Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Rikottujen perheiden puolesta puhuttiin Tampereella 10.2.2011

Sain mahdollisuuden osallistua kansainvälinväliseen  konferenssiin ”Lasten oikeudet Suomessa”.

Puhujina oli Suomessa asuvia venäjän kansalaisia ja muita venäjänkielisiä, joiden lapsia Suomen viranomaiset ovat ottaneet huostaan. Mukana oli myös asiantuntijoita.

Näiden rikottujen venäläisten  perheiden  lasten puolesta lähetettiin  vetoomus pääministeri Putinille.

Pääsin  puhumaan  henkilökohtaisesti lapsenlapseni ihmisoikeuksien puolesta, hänen oikeudestaan omaan äidinkieleen,  kulttuuriin ja omaan sukuun.

Seminaarissa monet äidit kertoivat traagisista kokemuksistaan, tuskastaan ja häpeästään viranomaisten viedessä perheen lapsen tai yhden perheen lapsista. 

Puutteellisesta kielitaidosta johtuen venäläisillä äideillä tai vanhemmilla on usein vaikeuksia hakea ja saada oikeuksiaan.

Venäjänkieliset maahanmuuttajat 52 000 on toiseksi suurin kielellinen vähemmistö Suomessa. Tulisi selvittää kohdistuuko muihin maahanmuuttajaryhmiin lasten huostaanottoja samassa laajuudessa.

Olen vuosia taistellut tiikeriemon raivolla kehitysvammaisen autistisen puhumattoman, edesmenneen tyttäreni pojan ihmisoikeuksien puolesta. Olen seurannut ja tukenut häntä syntymästään asti Neuvostoliitossa ja täällä Suomessa 20 vuotta..

Olen mennyt läpi kaikki mahdollisuudet pyytää apua ongelman ratkaisemiseksi lähes kaikilta Suomen viranomaistahoilta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Pitäisikö Putinin paremminkin huolehtia oman maan katulapsista ja muista juoppojen vanhempien lapsista, joita maasta tuntuu löytyvän runsaasti (en väitä ettei Suomessakin olisi), ennen kuin alkaa sekaantumaan Suomen asioihin.
Itsestä tuntuu siltä, että Venäjällä varsinkin lasten oikeudet ovat nykyään pelkkä vitsi, huvittavaa että edes verrataan Suomeen, jossa asiat ovat huomattavasti paremmin, eli lapsia ei Suomessa sentään kuole viemäreissä.
Tietenkin tv asemien, kuten NTV:n lähetyksissä ei näitä juttuja näy, lähinnä keskitytään viihteellisiin ohjelmiin, joissa etsitään päästä sairaita ihmisiä, joiden elämää puidaan koko maailman edessä. Tai sitten yritetään parittaa 20-vuotiata tyttöjä yli 60-vuotiaiden miljonäärien kanssa, hieno maa, josta pitää ottaa oppia.
No tämä oli toivottavsti sitä ääripäätä, useimmat tuntemani venäläiset ovat ihan mukavia ihmisiä.

Petri Virtanen

Millä tavalla "Suomessa asiat ovat huomattavasti paremmin"?

Suomessa lasten kustannuksella pyöritetään huostaanottobisnestä – järkyttävää!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Virtanen,
- Olette oikeassa, että Suomessa "Lasten kustannuksella pyöritetään huostaanottobisnesta!" ja erityisesti se kohdistuu kehitysvammaisiin! Ja viranomaisille "kaikki keinot" käy ja useimmiten vanhemmat eivät uskalla puuttua asioihin, koska pelkäävät ja syystäkin kostoa..
Minuun kohdistuu erityisesti kosto, koska maahanmuuttajana olen uskaltanut kohottaa ääntäni lapsenlapseni puolesta.
Ihmettelenkin, että demokraatisessa, oikeusvaltiossa Suomessa annetaan asioitten näin olla! Kiitos kommenttistanne!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Lasse Ryti,
- en tiedä sekaantuuko Putin Suomen asioihin, mutta minä, Suomen kansalaisena olen pettynyt viranomaisten epäoikeudenmukaisuuteen,joka kohdistui minuun ja lapsenlapseeni.

Itse olen kokenut oikeusmurhan johon olen joutunut valheellisin perustein ja perättömän ilmiannon takia!
Kehitysvammaista lapsenlastani on käytetty hyväksi nostamaan syytteen isoäitiä vastaan.

Siis, mielestäsi oikeuksista lapsellapselleni ja itselleni taistelijana olen epämielyttävä ihminen. Koittelen senkin kestää!
Onnittelen kuitenkin sinua, että kaikki tuntemasi venäläiset ovat "mukavia ihmisiä".

ludmila paananen

Mitä te odotatte Putinilta? Tankkeja Helsinkiin vapauttamaan lapsia? Olen täällä asunut 28 vuotta eikä keneltäkään minun laajasta ystäväpiiristä lasta huostaanotettu.

Ongelma ei ole puutteelisesta kielentaidosta vaan sitä että monet eivät tiedä Suomen lainsäädäntöä ja luulevat että kotikutoiset kasvatusmenetelmät käy täälläkin. Ei kukaan tulee kotiin ihan noin vain ottamaan lasta pois. Siihen on edellytykset. Ja sinä sen tiedät
Позорище как эти люди нагло врут про "гонения" и вы, Виола под этим подписались

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

ludmila paananen : "Ongelma ei ole puutteelisesta kielentaidosta vaan sitä että monet eivät tiedä Suomen lainsäädäntöä ja luulevat että kotikutoiset kasvatusmenetelmät käy täälläkin",
- tähän sanoisin, että tapauksissa joista sain kuulla puolisot, ovat suomalaisia miehiä,että onko teidän mielestänne niin asiat, etteivät puolisotkaan tunne lainsäädäntöä, joten sitten ratkaisua ongelmiin täytyy etsiä muualta...
- Уважаемая ludmila я ни у кого и никогда не спрашиваю разрешения на то, что я подпишу и не подпишу!
Kiitos kommenttistanne!

ludmila paananen

siis- suomalaiset puolisot ovat "syylisiä" siihen että lapset huostaanotettu ja venäläiset vaimot vain sivutuotteenä täällä "sijäiskärsijänä" ja ilmoittavat KAIKKIEN PUOLESTA että venäläisiä täällä ahdistetaan valtion taholta, lapsia "derussifikoidaan" myös valtion taholta
Eikö valheellinen liiottelu riittä jo? Vetoomuksessa väitetään että venäläiset naiset täällä pelkää- ketkä? Kuinka montaa ja miksi? Miksi suomen kansalainen pyyttää vieraan valtion päämiestä puuttumaan toisen, suvereenin valtion asioihin?
Olette valinneet "toisen väylän" ja se väylä mielestäni- väärä
hyvä jatkoa

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvä Viola Heistonen. Olet monessa aikaisemmissa blogeissa kertonut omasta kohtalostasi ja sinun taistelustasi lapsenlapsesi hyväksi. Minun kuten varmaan muidenkin kirjoituksiasi lukeneiden myötätunto on puolellasi. Tietenkin me ulkopuoliset emme tiedä kakikea sitä, mitä asiaan liittyy. Mutta joka tapauksessa mieleeni on jäänyt, että sinua on kohdeltu väärin, kun et ole saanut edes tavata lapsenlastasi.

Minusta on luonnollista, että omat kokemuksesi heijastuvat esimerkiksi tähän "kansainväliseen konferenssiin".

Aivan uskomattomatonta (ja typerää) oli kuitenkin lukea, että "konferenssista" oli lähetetty vetoomus Putinille. Hei haloo, mitä se sisälsi ja mihin sillä oikein pyrittiin?

Jos sinä Viola Heistonen olit todella sen takana ja allekirjoitit Putinille avunpyynnön, niin menit minut aikaisemmasta arvostuksestani lattiasta läpi, että humahti. Olet Suomen kansalainen sanomasi mukaan. En voi mitään, mutta jos allekirjoitit, niin ikivanha suomalainen sanonta tulee mieleen: Ryssä on ryssä, vaikka voissa paistaisi.

Jos ajattelemme ihan kylmän rauhallisesti, niin ehkäpä pääsemme eteenpäin tavalla, joka tyydyttää kaikkia. Suomessa ja Venäjällä on lasten hoidossa ja oikeuksissa sekä yhteiskunnan velvollisuuksissa hyvin paljon eroavaisuuksia. Esimerkiksi Venäjällä ruumillinen kuritus kuuluu kasvatukseen ja Suomessa se on laitonta. Suomeen tulleet venäläiset eivät tietenkään ymmärrä tätä, koska heidän kulttuurinsa on aivan toinen.

Siis itsenäisessä EU:n jäsenvaltiossa Suomessa on joukko venäläisiä, jotka lähettävät avunpyynnön Venäjän pääministeri Putinille. Tämä on todella huolestuttavaa ja karmeaa. Balttian maista tuollaisia "avunpyyntöjä" on mitä erilaisimmista syistä lähetetty Venäjälle. Venäjä on voinut vain sanallisesti reagoida, koska Balttian maat kuuluvat Natoon. Suomi ei kuulu. Miten käy Natoon kuulumattoman Suomen, kun venäläisiä on 150000 ja he kinuavat syystä tai toisesta Rodinaa apuun? Tulevatko panssarit "auttamaan" omia?

Antti-Pekka Mustonen

"Tulevatko panssarit "auttamaan" omia?"

Haiskahtaa vahvasti Suomen Antifasistisen Komitean toimintatavoilta. - Missä he ovat, siellä rähinää, riitaa ja vihaa. - Meni lapsi pesuveden mukana.

Harri Räsänen

Oikeassa olet. Käväisin "Antifasistien" kotisivulla ja siellä on filminpätkiä joista yhdellä puhui Viola Heistonen. Venäjää en ymmärrä, joten sisältöä en voi kommentoida.
Bäckman&Co hyväksikäyttää näitä ihmisiä omiin tarkoitusperiinsä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen,
- olette oikeassa, että konferenssin "Lasten oikeudet Suomessa" järjesti Suomen Antifasistinen Komitea.
Tähän asti en ollut tutustunut heidän toimintaansa, enkä tutustunut nytkään sen enempään, enkä liittynyt poliittisesti järjestöön, vaan osallistuin konferenssiin, koska pidän asiaa tärkeänä, koska oma kehitysvammainen lapsenlapseni on joutunut nykypäiväisen suomalaisen huostaanottosystemin uhriksi, joka koskee myös kehitysvammahuoltoa..

Kuka tulisi suoraan kertomaan kuinka julmaa viranomaisten toimintaa kohdistuu lapsiin ja vanhempiin joskus huostaanottoprosesseissa, kuinka viranomaiset tunkeutuvat syvälle perhesiteisiin ja kuinka rikkovat perherakenteita ja traumattisoivat lapsia, joissa on maamme tulevaisuus!

Sille taas ei voi mitään, jos "meni lapsi pesuveden mukana"..muistot kauniit kyllä jää..Kiitos kommenttistanne!

Antti-Pekka Mustonen

Tämä uutinen, että rouva tietäisi, millaisen joukon kanssa on tekemisissä:

"Johan Bäckman on tullut tunnetuksi lapsikaappauksesta tuomitun Rimma Salosen tukimiehenä. Venäjän media käyttää Bäckmania Suomi-asiantuntijana."

http://www.alibi.fi/uutiset/kalliiksi-tuli-kohudos...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo> "Jos sinä Viola Heistonen olit todella sen takana ja allekirjoitit Putinille avunpyynnön, niin menit minut aikaisemmasta arvostuksestani lattiasta läpi, että humahti"..
- Kiitos tästä kommenttistasi ja kaikista muistakin tähänastisista, jotka ovat joskus tulleet blogeihini. Oli mukava keskustella! Ikävä on tietenkin kadottaa "blogi-tuttavutta", mutta tiesin, että konferenssiin osallistuminen tuo negativista palautetta minulle. Periaatteessa olisin voinut olla kirjoittamatta asiasta, mutta olen niin turhautunut ja epätoivoinen saada tavata vielä lapsenlastani, että lähdin etsimään uutta väylää...
Pidän "Lasten oikeuksista Suomessa" konferenssin järjestämistä poisitiivisena ja tärkeänä asiana. En muista onko viimeaikoina ollut Suomessa tämän nimistä konferenssia! Jos olisin huomannut, niin olisin ilman muuta pyrkinyt osallistumaan sinnekin..

"Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi", niin oli isoisälläkin tapana aina sanoa,jos jotain ikävää sattui Pietarin matkalla, jonne hän vei hevoskuormassa maitoo, lämmityspuita, heinää..myytäväksi Heinätorille ( Сенная площадь).Nyt hänen lapsenlapsena, Inkerin suomalaisena, saan kuulla samat sanat Suomessa...Näin se historia menee ja saattaa talloa ihmiskohtaloita!

ludmila paananen

miten täällä asuvat jotkut venäilaiset kehtovat puhua kaikkien puolesta? Miksi valehtelette teidän "avunpyynnössä" isolle PU? Millä oikeudella haluatte että Venäjä puuttuu suvereenin Suomen valtion asioihin?
Huvittava kuulla että joku mami sanoi haastattelussa että suomalaiset ovat kateellsia seinämatoista jotka roikkuvat venäläisillä?
Hävettäkkää, te, Bäckmanin pelinappuloita!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12.2.2011 11:42 ludmila paananen > "miten täällä asuvat jotkut venäilaiset kehtovat puhua kaikkien puolesta?",
- ei kukaan puhuu "kaikkien puolesta", ymmärsitte aivan väärin. Eikä mielestäni teillä ole oikeutta tuomita ketään ja sättiä "pelinappuloiksi".Vai onko?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12.2.2011 17:54 ludmila paananen> "Olette valinneet "toisen väylän" ja se väylä mielestäni- väärä
hyvä jatkoa"
- kiitos ja teille toivon, että aina kuljette "oikeaa väylää"!

ludmila paananen

olen lukenut "manifesti" - siellä lukekiin että venäläISET (monikko?) naiset täällä pelkävät joten älkääkö puhu että täällä "derussifikoidaan LAPSIA"- se on taas monikko joten - älkääkö
Ja onnessa kuten surussa - valitkaa oikeat ihmiset eikä safkan tapasta loanheitto lafkaa jonka karsastavat monet koska heidän tapansa toimia on muuta kun "kunniallinen"

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12.2.2011 18:15 ludmila paananen,
- kiitos neuvosta osata ..valita oikeat ihmiset aina, niin surussa kuin onnessakin. Siinä jos jokainen meistä aina onnistuisi, niin koko ihmiskunta olisi onnellinen ja yksikään lapsi ja aikuinen ei kärsisi epäoikeudenmukaisuudesta...
Varmaan teiltä se onnistui! Hyvää jatkoa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Räsänen > "Oikeassa olet. Käväisin "Antifasistien" kotisivulla ja siellä on filminpätkiä joista yhdellä puhui Viola Heistonen. Venäjää en ymmärrä, joten sisältöä en voi kommentoida.
Bäckman&Co hyväksikäyttää näitä ihmisiä omiin tarkoitusperiinsä."

- halutessanne voitte katsoa ja kuunnella suomeksi puheitani samasta aiheesta KHO Foorum:ssa., lukea myös keskustelupalstalla Promerit.net ja Vanhemmat.com:ssa.., joissa Bäckman&Co-lla ei ole mitään tekemistä. Menin Safka:n konferenssiin puhumaan lasten oikeuksista Suomessa, koska kukaan muu tietäkseeni ei ollut viime vuosina järjestänyt konferenssia lasten oikeuksista Suomessa. Kehitysvammainen lapsenlapsi on myös lapsi!

Minun ei tarvitse puolustautua kenenkään edessä, sanon vain, että minulla on oikeus ja jopa velvollisuus puolustaa rakasta orpoa lapsenlastani, jopa käräjäoikeuden( jonne minut vietiin perättömän ilmiannon takia)päätöksen mukaan minulla on oikeus tavata lapsenlastani.Päätöksessä sanotaan " että voin tavata..xx..riittävän usein ja ..xx..omaisena valvoa, että ..xx..tahto välittyy aina tarvittaessa viranomaisedunvalvojalle", mutta käytännössä näköjään viranomaiset "viis" jopa tuomarin päätöksestä, koska Suomessa mielestäni vallitsee viranomaisten diktattuuri.

En ole nähnyt lapsenlastani kertaakaan sen jälkeen kun syyttäjä vapautti minut epäilyistä pahoinpitelyyn, eli 22.11.2009 !
En toivoisi tällaista julmuutta edes pahimmalle viholliselleni!
Kiitos kommenttistanne!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Viola
Oma surkeutesi estää sinua ajattelemasta selkeästi. Se on hyvin ymmärrettävää, mutta ei kuitenkaan hyväksyttävää, kun se on johtanut heittäytymiseen safkalaisten pelinappulaksi. Ja ehkäpä Putinille kohdistetun avunpyynnön allekirjoittajaksi. Safka ajaa kaikin keinoin konfrontaatioita maidemme välille. Sen merkittävimmät jäsenet ovat stalinistikommunisteja. Eli nyt tanssit pirun kanssa.

Tämä sama joukko sai venäläisen "lapsiasiamiehen" tulemaan erittäin suurellisesti Suomeen pelastamaan yhtä pientä poikaa, jonka äiti on venäläinen ja isä suomalainen. Viranomaiset olivat kohdelleet vanhempia "kaltoin", kun poikaa oli pahoinpidelty.

Astahov on todellinen alan asiantuntija. Saihan hän koulutuksensa KGB/FSB:ssä ja toimi siellä upseerina. Toiminta oli niin röyhkeää, että hölmöt suomalaiset virkamiehet eivät osanneet käyttäytyä. Mies olisi pitänyt heittää ulos. Hänhän pyrki myös Halosen puheille. Venäläiset eivät ymmärrä, että Suomessa virkamiehet eivät voi julkisuudessa puhua yksittäisestä tapauksesta. Venäjällä voinee.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo> "Suomessa virkamiehet eivät voi julkisuudessa puhua yksittäisestä tapauksesta. Venäjällä voinee.",
- se tässä onkin, ettei kukaan viranomaisista, jos niin voi sanoa kolmesta ministeristä,lähes kaikkien puolueiden kansanedustajien edustajista, puhumattakaan sos-terveys-ja kehitysvammahuollon työntekijöistä ei ota kantaa siihen, että lapsenlastani pidetään yksityisessä laitoksessa vankina minulta; koska se on yksityinen tapaus. Lisään tähän vielä että olin yhteydessä Haloseen ja Koivistoon, arkipiispa Paarmaan,piispa Häkkiseen ja yksityisiin kansanedustajiin näillä kulmilla jopa R.Uosukkaiseen, joka asuu tuossa kulman takana ja seuravan kulman takana siitä lapsenlapseni suljettujen ovien takana.
Oli lukuisia yhteydenottoja Läännhalitukseen(AVI:n),EOA:n Vähemmistövaltuutettuun,Kansanliike on tullut lapsenlastani puolustaamaan hänen oikeutta tavata ainoa elossa olevaa perheen jäsenettää. Mikään ei auta pääsemään virkakoneiston seinän läpi.
Tiedän kaiken venäläisen pojan tapauksesta ja Astahovista ja safkan toiminnasta, mutta niin kuin kirjoitin tuolla ylempänä, en ole liittymässä toimintaan, mutta halusin käyttää konferenssia saadakseen enemmän julkisuutta lapsenlapseni kohdistuneestä vääryydestä ja miksi ei minuunkin? Tämä on kaikki niin uskomattoman julmaa ja surullista! Kiitos sinulle, kun tulit vielä keskustelemaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tuohan on täysin järjenvastaista toimintaa, lähettää vetoomus toisen valtion päämiehelle Suomessa huostaanotettujen lasten oikeudesta omaan kieleen ja kulttuuriin. Eikö oikeampi osoite olisi vähemmistövaltuutettu koskien kieltä ja kulttuuria.

Huostaanottomenettelyt ja huostaanoton kriteerit on suuri ongelma myös kantaväestön keskuudessa ja niihin epäkohtiin on vaikutettava poliittisin ja juridisin keinoin, ilman Venäjää. Suomi ei ole Venäjän autonominen tasavalta! Herätkää jo, "sovki" , neuvostoihmiset!

Jos venäläiset naiset ovat erityisen vainon kohteena koskien lasten huostaanottoja tai muuten niin vainottuja, että pitää vedota Putiniin, miksei samantien haeta turvaa Venäjältä ja hoideta asioita sieltä käsin?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Elina Moustgaard> " Tuohan on täysin järjenvastaista toimintaa.",
- oletko lukenut edelliset kommenttini lapsenlapseni asiasta? Etkö siinä näe järjenvastaista toiminta suomalaisten viranomaisten toiminnassa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.2.2011 16:18 Antti-Pekka Mustonen,
-kiitos linkistä ja lsää tiedosta.
Mukavaa kevät-talvea!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset