Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?

Tämän nimiseen tapahtumaan sain osallistua ja puhuakin KHI Foorumissa Nummi-Pusulassa 16. tammikuuta 2011., jossa luennoi verokonsultti Liisa Mariapori, joka tuli tunnetuksi paljastettuaan verottajan ajavan yrityksiä tahallisesti konkurssiin. Hän menetti työpaikkansa verohallinnossa, sai vankeutta ja myyntikiellon kirjalleen "Verottaja tappolinjalla".

Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin (EIT) kuitenkin totesi Suomen syyllistyneen ihmisoikeusloukkauksiin ja määräsi valtion korvaamaan  Mariaporille lähes 50 000 e.

Mariaporin tapauksen käsittelyssä EIT:ssä oli kysymys oikeudenkäynnin kestosta Suomen oikeuslaitoksessa ja verorikosasiassa kuullun todistajan sananvapaudesta sekä vielä siitä, loukattiinko veroviranomaisia kirjallaan arvostelleen henkilön sananvapautta jo sillä, että hänelle määrättiin herjauksesta ehdollinen vankeusrangaistus.
 

 Mariaporin  omakohtaiseen kokemukseen perustuvan haastattelu-luennon jälkeen n. kolmen tunnin ajan tallennettin videolle esimerkkitapauksia virkavallan väärinkäytöstä henkilökohtaisina kokemuksina.

Erityisesti käsiteltiIn pienyrittäjiin kohdistuvaa raadollista vallankäyttöä verotus-, lupamenettely- ja työoikeuden tapauksissa..Eräät tapaukset ovat niin hurjia kansalais- ja ihmisoikeuksien loukkauksia, ettei niiden suomalaisen lainkäytön osalta pitäisi voida olla mahdollisia.Ihmiseltä tai hänen läheisiltään voidaan viedä kaikki – elämä ja tulevaisuus.

Mukana oli myös kehitysvammaisten hoitohenkilökunnan taholta oikeudenloukkauksia kokeneita omaisia. Suomessa otetaan huostaan ihmisiä mielivaltaisesti ja tahdonvastaisesti sekä kielletään omaisilta yhteydenpito heIlle rakkaisiin ihmisiin.

Tapahtuma osoitti miten haamurajalla Suomessa on demokratia, kansalaisoikeudet ja etenkin ihmisoikeudet vanhusten, lasten, ja  kehitysvammaisten HOITOVASTUISSA. Nämä yhteiskunnan palvelut on lisääntyvässä määrin kaupallistettu ja yhteisöllinen oikeudenjakovalvonta on käytännössä olematonta.

Liisa Mariaporin kokemusperäinen 13 vuotta kestänyt oikeustaistelu on esimerkki miten käy, kun virkavalan velvoittamana puolustaa totuutta todistajana oikeustapauksessa ja julkaisee vastaavanlaisista tapauksista kirjan.  

Linkit Mariaporin haastatteluvideoon..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l_1blKS3JqA

Alkuesittely KHI-Forumissa : 

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 1/4 http://www.vimeo.com/19738307  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Heli Hämäläinen

Suomi ratifioi Euroopan ihmisoikeussopimuksen vuonna 1990. Kun verrataan Suomen tuomioita muihin pohjoismaihin, unohdetaan usein, että muut pohjoismaat ovat olleet jäseninä jo 50-luvulta. Tuomioita paukkuu moninkertaisesti esim. Ruotsiin verrattuna

http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Kotimaa/ketju...

Suomessa esimerkiksi sosiaaliturvan toteutuminen on säädetty omaan hitaaseen muutoksenhakulautakuntaansaa. Toisen asteen valitustuomioistuin on Vakuutusoikeus. Valitus kestää siellä ja Kansaneläkelaitos tuntien ruuhkat tekee ihan mitä haluaa.

Transsukupuolisten kohtelu on maassa mielivaltaista. Transsukupuoliset katsotaan milloin minkin sukupuolen edustajiksi, sukupuolen juridinen korjaus edellyttää avioliiton lopettamista (tosin parisuhde voi jatkua mikäli puoliso suostuu muuntoon rekisteröidyksi parisuhteeksi). Tästä huolimatta asevelvollisuus tulkitaan kutsunnoista lähteväksi ja vaikka kaksi naista ei voi olla avioliitossa, isyys toisella ei haittaa eikä estä pitämästä sopivasti miehenä. Toisaalta olen kuullut että transsukupuoliselta naiselta on evätty, jopa juridisena miehenä, oikeus käyttää omia sukusolujaan avioliitossa puolisonsa kanssa. Lapsettomuushoitoja ei annettu transsukupuolisuuden vuoksi. Muita sukusoluja olisi voinut käyttää. Kuitenkin oikeus lisääntyä omilla sukusoluillaan on ihmisen luovuttamaton oikeus.

Ja vaikka transsukupuolinen luopuisi perhehaaveistaan ja puoliso avioliitosta, transsukupuolisesta tulee merkintä henkilörekisteriin. Lain 661/2009 13§:n 1 momentin 15 kohdan mukaan transsukupuolisuudesta tehdään merkintä mikäli on annettu uusi naisen hetu esimerkiksi passia varten. Vanha hetu jää myös rekisteriin. Tämän vuoksi siis pitää lopettaa avioliitto, koska kaksi naista eivät voi mennä naimisiin. Transsukupuolisuusmerkinnällä tai ilman sitä.

Oma Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen tapaukseni on 37359/09 ja KHO:n päätös KHO: 2009:15

En olisi selvinnyt tänne asti ilman Jeesusta ja ystäviäni, useat heistä transsukupuolisia kuten minäkin. Olisikohan Soinista ystäväkseni?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Heli Hämäläinen> "Transsukupuolisten kohtelu on maassa mielivaltaista",
- on se!, ja mielivaltaista kohtelua saavat useimmiten myös monet muut, jotka poikkeavat ns.normista..esim., puolustuskyvyttämät vammaiset, kehitysvammaiset.., joita saadaan kohdella todella törkeästi..

Itse olen mennyt läpi kaikki Suomen oikeuslaitostenasteet taistellessani orvon kehitysvammaisen lapsenlapseni oikeuksien puolesta ja hävinyt totaalisesti, vaikka koko juttu minua vastaan perustuin valheellisiin ja vääriin väitteisiin..Edessä olisi EIT..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Heli Hämäläinen > "Ja vaikka transsukupuolinen luopuisi perhehaaveistaan ja puoliso avioliitosta, transsukupuolisesta tulee merkintä henkilörekisteriin..",
palasin tähän sinun tekstisi ja ihmettelen, miksi asiasta merkitään henkilörekisteriin..? Kyllähän teillekin sekoitetaan elämää erilaisilla pykälillä. Tuntuu, että viranomaiset ovat ottaneet tehtäväkseen mitä enemmän vaikeuttaa ihmisten elämää..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

25.2.2011 11:07 Reija Hirn> "Varsinkin jos kirja on omakustanne, kuinka voitaisiin kieltää myymästä sitä? Sanan- ja mielipiteenvapaudesta on pidettävä kiinni viimeiseen asti.",
- näin Mariapori on tehnytkin taistellessaan EIT:n asti...
EIT antoikin poikkeuksellisen kovaa kritikkiä suomalaisille tuomioistuimille sen johdosta, että Liisa Mariapori oli tuomittu vankeusrankaistukseen sananvapautensa käyttämisestä..EIT kumosi herjaustuomion ja vapautti kirjan ilman sensuuria myyntiin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Reija Hirn > "...Kannatan Persuja 90-prosenttisesti, mutta Soinista en ole koskaan tykännyt, ei anna rehellistä kuvaa. Puheenjohtajana näkisin mieluummin vaikka Halla-ahon tai Hirvisaaren.",
- jokaisen yksilön näkökulma ja mielipide on tärkeä ja jossain tapauksissa on hyvä ottaa huomioon..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pirjo Jokinen > " Jaksuja täältä Viola. Mummona ei ole aina helppoa.",
-sanoisin, että mummona on ja olisi ihana olla lapsenlapsilemme maassa kun maassa, kunhan viranomaiset ja sosiaali-ja kehitysvammahuollon tapauksessamme työntekijät eivät toimisi järjenvastaisella tavalla.
Isovanhempien rooli on, ja olisi tärkeä jalkikasvulle! Siirtää lastenlapsillemme omaa kultuuria, kieltä, suvun historiaa...Lapsenlapset tuntuu olevan vielä rakkaimpia kuin omat lapset..joten en voi mitenkään ymmärtää ja hyväksyä sitä julmuutta, jota Suomessakin harrastetaan, kun rikotaan perhesiteitä niin julmasti ja viedään lapsia/lapsenlapsia vanhemmiltaan/isovanhemmiltaan..

Pirkko Leskinen

34 vuotta vanhan kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain varjolla rikotaan kehitysvammaisten ihmisten ja heidän omaistensa ihmisoikeuksia käyttämällä pakkotoimenpiteitä (§ 42), joilla vammaisia ja omaisia eristetään toisistaan.

Kehitysvammahuolto on ottanut aseekseen ja rankaisukeinokseen nämä tapaamisrajoitteet, -kiellot ja huostaanotot erityisesti niitä omaisia kohtaan jotka ovat puuttuneet havaitsemiinsa epäkohtiin, väärinkäytöksiin, ylilääkitykseen tai vaatineet lapsilleen kuntoutusta.

Jos omaiset syrjäytetään vammaisen elämästä, kuka sitten valvoo kehitysvammahuollon yksiköitä, erityisesti kilpailutuksen ja
yksityistämisen huumassa.

Periaatteessa, sijaintikunnan, maksajakunnan, AVIn ja Valviran pitäisi valvoa. Etelä-Suomen AVI ilmoitti, että heille oli tullut v 2009 9 kehitysvammahuollon kantelua, v 2010 4 kantelua, mikä antaa harhan, että asiat ovat kunnossa. Omaiset eivät joko uskalla kannella tai eivät usko kanteluiden auttavan mitään, lisäksi kantelut kestävät kohtuuttoman kauan, esim v 2009 tehdystä kantelusta tuli äskettäin vasta vastaus.

Omaiset ovat vaatineet, työntekijöiden taustojen selvittämistä, sosiaalipuolelle terveydenhuollon rekisteriä vastaavaa rekisteriä, Ruotsin mallin mukaista Lex Sarahia, joka velvottaisi työntekijöitä ilmoittamaan havaitsemistaan asiakkaisiin kohdistuneista väärinkäytöksistä. Työtoveria tai esimiestä ei saisi suojella.

Kuitenkin koko ajan insuliinisurmien jälkeen on paljastunut uusia valehoitajia, hoitajien tekemiä lääkevarkauksia jne.

Vertailukohteeksi on otettu taksilupien myöntäminen, johon vaaditaan 5 v nuhteettomuus, hoitotyö ei näköjään tarvitse vastaavaa sääntöä.

Omaisten esiinnostamat väärinkäytökset viimeistään torjutaan yleistämällä ne vain yksittäistapauksiksi ja yksittäisistä hankalista omaisista johtuviksi.

Liisa Mariapori piti tätä yksittäistapausveruketta tehokkaana oikeuden estämiskeinona.

Kuka veisi nämä kehitysvammaisiin kohdistuneet pakkokeinot EITiin, koska Suomi ei näköjään aio raifioida YK:n vammaissopimusta.

Sydän paikaltaan blogi, jossa vammaisten omaiset, työntekijät ja tukijat kirjoittelevat, on koonnut vaaliohjelman kansanedustajaehdokkaiden vastattaviksi, mutta kehitysvammaisten asiat eivät näytä kiinnostavan ehdokkaita, ovathan kehitysvammaiset ja heidän omaisensa niin marginaalisen pieni äänestäjäkunta, ettei heihin kannata uhrata aikaa.

Yksikin vammaisiin ja heidän omaisiinsa kohdistunut ihmisoikeusrikkomus on kuitenkin liikaa, se ei ole pelkkä yksittäistapaus vaan yksittäisen ihmisen kohdalla tapahtunut tragedia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pirkko Leskinen > "Sydän paikaltaan blogi, jossa vammaisten omaiset, työntekijät ja tukijat kirjoittelevat, on koonnut vaaliohjelman kansanedustajaehdokkaiden vastattaviksi, mutta kehitysvammaisten asiat eivät näytä kiinnostavan ehdokkaita, ovathan kehitysvammaiset ja heidän omaisensa niin marginaalisen pieni äänestäjäkunta, ettei heihin kannata uhrata aikaa.",
- niin se tuntuu, ettei kansanedustajaehdookkaita paljonkaan kiinnosta kehitysvammaisten asiat ja heihin kohdistuvan ihmisoikeusloukkaukset. Edellisessä blogissani toin esille ne kootut kysymykset ehdokkaille, voitte kurkistaa linkin avulla sinne, niin huomaatte, ettei montakaan ehdokasta ollut käynyt vastaamassa.

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62634-ehdok...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pirkko Leskinen > "Yksikin vammaisiin ja heidän omaisiinsa kohdistunut ihmisoikeusrikkomus on kuitenkin liikaa, se ei ole pelkkä yksittäistapaus vaan yksittäisen ihmisen kohdalla tapahtunut tragedia..",
- olen yrittänyt julkisuudessa puhua paljon ihmisoikeuksien loukkaamisesta Suomessa ja esimerkkinä myös oman kehitysvammaisen lapsenlapseni puolesta.

KHI Foorumissa oli yleisölle myös mahdollisuus keskustella kansalaisten oikeusturvasta ja esittää kysymyksiä. Pidin puheen sielläkin muitten joukossa..Linkki videoon :

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 2/4 ( tässä on ensimmäinen osa Viola
Heistosen puheenvuoroista)

http://vimeo.com/19937607

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

esperanza toivonen,
- Ты жива ещё моя старушка? Жив и я привет тебе, привет..Kyllä muistan Esenin runoja ja paljon muitakin esim., kovin pakotettin koulussa oppimaan erityisesti Puskinin runoja..Ruslan ja Ludmilaa piti osata ulkoa isot pätkät..onhan siitä nyt iloa muistella vaikkapa.
Siis, sinulla oli kosketus/kokemus NL-ttoon..Sieltä katsoen Suomi oli ihana paratiisimaa, mutta yllättäen jouduinkin ankaraan taisteluun virkavaltaa vastaan ja tuhoon olen tuomittu..
Vanhusten oikeuksista ja heidän arkielämään liittyvistä ongelmista olen tullut tutuksi myös äitini kautta, hän täyttää pian 98 v.Olen nostanut hänet ainakin kaksi kertaa lääkärin virheellisesti määräämästä "saattohoidosta"..

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio? 4/4 ( tässä on toinen osa Viola
Heistosen puheenvuoroista)
http://www.vimeo.com/19926515

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

esperanza toivonen,
ymmärsit väärin "saattohoidon" tapauksessamme. Ei se ollut Terhokoti vaan sairaalassa "viedään" ihminen niin huonoon kuntoon tai nähdään, että hän on niin huonossa kunnossa, ettei kannata enää syöttää ja juottaa ja lääkäri tekee "elvytyskieltopäätöksen"...Sellaisesta tilanteesta olin nostanut äitini kolme vuotta sitten..Ihmisoikeksista tässäkin puhutaan, oikeudesta elää elämänsä niin pitkälle kun Korkein Isä suo!, ettei tarvitse kaiken aikaa tuntea syyllisyyttä, että on ylimääräisenä lastina yhteiskunnalle..

Venäläiseen kirjallisuudeen ainakin NL-aikana kouluissa kiinnitettiin paljon huomiota ja esim., kesälomille meille oli anneetu iso listä kirjoja, jotka piti lukea ja syksyllä testattiin..
Muuten viime kunnallisvaaleissa yksi vaali-teemoistani oli "Ikärassismia vastaan"!

Heli Hämäläinen

Pirkko Leskiselle

Meidän pitää organisoitua. Itse edustan transsukupuolisia, ja olen lähtenyt liikkeelle kohtuuttomuuden vastustamisesta. Ihmisoikeusliitto on esimerkiksi hyvä kanava. Olen laittanut juttuni itse vireille Strasbourgissa, vaikka käsittelyn tässä vaiheessa olen palkannut käyttööni suomalaisen ihmisoikeusjuristin.

Minulle henkilökohtaisesti Jeesus on merkinnyt aina ihmisen poikaa, joka määritteli ihmisen tärkeimmiksi asioiksi rakastaa Jumalaa, siis hänen totuuttaan sekä lähimmäistä ihmistä eli ihmisyyttä. Ihmisyys on monimuotoinen, siksi pitää rakastaa hyvin erilaisia ihmisiä. Rakastaminen tarkoittaa ihmisoikeuksien kunnioittamista ihmisten kanssa. Jeesus oli ensimmäinen ihmisoikeusaktivisti.

Isoäitini sanoi hyvistä teoista että ne menevät Marian pojan nimiin. Kristittynä pelastun vain Jumalan armosta, mutta hyvät teot ovat osoitus rakkauden kaksoiskäskystä. Kunpa osaisimme antaa kehitysvammaisillekin rakkautta ja kontribuoida heille hyvinvointiamme ja hyviä tekojamme.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tämä video on lisätty blogin "Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?" alkuun ja omistettu kaikille suomalaisen virkakoneiston hampaisiin joutuneille :

Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio?
1/4 Alkuesittely KHI Foorumissa :

http://www.vimeo.com/19738307

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

25.2.2011 23:53 esperanza toivonen > "En yhtaan ihmettele, etta suomalaiset itse halajavat pois Suomesta, silla eihan maamme heita tahdo: jos tahtoisi pitaisi maamme parempaa huolta erinomaisista reiluista ja oikeudentajuisista suomalaisista.",
- kiitos mielenkiintoisesta kommenttistasi. Lainasin tämän pienen pätkän, koska kaikki mitä kirjoitat saattaa todellakin viedä siihen, että pikkuhiljaa kantaväestö lähtee etsimään parempaa paikkaa selvitäkseen.. ja monet ovat jo löytäneet ja muuttaneet työnperässä jonnekin..En tiedä muita tilastoja, mutta ainakin Venäjän kohdalla tai Venäjälle päin on kova kiinnostus lähteä yrittämään ja ne yritykset, jotka ovat perustaneet suomalaiset työllistävät 50 000 ihmistä..Kannustihan itse ulkoministerikin ihmisiä mennä perustamaan yrityksiä ukomaille nimenomaan Venäjälle.Lehdistöstä lukenut, että jopa yliopiston suorittaneet nuoret spesialistit lähtevät suoraan etsimään työtä ulkomailta..
Suomessa on selkeästi elitti-luokka ja toisenluokan kansalaiset, joitten oikeuksia törkeästi poljetaan..
Ehkä me paluumuuttajina näemme hieman toisesta näkökulmasta asiat Suomessa..
Itse muutin paluumuuttajana, mutta työsopimuksella ja ei orkesteri ollut vastassa vaan saman tien "luuta käsiin" ja siivoamaan erästä konttoria..Palkka oli surkea, myöhemmin ymmärsin (30 markkaa tunnissa), joka loukkasi meitä, muttemme uskaltaneet avata suuta ja kysellä..Siitä maksoimme myös vuokran..meidät oli sijoitettu/majoitettu kerrostalon kolmen huoneen asuntoon 12 henkilöä mukana miehet, naiset ja lapset..kaikki vieraita toisillemme..
Näin siis otettiin vastaan työperäisiä inkeriläisiä paluumuuttajia..

Henri Lentonen

Tervehdys,

minä olen itsekin saanut kärsiä Suomen viranomaisten pikkumaisesta ja sadistisesta mielenlaadusta lapsesta asti, nyt tämä vuosia jatkunut vaino kulminoituu asuntonit menetykseen, koska en ole saanut tukea sosiaalihuollosta nyt 4 kuukauteen. Tällaisessa tapauksessa voidaan puhua jo järjestäytyneestä rikollisuudesta, vaan kuka korvaa tällaisen väärinmenettelyn? Vastaus on, että kukaan ei voi korvata menetettyä aikaa eikä menetettyä asuntoa: sossutätejä ei koske Suomen laki, Suomessa saa poliisi raiskata alaikäisen tytön ja kantaa edelleen asetta, Suomessa hampunviljelijä joutuu vankilaan useaksi vuodeksi.

Olen hyvin onnellinen nähdessäni, että korruption kasvot ovat paljastumassa tämän demokratian naamion takaa, kauheat kasvot jotka ovat aiheuttaneet kärsimystä koko kansalle, maanpettureipoliitikot ovat täyttäneet taskujaan verirahoilla vuosikausia, vanha kansa on ihmetellyt elämänmenoa jo pitkään, mutta nämä maanpetturit ovat kerta toisensa jälkeen heittäneet vain lisää löylyä ja lisää mediamyllytystä: nuorisomme on täysin pilalla ja heitteillä!

Mutta valoa näkyy tunnelin päässä, vaikka uusi korruptiovaali on lähestymässä niin se ei tule tuomaan mitään muuta kuin uusia tyhjiä lupauksia: tämä on nähty vuosi toisensa jälkeen, miten lupaukset unohtuvat, Tuomas Enbusken sanoja lainatakseni "valtio on dementoitunut Robin Huudi", valtio varastaa ihmisoikeuksia ja jopa lapsia, tämä valtio on terroristi, hiipivä kansanmurha ja piilotettu kapitalismi.

Poliitikot sanovat aina, että huomenna kaikki on paremmin, huomenna muutamme asiat paremmaksi, ensi vaaleissa sitten. Mutta minä sanon, että aletaan NYT HETI tekemään asioille jotain, ei sitten EHKÄ seuraavissa vaaleissa: olen mukana palauttamassa Suomen Kiltajärjestelmää, "vanhassa vara parempi", me emme käytä rahaa, teemme työtä työn takia, ketään ei ole toisen yläpuolella, on vain opettajia ja oppilaita.

Tervetuloa rakentamaan UuttaSuomea!

www.forum.SuomenKillat.org

- Kiltamestari

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Henri Risti,
- olisikin jo aika rakentaa UuttaSuomea ennen kuin asiat menee vielä huonompaan suuntaan.. Jos katstoit ja kuuntelit nuo KHI forumin videot, niin huomasit, että "kansa pelkää" viranomaisia!? Pitäisikin olla päinvastoin, että viranomainen pelkäisi loukata kansalaisen oikeuksia ja ajaisi kansalaisten etuja.
Onhan tämä minunkin paluumuuttajan "nousu" julkisuuden joku pieni merkki siitä, että muutosta tarvitaan maassamme, johon minäkin olen asettunut pysyvästi Suomen kansalaisena ja en haluaisi hyväksyä vääryyttää ja ihmisoikeusloukkauksia näinkin ihanemaassa kuin Suomi, joka on saanut maailmanlaajuisesti "Paras maa asumiseen"-tittelin ja pääkaupunkimme Helsinki maailman parhaiden asumismielessä pääkaupunkien kymmeneen joukkoon!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset