Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Omaiset ovat kehitysvammaisen ihmisen voimavara, myös poispotkittu isoäiti!

Hs ja sen mielipidepalsta ovat kiitettävästi nostaneet esiin kehitysvammaisten ihmisoikeuksia koko elämänkaaren ajalta aina syntymisen oikeudesta lähtien, kuntouksen, asumisen ja edunvalvonnan alueilta (Hs 30, 31.1 ja 2.2).

Perheen ja omaisten suuri  merkitys kehitysvammaisen ihmisen elämässä hukkuu helposti erilaisten asiantuntijoiden, terapeuttien ja tukitoimien viidakossa.  Kehitysvammaisen ihmisen aikuistuessa  yhteiskunnan rautainen ote vain vahvistuu. Tämän olen saanut karvaasti kokea orvon, puhumattoman ja vaikeavammaisen lapsenlapseni kohdalla, jonka huoltaja ja edunvalvoja olin melkein 30 vuotta, nyt olen poispotkittu isoäiti.

Uskaltaessani arvostella lapsenlapseni yksityisen kalliin palvelukodin toimintaa sain erilaisten sanktioiden vyöryn niskaani, jotka vielä viimeisteltiin laajoin valtuuksin määrätyllä virkaedunvalvojalla. Kaikki oikeusasteet siunasivat maistraatin esityksen virkaedunvalvojasta,  hovioikeus jopa perusteli päätöstään palvelukodissa järjestetyllä puhumattoman lapsenlapseni kuulemisella. Kahden lääkärin todistuksella, jossa he totesivat ettei vammainen ymmärrä edunvalvojuuden merkitystä eikä häntä voida kuulla oikeudessa, ei ollut mitään merkitystä.

Pyytäisin oikeusministeriötä vastaamaan, onko virkaedunvalvojalla, joka on määrätty  edustamaan päämiestään kaikissa sellaisissa henkilöä koskevissa asioissa, joiden merkitystä päämies ei ymmärrä, eli asuminen, asuinpaikka ja taloudelliset asiat,  oikeutta päättää, ketä hänen päämiehensä saa tavata ja ketä käydä palvelukodissa.
Lapsenlapseni ei ole saanut tavata minua hänen ainoaa lähiomaistaan jo nyt yli vuoteen. Aluksi syynä oli kehitysvammalain pakkokeino§ 42 perustuva tapaamiskielto, se purettiin laittomana, Nyt syyksi ilmoitetaan, ettei lapsenlapseni ole ilmoittanut haluaan tavata isoäitiään. Minä eikä kukaan muukaan hänen entisen elämänsä ystävistä ole päässyt sitä häneltä kysymään.

Eikö näiltä palvelukodeilta ja virkaedunvalvojilta vaadita edes alkeellisiakaan käytöstapoja, viesteihin ei joko vastata tai lyödään luuri korvaan tai vastaus on iäkästä isoäitiä kohtaan hyvin loukkaava.


Tämän vallankäytön tekee vielä traagisemmaksi se, että olemme lapsenlapseni kanssa maahanmuuttajia, lapsenlapseltani on riistetty  kultuurimme ja sukumme tapojen mukainen oikeus ja velvollisuus "pitää huolta isovanhemmista omalla tavallaan".


Erään isän mielipidekirjoituksessa (2.2) vammaisesta pojastaan, todettiin kauniisti ulkopuolisen sanoin: Kyllä teillä on ollut onnea, kun olette saaneet elää tuollaisen pojan kanssa. Minulta ja vammaiselta lapsenlapseltani tämä onni on raasti riistetty yhteiskunnan vallankäytöllä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kirjoittamasi perusteella sinua on kohdeltu uskomattoman väärin.
Virkamiehet eivät voi julkisuudessa perustella omaa käyttäytymistään yksilötapauksissa millään tavalla.
Oikeuskäsittely taitaa olla toinen asia, mutta sen tien olet kaiketi jo käynyt ja turhaksi kokenut.
Olitko niin epätoivoinen, että allekirjoitit Tampereella Putinille osoitetun vetoomuksen auttaa Venäjän kansalaisia, jotka ovat lapsia, Suomessa?
Itsenäinen Suomi tekee niin kuin itsenäinen Suomi tekee. Näin toimii myös itsenäinen suurvalta Venäjä.
Näistä kahdesta maasta vain Venäjä on päättänyt ja kirjannut oikeutensa olevan puolustaa kaikin keinoin Venäjän kansalaisia missä hyvänsä maapallolla.
Tulevatko Tampereella Putinille osoitetun vetoomuksen johdosta panssarit Tampereen torille?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo,
- Olen allekirjottanut Vetoomuksen Putinille, koska olen niin epätoivoinen saada oukeutta lapselenlapselleni tavata omaa isoäitiään.
EI SEN ENEMPÄÄN!
Kaikki viralliset ja ei viralliset keinot on käytetty, mutta tuloksetta!
Orvolta lapsenlapseltani on riistetty vapaus,oikeus perhesiteisiin, oikeus omaan äidinkieleen venäjään ja omaan kulttuuriin, omaan mennesyyteen, jonne ainoa linkki olen minä ja ainoa vielä elossa oleva perheen jäsen.
Lapsenlastani manipuloitiin puhetulkin avulla videoituna poliisikuulustelussa,jossa hänet johdateltiin nostamaan syyte isoätiä vastaan.
Laitos teki perättömän ilmiannon minusta lapsenlapseni pahoinpitelystä ja poliisi otti ilmoituksen vastaan puhelimella eikä käynyt paikan päällä todistamassa oliko niin tapahtunut

Lääkäri antoi lausunnon,että isoäti pahoinpiteli lapsenlastaan omassa asunnossaan, vaikka lapsenlapseni oli jo laitoksessa ja lääkäri ei käynyt asunnollani.

Täällä tavalla lapsenlapseni vietiin minulta ja koko järjestelmä lukuunottaen oikeuslaitokset nousi puolustamaan tuota vääryyttää.
Huippu vääryys mielestäni olikin Hovioikeuden menettelyssä, joka pyysi kehitysvammaiselta lausunnon asiasta ja sen perusteella ei antanut lupaa valittaa Korkeimmpan oikeuteen, vaikkakin kaksi toisista riippumatta lääkäriä antoivat lausunnot, että lapsenlastani ei saa kuulla oikeudessa, koska hän ei ymmärrä asian merkitysta.

Lapsenlapseni itse on täysin puolustuskyvytön!Hän on puhumaton, lukutaidoton ja kehitykseltaan noin 6-8 vuotias.

Suomesta en löytänyt enää sellaista tahoa, joka pystyisi avamaan yksityisen laitoksen oven, että saisimme vielä tavata toisiamme.

Nyt lapsenlastani pitävät suljettujen ovien takana yksityisessä laitoksessa, niin kuin vankilassa, mutta sinnekin Suomen laki antaa mahdollisuuden tapaamisiin, mutta Suomen "Yksityinen-tapaus" Laki ei anna mahdollisuutta omaisille puolustaa huostaanotettuja lapsia vanhemmiltaan ja isovanhemmista puhumattakaan.

Mikä ihmeen "YKSITYNEN TAPAUS"-laki on Suomessa? jonka taakse menivät nyt kaikki tahot keneltä olimme nyt jo kansanliikkeenäkin pyytämässä apua.

Venäjä on päättänyt puolustaa Venäjän kansalaisia missä hyvänsä maapallolla, niin olen nyt kääntänytkin katseeni Venäjälle.
E.S., kysyit : "Tulevatko Tampereella Putinille osoitetun vetoomuksen johdosta panssarit Tampereen torille?"
- sitä en voi tietää, mutta erään äidin kertomuksen mukaan konferenssissa, joka on myös videoitu, tulivathan Suomessa kuusi "panssarivaunua" perheen pihalle viemään väkivalloin heidän lastaan huostaan..
Kiitos kommenttistanne!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset