Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Ovatko suomalaiset tunnetusti kovia tappelemaan?

Kolme miestä joutui sairaalaan –tappelussa mukana rautaputket, kertoi Uusi Suomi. 9.01.2011. klo 19:23

 Pirkanmaan poliisi tutkii Tampereen keskustan tuntumassa 9.1.2011 noin klo 03.45 tapahtunutta pahoinpitelyä. Tilanteessa noin 20-vuotiaille miehille oli tullut riitaa, joka johti kolmen miehen pahoinpitelyyn.

Yhden miehen leukaluu murtui. Poliisin mukaan kolmen miehen saamat vammat olivat niin vakavia, että ne vaativat sairaalahoitoa. Kenenkään vammat eivät olleet hengenvaarallisia.Tapahtumaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.”

- Tulikin mieleeni, eivätkö Isotalon ja Rannanjärven Anttien,  puukkojunkkareiden ajat ole ohi? ”Puukkojunkkareiden kärkimiehet pitivät koko Etelä-Pohjanmaata nyrkkivallan alla ja saivat, mitä halusivat : mainetta ja kuuluisuutta,  kirjoittaa Tiede-lehdessä 1.2011 Mika Remes. Antit liikkuivat  Pohjanmaan väenkokouksissa kuin pikkukuninkaat..Pohjanmaalla puukkojunkkariksi ei synnytty, sellaiseksi kasvettiin…”.

”Rähinönti täytti tavoitetyhjiön” Puukkojunkkarit jättivät jälkeensä vahvan kansanperinteen tarinoineen ja lauluineen.

Isontalon Antti ja Rannanjärvi

jutteli kahren kesken.

Tapa sinä Kauhavan ruma vallesmannin,

niin minä nain sen komian lesken..

 Ensimmäisen  perusteellisen tieteellisen tutkimuksen puukkojunkkareista teki  historijoitsija Heikki Ylikangas 1970-luvulla.

Ylikankaan mukaan puukkojunkkarikauden syntyyn vaikuttivat ratkaisevasti taloudelliset olot. Etelä-Pohjanmaa oli Suomen vaurain maakunta ja saavutti ensimmäisenä kynnyksen, jonka jälkeen elämän perustarpeista ei tarvinnut taistella päivittäin. Toisaalta alueella oli paljon riuskoja, raivaajahenkisiä nuoria miehiä vailla tulevaisuuden näkymää. Yhteismaat oli jaettu yksityisomaisuudeksi, ja tervan poltto oli päättynyt metsien huvettua.

Tässä tilanteessa maakuntaan levisi laajamittainen tavoitekato. Ihmisiin iski jäytävä kunnian ja maineen himo, jota mikään menestys ei tuntunut tyydyttävän. Piti koko ajan tehdä jotain, mistä mainittaisiin. Se oli oikeastaan ainoa vaihtoehto.

1800-luvulla väkivalta-ja  henkirikostilastoja tutkiva Olli Matikainen, Jyväskylän yliopiston sosiaalihistorian dosentti, pitää Ylikankaan selitysmallia edelleen pätevänä. Hän arvioi, että puukkojunkkarit täyttivät Pohjanmaalle syntyneen valtatyhjiön..”

 - Millaisia lauluja ja perinteitä jättävät nykyiset  rähinöitsjiät? Vaikuttavatko tähänkin taloudelliset olot vai täyttävätkö hekin jonkun tyhjiön, koska perustarpeista ei tarvitse taistella päivittäin. Puuttuuko nykyrähinöitsijöilta myös tavoitekato ja  iskikö heihin kunnian ja maineen himo ja onko tämä ainoa vaihtoehto?

Hymy 

terv. Viola. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

ms (nimimerkki)

AL:n uutisointia aiheesta:
"Poliisi on sunnuntaina ottanut kiinni viisi henkilöä ja heidät kaikki on pidätetty. Kolme pidätetyistä on ulkomaalaistaustaisia. Poliisin mukaan osaa tappeluun osallistuneista etsitään vielä.

Poliisi jatkaa tutkimuksia ja tähän mennessä ei ole tullut esiin seikkoja, jotka osoittaisivat tapahtumaan liittyvän rasistisia piirteitä. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä."

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pirkanmaa/119...

Kolme viidestä pidätetystä on ulkomaalaistaustaisia l. he ovat siis oppineet etelä-pohojalaaseen häjyylyn ja rähinööttemisen?
Missään muuallahan moista ei kuunaan ole tapahtunut eikä tapahdu?
Hyvin kotouduttu!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

ms (nimimerkki)> "Hyvin kotouduttu!",

- "maassa maan tavalla", tavat varmankin "tarttuvat"? Anteeksi, en tarkoittanut, että tappeleminen rautaputkea käyttäen olisi maan tapa.

Kalju (nimimerkki)

Eikä tietenkään voi olla mitään rasistista kun ulkomaalaiset hakkaa suomalaisia rautaputkilla, toisinpäin asia olisi aivan toinen, silloin jokainen pääkirjoitus päivittelisi suomalaista rasismia ja väkivaltaisuutta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kalju (nimimerkki)-lle,
-saatta olla, että ulkomaalainen on tullut ympäristöstä, jossa nyrkeillä piti vaatia itselleen oikeuksia ja "erehtyi" käyttämään tapojansa kantaväestöä kohtaan..muttei sentään rautaputkella! Poliisi tutkii tietenkin oikeudenmukaisesti.

Vieras (nimimerkki)

Suomalaiset oppivat (opetetaan) suuren maailman tavoille.

Kaksi miestä pahoinpiteli kaarinalaismiehen Turussa
Turun Sanomat 9.1 2011 13:31:02

"Kaksi ulkomaalaistaustaista miestä pahoinpiteli kaarinalaisen 24-vuotiaan miehen Turussa Aurakatu 8:n kohdalla sunnuntain vastaisena yönä. Hätäkeskus sai ilmoituksen pahoinpitelystä kello 1.30.

Pahoinpidellyn ystävien mukaan miehet olivat yhdessä lyöneet ja potkineet maassa makaavaa uhria. Potkut osuivat päähän ja kylkiin. Mies oli jäänyt maahan makaamaan ja ollut hetken aikaa tajuttomana.

Tekijät pakenivat paikalta Linnankadun suuntaan, kun pahoinpidellyn ystävät menivät väliin. Ainakin toinen tekijöistä oli pukeutunut mustaan takkiin ja mustaan lippalakkiin.

Pahoinpidelty kaarinalaismies kuljetettiin terveyskeskukseen.

Poliisi pyytää havaintoja pahoinpitelystä puhelimitse numeroon 0718746805 tai sähköpostilla osoitteeseen palaute.varsinais-suomi@poliisi.fi."

http://www.ts.fi/online/lahialue/187156.html

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10.1.2011 10:39 Vieras (nimimerkki)> "Suomalaiset oppivat (opetetaan) suuren maailman tavoille...
- siis kysymys tuleekin esille: kuka ja ketä opettaa suuren maailman tavoille? Lieneekö sittenkään suomalaiset "tunnetusti kovia tappelemaan? Saattaako kovempia tulla Suomen ulkopuolelta?

Vieras > "Poliisi pyytää havaintoja pahoinpitelystä puhelimitse numeroon 0718746805 tai sähköpostilla osoitteeseen palaute.varsinais-suomi@poliisi.fi.
- kaikki väkivalta on tuomittava niin ulkomaalaisten kuin suomalaistenkin.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Se on sitä ihmisyydeksi kutsuttua Magnitogorskista Pariisin kautta Minnesotaan.

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Oletko, Viola , satiirikko, kun sanot, että maassa maan tavalla -tapa tarttuu? Jos olisit demarinainen, uskoisin heti, että olet tosissasi, kun sanot, että mamut ovat suomalaisilta oppineet hakkaamaan rautaputkilla ihmisiä. Mutta sinähän ilmoitat olevasi perussuomalainen. Perussuomalaiset eivät yleensä tutkimatta ja hutkimatta syytä suomalaisia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tapio Tuuri (nimimerkki) > Oletko, Viola , satiirikko, kun sanot, että maassa maan tavalla -tapa tarttuu?
-en tietenkään ollut tässä vakavissaan, täytyy ottaa lainausmerkkeihin.
En ollut "tutkimatta ja hutkimatta" syyttämässä suomalaisia.

Matvei (nimimerkki)

Tässä näet, Viola, miten "sivistyneet venäläiset" hakkaavat rautaputkella maassa makaavaa lehtimiestä (Oleg Kashin):

http://www.lifenews.ru/news/42779

Sillä lailla idässä...

Vieras (nimimerkki)

Ja liityykö tämä jotenkin itse blogin teemaan..?

Miten helvatassa voi olla noin huono itsetunto, että kykenee ainoastaan osittelemaan muita?

Ja kyllä. Nyrkki heiluu helposti kun slaaviveri kiehahtaa, mutta yritätkö siis kommentillasi kertoa, että meillä on tässäkin asiassa paljon yhteistä?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10.1.2011 13:08 Vieras (nimimerkki)> "Miten helvatassa voi olla noin huono itsetunto, että kykenee ainoastaan osittelemaan muita?",
-ainahan on helpomi osoittaa muita kuin tunnustaa jotain itsekin omaavansa
Vieras > ".. mutta yritätkö siis kommentillasi kertoa, että meillä on tässäkin asiassa paljon yhteistä?",
- en väitä, että olisi yhteistä, mutta kyllä niin suomalaisen kuin slaavilaisenkin nyrkki saattaa heilua, jos veri kiehahtaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Matvei (nimimerkki),
- en olisi halunut, että lähdetään blogi palstalla esittämään runsaasti pahopinpitelyä, kaikella kunnioituksella uhriksi joutuneelle lehtimiehelle; ja eteenkin en tarkoittanut kerätä materiaalia ulkomailta...

Väkivaltaa tapahtuu paljon maailmassa, mutta jos huomasitte blogin lopussa olivät "hymy-terveiset" aikomus oli yrittää viestittää, että pääteemana oli "analysoida" mistä syystä noin yleisesti rähiköinti syntyy...

hojo hojo (nimimerkki)

Ovatko suomalaiset kovia tappelemaan ? Kyllä ovat. Se johtuu heikosta itsetunnosta josta taas johtuu herkkähipiäisyys.
No joidenkin mielestä syytä tietenkin löytyy myös venäläisistä ja sossuista.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10.1.2011 12:50 hojo hojo (nimimerkki)-lle,
- En tiedä onko se heikosta itsetunnosta, mutta kyllähän sitä "herkkähiipiäisyytta" huomaa eteenkin viranomaisissa ja sossuissa, muttei ne ainakaan julkisesti tulee "nyrkkiä" käyttämään vaan saattavat kostaa vallankäytöllään, joka voi vahingoittaa psyykkisesti asiakasta vakavammin kuin fyysinen väkivaltainen kohtelu.
Fyysinen trauma kun paranee nopeammin, kuin psyykkinen.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Joo suomalaiset ovat kovia joukkoraiskaamaankin. Käyvät Ruotsissa asti joukolla raiskaamassa pellavapäätyttöjä. Ainakin jos uskoo lehtien kirjoitteluun. Tarkempi selvitys osoittaa, että raiskaajat ovatkin nimeltään Mohammed, Ahmed, Ibrahim ja Abdullah.

Sama koskee törkeimpiä ryöstöjä ja rautaputkitappeluja. Yleensäkin, aina kun on kyse joukosta, kyse on muslimeista, yhteisöllisiä kun ovat.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ronja Ronin> "..Ainakin jos uskoo lehtien kirjoitteluun",
- lehtien kirjoittajatkin erehtyvät joskus, hyvä, että tarkempi selvitys osoittaa muuta. Itse en tunne tuon tyyppistä tapausta.

R.R.,"Yleensäkin, aina kun on kyse joukosta, kyse on muslimeista, yhteisöllisiä kun ovat.",
- yhteisöllisyys mielestäni ei olisi pahaksi kenellekään. Hyvää olisi rakentaa yleisestikin yhteisöllisyyttä kantaväestön ja maahanmuuttajien kesken. Se saattaisi vähentää "tappelua".

Harri Räsänen

Turkkilaiset ja kurdit ottavat Saksassa jatkuvasti yhteen. Saksan poliisi on jatkuvissa hankaluuksissa maahanmuuttajien kanssa.
Ei Suomeen tätä kiitos.

http://www.youtube.com/watch?v=2Vy9DQ4GxPQ&feature...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Harri Räsänen>" Ei Suomeen tätä kiitos.",
- kun nyt blogissa lähtökohtana, niin kuin olisi Isotalo ja Rannanjärven Anttien aikakausi, niin ajat on muuttuneen ja "tappelu-kuvioon" liittuu maahanmuuttaneita muukalaisia. Anttien aikana ei varmaankaan ollut ketään rajojen ukopuolelta tulleitä "kilpailemaan" heidän kanssa. Nyky-kaudella maahanmuuttajat rähiköivät jo keskenään.
Ei Suomeen tätä,kiitos ei!

Vieras (nimimerkki)

Jyväskylästä löytyi nainen surmattuna matkalukusta tien vierestä lauantaina. Meillä tämä on pieni uutinen, New Yorkissa tehtiin joulukuussa samanlainen löytö ja se ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen. Mitä tästä voi päätellä ?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10.1.2011 19:45 Vieras (nimimerkki),
- en tunne kumpaakaan tapausta, mutta ehkä näissäkin asioissa yritetään pimitellä niin kuin monessakin, ettei Suomi-kuva maailmalla "tahriutusi". Tappelusta kun puhutaan, niin varmaankin uhri aina puolustautuu tappelemalla hyökkääjää vastaan. Ikävä tapaus tuo on!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10.1.2011 12:13 Jooel Jaakkola> " Enno Tammer, Neuvostoviron arkipäivää",
- kiitos tiedosta, olen itsekin sodan jälkeen Neuvostovirossa asunut ja matkustanut myöhemmin aika paljon, joten seudu oli silloin tullut tutuksi, niin varmaan mielenkiintoista tulee verrata oma näkemykseni kirjoittajaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset