Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Venäjä innostui: Antaako Stubb Karjalalle viisumivapauden?,

kirjoitti Ilta Sanomat 7.2.2011 Arja Paananen. Stubb lähtee tiistaina (tänään) Venäjälle kolmipäiväiselle vierailulle.Hän käy matkallaan Viipurissa,Pietarissa ja Petroskoissa. 

Useat venäläislehdet uutisoivat mutkia suoristaen, että Suomi kaavailisi pikaista viisumuvapautta Venäjän Karjalan tasavallan asukkaille. 

Esimerkiksi Petroskoissa toimitettava uutissivusto stolica.onego.ru kirjoittaa,että Suomen ja Karjalan välinen ”osittainen viisumivapaus”nousee esille ulkoministeri Alexander Stubbin vieraillessa Pertoskoissa torstaina. 

Venäläislehtien mukan viisumivapautta karjalaisille kannattaisi muun muassa Suomen Petroskoin-konsulaatin konsuli Anna-Kaisa Heikkinen

Heikkisen kerrotaan ensin todenneen, että Suomi tukee Venäjän ja EU:N välistä viisumivapautta. 

Uutistoimisto Rosbalt tulkitsee kuitenkin Heikkisen sanomisia niin, että viisumivapaus voisi tulla pian koskemaan nimenomaan Venäjän Karjalaa. 

- Suomen ja Venäjän Karjalan välillä olisi melko helppoa ja luonnollista toteuttaa sellainen (viisumiton) järjesrtelmä, venäläismedia siteeraa Heikkistä.

 

”Venäläismedia otti etunojaa”

Ilta-Sanomille Heikkinen korostaa, että venäläisten tulkinta on aivan heidän omansa.

Venäläsimedia on ottanut tässä kyllä hieman etunojaa kirjoituksissaan. Kommenttejani on käytetty valikoidusti ja tulkinta lähte vahvasti heidän toiveistaan, Heikkinen kertoo. 

Heikkisen mukaan Venäjällä ja erityisesti Karjalassa odotetaan malttamattomana, koska viisumivapaus EU:n ja Venäjän välillä toteuutuu, siksi pienikin positiivinen signaali saattaa paisua mediassa reippaaksi tulkinnaksi.”,näin siis Ilta-Sanomissa 7.2.. 

- Joka tapauksessa Suomen ulkoministeri Alexander Stubb on varmaan jo matkalla Venäjälle. Toivotamme onnistunutta reissua!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Markus Lehtipuu

Viisumivapautta ennen tulee restauroida laillinen raja Suomen ja Venäjän välille, kuten se oli voimassa noin 127 vuotta, 1812-1940.

Sen jälkeen, kun luottamus on saavutettu, voidaan neuvotella viisumivapaudesta. Nyt on voimassa etnisen puhdistuksen, alistuksen ja väkivallan raja. Se on huono lähtökohta kaikelle.

Antti-Pekka Mustonen

Ulkoministeri Stubb (kok) on aloittanut sellaisen katumusharjoituksen Venäjän suhteen, että siihen pystyy vain kova kuntoisin triathlonisti.

Hän tulee matkallaan lupaamaan mm. että Suomi maksaa Viipurin vesi- ja viemäröintijärjestelmien uudelleen rakentamisen.

Tässä viisumiuutisessa taitaa olla kyse näistä äärinationalistisen "Uusi Karjala"-ryhmän media tempauksista. Sellainenhan oli mm. cüber-hyökkäys suomalaista kansalaisjärjestöä vastaan v. 2009.

Mikä mahtaa olla tällä hetkellä kaukasialaisten ja paikallisväestön välinen rasistinen väkivaltatilanne Petroskoin alueella?

PS. Pidetään Venäjän Karjala ml Tver, Suomen pakkoluovuttama Karjala ja Suomen nykyiset karjalaisalueet käsitteinä ihan erikseen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen > Pidetään Venäjän Karjala ml Tver, Suomen pakkoluovuttama Karjala ja Suomen nykyiset karjalaisalueet käsitteinä ihan erikseen.",
- onhan nämä kolme asiaa ihan erikseen varteen otettava.Tässähän puhutaan nyt Venäjän Karjalan asukkaista, jotka olisivat innokkaita saada viisumivapaus Suomeen.
Pakkoluovutettu Karjala on ongelmakenttä, niin kuin sanoi vuonna 1999 presidentti Martti Ahtisaari : "Karjalan kysymys hiertää tulevaisuudessakin suomalaisten ja venäläisten mieltä.Kuka tahansa sitten onkin Kremlissa Venäjän korkeimpana vallanpitäjänä, tämän alitajunnassa on aina pysyvänä piikkinä pakkoluovutetun Karjalan kysymys."-lainaus Veikko Saksin kirjasta "Karjalan ja Petsamon palautus."

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuu,
- mitä mieltä lienee ministeri Stubb näkemyksestäsi? Nykypäivä ja nykymaailman meno taitaa painaa päälle viisumivapaudellekin..? Ministerithän keskenään sen kysymyksen ratkaisee, ei meiltä kysytä..Vai pitäisikö?

Markus Lehtipuu

Karjala on nykypäivää: se on edelleen samalla paikallaan, kaikki järvet, joet, kylät ja niiden tunnusmerkit ovat täsmälleen samalla paikallaan kuin 1939.

On vain kaksi muuttujaa: joko suljet silmäsi todellisuudelta, tai tunnustat, että Karjala on täsmälleen samassa paikassa kuin 1939 ja se on avoin haava kansallisvaltion ja laajentumishaluisen roistovaltion välissä.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Suomalainen Karjala on menneisyyttä. Sodassa menetetyt alueet "palauttamalla" Suomea saataisiin rikastettua venäläisellä kulttuurilla, jonka jälkiin voi käydä tutustumassa vaikkapa Lehtipuun tragediakirjan kuvia selaamalla. Sellaista tulevaisuutta me emme tarvitse ja menneisyyteen ei voi palata.

Markus Lehtipuu

Ei ole mennyttä. Se on täsmälleen sama alue. TÄSMÄLLEEN. Jokainen tontti on jäljellä, jokainen metsäpalsta, pelto tai rantatontti. Jokainen.

Kyseessä on varastettu tavara, joka löytyy huonossa kunnossa mutta kuitenkin löytyy. Oma.

Se on kuin Itä-Saksa, joka ei ollut hyvässä kunnossa, mutta se ei ollut yhdistysmisen syy vaan neuvostofasismin: laajentumishalun, miehityksen, anarkian ja rötöstelyn.

Venäläiset aiheuttavat hirmuisen paljon harmia, mutta se ei poista Karjalaa kartalta, ei ihmisoikeuksia, eikä mahdollisuutta palauttaa yksisille suvuille tontteja, peltoja ja metsiä.

Venäläinen tappaa, rikkoo ja raiskaa, mutta se ei mitätöi ihmisoikeuksia, se ainoastaan aiheuttaa viivytyksiä ja hankaluuksia.

Se ei ole palautuksen vika, vaan rikollisen imperialistisen fasistisen venäläisen mielenlaadun vika.

Karjalan jälleenrakentaa jokainen suku itse, oman näkemyksensä mukaan, omalla ajallaan, ja enimmäkseen omalla rahoituksellaan. Se ei ole "meidän" ongelmamme. Yksityinen omaisuus on länsimaisen sivistyksen perusta. Kun yksityinen omaisuus palautetaan, ja se saadaan kukoistamaan, silloin koko alue kukoistaa. Siksi Karjala tulee palauttaa ja palauttaa nimenomaan karjlaaisille suvuille, vähimmäistekona ihmisoikeuksien nimissä.

Markus Lehtipuu

Mainittakoon, että tutkimukseni mukaan Karjalan noin 1300 kylästä 800 on täysin tyhjillään ja 1000 on täysin tai melkein täysin tyhjillään.

Kaikki nuo KYLÄT on palautettavissa heti. Kussakin kylässä on useita suomalaisia pientiloja, metsäpalstoineen ja peltoineen.

Lisäksi asutuissa kylissä (300) venäläinen asutus keskittyy arviolta 90-95-prosenttisesti kerrostaloihin, jotka venäläiset ovat itse rakentaneet. Ne eivät riko suomalaisten oikeuksia kuin pieneltä osin.

Missä ongelma?

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Missä ongelma, kysyy Lehtipuu :)

Lueppa joskus ajatuksen kanssa niitä aluemuutosta vastustavien perusteluita äläkä kiihkoissasi tyrmää niitä pelkästä periaatteesta. Ongelmia on, niin paljon enemmän kuin odotettavissa olevaa hyötyä, ettei Karjalaa palauteta.

Markus Lehtipuu

Miksi venäläiset siviilit tulisi nähdä rasistisesti negatiivisesti? Kannattaa muistaa, että kaikenlaisten afrikkalaisten luku- ja kirjoitustaidottomien kamelikuskien sijaan Suomeen olisi hyvä saada ihan suomalaisten näköisiä ihmisiä, jotka tietävät tasan tarkkaan, mitä sieniä metsistä voi poimia, mitä marjoja sieltä kannattaa hakea, miten saunotaan, miten metsästetään ja kalastetaan ja miten näillä leveysasteilla ylipäätään tullaan toimeen.

En tiedä, tarvitseeko Suomi lisätyövoimaa, mutta se on varmaa, että Karjalan palautuksen jälkeen Suomessa on täystyöllisyys ja se tunnetusti nostaa kaikkien suomalaisten elintasoa. Me rikastumme, kun Karjala palautuu.

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Arvoisa kansanedustajaehdokas Markus Lehtipuu, jätit tuolla Jukka Väisäsen blogissa hyvin poliitikkomaisen ympäripyöreästi vastaamatta sen tarkemmin kysymykseen mikä olisi venäjänkielisten asema tässä sinun Suomessasi, mihin Karjala venäläisineen olisi "palautettu". Tarjosit ystävällisesti oletetusti palautettavan Karjalan venäjänkieliselle väestölle vain "saamelaisalueiden mallia".

Mikseivät he siis ole mielestäsi "ruotsinkielisten mallin" arvoisia?

Sitten henkilökohtainen kysymys arvoisalle kansanedustajaehdokkaalle (niitähän saa nyt tyrkyllä oleville edustajille tehdä, pitäähän äänestäjän tietää ketä äänestää): Luin jostain täältä puheenvuorojen kommenteista joskus, että sinulla olisi venäläinen vaimo. Pitääkö tämä paikkansa vai kiistätkö tiedon? Tällä taustatiedolla on merkitystä sen suhteen, miten näkemyksesi venäläisistä noin yleensä voi suhteuttaa.

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Jos viisumivapauden lisäksi vaativat lisukkeena ilmaisen hammashuollon, sitten Suomi menee konkurssiin.
Ensin pitää kaivaa mustuneet hammaspiikit pois ikenistä, sen jälkeen ikenien kuivatus, ja lopuksi sepittää jokaiselle tekohampaat.
Viisuminkin voisi myöntää henkilökohtaisesti syynin jälkeen.
Pois pudotettaisiin Rikolliset, h....t, varkaat,alkoholistit,loiseläjät, palosieluiset työnsankarit ja partisaanisotaveteraanit, niin taitaa joku mummo siihen jäädä, jolle voisi elinikäisen viisumin antaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Viiru Rajakontu,
- aikamoisen ratkaisun löysitte viisumivapaudelle,ei kukaan varmaankaan toinen olisi pystynyt "syventymään" noin syvälle aiheeseen, että hampaiden juurien asti! muuten hampaaton on vaaraton, joten saisi myöntää viisumin koko joukolle..hampaita katsomatta..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen,
- saamme varmaan matkan jälkeen tietää oliko mitä luvattu "Viipurin vesi-ja viemäröintijärjestelmän rakentamiseen"..ja kaikista muistakin asioista..Pitäisihän kansan tietää ja varmaan informoidaankin.

Antti-Pekka Mustonen

Venäjän sisäisistä asioista sen verran, että tämänkö haluatte kotiovellenne ilman mitään kontrollia:

"В своем обращении Амир Имарата Кавказ подчеркнул, что именно он отдал приказ об атаке в Москве, и что подобные Шахидские спецоперации, безусловно, будут продолжаться в будущем. По его словам, это была ответная операция на преступления России на Кавказе."

http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2011/02/0...

http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2011/02/07...

""God willing we will make this year a year of blood and tears for you," the fatigues-clad Umarov said in the address posted on the Kavkaz Centre website."

Minulle nykyinen viisumikäytäntö on toimiva ja riittävä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.2.2011 08:57 Antti-Pekka Mustonen> "... tämänkö haluatte kotiovellenne ilman mitään kontrollia.."-
- ei varmaan kukaan halua kotiovelle tuollaista...

Samasta aiheesta on tänään Iltasanomissa :
"Kaukasuksella käsin toimiva islamistikapinallisten johtajs Doku Umarov on ilmoittanut Moskovan tuhoisan lentokentäniskun määrääjäksi."

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Islamistiterror...

Antti-Pekka Mustonen

"- ei varmaan kukaan halua kotiovelle tuollaista..."

Kyllä ilmeisesti haluaa:

"Suomi kannattaa ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan viisumivapautta Venäjän ja Euroopan unionin välillä."

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/03...

Tässä uutisessa Suomi tarkoittaa nykyistä porvarihallitusta.

"Kaukasian tilanne" vaikuttaa suoraan tähän mahdolliseen Venäjän viisumiasiaan, sillä Tšetšenian lisäksi myös Dagestan, Ingušia, Kabardi-Balkaria ja Pohjois-Ossetia ovat Venäjän Federaatin tasovaltoja ja niiden kansalaisilla on Venäjän passi.

Lisäksi "itsenäisissä" Etelä-Ossetian ja Abhasian valtioissa suurimmalla osalla kansalaisista on Venäjän passi.

Tämä kaikki sen lisäksi, että Venäjän passijärjestelmä ei vastaa länsimaisia vaatimuksia. - 1000 USD:lla saa jo kuulemma hyvän passin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.2.2011 09:20 Juha Korhonen > "..Sellaista tulevaisuutta me emme tarvitse ja menneisyyteen ei voi palata.",
- menneisyyteen ei voi palata, mutta voiko olla tulevaisuus ilman menneisyyttä? Menneisyys varmaankin vaikuttaa nykypäivään ja saattaa vaikuttaa tulevaisuuteenkin..

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Menneisyyttä ne ovat viimeiset rapiat 65 vuottakin kun luovutettu alue on saanut venäläistyä eli saanut sotkettua ja rapistua ihan rauhassa. Montako sukupolvea Karjalan venäläisiä on tuossa ajassa ottanut alueen kotiseudukseen? Tätä venäläistä aikaa ja sen vaikutusta ei alueelta pois pyyhitä, tämä menneisyys tulisi alueen mukana osaksi Suomea, jos rajaa siirrettäisiin vanhalle paikalleen. Joku haluaa tällaisen menneisyyden vaikuttavan Suomen tulevaisuuteen, joku ei.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.2.2011 09:58 Markus Lehtipuu> " Missä ongelma",
- hei,jos hieman kuvitellaan vaihtoehtoa, että olisiko mahdollisuus avata viisumivapaus molemmin puolin tuohon rajoitetuun pakkoluovutetuun alueeseen, että venäläiset ja karjalaiset ihmiset yhdessä nostaisivat tuon alueen kukoistumaan, järvineen, metsineen, peltoineen.."

Mika Eiramaa

Ovat tainneet Petroskoissa katsoa lauantain tv-lähetystä, missä Stubb kertoi karjalaisista juuristaan. Eivät siellä Venäjän puoleisessa karjalassa taida ymmärtää, että Suomen puoleisesta Karjalasta Viipurista ja Käkisalmesta (Kexholm på svenska) kotoisin olevat Stubbit saattavat koplata asian loppupeleissä mielellään vastavuoroiseen maanosto-oikeuteen. Se taas on Putinin käsissä se.

Alex esitteli Käkisalmen mökkiään tv-yleisölle joskus ministeriksi tultuaan. Han sai ehkä uutta toivoa asiassa, kun Käkisalmi yllättäen jäi Putinin ostokieltoalueen ulkopuolelle. Mutta olisiko korrektia Suomen ulkoministeriltä hyväksyä viisumivapauden vastalahjaksi vain itselleen ja harvoille muille myönnettyä maanosto-oikeutta?

Mika Eiramaa, tutkija
KNFIJV Kansalaiset neuvostofasistisen imperialismin jäänteitä vastaan - CARSFI Citizens Against the Remains of the Soviet Fascist Imperialism
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html
- mitäs me sanottiin, oltiin oikeassa alusta alkaen!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mika Eiramaa,
- kiitos kun tulitte kommenttoimaan. En olekaan/ollutkaan kovin perehtynyt KNFIJV järjestöön, joten täytyy vielä palata teksteihiin ja tapahtumiin, josta te kirjoitatte ja muihin kommentteihin..
Mitä tulee viisuumivapauteen ja ulkoministeri Stubbin matkaan, niin sen tuloksen saa nähdä/kuulla myöhemmin.
Periaatteessa kautta ihmiskunnan historiaa,kyllähän ne vallankäyttäijen henkilökohtaiset suhteet ovat vaikuttaneet historiallisiin tapahtumiin...en viittaa tietenkään Aiexin Käkisalmen mökkiin...

Ilari Kerttuoja

En yhtään ihmettelisi sitä, etteikö kokoomuslainen ministeri pystyisi toimimaan vastoin kansan tahtoa ja eduskunnan yli kävellen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ilari Kerttuoja,
- ministerillä on "valtakirja" kansalta ja, siis eduskunnalta ja jokaisella ministerillä varmaan maan etu on ensisijainen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.2.2011 10:19 Juha Korhonen > "Ongelmia on, niin paljon enemmän kuin odotettavissa olevaa hyötyä, ettei Karjalaa palauteta.",
- jos ajatella, että tässä ja nyt Karjala on palautettu ja myös kaikkien venäläisten asukkaitten kanssa..vai luulisiko joku, että venäläiset, jotka ovat sinne asettuneet, lähtisivät vapaaehtoisesti evakkoon?..ja kuka entisistä karjalaisista tai heidän jälkeläisistään lähtisi sinne muuttamaan omilta nyt kotiseuduiltaan..???

Käyttäjän jtk kuva
Juha Korhonen

Näitä luulijoita on "Karjalan palauttajissa" paljon. Osa luulee jo niin lujaa, että lupaavat alueen tyhjenevän ihan itsestään kunhan se vain Suomeen taas liitetään. Pelkkää itsepetostahan tämä on, jos tosissaan tuollaisia luulee. Jos alue palautetaan niin se palautetaan asukkaineen ja heitä on siellä paljon sillä hetkellä kun raja siirtyy.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.2.2011 13:58 Juha Korhonen,
- niinpä, jos raja siirtyy!

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Yksinkertaisinta olisi antaa kaikille entisen Suomen alueella asuville oikeus liikkua mielensä mukaan Suomen alueella.

Siis Petsamo,Vanha-Salla,entisen Suomen Karjalan alueella ja Suomenlahden saarilla asuvat. Syntyisi vanhojen rajojen mukainen Virtuaali-Suomi.

Liikkumisvapaus ei koskisi sotilashenkilöitä. Mitähän Venäjä sanoisi tästä mallista?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.2.2011 12:52 jarmo ryyti,
-itsekin ajattelin tuon tyyppistä mallia.Eikös nyky-sivistyneessä maailmassa saisi noin olla!? Vapaa ihminen tarvitsisi vapautta liikkumiseen...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Venäjä,Neuvostoliiton seuraajavaltiona, pitäisi maksaa sotakorvauksia Suomelle.

Sen lisäksi USA, joka liittoutui Neuvostoliiton kanssa Suomea vastaan tulisi tuomita maksamaan korvauksia Suomelle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12:56 jarmo ryyti,
- maksamaan korvauksia voi tuomita vain tuomioistuin! Eikös niin?

Käyttäjän viirurajakontu kuva
Viiru Rajakontu

Kun evakot lähtivät Karjalasta ja muilta ryöstöalueilta, eivät Neuvostoliitto (ks. venäläiset) kyselleet minne Karjalaiset joutuvat, he olivat heitteille jääneitä karjansa kanssa.
Karjalaiset joutuivat kärsimään Saksan ja Neuvostoliiton sodasta Keski-Euroopassa. Pommitettiin,poltettiin ja hävitettiin kodit miljoonilta Venäläisiltä. Asuntoja piti saada niille, ja katsottiin, että Suomen suunnaltahan niitä saadaan.
Suomalaiset Siperiaan, ja Venäläisiä tilalle, mutta osaksi epäonnistui, kun Suomalaiset taistelivat.
Neuvostoliitto, nykyiset Venäläiset ovat varkaita, mitkä veivät viattomilta ihmisiltä kodit.
Siistä syystä Venäläiset ovat korvausvelvollisia Neuvostoliiton konkurssipesän jatkajana.
Rahaa ei tarvitse antaa, vaan öljyä ja kaasua niin kauan ,että sotakorvaukset on maksettu takaisin korkoineen.
Myös malmioita voisi Suomalaisille antaa käyttöön korvauksena.
Eikähän mustan r....n maine vähän palautuisi, sillä se ei ole mikään nakkivaras, vaan suurbarbaari, jonka silmien asennosta näkee, että on se on täys krimaalipotilas kansojen yhteisössä.
Olisi aivan oikein erottaa Venäläiset YK:sta, kunnes saattavat kansansa itsehoitoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset