Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Inkerinsuomalaisten paluumuuttojärjestelmä lakkautetaan siirtymäajan jälkeen

Sisäasiainministeriön tiedote 20.1.2011

Inkerinsuomalaisten paluumuuttojärjestelmä lakkautetaan. Paluumuuttojono suljetaan 1.7.2011 eikä jonoon voi enää tämän päivämäärän jälkeen ilmoittautua. Jonossa olevien tulee hakea oleskelulupaa viiden vuoden siirtymäajan puitteissa, viimeistään 1.7.2016. Valtioneuvosto esitti tänään 20.1. ulkomaalaislain muutoksen vahvistamista ja tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki huomenna. Siirtymäajan jälkeen inkerinsuomalaiset voivat muuttaa Suomen yleisen oleskelulupajärjestelmän mukaisesti.   

Inkerinsuomalaisten ei enää tarvitse osallistua vuoden kestävään paluumuuttovalmennukseen. Samalla luovutaan jonotusnumeron mukaisesta etenemisestä paluumuuttoasian käsittelyssä. Muutoksilla pyritään nopeuttamaan jonon purkamista ja Suomeen muuttamista. Muutoksista hyötyvät erityisesti aktiiviset ja kielitaitoiset henkilöt.   

Paluumuuttojärjestelmän lakkauttaminen ei koske Inkerin siirtoväkeä ja vuosina 1939-1945 Suomen armeijassa palvelleita. 

Suomeen on muuttanut viimeisen 20 vuoden aikana noin 30 000 henkilöä paluumuuttajina, pääosin Venäjältä ja Virosta.   

Lisätietoja: ylitarkastaja Elina Setälä, 071 878 8606

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Näin päättyy Inkerin suomalaisten tosi julma "riepottelu", johon osallistuivat Saksa, Suomi,Neuvostoliitto/Venäjä.
ITKU INKERILLE!

Vieras (nimimerkki)

Mikä ihmeen riepottelu, eihän Violankaan olisi ollut pakko muuttaa Suomeen. Lisäksi Suomeen tuli paljon vale-inkeriläisiä eli ryssiä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

21.1.2011 11:55 Vieras (nimimerkki),
- nyt puhutaan Inkerin koko kansan riepottelusta eikä Violan muuttamisesta Suomeen eikä siitä kuinka paljon tänne muutti "vale-inkeriläisiä eli ryssiä"..Seulonta rajalla olisi kuulunut viranomaisille eikä minulle ja kelle muullekaan henkilökohtaisesti Inkerin suomalaiselle..

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Seulonta rajalla olisi kuulunut viranomaisille eikä minulle ja kelle muullekaan henkilökohtaisesti Inkerin suomalaiselle.."

Aivan. - Mutta pienen vihjeen olisivat suomalaisviranomaiset varmaan mielellään vastaanottaneet.
Sisäisestä valvonnasta ja ilmiannoista on inkeriläisillä tietysti ikäviä muistoja ja saattahan ne venäläiskonnat pelottaa, ettei turha laulaminen tule mieleenkään.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Paluumuuttojärjestelmän lakkauttaminen ei koske Inkerin siirtoväkeä ja vuosina 1939-1945 Suomen armeijassa palvelleita."

Tarkennus: siinä lukee kyllä "ja", mutta mieleen tulee, että "tai" olisi oikeampi. Ikäihmisiä myös nuo tuolloiset (1939-45) siirtolaislapset.

Kun ihmisen inkeriläisyyden kriteerit oikeasti täyttyvät, he kaikki ovat miulle ainakin tervetulleita. Jätetään ne järjettömät lähialueYHTEIStyö miljoonat mielummin lahjoittamatta Venäjälle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

21.1.2011 12:16 Tynkä-Karjalan Antti(nimimerkki)-lle,
- ..tuo paikka "..lakkauttaminen ei koske Inkerin siirtoväkeä.." koskee varmaankin sitä joukkoa ( noin 55 000 ihmistä) joka oli siirretty Suomesta 1944-45 vuosina Neuvostoliiton vaatimuksesta ja pakko/siirretty laajasti Venäjän erialueille..Heidän jälkeläisiä löytyy varmaan vieläkin.
..Ja lieneekö enää paljon "Suomen armejassa 1939-45v palvelleita?"

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

21.1.2011 12:21 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)> " Mutta pienen vihjeen olisivat suomalaisviranomaiset varmaan mielellään vastaanottaneet",
- tuskin inkeriläisistä kukaan olisi lähtenyt vihjailemaan viranomaisille ja eteenkin Suomen viranomaisille, vaikka yhtäkkiä "naapurikin" pääsi Suomeen, vaikkei koskaan ollut puheetta, että olisi kuulunut "inkeriläisiin", mutta kun yksi jo ajat sitten kuolleista isoisovanhemmista oli todistettavissa "inkeriläisenä", niin koko jälkeläisporukka sai luvan paluumuuttajina lähteä Suomeen. Joten portit Suomeen oli leveästi avattu..!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset