Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Huumori-identiteetti on erilainen eri puolilla Suomea,

näin väittää naurukouluttaja Vesa Karvinen, Leikkimieli Ky:stä.

 Kun kaikki nyt täällä US-blogistanissa painivat ”raskaan sarjan ” aiheillä vaaleja kohti, niin ajattelinkin kevennykseksi näin sunnuntai iltana pistää ”nauru päälle”. Pystymmekö siihen ilman kouluttajaa?

Kouluttajan mukaan, ihminen jolla on heikko itsetunto ei naura niin paljon kuin itsensä hyväksyvä, normaalin itsetunnon omaava ihminen.

Ehkä voisimmekin testata olemmeko ”normaalin itsetunnon ihmisiä”?

Jos palataan huumori identiteettiin, niin kuulemma se on tutkitusti  ”..erilainen eri puolilla Suomea.  Itäsuomessa, Karjalassa ja Savossa huumori on kieroa ja pohjautuu rankkoihin evakkokokemuksiin. Hämäläisiä sanotaan hitaiksi myös huumorinsa suhteen, Pohjanmaalaiset korostavat yritteliäisyyttään ja aktiivisuuttaan ja Satakuntalaisten huumorissa on vahvaa itseironia..

Naisten ja miesten huumorit ovat myös erilaisia ”.naiset nauravat enemmän arkisille asioille, tilannekomiikalle ja sanaleikeille. Miesten huuomri on rankempaa, se käsittelee usein työasioita ja pilkantekojen kohteena on yleensä nainen. Jutut ja vitsit ovat usein myös härskejä..

Nauru käy myös liikunnasta, kunnon kahden  minuutin nauru vastaa 45 minuutin rentoutumista...Nauru on sisäistä hölkkää! Nauru lisää kehon hyvänolon tunnetta ja poistaa stressia. Ei siis ole ihme, että naurun sanotaan lisäävän ikää ..ilo ja huumori ovat elämän työn suuria voimavaroja, muistuttaa naurukouluttaja Vesa Karvinen Leikkimieli Ky:stä.

 Erotetaan tässä nyt kuitenkin se musta huumori, jolla voi loukata ihmistä, pahoittaa mieltä ja sulkea yhteisön ulkopuolelle..Nautitaan nyt positiivisesta huumorista ja alkuun jos katsomme ihan luonnollista naurua ilman kouluttajää. Linkkien takana löytyvät ”naurava ministeri”  ja ”naurava vauva”.

1.     Hans-Rudolf Merz, Swiss Minister, Can't Stop Laughing During   

2.   www.mankeli.com/huumorivideot/44/    tai  

saranblogi,blogspot,com/../naurava-vauva-2-html 

Mukavaa illanjatkoa! Rentoutuukaan! Nauru pidentää ikää! Nauru !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Nauru pidentää ikää. Siihen uskoi sekin mies, joka Alaskassa jokea ylittäessään riippusillalla huomasi, että vastarannalla sillan päässä seisoa jäkötti suuri karku. Ei hätää mitään, arveli mies, ja kääntyi palatakseen vain huomatakseen, että sielläkin sillan päässä jäpitti karhu. Mikä neuvoksi, mietti sankarimme. No nauru tietenkin, sillä se pidentää ikää!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kouluttaja sanookin, että : " Suhtaudu vaikeuksiin huumorilla, etsi huvittavia puolia eri asioissa äläkä ota itseäsi niin vakavasti", niin tuo Alaskan mieskin teki! Ei hätiä..mies hyppäsi veteen ja ui rantaan..!

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Suomen paras huumori on Etelä-Pohjanmaalla, siellä huumoria puhutaan vakavalla naamalla, yleensä etelän herrat ja rouvat näyttävät tyhmyytensä.
Etelä-Pohjalaisessa huumorissa on älyllisestä oivaltamisesta kysymys, jos sen hallitsee, se hivelee ja hauskuttaa, ja huomaa siinä paras Suomen heimo.
On meillä hyviä muitakin ominaisuuksia.
Akat tappeloo Pohjalaisesta miehestä, käsilaukuilla lyödään toista, kun vierasta sikaa

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Viiru Rajakontu,
-kiitos kun parhaan Suomen Heimon edustaja tuli kommenttoimaan, mutta keitä ne "Akat" on , jotka "tappeloo Pohjalaisesta mihestä"? Onko he omia heimolaisia vain etelästä eksyneitä "tyhmyyksiä"?
Kertoisitko enemmän muistakin Etelä-Pohjalaisten hyvistä ominaisuksista?

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Pohjalaasessa kielessä akka on arvostettu henkilö, niin kuin jätkä on Lapissa. Muualla Suomessa yllä mainitut ilmaisut ajatellaan että halveksitaan, mutta totuus ei ole näin.
Vähämielisestä miehestä kun kun suku juttelee, jos ei se saa akkaa, se on pöyröö, hullu ja pössähtänyt, kuoloo omiin myrkkyihin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Viiru Rajakontu,
- kyllahän "akka" kuulostaa hieman rumalta sanalta etelässä naista "rouvana" ajatelleen..Pohjalaisessa/pohjalaasessa kielessä onkin varmaan vitseä varten oma sanan-varasto, joka voi olla vaikea "muukalaiselle" ymmärtääkin.,,niin kuin tuossakin "pöyröö","pössähtänyt"..
Kaikella kunnioituksella kuitenkin Pohjalaisella heimolla..meilläkin sanottiin "akka" ja mummoa "ämmä", vaaria "äijä".

Harri Räsänen

Bill Clinton ainakin osaa nauraa. Tässä lehdistötilaisuus Boris Jeltsinin kanssa!

http://www.youtube.com/watch?v=vHfbpL0NDmw&feature...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Räsänen,
-kiitos linkistä. Kyllä Bill Klintonilta tuli myös makea nauru, mutta Boris Jeltsin oli paras "rokki esiintymisellä"..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset