Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kiristävätkö Valko-Venäjän viranomaiset oppositiojohtajaa Andrei Sannikovia lapsen huostaanotolla?

"Valko-Venäjä uhkailee oppositiojohtajaa pojan huostaanotolla" kirjoittaa HS 11.01.2011. Valko-Venäjän viranomaiset varoittavat ottavansa huostaan pidätetyn oppositiojohtajan Andrei Sannikovin kolmevuotian pojan.

Lasten kaappausta ja huostaanotto-uhkausta käytetään poliittisessa valtataistelussa.

Sannikov oli opposition pääehdokas Valko-Venäjän presidenttivaaleissa, jotka järjestettiin joulukuun 19.päivänä. Vaalit voitti Euroopan viimeiseksi diktaattoriksi kutsuttu presidentti Aleksandr Lukasenka.. 

Sannikov ja kuusi muuta yhdeksästä presidenttiehdokkaasta pidätettiin vaaleja seuraavana päivänä. Myös Sannikovin vaimo, toimittaja Irina Halp, pidätettiin. 

Kolmevuotiasta Danil-poikaa on siitä lähtien hoitanut hänen isoäitinsä Ljutsina Halip, joka ei ole kuullut tyttärestään pidätyksen jälkeen.. 

Isoäidin mukaan perhettä oli uhkailtu pojan huostaan otolla jo ennen vaaleja.

Ljutsina Halp sanoo joutuneensa lääketietellisiin ja psykologisiin testeihin, joiden perusteella viranomaiset saattavat vaatia huoltajutta…

 

 - Siis, muuallakin, kuin Suomessa, viranomaiset käyttävät lapsia välikappaleena valtataistelussa. Valko-Venäjälläkin isoäiti on vaikeuksissa ja huolestunut lapsenalapsestaan…Itse isoäitinä  ja vammaisen lapsenlapseni kehitysvammahuololle menettäneenä  ymmärrän hänen huoleensa.  

Daniel-pojan vanhempien rikos oli diktaattorin vastustaminen, minun rikokseni oli palvelukodin johtajan vastustaminen ja epäkohtien esille tuominen. 

Täällä hetkellä Suomessa monet vammaisten henkilöiden isovanhemmat, vanhemmat ja sisarukset jakavat saman kohtalon. Suomen kehitysvammahuolto on kaapannut tai huostaanottanut heidän vammaisen tai autistisen lapsenlapsensa, lapsensa tai sisaruksensa.

Omaisten rikos on ollut epäkohtiin puuttuminen ja vallitsevan järjestelmän vastustaminen. 

Helsinki Mission sanoin: ” Ajattelee miltä tuntuu, kun oma lapsi katoa (kaapataan), tähän tunteeseen saavat tutustua tuhannet vanhukset (omaiset) kadotettuan yhteyden lapsiinsa (lapsenlapsiinsa ja sisaruksiinsa) viikoiksi, kuukausiksi, vuosiksi, kokonaan.

Meidän jokaisen velvollisuus on huolehtia siitä, että omilla vanhemmillamme on lapsi – koko elämän ajan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Lastensuojelulakia uudistettaessa, sosiaali- ja terveyslautakunnan lausuntoon esittivät eriävän mielipiteensä Eero Akaan-Penttilä, Sirpa Asko-Seljavaara, Paula Risikko. Raija Vahasalo, Leena Rauhala ja Erkki Virtanen. He totesivat, että lastensuojelukertoimen määräytymisessä otetaan huomioon vain kunnissa tehdyt huostaanotot. Kunnille muodostuu esitetystä kertoimesta kannustin lisätä huostaanottoja. Tämä on omiaan vähentämään kuntien panostusta lastensuojeluun ja erityisesti ongelmien ennalta ehkäisyyn.

Säästääkseen autististen lasten kuntoutuskuluissa, jotkut kunnat ovat keksineet, että huostaanottamalla autistilapsia perheistään hoidollisin syin, kunta saa lastensuojelukertoimen mukaisen valtionosuuden ja säästää samalla autistilasten kuntoutusmenot sijoittamalla lapset lastensuojelulaitoksiin.
Koska perheestä huostaanotetaan vain tämä vammainen lapsi, ei perheen kyvyssä hoitaa lapsiaan ole todettu olevan vikaa.

Samaa aikuisten vammaisten kaappaamista omaisiltaan harrastaa kehitysvammahuolto, nyt perusteluna on vain aikuisen itsenäistyminen ja oma tahto.

Miltä vammaisesta ihmisestä tuntuu hänen menetettyään kaiken yhteyden sisaruksiin, vanhempiin ja isovanhempiin. Palvelukodin työntekijät kyllä sanovat rakastavansa asukastaan, mutta heidän kehonkielensä kertoo ihan muuta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

20.1.2011 00:24 Vieras (nimimerkki)> "Palvelukodin työntekijät kyllä sanovat rakastavansa asukastaan, mutta heidän kehonkielensä kertoo ihan muuta.",
- riittääkö palvelukodin työntekijöille "rakkautta" jokaista
asukasta kohtaan, jos työvuorossa on 1-2 työntekijää ja hoidettavia 10?
Kokemuksestani voin sanoa, ettei vaan kehonkieli, mutta toimintatavat ja asukkaan kohtelu kertovat ihan muusta kuin rakkaudesta, valitettavasti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Helsingin Sanomat on vanha nuorsuomalaisten lehti, mutta ihan kaikkea ei silti kannata uskoa. Valko-Venäjän Lukashenko rakastaa jääkiekkoa ja siellä pelataan hyvää jalkapalloa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jouni Snellman,
- niin sukunimi menee paremmin noin Lukashenko. Asuin Valko-Venäjän pääkaupunki-Minskissa 10 vuotta,joten seudut ovat tutut ja jotenkin jäi mieleni se, että kansa oli siellä rohkea nousemaan "barrikadeille".

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

20.1.2011 00:24 Vieras > "Säästääkseen autististen lasten kuntoutuskuluissa, jotkut kunnat ovat keksineet, että huostaanottamalla autistilapsia perheistään hoidollisin syin, kunta saa lastensuojelukertoimen mukaisen valtionosuuden ja säästää samalla autistilasten kuntoutusmenot sijoittamalla lapset lastensuojelulaitoksiin.
Koska perheestä huostaanotetaan vain tämä vammainen lapsi, ei perheen kyvyssä hoitaa lapsiaan ole todettu olevan vikaa.",

- Iso bisnes pyörii huostaanotettujen lasten tai kaapattujen kehitysvammaisten lasten ja aikuisten avulla. Tässä esimerkkinä huostaanotetusta lapsesta diagnoosista riippuen 188-250-500-750 euroa vuorokaudessa, ei ole vaikea laskea vuositulot.., joten viranomaiset tunkeutuvat häikäilemättömästi perhesuhteisiin ja "repivät" perherakenteita armottomasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset