Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Venäläiset omistavat Suomessa tuhansia kiinteistöjä

kertoo Ilta-Sanomat 14.01.2011. Lehti antaa maamittauslaitoksen venäläisten kiinteistökauppojen tietoa Suomessa 2000-2010.

Listattu on ne kunnat ( 53 kuntaa), joissa vähintään 10 toteutunutta kauppaa ( luvuista puuttuvat vuoden 2010 osalta joulukuun tiedot).

Nykyinen kotikaupunki Imatra ( 220 kiinteistöä ) ja sen naapuri Ruokolahti ( 228 ) ovat kärkisijalla. Savonlinna –203, Puumala –139, Kerimäki –131, Enonkoski-93,Taipaalsaari- 81, Savonranta- 50..tästä alaspäin numerot pienenevä..10 kpl. on esim., Leppävirta, Kuusankoski, Artjärvi, Hirvensalmi.

Siis, ei ole pienestä määrästä kysymys.

Olisivatko suomalaiset valmiit ostamaan Venäjän puolelta noin päljon kiinteistöjä?

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtajan Kangaspuron mukaan (Uusi Suomi 14.01.2011) kyse on nykyään enimmillään muutamasta kymmennestä suomalaisten tontin kohtalosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Pasilli (nimimerkki)

Asia on mielenkiintoinen,jos olemassa olevat kiinteistöt menetetään.Venäjä polkee pahasti Yhdysvaltojen varpaille.Svetogoskin paperitehdas on Yhdysvaltalaisen yhtiön omistuksessa,osa Ruotsalaisilla.
Yhdysvallat ei ole tunnustanut Venäjän ja Suomen nykyistä rajaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Passilli > "Svetogoskin paperitehdas on Yhdysvaltalaisen yhtiön omistuksessa,osa Ruotsalaisilla.",
- Svetogorsk kuuluu Venäjän rajavyöhykkeelle, onhan se kuulunut ennenkin ja jos paperitehdas kuuluu muille kuin Suomelle, niin varmaan he käy tarvittaessa keskenään selvittelemään asioita.

Asian Tuntija (nimimerkki)

Määrä on mitätön, venäläiset eivät omista edes promillea Suomen kiinteistömassasta. Ei edes promillea Imatran kiinteistöjen arvosta.

Antakaa venäläisten ostaa rahalla kun eivät ole sataan vuoteen ostaneet yhtään. Tämä on sitä kanssakäymistä joka on jäänyt Neusvostoliiton aikan toteutumatta. Kaupankäynti on sitä paitsi hiljentynyt jo, joka todistaa että ostaminen on ollut väliaikaista. Tähän asti ei ole löytynyt yhtään negatiivista asiaa venäläisten kaupoista - ei yhtään. Kaikki vaikutukset ovat olleet vain positiivisia.

Vasta kun venäläiset omistavat yli 10% voidaan palata asiaan uudestaan. Siihen asti turvat kiinni !!!!!

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Asia on vähintään kaksipiippuinen. Jos kartoitettaisiin vaikka ruotsalaisten sukujen Suomessa omistamat maat ja kartanot, jotka on suurelta osin Ruotsin kuningas lahjoittanut maksamatta niistä mitään suomalaisille tai saamelaisille. Paljonkohan niistä kertyisi kiinteistömassaa ja arvoa.

Venäjä haluaa estää suomalaisia ostamasta maata ohjustutka-asemiensa ympäristöstä, vaikka se itse on hankkinut maata Suomen varuskuntien ympäriltä. Maanpuolustuksen kannalta tärkeät alueet tulisi palauttaa Suomen valtiolle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 08:07 Kalle Kaniini (nimimerkki) .Venäjä haluaa estää suomalaisia ostamasta maata ohjustutka-asemiensa ympäristöstä, vaikka se itse on hankkinut maata Suomen varuskuntien ympäriltä. Maanpuolustuksen kannalta tärkeät alueet tulisi palauttaa Suomen valtiolle",

- niin se palauttaminen taitaa ollakin vaikeampaa, jos Venäjä on hankkinut sen maan Suomen "suostumuksella".

Asian Tuntija (nimimerkki)

On vähintään ihmeellistä että suomalainen saa omistaa maata Venäjällä mutta Ahvenanmaalta se ei onnistu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Asian Tuntija( nimimerkki)> "Tämä on sitä kanssakäymistä joka on jäänyt Neusvostoliiton aikan toteutumatta.",
- eikös Neuvostoliiton aikana "kanssakäyminen" ollut "parhaimillaan"?
A.T.> "Tähän asti ei ole löytynyt yhtään negatiivista asiaa venäläisten kaupoista - ei yhtään.",
- kommentteissa ei olekaan tuotu esille sitä positiivistä asiaa, mikä tulee kiinteistökauppojen yhteydessä.Sehän on virkistänyt koko elinkeinoelämää eteenkin näillä kulmilla.Sen lisäksi, että venäläiset tuovat rahaa ja työpaikkoja,myös ammattitaitoa.Esim., Kaakkois-Suomessa ulkomaalaistaustaisia lääkäreitä on enemmän kuin muualla maassa.

Reija Hirn (nimimerkki)

Jos minä joudun puhumaan venäjää lääkärin vastaanotolla, asiat jäävät varmasti hieman epäselviksi. Varsinkin lääkärillä täytyy olla täydellinen suomen kielen taito ja lisäksi kyky kommunikoida ihmisen kanssa.

Vieras maalta (nimimerkki)

"Asian Tuntija" ei ole ollenkaan perillä tosiasioista. Kouluja lahoaa vuosikausia ilman, että edes rikkoutuneita ikkunoita korjataan, saatikka nurmikoita leikataan tai edes sähkösopimus olisi solmittu - koulu keskellä kirkonkylää. Sulkavalla ostettiin 14 ha leirialue, jolle piti nousta kasinokylpylä - koko Lomaliiton entinen leirialue rakennuksineen rapistuu toiminnan puutteessa - maa-alue oli kaupan pointti. Tänne korpeen kerran pari kesässä tulevat venäläiset tuovat ruokansa ja bensiininsä tullessaan.

Mikäli ei tehdä kolmatta veroluokkaa vakituiseen asumiseen kaavoitetuilla alueilla oleville kiinteistöille, jotka yleensä ovat ulkomaalaisomistuksessa, jää isäntäkunnille vain roskien poiskuljetus ja katujen lakaisu. Shoppailuturistit ovat erikseen - he eivät tontteja ostele ja yksi pääsky ei kesää tee. Tähän maaomistukseen on rakennettava kestävyyttä, ei kertakaupan hurmaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjällä lääkärin ja Kelan on hyvä osata venäjää.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 07:41 Asian Tuntija (nimimerkki)> "Vasta kun venäläiset omistavat yli 10% voidaan palata asiaan uudestaan. Siihen asti turvat kiinni !!!!!",
- ilmoittaistteko sitten milloin ne 10% täyttyvät?, että voisimme "luvallanne" palata asiaan kun olemme hieman nyt erehtyneet? Pyytäisin ystävällisesti kunnioittamaan keskustelijoita ja olla komentelematta blogissani : "turvat kiinni!"

Vieras (nimimerkki)

No mutta mikäs huoli tässä?
Meidän arvojohtajalla Äiti Aurinkoisella on perinteisesti hyvät suhteet Puuttinilaisiin.
Jos jotain ongelmia tulee, niin Tarja siirtää rajan sen kohtuulliselle paikalle Kymijokilinjalle.
Sittenhän meillä on miinoista vapaa alue ainakin Kymijoelle asti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 07:46 Vieras (nimimerkki)",
- sehän kuulostaa hienolta "Äiti Aurinkoinen", minä kun ole tullut aikoinaan "Isä Aurinkoisen" maasta, varmaan jotain yhteinäistä kuitenkin naapurimailla on..?

Veronmaksaja (nimimerkki)

Venäläisten maanhankinta Suomesta on paljon huolestuttavampi ja vakavampi asia kuin kuin tämä "kohu-uutinen", joka sai Suomen päättäjät kerrankin ripeisiin toimiin. Venäjä aikoo rajoittaa ulkomaalaisten maanhankintaa raja-alueiltaan ja se huolestuttaa etenkin ulkoministeri Stubbia, joka on tehnyt asiasta oikein nootin Venäjälle. Onpa rohkea. Vaan eipä ole venäläisten tonttikaupat täältä herättäneet jostain kumman syystä samanlaista huolta maamme ylimmässä johdossa.

Kuinkahan paljon suomalaiset todellisuudessa omistavat tontteja Venäjältä? Suhde on varmasti minimaalinen verrattuna venäläisten täältä Suomesta tekemiin maahankintoihin. Etelä-Karjalasta on myyty venäläisille n. 650 hehtaaria maata, koko Suomesta yli tuhat hehtaaria (v. 2009 arvio). Pienestä Suomen maasta prosentuaalisesti venäläisten omistama alue on paljon merkittävämpi kuin suomalaisten tontit pinta-alaltaan valtavasta Venäjästä.

Eikä venäläisten ostohalu Suomesta rajoitu pelkästään maahan ja kiinteistöihin. Logistiikkapuolella suomalaisia kuljetusyhtiöitä on jo siirtynyt venäläisille, he hallinnoivat 90 %.sti Suomen kautta Venäjälle meneviä maantiekuljetuksia.Suomen tele- ja sähköverkoista venäläiset ovat myös yrittäneet vallata osuuksia. Venäläisomisteinen Cubio Communications oli mukana 450 MHz:n verkon tarjouskilpailussa. Putinin lähipiiri yritti ostaa 38 %:n osuuden kantaverkko Fingridistä. Samoin venäläiset sijoittajat olisivat halunneet rakentaa 1000 MW:n merikaapelin Venäjältä Kotkaan. Myöskin Keski-Suomen laajat pohjavesivarannot ovat kovasti kiinnostaneet venäläisiä. Entäpä järjestelmällinen maanhankinta rajan pinnasta ja telemastojen lähettyviltä. Tai soluttautuminen satama-alueelle, Helsingin telakka ym.? Ei ole pelkästään sattuman kauppaa.

Eikö hälytyskellojen pitäisi jo soida? Seppo Kääriäinen "suuressa viisaudessaan" lakkautti varuskuntia itärajalta, se ei tunnu kovin viisaalta teolta Suomen puolustuksen kannalta. Vai oliko jo tuolloin tiedossa entisen pääministeri Vanhasen visio, että raja Suomen ja Venäjän väliltä poistuu aikanaan?

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Kyllä ne naapurit lahjoittaa Haloselle siirtolapuutarhatontin Karjalasta, tai vuokraavat loppuiäksi. Pitäähän ne kissat jonnekin siirtää Kultarannasta eläkettä nauttimaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 08:23 Kalle Kaniini (nimimerkki,
- no ei varmaan kissoista meidän tarvitse huolehtia ( kakella kunnioituksella lemmikkeille!), kunhan kansalaiset saisivat jossain "kultarannasa" nauttia elämästä eläkeikäisinä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veronmaksaja (nimimerkki),
- mielestäni asiallinen ja paljon tietoa antava kommentti, mutta voisiko tähän kaikkeen katsoa "yhteistyö- ja kumppanuus-näkökulmasta?". Kakista mainitsemasi asioista, jotka ovat toteutuneet, maat varmaan keskenään sopivat, paitsi tietenkin varuskunnan siirtämisestä itä-rajalta.

Asian Tuntija (nimimerkki)

Ymmärrätkö paljonko on hehtaari? Se on 100m x 100m

1000 hehtaaria on 10 neliökilometria. Suomen pinta-ala on yli 338 000 km x km.

Suomen pinta-ala on yli 33 800 000 hehtaaria ja kitiset venäläisten rahalla ostetusta 1000 hehtaarista.

Paljon vakavampi asia on jos suomalaiset menettävät Venäjältä ostamansa maansa ja siten rahansa.

Vieras (nimimerkki)

Ymmärrätkö itse mistä on kyse? Jos suomalaisten ostot Venäjän puolelta ovat vähäiset muutama kymmen tonttia ja venäläiset tehneet satoja kauppoja rajoituksetta täältä, niin kumpikohan on suomalaisten kannalta merkittävämpi asia. Kyllä ongelman ydin on tämä typerä suomalainen lainsäädäntö ja nämä fanaattiset "venäjän rakastajat", sano mitä sanot Asian Tuntija vai oliko se Aasin tuntija.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 10:50 Asian Tuntija (nimimerkki)> " Paljon vakavampi asia on jos suomalaiset menettävät Venäjältä ostamansa maansa ja siten rahansa.",
- onhan se vakava, vaikka mittasuhteissa suomalaisten ostamat maat ovat pienet verrattuna venäläisiin, mutta silti jokaiselle omistajalle on vakava asia, muttei varmaan kannata vielä dramatisoida asiaa kovasti, kenties kaikki järjestyy asianmukaisesti.Huolestuttaa tietenkin.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Ongelma lienee se, että varuskuntien lähialueille voi vieras valtio rakentaa tietoliikenteen lamauttavia tutka- tms asemia, joita voidaan hoitaa "yhden desantin voimin" tai sitten etätyönä noilta rajan takaisilta tutka-asemilta käsin.

Venäläisten ostamien maiden todellinen käyttötarkoitus olisi selvitettävä.

Maitaan vieraalle valtiolle myyneet ovat kai enimmiltään "kepulaisia" maanviljelijöitä. Myyjien taustat ja motiivit olisi myös arvioitava. Onko kaupoilla hankittu sivutuloina vaalirahoitusta tai muuta tukea.

kuorinen (nimimerkki)

Alkää nyt olko naurettavia. Tietoliikenne lamautetaan tarpeentullen ihan muilla keinoilla kuin joltain lähitontilta tontilta "yhden desantin voimin".

Veronmaksaja (nimimerkki)

Koska kepulaiset ovat maanomistajia ja kokoomuslaiset bisnesmiehiä niin ei mitään rajoituksia EU:n ulkopuolisiin maakauppoihin ole näkyvissä. Nämä kaksi ryhmittymää päättävät Suomen asioista.

Toivokaamme todella, että tuleva eduskunta täyttyy uusista naamoista ja toisinajattelijoista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 09:03 Veronmaksaja (nimimerkki)> " Koska kepulaiset ovat maanomistajia ja kokoomuslaiset bisnesmiehiä niin ei mitään rajoituksia EU:n ulkopuolisiin maakauppoihin ole näkyvissä.",
- jospa Suomessa olisi niin kuin entisessä kotimaassani Neuvostoliitossa, yksi ainoa puolue. Sitten ei olisi puolueitten välistä riitaa!Maanomistajat ja bisnesmiehet olisivat samaa puoluetta. No ei sentään demokraattiseen Suomeen ainoana puolueena kommunnistista puoluetta( anteeksi vaan kommunisitit!, en millä pahalla), mutta nyt mielestäni Suomelle sopisi erittäin hyvin yksi ainoa puolue ja paras : Perussuomalaiset! Vai mitään "veronmaksaja" tuumii?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 08:18 Kalle Kaniini (nimimerkki)> "Venäläisten ostamien maiden todellinen käyttötarkoitus olisi selvitettävä.",
- miten kuvittelet käytännössä, että selvittäminen olisi mahdollista?

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Kyllä ainakin niiden liikekäyttöön ostettujen tonttien osalta voidaan rakentamisen ja toiminnan valvontaa suorittaa.

Pakkolunastus Suomen valtiolle voisi eräiltä osin toteutua. Voidaanhan meillä säätää uusiakin lakeja, kuten naapurissa tehdään tämän tästä.

En minä kesäasukkaiden mökkeihin olisi kajoamassa, elleivät ne toimi rikollisen aineksen tukikohtina.

Nimimerkki "kuorinen" näyttää pitävän selviönä, että naapuri pahan päivän tai mielen tullen tuhoaa SA:n tukikohdat heti ohjuksin. Minä pidän hankalampana sellaista häirintää ja suvereenin valtion puolustuslaitokseen kohdistuvaa vakoilutoimintaa. Sekin voidaan tietysti "kuorisen" mielestä toteuttaa kaukaa hygieenisesti ja käsin koskematta.

Kun on koko YYA-ajan kuunnellut tuota liturgiaa hyvästä naapuruudesta ja yhteistyöstä, niin odottaisi sitä jo viime sotakokemusten jälkeen näkevänsä molemmin puolin rajaa.

Kyllä Venäjällä on tietysti käyttöä vaikka koko Suomen maaperälle ja luotijunalla pääsee vaikka Siperiaan oppimaan lisää monikulttuurisuudesta, mutta mielestäni suhteet voisivat olla asialliset kuten Kataisella ja Niinistöllä, Putinin emolehmäkaupasta huolimatta.
Ei kannata unohtaa "aivoja junan narikkaan" kauppamatkoillakaan.

Minä en ole karjalainen enkä kaipaa Karjalan laulumaita enää suomalaisomistukseen. Toivonkin, että tämä uutta rauhansopimusta kaipaava liike lopettaisi jo jorinansa. Pohjanmaan isäntiä ja renkejä on nykyisin niin vähän, ettei niitä riitä enää turvaamaan karjalaisten uutta evakkoretkeä. Onneksi olen jo niin vanha, ettei tarvitse jäädä pitkäksi aikaa uuninpankollekaan makaamaan, jos nuoret miehet lähtevät rintamalle.

Reija Hirn (nimimerkki)

Jos jotakin hässäkkää tulee, ei näitä venäläisiä kiinteistönomistajia edes päästetä maahan.

Veronmaksaja (nimimerkki)

Kukaan näistä valtakunnan päättäjistä ei uskalla sanoa ääneen sitä todellista ongelmaa eli sitä, että venäläisten maanhankintaa Suomesta on rajoitettava. Yleinen kansalaismielipide vastustaa tonttien myymistä venäläisille.

Nyt puolustusministeri Häkämies onki vain huolissaan Venäjän rajoitusten vaikutuksista ulkomaankauppaamme. Ulkoministeri Stubb tosiaankin tarttui jälleen venäläisten syöttiin, kauhea ongelma onkin mukamas se, että suomalaiset eivät saa ostaa tontteja Venäjän rajan tuntumasta. Halukkakaiden määrä ei ole merkittävä. Silmänkääntötemppu, jolla huomio saatiin epäolennaiseen. "Hyödyllisiä idiootteja" on helppo höynäyttää.

Vastavuoroisuuskytkentä tonttiasioissa on keinotekoinen, eikä Karjala-asiaa pidä sekoittaa maakauppoihin. Kaksi isoa, erillistä kysymystä. Kuka nyt haluaisi ostaa omia maitaan takaisin valloittajilta.

Veronmaksaja (nimimerkki)

Venäjän pääministeri Putin vieraili viime toukokuussa Lappeenrannassa. Vierailuohjelmaan kuului vapaa-ajanvietto/kalastusretki lähikuntaan Taipalsaarelle.

Pian tämän valtiovierailun jälkeen oli paikallisessa lehdessä uutinen viiden tontin myynnistä venäläis-suomalaiselle yhtiölle. Nämä tontit sijaitsevat linkkiaseman kupeessa, juuri sillä alueella sijaitsee myös kyseinen lomapaikka, jossa Putin vieraili. Tietääkseni mitään rakentamista tonteilla ei ole aloitettu.

Markus Lehtipuu

Suomen on vaadittava OMAT maat takaisin: Karjala, Salla-Kuusamo, Petsamo ja Suomenlahden saaret.

Nuo ovat SUVEREENIN SUomen laillisia alueita, jotka terroristi Stalin varasti Suomelta.

Sen jälkeen asia menettää merkityksensä, kun nuo on palautettu Suomen alueiksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nootti osoittaa, että Halonen on lämpiämässä tälle ajatukselle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jouni Snellman,
- onhan se jo edistystä, jos tuntuu siltä ja varmaan onkin, että ollaan "lämpiämässä ajatukselle".

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuu,
- olisiko nyt se hetki nostaa "kissa pöydälle"? Vai mitä tuumit?

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)
Tuomo Kankkunen

Vastakkainasettelun aika on ohi.

Venäjä, jä venäläiset ovat meille hyödyllisiä yhteistyö- ja kauppakumppaneita.

Tonttien- ja rantojen myyntiä on kauhisteltu turhaan.

Katsotaanpa asiaa Etelä-Savon maakunnan näkökulmasta:

Vuonna 2009 maakunnan yritysten vienti naapuriin oli 168 miljoonaa euroa. Se oli jokseenkin puolet viennistä. Edellisvuonna luvut olivat vielä suuremmat.

Rantojen myyntiä on kauhisteltu. Annos suhteellisuudentajua on kuitenkin paikallaan. 2009 venäläiset investoivat Etelä-Savoon kiinteistöihin 16,4 miljoonaa euroa. Vuodesta 2007 lähtien kauppaa on käyty 97 miljoonalla, ja niitä on tehty kaikkiaan 729 kappaletta. Jokainen voi itsekseen mietiskella, kuinka paljon tämä on hyödyttänyt suomalaisia rakennusmiehiä ja muutakin elinkeinoelämää.

Etelä-Savossa löytyy rantaviivaa 30 000 kilometriä. Vapaa-ajan asuntoja on 45 000. Niistä venäläisten omistuksessa puolitoista prosenttia. Rantaviivasta he omistavat selvästi alle 100 kilometriä.

Mitä me suomalaiset pelkäämme ???

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/ennatusmaara...

Markus Lehtipuu

Kauppa on tärkeää, ja kauppa voi vain kasvaa, kun Karjala on palautettu.

Mutta Karjala on VARKAAN käsissä. Se on ETNINEN PUHDISTUS. Se on RIKOS IHMISYYTTÄ vastaan.

Karjalan varastaminen Suomelta ei ole mikään "kohtalo". Se ei ole "elämöinnin" kohde, vaan IHMISOIKEUSKYSYMYS.

Suomi ja suomalaiset ovat IHMISOIKEUSRIKOKSEN UHREJA. Olemme maailmanhistorian SUURIMMAN varkauden uhreja.

Et voi mitätöidä rikosta ihmisyyttä vastaan. Se tulee hoitaa, mitätöidä ja sen jälkeen vain KASVATTAA kauppaa.

Vieras (nimimerkki)

Kankkunen on sitä mieltä, että me suomalaiset suorastaan olemme velvoitettuja myymään maamme ja rantamme näille hyville venäläisille, jotka hyväsydämisesti vailla tarkoitusperiä ovat investoineet maahamme miljoonia. Huh millaista pajunköyttä yrität syöttää.

Näiden "sijoittajien" pääomat ovat herättäneet epäilyjä kansalaisten lisäksi jopa viranomaisissa. Toinen kupla on tuo työllistävä vaikutus. Kyllä rakentajat ovat pääsääntöisesti rajan takaa, virolaisia tai balttian maista. Suomalaisia rakentajia jos venäläiset ovat käyttäneet, niin venäläinen osapuoli ei ole läheskään aina hoitanut velvoitteitaan sopimusten mukaisesti, vireillä on oikeusjuttujakin, joista on kirjoiteltu maakuntalehdessäkin.

En tiedä mistä olet kaivanut Etelä-Savon viennin osuudeksi Venäjälle nuo 168 miljoonaa euroa? Jos se on tätä lähialueyhteistyöhankkeina toteutettua vientiä Venäjälle, niin silloin kyse on täydellisestä "itsepetoksesta". Valtiolta ja EU:lta on kupattu kaikenlaiset vienti ym.tuet, jotka ovat sitä samaa kansalaisilta kerättyä verorahaa. Työllistävä vaikutus on kaikenmaailman byrokratiakoneisto (elyt, entiset te-keskukset, maakuntaliitot), joka on valjastettu kanavoimaan rahaa Venäjälle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 11:25 Vieras (nimimerkki)> "Lukekaapa alla oleva mielipidekirjoitus.."
- Mielestäni hyvä kirjoitus ja olen itse lukenut ja lainannut sitaatin siitä edellisessä blogissani : "Njet ponimai..Njet ponimai.".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos tämä on se kissa pöydällä, niin olisit jättänyt lattialle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 12:31 Jouni Snellman,
- vastaus tietenkin Markus Lehtipuulle, ei minulle.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 12:43 Reija Hirn (nimimerkki)> " Jos minä joudun puhumaan venäjää lääkärin vastaanotolla, asiat jäävät varmasti hieman epäselviksi. Varsinkin lääkärillä täytyy olla täydellinen suomen kielen taito ja lisäksi kyky kommunikoida ihmisen kanssa.",

- "Vitisenkymmentä Kaakkois-Suomen työskentelevää maahanmuuttajalääkäriä kartuttaa parhaillaan suomen kielen taitoaan heille räätälöidyssä täsmäkoulutuksessa...Vuoden mittainen, työaikana toteutuva ja varsin käytännönläheinen kielikoulutus on sekä sisällöltään että rahoitusmalliltaan ainutlaatunen Suomessa.Koulutuksen rahoittavat työ-ja elinkeinohallinto sekä työnataja..." ( UV Katarina Hakaniemi).

Vieras maalta (nimimerkki)

Lehtinen puhuu sivu suunsa "etnisistä puhdistuksista". Todennäköinen totuus on, että Euroopan ensimmäinen etninen puhdistus tapahtui valloitussodan aikana Karjalassa suomalaisten toimesta ja sinne pystytettiin "poliittisesti epäilyttäville henkilöille" maanosan ensimmäinen oikea keskitysleiri. Se, että suomalaiset eivät hävityn sodan jälkeen halunneet jäädä hirmuvallan alle, onkin jo toinen asia. Karjalan suomalaisväestöä ei siirretty rauhanteon jälkeen. Sotatoimialueelta väestö oli evakuoitu ennen taisteluja. Se, että hädän alla tehty erillisrauha toi suomalaisille saneluehdot, on puolestaan liitoutuneiden yhteissopimuksin tehty teko, joka tulisi myös silloisten liittoutuneiden kuten Englanti, Venäjä ja USA kesken neuvotella uudelleen.

Kyllä minullakin olisi mielenkiintoa lunastaa äidin entinen kotipaikka Kannakselta suvulle - ei rahalla, vaan asiakirjojen rekisteröinnillä maarekisteriin. Ko. rekisteriä tuskin Venäjältä löytyy, joten jätetään haihattelu ja nenän kaivelu.

Markus Lehtipuu

1939: Karjalan väestöstä 98% suomenkielisiä.
1949: Karjalan väestöstä vähintään 98% venäjänkielisiä.

ETNINEN PUHDISTUS!

Venäläiset olivat puolestaan siirtomaaherroja Itä-Karjalassa, ja on täysin normaalia, että epäilyttävä kansanosa pidetään kurissa. Tämä on täysin normaalia sodan aikana.

Itäkarjalaiset ovat Itä-Karjalan ALKUPERÄISASUKKAITA: Heidän osuutensa Itä-Karjalan alueella oli 60% joskus 1920-luvulla. Nyt se on ALLE 10 PROSENTTIA!

Ja se Euroopan ensimmäinen rikollinen, rauhan ajan, siviilejä varten perustettu keskitysleiri oli Neuvostoliitossa, Solovetskin saarella. Se avattiin Leninin aikana, 1923, ja nyt siellä on MUSEO, joka kertoo kaiken.

Vieras maalta (nimimerkki)

Kyllä, jos laajennetaan keskustelua tsaarin- ja leninistisen ajan Venäjälle, voidaan aloittaa jo 1919 kutargeista ja jotka muutettiin gulag-nimisiksi 1930 mennessä. Suomalaisten ensimmäinen siviileihin ja poliittisiin henkilöihin kohdistunut keskitysleiri perustettiin jo 1918 punakaartilaisia ja punaisiksi epäiltyjä vainottaessa. Mutta en usko, että nämä vuosisata sitten tapahtuneet vääryydet koskevat enää niin kipeästi tätä päivää. Anteeksianto on jaloin ihmisyyden piirre. Sysi voi olla märkää tai seppä taitamaton. Otetaan opiksi.

Prosenttiluvut ovat prosenttilukuja, tyhjiö täyttyy aina. Osa suomensukuisista siirtyi uuden Suomen puolelle, osa lähti vapaaehtoisesti Venäjälle, tuhoutuakseen kutakuinkin täysin sillä tiellään, kuten me kaikki tiedämme - olivat sitten kommunisteja tai eivät. Se oli etnistä puhdistusta, myönnetään. Mutta miksi kaivelemaan menneitä, nyt elämme tässä ja nyt, otetaan siitä ilo irti. Nyrkillä otettu raja on ja pysyy vaikka kaikki liittoutuneet eivät sitä ole virallisesti tunnustaneetkaan. Isomahaisen on vaikea olla joustava, lihava vatsa ei salli kumartelua.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 08:07 Kalle Kaniini (nimimerkki) > "Asia on vähintään kaksipiippuinen. Jos kartoitettaisiin vaikka ruotsalaisten sukujen Suomessa omistamat maat ja kartanot, jotka on suurelta osin Ruotsin kuningas lahjoittanut maksamatta niistä mitään suomalaisille tai saamelaisille. Paljonkohan niistä kertyisi kiinteistömassaa ja arvoa",

- siis, Ruotsin rajalla on rauhallista, vaikka saattaa olla, että ruotsalaisten sukujen omistamat maat ja kartanot ovat mittasuhteessa huomattavia.Eli Ruotsikin saa varmaan tänäpäivänä ostaa maata ja kiinteistöjä Suomesta, kun kerran Suomen laki koskee kaikkia ulkomaalaisia ostajia? Kuinka paljon lienee siellä suunnassa? Maamittauslaitos varmaan tietää.

Vieras maalta (nimimerkki)

Suomalaisten maaomistus Ruotsissa on huomattava onhan sinne paennut työttömyyttä 60-luvulta lähtien yli 600.000 suomalaista, mikä pako ei nykyisin ole enää mahdollista samassa mittakaavassa vaikka Suomen valtiotalouden tasapainottamiseksi ja työttömyyden poistamiseksi olisikin enenmmän kuin tarpeellista. Ruotsalaiset eivät varmaan ole panneet näiden talouspakolaisten maanostoa pahakseen. Liekö sitten ruotsalaisten halukkuus ostaa maata Suomesta yhtä nihkeää kuin suomalaisten halu ostaa maata venäjältä onkin sitten toinen tarina. Tällä hetkellä kruunu on kallis verrattuna euroon, kuitenkin Ruotsissa maa sinänsä on halpaa Suomen hintakuplaan verrattuna, joten houkutus olisi suuri investoida Ruotsiin.

K.K. on oikeilla jäljillä ajatellessaan Suur-Ruotsin Suomen miehitystä motolla "kuninkaalle mikä kuninkaalle kuuluu", olihan Suomi silloin Ruotsin siirtomaa.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Ruotsin rajalla on tosiaan rauhallista - ja kohta vieläkin rauhallisempaa, kun metsäyhtiöt lakkauttavat tehtaansa ja pääomat viedään Ruotsiin. Tänne ei sijoiteta muuhun kuin tietoverkkojen ja sähköverkkojen omistukseen, koska Ruotsi tarvitsee tulevaisuudessakin ydinsähköä.

Muutenhan se menee lännessä suhteellisen hyvin, mutta kun nämä vanhan ruotsinvallan perilliset täällä eivät ole vielä huomanneet, että se valtakirja on jo satoja vuosia sitten vanhentunut. Emme halua kumpaakaan entistä siirtomaaisäntää tänne enää päällepäsmäriksi. Sitä tuntuu joidenkin olevan vaikea käsittää.

Vieras (nimimerkki)
Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 14:13 Vieras (nimimerkki). > " Keskitysleirejä",
- en tiedä liittyykö blogin aiheeseen,joten täytyy ensin perehtyä sitten voin itse jotain sanoa. Nyt poistun sivulta ja palaan myöhemmin illalla.
Keskustelu on vapaa. Kiitos tähän asti seurastanne! Mukavaa keskustelunjatkoa!

Asian Tuntija (nimimerkki)

Vieras kirjoittaa: "Ymmärrätkö itse mistä on kyse? Jos suomalaisten ostot Venäjän puolelta ovat vähäiset muutama kymmen tonttia ja venäläiset tehneet satoja kauppoja rajoituksetta täältä, niin kumpikohan on suomalaisten kannalta merkittävämpi asia. Kyllä ongelman ydin on tämä typerä suomalainen lainsäädäntö ja nämä fanaattiset "venäjän rakastajat", sano mitä sanot Asian Tuntija vai oliko se Aasin tuntija."

Miksi vertailet tonttikauppojen määriä kun oleellista on se, että suomalaiset menettävät tonttinsa ja venäläisset omistavat tontteja. Venäläisten tonttien omistaminen ei haittaa mitään, kun taas suomalaisia uhkaava tonttien menetys on suuri yksityinen tragedia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 14:33 Asian Tuntija (nimimerkki)>"Venäläisten tonttien omistaminen ei haittaa mitään, kun taas suomalaisia uhkaava tonttien menetys on suuri yksityinen tragedia.",
- yksityinen tragedia saattaa tulla tai ei tulee, jos asiat tulee ratkaistu hyvällä mallilla. Eihän vielä ole tullut mitään sellaista eteen? Olivathan suomalaiset liikkeellä hieman omalla vastuulla ostaessaan maata Venäjällä, koska ei ollut sellaista lakia, johon voisi nyt turvautua. Venäläisille ostajille on ollut "lupa" tulla ostamaan tontteja Suomesta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 13:51 Vieras maalta (nimimerkki)> "Liekö sitten ruotsalaisten halukkuus ostaa maata Suomesta yhtä nihkeää kuin suomalaisten halu ostaa maata Venäjältä onkin sitten toinen tarina. Tällä hetkellä kruunu on kallis verrattuna euroon, kuitenkin Ruotsissa maa sinänsä on halpaa Suomen hintakuplaan verrattuna, joten houkutus olisi suuri investoida Ruotsiin.",
- kyllä sopii keskustella myös "Ruotsin rajan puolelta!", koska maanomistuksesta on kysymys. Olisiko se asia sitten niin, että vaikka investoinnit Ruotsiin houkuttelisivat teidän mielestänne, mutta Venäjä suurempien mahdollisuuksien kannalta houkuttelee enemmän ja vetää puoleensa..? ja tänne itä-rajalle on kiinnitetty kaiki huomio?

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Kyllä se itäraja hiipii taas vähitellen Torniojoelle, toivottavasti tshetshenisierung ei tapahdu äkkirysäyksellä.
Suomesta tulee putkenvartijavaltio, jota kautta Barentsin öljyt ja kaasut virtaavat Helmuteille.
Jossakin on jo tehty uudistettu Ribbentropp -sopimus. Angela on vain unohtanut kertoa siitä, mitä kaikkea WTO sopimus pitää sisällään.
Näiden visioiden toteutumista on hauska seurata.
Me suomalaisethan olemme ulkopuolisia ja ulkona kaikesta, ehkä omituisen kielemme takia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 Kalle Kaniini(nimimerkki),
-jotenkin synkältä tuntuvat ajatuksenne Suomen tulevaisuudesta.Kyllä Angelalla on hyvä muisti ja hän kertoo, jos ei ole kertonut vielä ja jos se kertominen kuuluu hänelle "protokolan"mukaan.Voisiko se WTO sopimus löytyä netin kautta? En tiedä, ei etsinyt.
Jos mielestänne suomalaiset ovat "ulkopuolisia ja ulkona kaikesta" EU:ssako?, niin voiko se olla "omituisen kielen takia"? Jokainen kieli mielestäni on omituinen verrattuna muihin.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

NJET PONIMAI... Lukaisin tuon kirjoituksesi Viola, enkä ymmärrä oikein vieläkään, miksi venäläiset rakastavat Suomea ja ruotsalaiset eivät rakasta Suomea, ei ainakaan Suomen kieltä.

Suomalaisten vastenmielisyys naapurien kieliä kohtaan johtuu varmasti käydyistä sodista ja siirtomaa-ajasta. Ehkä olisi viisasta luopua pakosta kielen opiskelussa, jotta tämä naapurimaan arvostus lisääntyisi. Sikäli en pidä niin olennaisena, että kaikkien kaupungin asukkaisen on pystyttävä palvelemaan matkamiehiä heidän äidinkielellään, vaikka se tietysti rakkautta lisäisikin. Kun suomalaiset matkailevat ulkomailla, kielitaidottomat matkailevat ryhmissä ja käyttävät kielitaitoista matkaopasta. Laajamittainen yksityisautoilla matkailu synnyttää luonnollisesti palveluongelmia ja tulkkausongelmia. Kylpylöissä ja laskettelukeskuksissa ja yleensäkin palvelualoilla pitäisi tietysti olla pysyvää kielitaitoista henkilöstöä. Tavarakauppa käy helpommin.

Kiinteistökaupan osalta vikaa on varmasti Suomen lainsäädännössäkin, joka ei riittävästi kontrolloi kauppoja, vaan ostaja ja myyjä voivat tehdä kaupat vaikka saunassa. Eräissä Keski-Euroopan maissa niin asunto- kuin naimakaupatkin menevät maistraatin valvonnassa ja rekisteröinnissä, eivätkä kauppoja välittävät meklarit voi huijata ostajia tai myyjiä ihan mielettömästi.

Lainsäädäntöä pitäisi meilläkin muuttaa ja kaikki "pitkäkestoisemmat nautintaoikeudet" saada maistraatin valvottaviksi ja rekisteröitäviksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 17:05 Kalle Kaniini (nimimerkki),
- ehkä liikkeellä on nyt uusi sukupolvi Venäjältä, joka ei ole kokenut maitten sodia ja heillä ei ole mitään ennakkoluuloja Suomea vastaan, päinvastoin eniten posiittivista kokemusta.
Lieneekö se niin, että ruotsalaiset suhtautuvat varmaan hieman alentuvasti suomalaisiin, niin kuin pikkuveljeen, sinänsä ystävälisesti, mutta vähättelevästi, niin kuin suomalaiset virolaisiin?
Kiinteistökaupan osalta tietenkin vika on lainsäädännössä.

Vieras (nimimerkki)

Ostakoot, kunhan itämafia ei leviä mukana.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

15.1.2011 15:17 Vieras (nimimerkki): "..kunhan itämafia ei leviä maahan",
-Suomen rajavartiostolla on siinä tehtävää ja taitavat pärätäkin hyvin.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Aika pieni ongelma kaikkinensa. Omalla riskillä suomalaiset ovat liikkeellä Venäjällä, niin yksityiset kuin valitettavasti osin myös yritykset.
Vastaavasti venäläisten omistukset Suomessa ovat tuskin mikään uhka. Saattavat jopa olla tietynlainen henkivakuutus vastaisen varalle, muualla Euroopassahan niitä ainakin on runsaasti. Mutta voivat olla myös rahanpesua, osin.
Karjala-kysymys on toistaiseksi saavuttamaton unelma, ei realismia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Esa Helanderille,
ehkä oikeassa olette, että omalla riskillä suomalaiset ovat/olivat liikkeellä Venäjällä, muttei se mukavalta tunnu. Ja venäläisiä omistuksia taas ei Suomessa mikään uhkaa, jos ei mitään laitonta tai rahanpesua ilmene.
Karjala-kysymys tuntuu olevan monelle aika kipeää aihetta.

Vieras (nimimerkki)
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Kalle Kaniini (nimimerkki)

Hyvää Ilmarin päivää sinne itärajan pintaan!
Sieltähän ne raikkaat Siperian tuulet tulevat tänä talvena.
Mittarissa oli yöllä vain -27 astetta.
48 vuotta sitten oli Kajaanissa -43 astetta ja polkupyörän pyörätkin jäätyivät paikoilleen, jotta pääsi vain jalkaisin töihin.

Talvisotaa näkyvät ihmiset muistelevan, mutta ei silti löydy kaupasta huopatossuja eikä Nikita-mallisia karvalakkeja. Jossakin mättää, jos ne täytyy lähteä hakemaan Pietarista asti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

16.1.2011 07:52 Kalle Kaniini(nimimerkki),
-hieman myöhästyneenä vastaan tähän Ilmari-päivä viestiin. Olin erässä tapahtumassa ihmisoikeuksien puolesta "taistelemassa" länsi-Suomessa päin.

Kyllähän ne raikkaat tuulet tulee joka talvena sieltä tutuilta seutuiltani Siperiasta päin puhaltaen ennen yli Ural-vuorten tänne Eurooppaan.
Muuten olisi hyvä myös, että tähän maakauppaan liittyisi huopatossujen ja karvalakkijen "tuonti" Venäjältä, jos niitä "kaivataan" pakkastalvella.
Karvalakki taitaa ollakin muotia tänä talvena.
Mukavaa talven jatkoa! Pärjääthän ilman karvalakkia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset