Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Inkerin kirkon papeilla ei ole pappisoikeuksia Suomen kirkossa,

toteaa Mikkelin piispa Seppo Häkkinen Kotimaa-lehden (27.tammikuuta 2011) Inkerin kirkkoa käsittelevässä kirjoituksessaan.

Silti Inkerin  kirkko on levittäytymässä Suomeen. Jo nyt Inkerin kirkon messuja järjestetään Imatralla, missä Sley on tarjonnut toimintaan tilat ja Inkerin kirkon vihkimyksen saaneen papin.

Suunnitelmien  taustalla  on tuhansien (30 000) inkeriläistaustaisten ihmisten muuttaminen Suomeen. Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukaupin  mukaan monet heistä eivät ole integroituneet suomalaiseen seurakuntaelämään, osittain kielivaikeuksien vuoksi.

 Suomessa on perustettu myös yhdistys varojen keräämiseksi Inkerin kirkolle.Kuukaupin  mukaan  aloite tuli Suomesta..

 Kotimaa-lehden mukaan Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi ei saapunut Irja Askolan piispanvihkimykseen, koska Askola on nainen ja hänen mielipiteitään pidetään liberaaleina

 -Jatkossa teemme valikoiden yhteistyötä vain niiden Suomen kirkon seurakuntien ja pappien kanssa, jotka eivät suhtaudu homoseksuaalisuuteen liberaalisti, Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi sanoo

Kahdenkymmenen viime vuoden aikana 400-vuotias Inkerin kirkko on kasvanut nopeasti :  seurakunnat ovat pieniä, mutta niitä on paljon. 15 000 seurakuntalaisen kirkko toimii nyt miltei koko Venäjän jättiläisvaltion alueella (80 seurakuntaa ja 40 koulutettua pappia) ja tekee töitä uusien kansojen ja kielten keskellä.

Venäjän ja suomen kielen ohella seurakunnissa käytetään suomensukuisia kieliä esim.., maria,  udmurttia, tataaria ym.,"

 

  Kannatan ajatusta, että Inkerin kirkko saisi oman paikkaansa Suomessa, jolloin me inkeriläisina paluumuuttajiana voisimme löytää hengellisen kodin omaa arvomaailmaa lähellä olevasta Inkerin  kirkosta.

 Kokemukseni mukaan paikallisesta  evl seurakunnasta ei ole löytynyt samarialaista henkeä inkeriläistä paluumuuttajaa kohtaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Tuula Hölttä

Jos Inkerin kirkon papeilla ei ole pappisoikeuksia Suomen kirkossa, niin kuulin muutama vuosi sitten vanhassa Valamossa käyneeltä ortodoksiystävältäni, että he saivat Valamossa tietää, että heillä ei Konstantinopolin patriarkaattiin kuuluvina suomalaisortodokseina ole ehtoollisyhteyttä esim. Moskovan patriarkaatin jäjestämissä vanhan Valamon "jumiksissa".

Kun kuulin tuon, en taaskaan ihmetellyt lainkaan sitä, että jo vuosia sitten päätin, että tärkein uskontunnustukseni alkaa sanoilla " Kaikki ihmisolennot syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.”

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kyllä tänne kirkon saa perustaa, muttei ev.lut. kirkon sisälle! Tämä lienee päivänselvää!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kira Arn,
- Eihän Inkerin kirkko menisi mitenkään Suomen ev.lut. kirkon sisään. Venäjällä on perustettu Inkerin kirkkoja Mordvasa, Marissa, Tatarstanissa, Komissa..jopa Siperian Baikaljärven takana Inkerin kirkon seurakunta..tuskin monessa on edes yksikään inkeriläinen.,muttei siis ole Inkerin kirkkoa täällä Suomessa,jonne on muuttanut Inkerin maalta kymmeniä tuhansia inkerinsuomalaisia!?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Sittenhän ei ole mitään ongelmaa. Kunhan maksatte itse omat kulunne ja rakennuksenne, ettekä tule kirkon ovelle käsi ojossa. Suomessa on uskonnonvapaus!

Suomen ensimmäistä naispiispaa loukkaavaa tekoa, ette saa anteeksi, tämän sinä varmasti ymmärrät!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula Höltti;
-Lainaan Kotimaan tekstista :.." Kuukauppi pyytää Suomen kirkolta "veljellistä ymmärrystä". Kirkkojen tilanne ja historia on erilainen.Me asumme maassa, jossa on suuri ortodoksinen kirkko ja kannamme osaltamme täällä myös Suomen kirkon ristiä.",
joten "veljeyden hengessä", niin kuin kirjoitit, tässä varmaan aikomus on ollakin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

1.2.2011 21:26 Kira Arn>"Suomen ensimmäistä naispiispaa loukkaavaa tekoa, ette saa anteeksi, tämän sinä varmasti ymmärrät!",
- En tiedä ketä te, Kira Arn, edustatte, ettette voi luvata antaa anteeksi. Minun kirjoitukseni perustuvat Kotimaan-lehden tekstiin. Tässä Kotimaan lehdessä Kuukauppi kertoo ilmoittanensa Helsingin hiippakunnalle aianakin kuukautta ennen vihkimystä, ettei ole käytettävissä tilaisuudessa..Ainakin toimii rehellisesti.

Pirkko Leskinen

Usva (uusien uskonnollisten liikkeiden tutkijaverkosto) ja Kirkon tutkimuskeskus keäävät tietokantaa kaikista Suomessa harjoitetuista uskonnoista. Kyllä Suomeen kirkkokuntia mahtuu ja uskonnonvapauslain tulisi taata uskonnon harjoittajien loukkaamattomuus.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pirkko Leskinen,
-varmaan mahtuisikin, vaikka Inkerin kirkko on teologisesti konservatiivinen eikä se hyväksy naispappeutta.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tuki inkerin kirkolle tulee lopettaa. Yksityiset ihmiset voivat toki lahjoittaa omia rahojaan, niin kuin parhaaksi näkevät. Suomalaisten verorahoja siihen ei tule käyttää!

Meillä on menossa koirakoulu omille fundamentalisteillemme, on pähkähullua, että samaan aikaan rahoitamme inkeriläisiä fundamentalistejä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kira Arn,
- kiitos mielipidestänne!
Hyvää päivänjatkoa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset