Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Venäläisten paapominen on lopetettava,

kirjoittaa Reijo Tossavainen Imatralainen lehden mielipide palstalla.(19.01.2011). ”Minua raivostuttaa suomalaisten jatkuva nöyristely ja rähmällään olo venäläisten suuntaan. Viimeisin esimerkki on maakaupoista … Kun Venäjä tekee jotain, joka ei ota huomioon naapurimaata, niin suomalaiset vain hyssyttelevät. Korkeintaan varovasti suomalaiselle yleisölle sanotaan, olihan tuo väärin..

 

Sen sijaan kun tavataan Venäjän johtavia poliitikkoja, niin tapaamisen jälkeen tiedotustilaisuudessa kerrotaan kuinka hyvät ja ongelmattomat välit meillä on..

 

Venäläisten kiinteistökaupoissa kuten kaikessa muussakin kahdenvälisessä kanssakäymisessä on noudatettava tasa-arvoisuutta ja vastavuoroisuutta. Vain ja ainoastaan. Jos venäläiset saavat ostaa Suomesta täysin vapaasti kiinteistöjä, niin sama oikeus pitää olla suomalaisilla Venäjän puolella.  Ja myös käytännössä, ei vain teoriassa kuten tähän saakka on ollut.

 

Muiden kuin EU:n kansalaisten maanosto Suomessa voidaan helposti saattaa luvanvaraiseksi. Se pitäisi sallia vain erityistapauksissa, esim. silloin, kun venäläisomisteinen  yritys  sijoittaa Suomeen..

 

Tässä asiassa suurin ongelma on päättäjiemme  korvien välissä. Jos nykypäättäjiltä puuttuu tässä asiassa tarvittava tahto, niin päättäjiä pitää vaihtaa. Se on mahdollista ensi huhtikuussa.”, näin Reijo Tossavaisen mielipide.

 

  Olen viimeaikoina kirjoittanut blogeja   käyttäen Imatralainen lehden kirjoituksia pohjana ja aina kirjoitukset ovat tuoneet esille positiivistä  näkökulmaa venäläisiin ja jopa maakauppoihinkin, mutta tämä mielipide oli poikkeava.

 

Vähättelevätkö muut kirjoittajat todellista ongelmaa tähän asiaan ja millaiset ajatukset vallitsevat tavallisten kansalaisten riveissä, koska Iltasanomien kyselyssä 94 prosenttia vastaajista halusi rajoittaa ulkomaalaisten kiinteistökauppaa Suomessa?

 

Samassa lehdessä otsikolla ” Imatra ja Ruokolahti venäläisten suosikkeja” kirjoittaja Tuija Räty , ”…Ne jotka ovat Venäjältä viimeisen kymmenen vuoden aikana tontin hankkineet, ovat ottaneet tietoisen riskin… Hän kirjoituksessaan kuitenkin rauhoittaa ja ehdottaa ”sääntöjen kiertämistä”..” Kaikki Venäjältä hankintoja tehneet eivät välttämättä ole pulassa. Säännöksiä voi kiertää esimerkiksi perustamalla tytäryhtiön tai kokonaan uuden firman Venäjälle. On myös mahdollista laittaa venäläinen kaveri asialle, ja sen jälkeen vuokrata hänen nimissään oleva tontti.

Tontille tehdyt rakennuksetkin jäävät tässä tapauksessa vuokralaiselle, olipa hän sitten minkä maalainen tahansa. ”

 

- En tiedä onnistuuko sääntöjen ”kiertäminen” Venäjällä ja lieneekö tämä liian ennenaikainen neuvo kirjoittajalta? Eihän vielä Venäjä ole vastannut ulkoministeri Alexander  Stubbin  lähettämään notiin,  jossa oli pyydetty selvitystä siitä, mitä tonttikaupoille käytännössä nyt tapahtu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Vähättelevätkö muut kirjoittajat todellista ongelmaa tähän asiaan..."

Vähättelevät. - Esimerkiksi Tynkä-Karjalan paikallis-Pravda sensuroi kirjoitukset, joissa oli sana "Venäjä", vielä vuosi sitten totaalisesti. Siitä vääristynyt kuva.

Ehdokas Tossavaisen kirjoituksia lukiessa on kuitenkin tällä hetkellä muistettava lähestyvät eduskuntavaalit, joissa hän on ehdokkaana.

Ei-EU-maiden kansalaisten kiinteistöjenosto-oikeus Suomesssa tulee lopettaa. Asia nousee vaaliteemaksi ja näin mahdollisesti seuraavan eduskunnan käsittelyyn.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki),
- Sensuria arvelinkin...On kokemuksia paikallislehden yhden- ja toisenkin sensuroimisesta muissakin kirjoituksissa..ainakin kohdallani.
Lipsaahtiko pykälä "ei-Eu-maiden" kiinteistöjenosto-oikeus "virheellisesti" lakiin vai lieneekö se ollut tehdy ihan tahallaan..? Käsittelyyn eduskunnassa se varmaankin nousee...

Tero Jokinen

Mitä ihmeen vikaa siinä on jos jotkut rikkaat venäläiset haluavat tuoda tänne rahaa? Suomi olisi aika takapajula ilman neuvostoliitolta tullutta taloudellista toimintaa. Nyt jatkuu sitten yksityisen sijoitustoiminnan merkeissä.

Lisää samaa, ei vähemmän!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 22:53 Tero Jokinen> "Mitä ihmeen vikaa siinä on jos jotkut rikkaat venäläiset haluavat tuoda tänne rahaa?",
- ei vika olekaan siinä, että "venäläiset tuovat rahaa". He tuovat rahan lisäksi vielä työpaikkoja, nyt " vikä" on siinä, että tuli tilanne vastaan, jonka mukaan venäläiset saavat ostaa vapaasti tontteja ja kiinteistöjä Suomessa, mutta Medvedevin ukaasin mukaan suomalaisia rajoitetaan ostamasta vapaasti rajavyöhykkeeltä kiinteistöjä ja ne jotka ovat ostanneet, ovat vaarassa menettää omaisuuteensa.

Vieras (nimimerkki)

Vanha suomettuneisuus voi ja elää hyvin nyky-Suomessa, tähän tautiin ei auta muu, kuin presidentin vaihto, onneksi se tapahtuu hyvinkin pian.

Tosin ei presidentti ole ainoa syyllinen vanhat politiikot myös ovat syyllisiä, ei tähän tautiin auta näköjään kuin aika.
Väyrysen ajan politiikot tulevat pian jo niin vanhoiksi, että kyllä niistä eroon päästään, mutta kuitenkin kiusallisen hitaasti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 18:26 Vieras (nimimerkki),
- siis, mielestänne tarvitaan "uutta verta" eduskuntaan?! Tarvetta varmaankin olisi uudista hieman porukkaa!

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Minkähänlainen se Ilta-Sanomien kysymys oli. Näissä kyselyissä kun saa sellaisen vastauksen kuin haluaa.
Suomessa on eräs maailman vapaimmista maanomistus- ja ostolaeista ulkomaalaisille. Turussakin ulkomaalaiset olivat ostaneet kaikki keskustan liikekiinteistöt. Ovat nyttemmin alkaneet luopua niistä. Näitäkin taustoja vastaan moni vastasi varmaan, että pitäisi rajoittaa.

Maanosto-oikeuksissa ei mailmalla noudateta mitään vastavuoroisuuspolitiikkaa. Maanomistus on joko täysin vapaata ulkomaalaisille tai siinä on rajoituksia, mutta missään ei varmaan erotella omistusoikeutta erikseen jonkin maan kansalaisille. EU kansalaisilta ei osto-oikeutta voida kieltää, ja silloin jää mahdollisuus kieltää se kaikilta EU:n ulkopuolisilta, siis myös venäläisiltä. Kielto koskisi silloin myös amerikkalaisia ja kanadalaisia, japanilaisia ja kiinalaisia. Kai se periaatteessa olisi mahdollista kieltää ainoastaan venäläisiltä, mutta silloin Suomi joutuisi outoon valoon.

Minä näkisin rajan himmentymisen joka suhteessa toivottavana. Mutta minkäs teet! Venäjä päättää siitä asiasta. Uskon myös, että Venäjä näkee kiinteistöjen ja tonttien oston Suomesta haitallisena monella tavoin. Siellä varmasti nähtäisiin edullisempana loma-asuntojen rakentaminen Venäjälle, kuin rahan vieminen maasta taloudellisesti tappiollisiin, ylihintaisiin ja muutenkin kulutusta Suomeen vieviin tontteihin ja kiinteistöihin. Lisänä vielä asiasta nostettu Venäjää syyllistävä ja loukkaava melkoinen propagandamyllytys. Markkinatalousmaana Venäjä ei voi kieltääkään pääomien vientiä, mutta olisi varmaan tyytyväinen, jos Suomi hoitaisi asian Venäjän puolesta ja kieltäisi maanoston venäläisiltä Suomessa.

Minusta olisi tyydyttävä tähän, ja keskityttävä luvattuun vuokraamisoikeuteen ja oikeuten omistaa vuokratontille rakennettu kiinteistö. Rajan "himmentyessä" saattavat laitkin muuttua. Räyhäämisellä menetämme sen vuokraamismahdollisuudenkin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Timo Elonen,
Ilta-Sanomien kysymys varmaan oli "kyllä"tai "ei". Eihän se olisikaan oikeudenmukaista, että rajoittaa pelkästään Venäjälle osto-oikeus jos muut "ei EU-maat" saisivat ostaa...
Rajan "himmentynessä" saattavat laitkin muuttua. Eihän tässä vielä "hätätilannetta" ole kenelläkään,vai onko? joten ei kannata varmaan panikoida?..

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Ei varmasti ole. Vaikka pieni takaisku olisikin, niin minä uskon kyllä rajan merkityksen koko ajan vähenevän. Liikkuminen rajan yli helpottuu ja lisääntyy, ymmärtämys rajan toisella puolella olevia kohtaan ja kanssakäyminen rajan yli lisääntyvät. Ei kannata hosua ja iskeä takaisin, se vasta takaisku olisikin.

VierasKalle J. Miettinen (nimimerkki)

Suomettuminen saattaa pelastaa Suomemme suosta.On niin rajut nuo Siilinjärven kauppa-apulaisen velanotto liikkeet !
" Tossu" on tossu vaikka Venäjälle veis !

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 19:43 VierasKalle J. Miettinen (nimimerkki)> "Tossu" on tossu vaikka Venäjälle veis!,
- pyytäisin kohteliaammin olla loukkaamatta ketään blogi-sivullani ja kunnioittamaan myös toisinajattelijoita!

kuorinen (nimimerkki)

MTV3 ja muu oikeistolanen media on aivopessyt suomalaisia monet vuodet pelottelemalla ihmeellisillä keksityillä uhkilla venäläisten tonttikaupoista. Kukahan on neropatti on keksinyt tuon käsitteen "vastavuoroisuus", eihän sellaista tunne mikään kansainvälinen sopimus. Jokainen valtio säätää omat lakinsa, tai siis itsenäinen valtio säätää kuten Venäjä.

Perussuomalaisten populistit, kuten herra Tossavainen, kuvittelevat ratsastavansa eduskuntaan iltapäivämedian ylläpitämällä venäläisvihalla. Onneksi järkisuomalaisten edustajien kannatus on nousussa, kuten pääministeri Mari Kiviniemen, joka on suosituin pääministeriehdokas tällä hetkellä.

Tulikivenkatku ----

Miksi suomalaisten pitäisi sallia EI EU-maalaisten venäläisten ostaa tontteja EU-Suomesta lähes mistä vain, kun hekään eivät salli sitä samaa suomalaisille? Onko sinulla vaikeuksia käsittää, mitä vastavuoroisuudella tarkoitetaan? Te Venäjän uskolliset lakeijat näette sitä Venäjä-vihaa kaikessa, mikä vain vähänkin liityy tuon ihannemaanne kritisointiin.

kuorinen (nimimerkki)

No kerro tulikivenkatku mitä sillä vastavuoroisuudella tarkoitetaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 20:07 Tulikivenkatku ----Miksi suomalaisten pitäisi sallia EI EU-maalaisten venäläisten ostaa tontteja EU-Suomesta lähes mistä vain, kun hekään eivät salli sitä samaa suomalaisille?",

- Suomi on antanut itse luvan myös "ei-Eu-maillekin" ostaa maata Suomesta ja eikä siinä vaihessa "kysynyt" Venäjältä "vastavuoroisuutta" niin kuin muiltakaan "ei-EU-mailta", joten mielestäni maata Suomesta voivat halutessaan tulla ostamaan vaikkapa Kiinasta asti...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 19:56 kuorinen (nimimerkki>"Kukahan on neropatti on keksinyt tuon käsitteen "vastavuoroisuus", eihän sellaista tunne mikään kansainvälinen sopimus. Jokainen valtio säätää omat lakinsa, tai siis itsenäinen valtio säätää kuten Venäjä.",
- eihän EU:maiden keskenkään ole mitään "vastavuoroisuus" sopimusta, joten ei sellaista voi olla muittenkaan maitten " ei Eu-maitten" kanssa, niin kuin kirjoitatte "jokainen valtio" säätää omat lakinsa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 19:56 kuorinen (nimimerkki)> "Perussuomalaisten populistit, kuten herra Tossavainen, kuvittelevat ratsastavansa eduskuntaan iltapäivämedian ylläpitämällä venäläisvihalla",
- toivon herra Tossavaiselle menestystä eduskuntavaaleissa.En näe siinä mitään pahaa, jos käytetään hyväksi "iltapäivämediaa", vaikka periaatteessa en hyväksy "venäläisvihaa",mutta jos Tossavainen haluaisi "vastavuoroisuutta" tonttikaupoissa, niin eihän se olisi pahaksi, vaikkei se ole nyt käytännössä mahdollistakaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 19:43 VierasKalle J. Miettinen (nimimerkki),
- kyllähän tuo Suomen velkaantuminen huolestuttaa!

kuorinen (nimimerkki)

Tietääko kukaan montako tonttia suomalaiset ovat ostaneet nyt määritellyltä Venäjän raja-alueelta, on puhuttu muutamista kymmenistä. Ottivat itse tietoisen riskin, laki säädettiin jo 2001. Ja tuo asiako nyt saa jonkun tossavaisen raivostumaan. On suhteellisuudentaju sulannut jonnekin Espanjan aurinkorannoille.
Sitäpaitsi jo tehtyjen kauppojen kohtalo on edelleen avoin. Stupidon noottiinkaan ei ole vielä vastattu, turhaa kiihkoilua, asiat hoituvat ajallaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 20:13 kuorinen (nimimerkki)> "Tietääko kukaan montako tonttia suomalaiset ovat ostaneet nyt määritellyltä Venäjän raja-alueelta, on puhuttu muutamista kymmenistä...?
- Periaatteesa kuka pystyisi sen määrän laskemaan? Venäjä varmaankin omalla aluella voisi laskea...Eihän sellaisiä tilastoja varmaan olekaan Suomessa, vai lineekö? Riski oli kyllä otettu ostaessaan kiinteistöjä raja-vyöhykkeeltä.. muttei varmaan sisä-Venäjältä ostaneille ole mitään hätää..

Vieras (nimimerkki)

Bäckmannilaisten antifasistien paapominen Suomen johtavissa tiedotusvälineissä pitää myös lopettaa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 21:29 Vieras (nimimerkki)>"Bäckmannilaisten antifasistien paapominen Suomen johtavissa tiedotusvälineissä pitää myös lopettaa!"-
-kertoisitteko ystävällisesti miten tämä liittyy blogin aiheeseen? "Paapominen"-sanallako?

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Suomen Antifasistinen Komitea on aktiivisesti huonontanut ja huonontaa suomalaisten suhtautumista Venäjään ja venäläisiin. Myöskään näitä koti-jevgeenioita en sulata yhtään, enkä todella ole ainut.

- Miekii oikeastaan heräsin vasta, kun aloin lukemaan näitä höijä sepustuksia. Hyvänä puolena on Venäjä-tietoisuuteni valtava nousu ihan parissa vuodessa. Eläkeläisellä on aikaa reissata ja lueskella.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23.1.2011 21:29 Vieras (nimimerkki),
- Suomen johtavista tiedotusvälineistä, joita Backmanilaiset voivat käyttää sanoisin sen verran, että käyttäisin itsekin, jos tulisi mahdollisuus,koska muut tiedotusvälineet eivät paljonkaan salli tuoda esille epäkohtia Suomen kehitysvammahuollossa, jossa kaltoin ja epäinhimillisesti kohdellaan heikoimpia, puolustuskyvyttömiä kansalaisia.
Ei edes eduskuntavaaliehdokkaita paljonkaan kiinnosta tämä ihmisryhmä, joitten ihmisoikeuksia räikeästi loukataan Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset