Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Onko Viola Kremlin etäispääte ruohonjuuritasolla Suomessa?

kysyi apulaistoimittaja  Rolle Törnroos kommentoidessaan blogiani : 6.2.2011  ”Venäjä teki aloitteen tavaraliikenteen kansainvälistymisestä ja jätti nootin tammikuussa Suomelle”.

Tämä kysymys jäi minua vaivaamaan, joten tämä kirjoitus ja kysymykset vastaukseksi herra Törnroosille. 

Onko Suomessa jokainen ihminen kansalaisuudesta riippumatta potentiaalinen rikollinen vai epäilläänkö eniten Venäjältä muuttaneita?  

Se, että rohkenen tuoda  esille mielipiteitäni luokitellaankin  Kremlin etäispäätteeksi. 

 

Yhteiskunnan suorittamasta kansalaisten valvonnasta :

Lehtikirjoituksista poimittua : Hs 27.3.2010 Minna Passi : ” Poliisi  kuunteli viime vuonna  noin 600 epäillyn puhelimiä, sähköpostia tai muita telelaitteita. Lisäksi tulli kuunteli noin sadan epäillyn liittymiä. Luku on hieman kasvannut edellisvuodesta.

Poliisi teki televalvontaa eli tutki teletunnistetietoja noin 1 300 ihmiseltä..tulli kohdisti televalvontaa noin 300 epäiltyyn. 

Tiedot käyvät ilmi Sisäministeriön ja Tullihallituksen salaisia pakkokeinoja ja niiden valvontaa koskevista kertomuksista. 

Telepakkokeinosta pitää ilmoittaa kohteelle, kun tapaus on mennyt syyteharkintaan tai esitutkinta on päätetty muuten lopettaa…Viime vuonna tuomioistuimet päättivät sisäministeriön mukaan ilmoittamatta jättämisestä 13 tapauksessa....”  

Lehtikirjoituksen (Hs Tuomo Pietiläinen) mukaan ”Supon toiminnan luonteen vuoksi ilmoitta jättäminen on ollut käytännössä rutiinia..

 Supo voi kuvata ja kuunnella ihmistä vuosia..Fakta :Kun seinillä on korvat ja silmät. Tekninen tarkkailu tarkoittaa, että Supo tai muu poliisi voi kuunnella, katsella tai seurata kohdetta teknisen välineiden avulla. Laite voidaan sijoittaa huoneeseen tai vaikkapa autoon, jolloin seinillä todellakin on silmät ja korvat. 

Oikeus voi antaa poliisille luvan tekniseen tarkkailuun muun muassa silloin, kun henkilöä epäillään vakoilusta, terroristiryhmän toiminnan edistämisestä tai terrorismin rahoittamisesta.."

 

Valvonta vaan kiristyy :

Hs : 11.11.2010 Uusi laki : Aavistus vain ja Supo kuuntelee puhelintasi.Uusi poliisilaki mahdollistaa suojelupoliisille laajat mahdollisuudet telekuunteluun vakoilu- ja maapetosrikosten paljastamiseksi. Jatkossa Supo voisi kuunnella puhelimia jopa ilman, että epäillyssä asiassa suoritetaan varsinaista poliisitutkintaa. 

Supon vastavakoiluyksikön päällikkö Harri Sarvanto pitää valtuuksia hyvin tärkeinä vastavakoilutoiminnalle. Hänen mukaansa vakoilutoiminta on Suomessa yhtä vilkasta kuin kylmän sodan aikana, ja se hakeutuu yhä enemmän viestintäverkkoihin…"

 

 Pitäisikö kansalaisen olla valmiina joka hetki todistamaan poliisille tai viranomaisille  ettei meillä ole mitään pahoja aikomuksia järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan?   

Lieneekö tämä rautainen ote  peräisiin tsaarinvallan ajoilta  Ohrana-nimisen salaisen poliisin, joka nyt on saanut valvontaansa käsinsä  viestintäverkon..?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pirkko Leskinen

Suomessa ihmisiä valvotaan kuin DDR:ssä, paitsi tietysti paremmin menetelmin, kuten kirjoittaja kertoi. DDR:ssä tiedon keräämisen tarkoituksena oli ihmisten kontrollointi suhteessa viranomaisiin. Sama asenne elää vahvana Suomessa.
Suomessa rekistereitä on paljon esim sosiaali- ja terveydenhuollon rekistereitä on 180. Sormenjälkien ja dna-tunnisteiden kerääminen on samaa kontrollia.
Ihmisten itsenäisyys ja yksityisyys eivät saisi olla virkakoneiston tarpeita tärkeämpiä

Antti-Pekka Mustonen

Viola-rouvalle tiedoksi:

Tänään sunnuntaina 20. helmikuuta vihittiin Pietarissa uudelleen käyttöön evankelisluterilaisen kirkon virolaisen seurakunnan Jaanin kirkko. Venäjällä virolainen seurakunta kuuluu Inkerin kirkon alaisuuteen, koska Viron Evankelisluterilainen kirkko ei ole rekisteröity Venäjällä.

Vihkimisen suoritti Viron evankelisluterilaisen seurakunnan arkkipiispa Andres Põder ja häntä avustivat Venäjän evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa August Kruse ja Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi. Seurakunnan kirkkoherrana aloittaa rovasti Raino Kubjas.

Tilaisuudessa lauloi Viron kansallinen mieskuoro. Maallista valtaa tilaisuudessa edustivat Viron tasavallan presidenti Toomas Hendrik Ilves, ulkoministeri Urmas Paet ja kulttuuriministeri Laine Jänes.

Pietarin Jaanin kirkko valmistui vuonna 1860 ja sen rakentamista auttoi virolaisten lahjoituksien lisäksi myös keisari Aleksander II rahallinen tuki (55 000 ruplaa). Neuvostovalta sulki kirkon vuonna 1930.

http://www.postimees.ee/?id=391341 (sisältää 21 valokuvaa)

http://www.eestikirik.ee/node/12415

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen,
- kiitos, en muista että olisin koskaan kuullut, että Pietarissa olisi ollut Jaanin kirkko. Onhan tuo iso tapahtuma.Onnittelut Viron kirkolle!
1930-luvulla moni kirkko suljettiin ja jopa räjäytettiin ja papit vangittiin. Olihan se kamalaa aikaa. Niin tapahtui myös Lempaalan kirkon kohdalla, jonka silloinen nuori pappi Aatami Kuortti oli vangittu ja viety Siperiaan, mutta selvisi sieltä hengissä..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset