on kulttuurin tulosta. Omistusoikeus käsitteenä on syntynyt, kun ihmiset ovat asettuneet johonkin paikkaan ja omistusoikeuden päälle on kehittynyt valtion käsite. Jossain maissa valtaa käyttää omistava luokka, ääriesimerkkinä valtias, joissain puolue tai jopa niinkin fiktiivinen juttu kuin kansa.

Kädellisyydestä on tullut käsite ja käsittäminen. Ymmärtäminen on jonkin asian ympäröimistä. Ymmärtäminen siis vaatii pään raapimista :)

Vilho Juntunen

Ihmettelen miksi USA ei ole listalla vaikka se aloittaa sotia, provosoi
sotia ja käy jatkuvasti sotia. Sotia ei tavallinen ihminen kaipaa eikä
tarvitse. Niitä tarvitsee vain sotatarviketeollisuuden omistajat.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vilho Juntunen,
- USA ei ole näitten maiden joukossa se oli jotenkin erisyisesti "käsitelty", kunhan löydän taas sen paikan netistä, niin linkitän tänne, että voitte lukea..
Niin se on, ettei tavallinen ihminen kaipaa sotia, mutta me tavalliset ihmiset ( nyt tarkoitan Neuvostoliitosta ja Venäjältä muuttaneita) useimmiten joudumme omissa nahoissamme tuntemaan sen vihaan, mikä kohdistuu koko valtioon.
Maat keskenään eivät käsittele näitä vaikeita asioita, joten minä henkilökohtaisesti yritän jo monesti "selvitellä" asiaa, koska se vaikuttaa minun jokapäiväiseen elämään, se russofobia..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

13.3.2011 09:54 Heli Hämäläinen > "Ymmärtäminen siis vaatii pään raapimista :),
- niin se on,ja olisi hyvä, että moni muukin valtatuolissa istuva "raapisi päätään" ennen kuin antaa jonkun käskyn, joka johtaa toisen ihmisen tai kansan alistamiseen ja tuhoamiseen...

Markus Lehtipuu

Karjala tulee palauttaa. Niin yksinkertaista se on.

Venäjä / NL ALOITTI sodat, esitti aluevaatimuksia ja lopulta toteutui etninen puhdistus, joka on rikos ihmisyyttä vastaan, eikä mikään "kohtalo".

Karjala tulee palauttaa. Mikä kohta tuossa lausessa on vaikea ymmärtää?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Markus Lehtipuu,
- et ole keskustelemassa Jarmo Niemisen blogissa "Dumasta toimeksi- suomalaiset kadonneet on selvitettävä.", jossa kerrotaan siitä, että Venäjä alkaa selvittää Neuvostoliiton aikana tehdyt ihmisoikeusrikkomukset..ja "De-stalinisointi" hankkeen takana on maan presidentti. Eikös se ole positiivistä kehitystä Venäjällä?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuu,
- minä kyllä ymmärrän täysin sinun lausetta "Karjala tulee palauttaa" ja olemme tästä aiheesta keskustelleet jossain minunkin blogissa ja aika voimakkaastikin ja olen edelleen sitä mieltä, että asia ehkä lähtisi liikkeelle johonkin suuntaan, jos maat keskenään käy avoimesti selvittelemään niitä menneitä tapahtumia NL-aloitteesta.
Kiva kun tulit kommenttoimaan.

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Venäläisillä on tappamisen maku suussa ja geeneissä.
Mutta se on vielä ihmeellistä, että se kohdistuu myös omaan kansaan.
Tietysti paras "ryssä" on se, mikä makaa haudassaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Viiru Rajakontu,
- Kun se hetki koittuu, niin jokainen meistä joutuu makamaan haudassa, koska se on jokaisen meidän ja myös teidän,Viiru Rajakontu,viimeinen leposijaa. "Älä kaiva toiselle kuoppaa saatat itse kaatua sinne..."- venäläinen sanonta.
Toivotan teille kaikkea hyvää ja nautitaan vielä Elämästä.

Kalevi Wahrman

Suomen Työväenpuolue STP
-ehdokkaat
-vaaliohjelma
-vaalijuliste

NÄHTÄVISSÄ:

http://www.tyovaenpuolue.org/

KANSAN ÄÄNI luettavissa

http://www.kansanaani.net
Tuoreimmassa numerossa mm:

-Talouden kuplat poksahtelevat

-Lipposesta satiaisiin

-Miksi vierastyövoimasta on tullut ongelma

-Kaikki rikkaus on työn arvoa

-Iranin kuolemantuomioita vastaan

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen
Kalevi Wahrman

Liite:
Epätäydellinen listaus USA:n sodista ja valtioterrorismista reilun sadan vuoden ajalta

Etelä-Dakota 1890: Armeija surmaa joukkomurhassa Wounded Kneessä 300 intiaania.
Argentiina 1890: USA:n joukkoja lähetetään Buenos Airesiin.
Chile 1891: USA:n joukkoja osallistuu paikallisen liikehdinnän kukistamiseen.
Haiti 1891: USA:n joukot kukistavat mustien työläisten kapinan Navassan saarella, jota USA vaatii itselleen.
Idaho 1892: Armeija tukahduttaa suolakaivostyöläisten lakon.
Havaiji 1893: Merijalkaväki nousee maihin, kukistaa riippumattoman hallituksen ja liittää alueen USA:han.
Chicago 1894: Armeija tukahduttaa rautatietyöläisten lakon, 34 työläistä saa surmansa.
Nicaragua 1894: USA:n joukot nousevat maihin ja miehittävät kuukaudeksi Bluefieldsin.
Kiina 1894­95: USA:n joukot sekaantuvat japanilais-kiinalaiseen sotaan.
Korea 1894­96: USA:n merijalkaväen joukkoja sijoitetaan Söuliin koko sodan ajaksi.
Panama 1895: USA:n merijalkaväen joukot tunkeutuvat kolumbialaiseen provinssiin.
Nicaragua 1896: USA:n merijalkaväen joukot nousevat maihin Corinton satamassa.
Kiina 1898­1902: USA:n joukot sekaantuvat boksarikapinaan, jonka ulkomaiset joukot kukistavat.
Filippiinit 1898­1910: USA:n joukot miehittävät maan, 600 000 filippiiniläistä saa surmansa.
Kuuba 1898­1902: USA:n joukot miehittävät maan.
Puerto Rico 1898: USA:n joukot miehittävät maan, miehitys jatkuu yhä.
Guam 1898: USA:n joukot miehittävät alueen ja siitä tulee USA:n siirtomaa.
Minnesota 1898: Armeija käy tuhoamissotaa intiaaneja vastaan Leach Lakessa.
Nicaragua 1898: USA:n merijalkaväki nousee maihin San Juan del Surissa.
Samoa 1899: USA:n joukot sekaantuvat taisteluun kruununperimyksestä.
Nicaragua 1899: USA:n merijalkaväki nousee maihin Bluefieldin satamassa.
Idaho 1899­1901: Armeija miehittää Coeur d'Alenesin kaivosalueen.
Oklahoma 1901: Armeija tukahduttaa intiaanien kapinan.
Panama 1901­14: USA:n joukot vedetään Kolumbiasta 1903, USA ottaa haltuunsa Panaman kanavavyöhykkeen (1914­99).
Honduras 1903: USA:n merijalkaväki sekaantuu Dominikaanisen tasavallan vallankumoukseen 1903­04.
Korea 1904­05: USA:n joukot nousevat maihin venäläis-japanilaisessa sodassa.
Kuuba 1906­09: USA:n merijalkaväki nousee maihin demokraattisten vaalien yhteydessä.
Nicaragua 1907: USA:n joukot tunkeutuvat maahan pystyttääkseen "dollaridiplomatian" protektoraatin.
Honduras 1907: USA:n merijalkaväki nousee maihin Hondurasin ja Nicaraguan välisen sodan yhteydessä.
Panama 1908: USA:n merijalkaväki sekaantuu vaalitaisteluun.
Nicaragua 1910: USA:n merijalkaväki nousee maihin Bluefieldissä ja Corintossa.
Honduras 1911: Joukkoja lähetetään suojelemaan USA:n intressejä kansalaissodassa.
Kiina 1911­41: USA:n joukkoja käytetään jatkuvaan miehitykseen.
Kuuba 1912: Joukkoja käytetään USA:n etujen suojaamiseen Havannassa.
Panama 1912: USA:n merijalkaväki nousee maihin paikallisen vaalikamppailun yhteydessä.
Honduras 1912: Joukkoja lähetetään suojeleman USA:n taloudellisia etuja.
Nicaragua 1912­33: USA:n joukot miehittävät maan 20 vuodeksi.
Dominikaaninen tasavalta 1914: USA:n joukkoja osallistuu taisteluun kapinallisia vastaan Santo Domingon herruudesta.
Colorado 1914: Armeija murtaa kaivoslakon.
Meksiko 1914­18: USA:n joukkoja lähetetään taistelemaan kansallismielisiä vastaan.
Haiti 1914­34: USA:n joukot miehittävät maan 19 vuodeksi.
Dominikaaninen tasavalta 1916­24: USA:n merijalkaväen joukkoja käytetään maan miehittämiseksi kahdeksaksi vuodeksi.
Kuuba 1917­33: USA:n joukkoja käytetään maan sotilaalliseen miehittämiseen ja USA:n taloudellisen protektoraatin pystyttämiseen.
Ensimmäinen maailmansota 1917­18: USA osallistuu sotaan Saksaa vastaan Euroopassa. Kyse on imperialististen valtojen taistelusta maailman uudelleenjaosta.
Venäjä 1918­22: USA:n joukkoja osallistuu sotaan neuvostovaltaa vastaan.
Panama 1918­20: USA:n joukkoja käytetään vaalien jälkeisten levottomuuksien tukahduttamiseen.
Jugoslavia 1919: USA:n joukot suorittavat intervention Italian hyväksi serbejä vastaan Dalmatiassa.
Honduras 1919: USA:n merijalkaväki nousee maihin vaalikamppailun aikana.
Guatemala 1920: USA:n joukot suorittavat intervention unionisteja vastaan.
Länsi-Virginia 1920­21: Armeijaa käytetään kaivostyöläisten lakon tukahduttamiseen.
Turkki 1922: USA:n joukkoja lähetetään taistelemaan kansallismielisiä vastaan Izmirissä.
Kiina 1922­27: USA:n joukkoja nousee maihin kansallismielisen kapinan aikana.
Honduras 1924­25: USA:n joukkoja käytetään kaksi kertaa vaalikamppailujen aikana.
Panama 1925: USA:n merijalkaväkeä käytetään yleislakon tukahduttamiseen.
Kiina 1927­34: USA:n merijalkaväen joukkoja sijoitetaan eri puolille maata.
El Salvador 1932: USA:n sotalaivoja lähetetään maahan Farabundo Martin vapautusrintaman johtaman kapinan aikana.
Toinen maailmansota 1941­45: USA taistelee kunnialla akselivaltoja vastaan. Yhdysvaltalainen suurpääoma harjoittaa koko sodan ajan yhteistyötä natsien kanssa. USA pudottaa kaksi atomipommia Japaniin ja surmaa yli 200 000 ihmistä.
Detroit 1943: Armeijan joukot tukahduttavat mustan väestön liikehdinnän.
Kreikka 1947­49: USA:n kommandojoukkoja käytetään oikeistovoimien johtamiseen sisällissodassa.
Filippiinit 1948­54: USA:n kommandojoukkoja käytetään CIA:n johtamassa sodassa Huk-kapinaa vastaan.
Puerto Rico 1950: USA:n kommandojoukot tukahduttavat riippumattomuusliikkeen liikehdinnän Poncessa.
Korea 1950­53: USA:n joukot osallistuvat sotaan Kiinaa ja Pohjois-Koreaa vastaan. Ydinpommin käyttämisellä uhkaillaan.
Iran 1953: CIA:n johtamalla kommando-operaatiolla syöstään vallasta demokraattinen hallitus ja nostetaan shaahi valtaan.
Vietnam 1954: USA auttaa Ranskaa tarjoutumalla käyttämään ydinpommia taistelussa vapautusliikettä vastaan.
Guatemala 1954: USA:n kommandojoukot ja CIA osallistuvat demokraattisen hallituksen kaatamiseen.
Egypti 1956: USA tukee Egyptin vastaista aggressiota Suezin kriisin aikana.
Libanon 1958: USA:n joukkoja käytetään maan demokraattisen opposition kukistamiseen.
Kiina 1958: USA uhkaa ydinaseen käytöllä Taiwan-kysymyksessä.
Panama 1958: USA:n joukkoja lähetetään maahan.
Vietnam 1960­75: USA:n joukot osallistuvat sotaan Vietnamia vastaan, sodassa kuolee yli kaksi miljoonaa vietnamilaista. USA uhkaa käyttää ydinasetta 1968 ja 1969.
Kuuba 1961: CIA:n johtama Sikojenlahden maihinnousu epäonnistuu.
Kuuba 1962­?: USA:n laivastosaarto ja ydinsodalla uhkailua Kuuban kriisin aikana. USA:n saarto Kuubaa vastaan jatkuu. CIA:n johtamia terroritekoja ja salamurhayrityksiä.
Laos 1962: USA suorittaa kommando-operaatioita sissisodan aikana.
Indonesia 1965: USA:n kommando-operaatio ja CIA:n avustama sotilasvallankaappaus, jonka tuloksena miljoonia ihmisiä surmataan.
Dominikaaninen tasavalta 1965­66: USA:n pommituksia ja merijalkaväen maihinnousu vaalikamppailun aikana.
Guatemala 1966­67: USA: vihreitä baretteja lähetetään tukahduttamaan kapinaliikettä.
Detroit 1967: Armeijaa käytetään mustaa väestöä vastaan, 43 ihmistä kuolee.
USA 1968: Armeijaa käytetään tilanteen hallintaan Martin Luther Kingin murhan jälkeen.
Kambodzha 1969­75: USA pommittaa ja käyttää joukkoja. Kaksi miljoona ihmistä kuolee pommitusten, sodan ja USA:n tukemien punakhmerien hirmuhallinnon seurauksena.
Oman 1970: USA:n kommando-operaatio Iranin invaasion tukemiseksi.
Laos 1971­73: USA:n kommando-operaatio, pommituksia ja viljelysmaiden myrkyttämistä, USA johtaa Etelä-Vietnamin invaasiota.
Etelä-Dakota 1973: Armeija johtaa kommando-operaatiota intiaanien Wounded Knee ­liikehdintää vastaan.
Lähi-itä 1973: USA:n ydinsotavalmius Lähi-idän sodan aikana.
Chile 1973: CIA:n johtama sotilasvallankaappaus, jonka seurauksena tuhansia chileläisiä murhataan.
Kambodzha 1975: USA lähettää joukkoja ja suorittaa kaasupommituksia.
Angola 1976­92: USA auttaa Etelä-Afrikan tukemaa kapinaliikettä.
Iran 1980: USA uhkailee ydinaseen käytöllä ja suorittaa epäonnistuneen operaation Teheranin suurlähetystön pankkivankien vapauttamiseksi.
Libya 1981: USA ampuu alas kaksi libyalaiskonetta.
El Salvador 1981­92: USA osallistuu sisällissotaan ja rankaisutoimiin vapautusliikettä vastaan.
Nicaragua 1981­90: USA osallistuu contrasotaan vallankumouksen kukistamiseksi.
Libanon 1982­84: USA pommittaa ja käyttää merijalkaväkeä PLO:ta vastaan falangistien puolella.
Honduras 1983­89: USA:n joukot tukevat diktatuurihallitusta ja auttavat tukikohtien pystyttämisessä rajoille.
Grenada 1983: USA:n joukot hyökkäävät maahan ja miehittävät sen.
Iran 1984: Kaksi iranilaista konetta ammutaan alas Persianlahdella.
Libya 1986: USA suorittaa sotilaallisia hyökkäyksiä kaataakseen maan hallituksen.
Bolivia 1986: USA:n joukkoja osallistuu taisteluihin.
Iran 1987­88: USA osallistuu sotaan Irakin puolella.
Panama 1989­90: USA:n joukot osallistuvat maan hallituksen kukistamiseen, yli 2 000 ihmistä kuolee.
Persianlahden sota 1990­91­?: USA hyökkää Irakia vastaan sen tunkeuduttua Kuwaitiin. USA käyttää myös köyhdytetystä uraanista valmistettuja ammuksia. USA:n sotavoimat asettuvat pysyvästi Persianlahden alueelle. Irakia vastaan julistettu saarto ja pommitukset jatkuvat edelleen.
Jugoslavia 1990­91: USA päättää leikata rahoituksen miltä hyvänsä Jugoslavian osalta, joka ei julistaudu itsenäiseksi kuuden kuukauden sisällä. Päätöstä pidetään laajalti Jugoslavian "kuolemantuomiona". USA tukee Kroatian fasistijohtaja Franjo Tudjmania.
Somalia 1992­94: USA lähettää joukkoja ja suorittaa pommituksia sisällissodan aikana.
Bosnia ja Kroatia 1992­95: USA sabotoi Bosnia kansanryhmien sopimusta monikansallisesta yhtenäisestä valtiosta ja antaa tukensa Alija Izetbegovicin johtamille äärioikeistolaisille nationalisteille. USA julistaa Serbian ja Montenegron saartoon samalla kun se salaa aseistaa ja kouluttaa Kroatian ja Bosnian hallituksen joukkoja. USA auttaa pommikonein Izetbegovicin joukkoja. Kroatiassa USA:n lentokoneet hyökkäävät serbejä vastaan ja avaavat tien oikeistolaisten hyökkäykselle Krajinan serbialueelle. Satoja tuhansia serbejä karkotetaan ja 14 000 tapetaan.
Kosovo 1995­99: CIA organisoi ns. Kosovon vapautusarmeijan KLA:n, jonka sotilaista osa koulutetaan Osama bin Ladenin leireillä, sekä käynnistää sen hyökkäystoiminnan Kosovossa.
Sudan 1998: USA tekee ohjushyökkäyksen lääketehtaaseen väittäen, että siinä oli valmistettu hermokaasua terroristien käyttöön.
Afganistan 1998: USA tekee ohjushyökkäyksen entiseen CIA:n koulutusleiriin väittäen, että siellä oli koulutettu islamistisia terroristeja.
Jugoslavia 1999: USA käynnistää ilmasodan Jugoslaviaa vastaan sen kieltäydyttyä hyväksymästä Rambouillet'n miehityssopimusta. USA käyttää myös köyhdytetystä uraanista valmistettuja ammuksia. Hyökkäykset aiheuttavat suuret humanitaariset ja ympäristötuhot.
Makedonia 2001: USA:n joukkoja lähetetään maahan osana Nato-operaatiota.
USA 2001: Terroristihyökkäys New Yorkin ja Washingtoniin. USA ampuu alas yhden kaapatun matkustajakoneen?
Afganistan 2001: USA pommittaa ja tekee ohjusiskuja Afganistaniin. Maajoukkoja lähetetään. Sodan laajentamisesta Irakia, Sudania ja muita mahdollisia maita vastaan vihjaillaan.
+2000 luku

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

13.3.2011 14:04 Kalevi Wahrman,
- kiitos, tiedot on varmaan luotettavat, joten näillä näkymiin tässä taita olla epäilemättä kaikkien aikojen ykkönen, jos vaikka otetaan huomioon puolisensata vuotta! Monet valtiot taitavat "jäädä varjoon".
Hyvää kevättä! Jää varmaan kestää vielä pilkkimistä?

J. Gagarin

Näin lehdestä ilmoituksen 75-vuotis syntymäpäivästäsi. Onneksi olkoon!

http://www.youtube.com/watch?v=XCwf6dEzLMg

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

J.Gagarin, kauniit kiitokset sinulle! Ja tuo laulu "Хотят ли русские войны?"> "Haluavatko venäläiset sotaa?", kertoo tavallisen ihmisen suhtautumista sotaan ja sotimiseen!..Мы грустим седину замечая....

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

13.3.2011 15:31 Rolle Törnroos > "Siksi monet suomalaiset pitivät ja pitävät yhä edelleen presidentti Mauno Koiviston operaatiota, kutsua inkeriläisiä "paluumuuttajiksi" käsittämättömänä.",
- olette ihan oikeassa, emme olekaan mitään paluumuuttajia, en ainakaan minä, ja niin kuin olen blogeissani kirjottanut, mielestäni M.K-n. operaatio oli "suunniteltu" NL-sta päin etniseen puhdistukseen suomensukuisesta kansasta Leningradin alueen rajavyöhykkeeltä..Se mitä tiedän historiasta, niin etninen puhdistus alkoi jo Stalinin-terrorin aikana, jolloin vietiin kymmeniä tuhansia inkeriläisiä ja ensisijaisesti mieshenkilöitä jonnekin,josta he eivät koskaan palanneet..
Vaikka kaikki isoisimme ovat suomea puhuvia ihmisiä, tietenkin sen jälkeen kuin 1930-luvulla suomenkieliset koulut ja kirkot suljettiin, ja suomen kielen puhuminenkin oli kielletty,niin kansa venäläistyi..Nyt sitten joudumme täällä Suomessa "venäläisyydestämme" kärsimään.. Identiteettini on todennäköisesti jäänyt Venäjälle.

Jotkut kertoivat blogissa, että ihminen voi rakentaa uudessa maassa itselleen uuden identiteettin. Ehkä teidän avullanne olen sitä juuri rakentamassa. Hyvää kevättä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset