Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Maahanmuuttajien oikeuksia on valvottava

 Kuuntelin tänään radiossa Eurooppalaisia puheenvuoroja: ”Vanheneva väestö ja muuttoliikkeen paineet” Muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana ihmiskunnan keski-ikä nousee dramaattisesti. Saman aikaan pula raaka-aineista, taloudellinen eriarvoisuus ja muuttoliikkeet luovat epävarmuutta. Yli kahdenkymmenen taloustieteilijän teoksessa. ” Väestöjen yhteistörmäys—sota vai rauha”;  kuvataan riskien suuruutta ja haetaan ratkaisuja.

 

 Taloustieteilijöiden tulevaisuus kirjassa, vanhenemisen  ja resurssien rajallisuuden sekä muuttoliikkeen paineiden  lähitulevaisuus on ratkaistavissa yhteistyöllä. Jos jokainen maa tai alue käpertyy vain omiin saavutettuihin asemiinsa, sulkee markkinansa, pääomavirtansa ja pääsyn muiden maiden ihmisiltä, haluaa elää seiniensä sisällä,  saattaa helvetin elettäväksi muille, johtaa se riskiin umpikujasta  ja konfliktista. 

 

G 20 ryhmälle taloustieteilijät esittivät valikoivan maahanmuuton periaatteita., Kehittyvien maiden valikoivalle maahanmuuttopolitiikalle tulisi rakentaa kahdenvälisiä ratkaisuja, joista molemmat maat hyötyisivät. He ehdottivat, että maat laatisivat listoja tarvitsemistaan 100 ammattilaisesta ja niille kelpoisuusvaatimuksia.

 

Jäin miettimään 52 000 venäjänkielistä maahanmuuttajaa, ovatko he hyödyttäneet muutollaan kumpaakaan maata. Useimmiten Venäjältä maahanmuuttaneet ovat korkeasti koulutettuja, mutta Suomessa he eivät ole pystyneet työllistymään. Venäjälle he ovat vain aivovientiä, mutta Suomelle aivotuhlausta.

 

Tuo  taloustieteilijöiden esittämä ehdotus, että vastaanottavat maat  laatisivat listan tarvitsemistaan ammattilaisista ja niille kelpoisuusvaatimukset, olisikin varmaan hyvä toteuttaa, ettei maahanmuuttaja elättäisi turhia toiveita   työllistämisestänsä ja hänestä olisi hyötyä myös vastaanottavalle maalle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Venäjänkieliset maahanmuuttajat 52 000 ovat Suomen toiseksi suurin vähemmistökieliryhmä. Miten meillä Suomessa ei osata hyödyntää heidän kielitaitoaan ja osaamistaan, todellista aivotuhlausta?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.1.2011 21:27 Vieras (nimimerkki)-lle,

- 52 000 venäjänkielisiissä on noin 30 000 Inkerin suomalaista, johon itsekin kuulun.Jos olisin tiennyt muuttaessaan Suomeen miten tulee olemaan työllistäminen, niin ehkä olisin harkinnut tai en olisi ehkä lähtenyt ihan umpimähkää. Ainakin ajattelin, että jossain matkatoimistosta olisin saanut matkaoppaan työtä, koska olin pedagogisesti korkeasti koulutettu ja myös oppaan kolutuksen olin saanut Leningradissa ja Moskovassa, joten olisin ollut valmis matka-opas Venäjälle, mutten kelvannut..
Ehkä olisin voinut olla vaikkapa luistelu-valmentajana, koska siinäkin olin pätevä ja oli kokemusta ja kaiken lisäksi hallitsin suomen kieltä..,
mutta pian huomasin, että olenkin "nolla-pisteessä" pätevyksissäni..
Siivoojan paikan sain kyllä...

Matti Vuorio

Pakkoruotsi on vahingollinen ajantappo-oppiaine TÄYSIN tarpeettomana!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.1.2011 21:36 Matti Vuoriolle,
- Mielestäni Suomi taitaa "vastustaa" pakkoruotsia jo 200 vuotta.Mitkä olivat ne 8 Ruotsin itäistä lääniä,jotka sirtyivät osaksi Venäjän Keisarikuntaa, muodostaen Suomeen suurruhtinaskunnan Haminan sopimuksen mukaan 17. syyskuuta 1809? Niissä lääneissä olisi ollut oikeudettu säilyttää ruotsin kieli toisena kielenä, mutta "joku päätti?" pistää pakkoruotsi koko maahan. Onhan se tietenkin oppiaineena lisäkuormotus koululaisille.. muttei nämä keskustelupalstat pysty mitään muuttamaan..riippuu korkeimmista päättäjistä.

Matti Vuorio

Niitä korkeimpia päättäjiä voitaisiin käsitellä Arizonan malliin.

Vieras (nimimerkki)

Pohjois-Suomessa norjankielen opiskelu olisi tärkeämpää kuin pakkoruotsin, Tornionjokilaaksossa olisi enemmän hyötyä riikinruotsista ja mäenkielestä kuin suomenruotsista

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.1.2011 21:50 Vieras (nimimerkki)> " Pohjois-Suomessa norjankielen opiskelu olisi tärkeämpää kuin pakkoruotsin",

-ajattelen samaan tien Itä-Suomea, jossa venäjänkieli olisi tärkeämpi kuin pakkoruotsi.
Professori Arto Mustajoki ehdottaakin, että "..pakollisen ruotsin kielen opinnoista voitaisin siirtyä valinnaisen NAAPURIN kielen opiskeluun..", vaikka kyse oli venäjän kielestä, mutta Pohjois-Suomessa olisi tärkeä naapurimaan Norjan kieli..

Vieras (nimimerkki)

Todella nerokasta...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

9.1.2011 01:16 Vieras (nimimerkki)> " Todella nerokasta...",
-tasavertaisuutta ajatelleen Itä-Suomen kanssa, jossa yritetään venäjäkielen opetusta lisätä, olisi todella hienoa ottaa huomioon norjan kieli Pohjoisessa-Suomessa.

Vieras (nimimerkki)

Maahanmuuttajien oikeuksia on valvottava.

Perussuomalaiset ei sitä ainakaan tee populistisena oikeistopuolueena.

Vieras (nimimerkki)

Nimenomaan niitä oikeuksia täytyy valvoa, muuten maahanmuuttajat vaativat vaikka mitä ja saavat tahtonsa läpi viittaamalla rasismiin. Onko toista ihmisryhmää suomessa joka saa käyttää asioidensa ajamiseen uhkailemista rasismiksi julistamisella ?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

9.1.2011 07:13 Vieras (nimimerkki)> "Nimenomaan niitä oikeuksia täytyy valvoa, muuten maahanmuuttajat vaativat vaikka mitä ja saavat tahtonsa läpi viittaamalla rasismiin. Onko toista ihmisryhmää suomessa joka saa käyttää asioidensa ajamiseen uhkailemista rasismiksi julistamisella",

-tietääkseni Suomessa on vain kaksi ryhmää : "kantasuomalaiset" ja "maahanmuuttajat"? Vai miten te luokittelette?
Kuvitellaan, että joka-ikinen maahanmuuttaja häipysi kertaheitolla maasta pois, olisiko mielestänne sitten Suomi ja suomalaiset onnellisimpia? Poistuisko köyhyys, työttömyys, epätasa-arvoisuus jne..ja kaikki muu mistä "syytetään" maahanmuuttajia?

! (nimimerkki)

Maahanmuuttajat kuriin.
Ei tälläinen kumartelu milloin mistäkin tulleen edessä rakenna suomalaista yhteiskuntaa.
Ns. tavallisten suomalaisten keskuudessa maahanmuuttajia kohtaan tuntema kielteisyys alkaa olla jo käsinkosketeltavaa.
Suomessa sytyneen pitäisi olla etuasemassa, mutta kun näin ei nykyään ole.
Maahanmuuttajille tulee rahat ja asunnot tosta vaan.
Kyllä, maahanmuuttajien oikeuksia on valvottava.
Valvottava, että eivät mene suomalaisten oikeuksien edelle!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

9.1.2011 08:42 ! (nimimerkki)> " Maahanmuuttajat kuriin.",

- maahanmuuttajana vastustan kaikkea tuota mitä "kaadatte" päälleni! En ole huomannut, että joku kumartelisi minulle, päinvastoin minulta sitä kumartelua jokapuolella odotellaan. Raha ja asuntoa en ole saanut tuosta vain, en edes käy toimeentulotuessa "kumartelemassa", jossa muuten kantasuomalaisia taitaa olla enemmän kuin maahanmuuttajia..Kaikki työttömät, asunnottomat, pitkäaikaisairaat, velkaantuneet ym., ovat toimeentulontuen tarpeessa ja käy siellä. Monet inkeriläiset ja venäläiset häpeävät mennä pyytämään avustusta,vaikka olisi vaikeatakin, koska useimmiten sos.työntekijät saavat nöyryyttää asiakasta kyyneliin, ettei se tulisi enää kokeilemaankaan..

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Oletko sinä Viola ollut etuasemassa, kun asuntoja ja rahoja on jaettu. Ovatko sinun oikeutesi menneet Suomessa syntyneiden edelle. Puoluetoverisi tuossa ylempänä (! nimimerkki) on sitä mieltä. ja vaikka jotain apua olisit saanutkin, niin ei se suomessa syntyneiden edelle ole mennyt. Se on sitten harvinaista, että hän tulee etuoikeuksistasi kertomaan sinulle päin naamaa.

Minä pidän nykyistä lakia ehdottomasti oikeana. Siis, että Suomessa vakinaisesti asuvat ovat samanarvoisia. Taustoista riippumatta.

Valikoiva maahanmuutto on kyllä kolonialismia. Venäläisten työllistymisessä seuraava sukupolvi tulee menestymään hyvin. Nykyisten tulijoiden työllistymisessä on kyllä muiden esteiden lisäksi aimo annos ennakkoluuloja.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

9.1.2011 13:35 Timo Eloselle > "Minä pidän nykyistä lakia ehdottomasti oikeana. Siis, että Suomessa vakinaisesti asuvat ovat samanarvoisia. Taustoista riippumatta",
- tietenkin laki koskee kaikkia kansalaisia tasavertaisesti niin asunnon saannissa kuin "rahan-jaossa" ja muissakin kysymyksissä, se vaan on jotenkin joittenkin päähän piintynyt, että maahanmuuttajat vievät kaikki aalta pois. Kun maahanmuuttaja on saanut Suomen kansalaisen, häntä ei pitäisi enää "luokita" maahanmuuttajiin, hän on Suomen kansalainen ja häntä koskevat kaikki oikeudet ja velvollisuudet. Niinhän se pitäisi olla.

"Työttömyys venäjänkielisten keskuudessa on (31,3% 30.4.2009, keskimääräistä ulkomaalaisten ( 17,6%)työttömyyttä korkeampi.Venäjänkielisten työttömys on jatkuvasti laskenut 90-luvusta lähtien." Lähde : Vähemmistövaltuutettu "Venäjänkielisten työllistyminen ja työsyrjintä.2010.

Jos puhutaan tulevista sukupoilvista, niin on huomattu sellainenkin seikka, että Suomessa korkeakoulutuksen saaneet venäjänkieliset nuoret jostain syystä lähtevät etsimään töitä Venäjältä. Mikä syy siihen lienee? Pelko jäädä pitkäaikaseksi työttömäksi, vai eikö viihdy Suomessa, vai vetävätkö sukujuuret Venäjälle?

Armas Koivupuu (nimimerkki)

Kyllä ovat hyödyttäneet sekä Suomea että Venäjää.
Voisin kertoa ihan omia kokemuksianikin, mutta siihen ei nyt aika riitä.
Kaikki 52000 eivät tietenkään ole olleet hyödyksi, mutta varsin moni on.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

9.1.2011 16:14 Armas Koivupuu (nimimerkki)> "Kyllä ovat hyödyttäneet sekä Suomea että Venäjää....mutta siihen ei nyt aika riitä",
-kunhan ehditte, niin palakaan blogiin ja kertokaan ihmeessä.Kiitos.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

9.1.2011 16:09 Matti Vuorio> " Niitä korkeimpia päättäjiä voitaisiin käsitellä Arizonan malliin",
- en salli blogissani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset