Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Venäläiset rakastavat Suomea

"Rajanylitysliikenteessä kaikkien aikojen ennätyksiä", kirjoittaa Uutisvuoki tänään 5 tammikuuta 2011. Suomen ja Venäjän välisen rajan ylitti Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta kuluneena vuonna 6 758 000 matkustajaa, mikä on uusi ennätys.Vuoteen 2009 verrattuna kasvua kertyi peräti 15,4 prosentia. 

Ennätys rikottiin myös vuodenvaihteen jälkeen, jolloin rajanylittäjiä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden vuorokkauden aikana. Imatralla rajan ylitti ennätykselliset 8 500 henkilöä vuorokaudessa… 

Kokonaisliikenne määrään sisältyvät myös Lappeenrannan lentoaseman sekä Nuijamaan ja Lappeenrannan satamien matkustajat, jotka ovat ylittäneet EU:n ulkorajan.

 

STT:lta tietoa : Viime vuonna ylitettiin jo miljoonan viisumin raja. Suomi myönsi viime vuonna ennätykselliset yli miljoona Schengen – viisumia eli lyhytaikaiseen oleskeluun tarkoitettua maahantulolupaa. 

Edustustot käsittelivät viime vuonna yhteensä noin 1 020 000 viisumihakemusta. Hakemusmäärä kasvoi toissa vuodesta liki 30 prosenttia.

Suomen suurin viisumiedustusto oli aiempien vuosien tapaan pääkonsulaatti Pietarissa, jossa käsiteltiin peräti yli 740 000 viisumihakemusta, parisataatuhatta enemmän kuin vuonna 2009…

Kielteisen viisumipäätöksen sai noin prosentti hakijoista.  

Samaan aikaan UV kirjoituksen mukaan,

Kaakkois-Suomen rajavartiosto aloitti vuoden 2010 aikana 264 esitutkintaa. Määrällisesti eniten esitutkintoja suoritettiin liikennejuopumusten osalta, joita oli yhteensä 106. Vaarallisen esineen hallussapidosta aloitettiin 52 esitutkintaa, ampuma-aserikoksista 41 ja valtionrajarikoksista 15 esitutkintaa.Väärennysrikoksista aloitettiin 20 esitutkintaa ja laittomien maahantulon järjestämisrikoksista kuusi esitutkintaa.

Esitutkintojen määrä on vähentynyt vuoteen 2009 verrattuna, mutta on pitkäaikaisen keskiarvon mukainen.

Rajavartiosto käännytti kaakkoisrajalla viime vuona 896 henkilöä. Yleisimmät syyt käännyttämiseen olivat maahantuloedellytysten puuttuminen ja epäily tulojen hankkimisesta epärehellisin keinoin.

Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 369 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.”,

 

- Siis, venäläiset todellakin ”rakastavat” Suomea. He tykkää käydä täällä lomailemassa, ihailevat puhdasta luontoa ja nauttivat rauhallisesta ja turvallisesta  olosta.  Tykkävät käydä ainakin näillä kulmilla viikonloppu-ostoksilla.. Nyt vuodenvaihteessa jopa Keski-Suomeen tuli  viimevuotista enemmän venäläisiä.. 

 Onhan se ihanaa, että  ”naapuri”  tykkää tulla vierailemaan, mutta olisi vielä parempi, että käyttäytyisi hyvin, ettei meidän poliisiresursseja, eteenkin näillä kaakkois-kulmilla,  menisi heidän rikosten selvittelyyn ja moni muu rikos maan sisäpuolella jää selvittämättä tai laiminlyödään menetelmiä.  

Entisenä  naapurimaan kansalaisena pahoittelen ja häpeänkin joskus, kun liikkuessa linja-autossa näillä kulmilla, näet kuinka kuski ihmettelle  Venäjän rekisterin alla liikkuvaa autoa, joka on aiheuttamassa ”lähellä” vaaratilannetta. Lohduttaa se, että esitutkintojen määrä on kuitenkin vähentynyt, joten parempaan suuntaan kai olemme menossa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (241 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Viola!
Kerropa se Reijo Tossavaiselle, Juhani Putkiselle, Markus Lehtipuulle
ja muille äärioikeistolaisille.

Markus Lehtipuu

Minä vihaan vain imperialismia ja etnisiä puhdistuksia.

Jos vapaus ja ihmisoikeudet ovat "äärioikeistolaisuutta", sitten mä kai olen "äärioikeistolainen".

Mutta oikeasti olen sitoutumaton, ja rakastan vapautta ja ihmisoikeuksia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuulle,
-jos kaikki maailmassa "rakastaisivat vapautta ja ihmisoikeuksia", olisimme varmaan niin "ihannemaassa" maapallolla, ettemme varmaankaan haluaisi taivaaseen..

riivari (nimimerkki)

...Markus -, ei noille oikeesti voi ku hymyillä...:)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Viola on pitkälti oikeassa: keskivertovenäläisellä on huomattavasti parempi kuva suomalaisista kuin toisinpäin. Siinä alkaa olla jo hieman tragedian ainesta. Toisaalta...onhan siihen pitkään ollut aihettakin. Vasta viime kahden vuoden aikana nuo mummo- ja antonjupakat tekivät hieman tenää, mutta siihen löytyikin ihan oikeata ja ilkeätä työntövoimaa, omasta takaa (ei aivan laatusuomalaista työtä, sanoisin, ja harmi, että niin moni venäläistoimittaja meni lankaan).

Ne venäläiset, joita minä tunnen (ja heitä on paljon) arvostavat suomalaisia! Vanhemmat miehet heidän joukossaan arvostavat erityisesti suomalaista sotilasta. Näin juttu on näköjään kulkenut isältä pojalle, vaikka nuo "käki"-jutut edelleen huvittavat.

Tatarstanin entinen pressa Mintimer Shaimijev sanoi sen varsin hyvin, aivan äskettäin: "miten on mahdollista, että Suomi, tsaari-venäjän entinen provinssi, pääsi näin pitkälle?"..Mies kävi Suomessa 1990-luvulla, Ahtisaaren kutsumana, eikä voinut ymmärtää miten samoissa lähtökohdissa ollut maa on kehittynyt näin valtavasti! Suomesta tulikin hänen mallimaaksi, kuten Shaimijev kertoi läksijäishaastattelussaan:
http://shaimiev.tatar.ru/pub/view/9922

Ja, lukijat, sanalla on painoarvoa: Tatarstan on Venäjän ehdotonta ykkösaluetta (ja sitäpaitsi mukavaa seutua; menkää Kazaniin! Te, vellihousut...ei koske matkailija-lehtipuuta).

Tuula Hölttä

Ilamri S. :"..menkää Kazaniin! Te, vellihousut..."

Kiitokset kehotuksesta, mutta henk.koht. menen mieluummin Ranskaan. Tunnen kyllä useampiakin evakkoja, joilla todella on ollut ikävä tuonne itärajan taakse, mutta eivät he olisi halunneet mennä Kazaniin, vaan omiin koteihinsa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Suurin osa kanssamatkustajistamme on lampaita. Onneksi on olemassa myös lohen sukua (sanoo entinen lammasfarmari: 120 uuhta).

Terveisin,
"Ilamri S."

gostei.. (nimimerkki)

Hitto! Blogistan parhaimmillaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

19:45 ilmari schepel > "Viola on pitkälti oikeassa: keskivertovenäläisellä on huomattavasti parempi kuva suomalaisista kuin toisinpäin. Siinä alkaa olla jo hieman tragedian ainesta",

- Minä voin tuoda näkökulman Neuvostoliiton ajoista. Ei tullut mieleenkään silloin "halveksia" suomalaisia, päinvastoin oli kunnioitus ja sen verran mitä olin kontaktissa suomalaisten kanssa, tuntui että kunnioitus oli molemmin puolin.
Nyt monet maahanmuuttajat niin venäläiset kuin inkeriläisetkin, tai eteenkin inkeriläiset ovat yllättyneet ja jopa pettyneet siihen ilmapiiriin, mikä tuli vastaan...En minä eikä kukaan meistä nyt jo 52 000 venäjänkielisistä ole vastuussa Neuvostoliiton ja Stalinin teoista...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Viola, teille venäläismamuille on syytä mainita että kyse oli siis siirtymisestänne ala-asteelta ylä-asteelle. Matkan varrella oppii. Ei sen kummempaa.

"Suomi-satumaanne" oli aikoinaan todellakin upea, hien ja järjestyksen maa, siihen asti kunnes EU-kuviot ja NL:n hajoaminen pilasivat kaiken. Nyt alkaa olla tasapeli rajan molemmin puolin. Olemme pian Putinlandian tasolla (missä elintaso laski tai nousi jätän lukijan varaan). Venäjä kuitenkin johtaa transparency-kisassa, vieläpä ylivoimaisesti.

P.S. Tykkään katsoa vanhoja suomalaisleffoja......Tosin, vanhat neukkuelokuvatkin miellyttävät (erityisesti: Vasili Shuksin). Nostalgiaako vaiko dementiaa?

Markus Lehtipuu

Koska venäläiset niin rakastavat Suomea, ja de-stalinisaatio on jälleen käymässä, tehdäänpä sitten niin, että de-stalinisoidaan Suomen ja Venäjän valtakunnanraja.

Se palautetaan lailliselle ja oikealle alueelleen.

Suomen vähittäiskauppa, Schengen-alueen sisämarkkinat ja koko EU:n tavaravalikoima, palvelutaso, siisteys jne laajennetaan sinne, minne itsenäinen Suomi sopimusten mukaan kuuluu.

Niinpä Prismat, Citymarketit ja vaikkapa brittiläiset Lotus-hypermarketit, ranskalaiset Carrefourit perustetaan Kivennapaan, Terijoelle jne... ja Karjalankannakselle rakennetaan lisää lomakeskuksia, jotka työllistävät suomalaisia, lisäävät Suomen valtion verotuloja ja muutenkin nostavat Suomen taantumasta ja kasvavasta työttömyydestä.

Kaikki hyötyvät: venäläiset saavat rakastamansa suomalaisen palvelutason, siisteyden ja tavaratarjonnan puolen tunnin matkan päähän Pietarista. Suomen parimiljoonainen karjalaistaustainen väestö pääsee haluessaan takaisin ikiaikaisille kotiseuduilleen, sekä metsä-, pelto- ja järvenrantatonttinsa takaisin itselleen, työllisyystilanne paranee ja kaikki kauna, viha ja katkeruus haihtuu olemattomiiin.

Eli: Karjala takaisin, win-win-win!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuulle,

Kiitos kommenttistasi. Sinulta on niin kuin aina hyviä ehdotuksia ja erityisesti tykkään siitä, että.." ja kaikki kauna, viha ja katkeruus haihtuu olemattomiiin.",
- niin se pitäisi mennä naapurimaitten "käsi kädessä" tulevaisuuteen..

Vieras (nimimerkki)

Nyt Lehtipuu laittaa ne jalat maata vasten.
Karjala on siellä , missä se on. Suomella ei ole varaa kustantaa jälleenrakennusta Karjalaan, se on yksinkertaisesti liikaa meille.
Ja vaikka Karjala olisikin mahdollista saada takaisin, antakaa meidän käydä kauppaa edes venäläisten kanssa, älkää suotta sotkeko.
On se muuten kumma, että Petsamosta ei puhuta mitään, vaikka sen taloudellinen arvo Karjalaan verrattuna oli moninkertainen.
Lopeta Lehtipuu joutavat ja keskity näihin Suomen ongelmiin ääntenkalastelun sijaan.
Saatan jopa äänestää Persuja, jos vältätte ylilyönnit.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

20:13 Vieras (nimimerkki) " Karjala on siellä , missä se on. Suomella ei ole varaa kustantaa jälleenrakennusta Karjalaan, se on yksinkertaisesti liikaa meille",

- kuulemma 1990-luvulla olisi ollut mahdollisuus "ostaa" Karjala takaisiin ja ehkä se olisi ollut paremmassa kunnossa kuin nyt parikymmentä vuotta myöhemmin. Nyt kun katsot noita Lehtipuun Karjalasta kerättyä valokuva-materiaalia, niin näkee kuinka "rauniona" on koko alue, joten sinne "uppoaisi" todellakin paljon rahaa..

aslak (nimimerkki)

Milloin Suomi palautetaan saamelaisille? Eikö historia ollutkaan ennen 1940-lukua, Markus?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12:41 Vieras nimimerki-lle,
- kyllä arvoisat herrat Reijo Tossavainen, Juhani Putkinen ja Markus Lehtipuu tulee itse kommenttoimaan, jos näkevät tarvetta.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Mukava kuulla, että viihtyvät. Vanha skeptikko pitää noita "rakastavat" tms. ylisanoina.

"Maassa maan tavalla", tuumii vanha asevelisosialisti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tynkä-Karjalan Antille (nimimerkki),

Suomessa käytetään sanaa "rakastaa" hieman yllättävissäkin asioissa, esim., olen ihmetellyt, että joku sano rakastan "kävelyä","tietokonetta"jne., joten en laittanut otsikossa sitä lainausmerkkeihin, niin kuin lopussa.
"Maassa maan tavalla" on epävirallinen laki ja tiedän kuinka tarkkoja kantasuomalaiset ovat tämän lain suhteen ja se on oikein. Olen itsekin saanut tämän suuntaisia huomautuksia, joten kiitos "vanha asevelisosialisti" kommenttistasi, ja yritämme olla kilttejä.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"...yritämme olla kilttejä."

Kyllä Viola-rouva, kuten muutkin inkeriläiset voivat tuntea oikeutetusti olonsa Suomessa kuin kotonaan. - Olkoonkin, että nyt on selvinnyt, että presidentti Koivisto teki esityksensä KGB:n "toiveesta".

Ollaan kaikki kiltisti, kuten kunnolliselle suomalaiselle kuuluukin olla.

J.J.Haavisto (nimimerkki)

Huomenta

"rakastaa tietokonetta",,,ei siinä mitään ihmeellistä ole. Minä rakastan suomea. Venäläiset "rakastaa" suola/mauste kurkkuja, smetanaa ja naapurimaita. Oikein aseen kanssa. Historiaa on tullut sen verran luettua. Yksikään venäläinen, jonka olen tavannut, ei ole osannut suomea.(asuvat kyllä mielellään suomessa). Onko ihme, että vanhat kaunat heitä kohtaan nousevat pintaan? Maassa maan tavalla. Oli tullut sitte mistä vaan. Ei muuta, kiitos.

Petri Aaltonen

Vaurasta ja hyvinvoivan näköistä porukkaa ovat. Eivät taida vastata sitä kuvaa venäläisistä, minkä niin monet haluaisivat täälläkin nähdä?

Markus Lehtipuu

Pidän paljon enemmän venäläisistä, jotka ovat reippaita, avoimia ja keskusteluhaluisia, kuin näistä petriaaltosista, jotka pettävät oman isänmaansa ja kumartavat jotakin vierasta despoottia

Nostan venäläiset näiden petriaaltosten yläpuolelle: rodullisesti, laadullisesti ja arvollisesti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Aaltoselle,
- jos hieman tähän "vaurasta ja hyvinvoivan näköistä porukkaa" viitataan, niin ettei kuitenkaan Venäjältäkään köyhempi ja vähemmän varakkaampi kansalainen pääse paljonkaan ulkomaille matkustamaan,joten todennäköisemmin elittiähän he useimmiten edustavat.

Petri Aaltonen

"Pidän paljon enemmän venäläisistä, jotka ovat reippaita, avoimia ja keskusteluhaluisia, kuin näistä petriaaltosista, jotka pettävät oman isänmaansa ja kumartavat jotakin vierasta despoottia"

Olisi mielenkiintoista tietää miten tuo isänmaanpetturuus määritellään. Riittääkö Karjalan luovutuksen Suomelle vastustaminen? Siinä tapauksessa suurin osa Suomen johdosta ja kansalaisista kuuluu isänmaanpettureihin.

Vai onko kyse positiivisesta suhtautumisesta Venäjään? Tätäkään on vaikea ymmärtää isänmaanpetturuudeksi, sillä Venäjä on Suomen paras ja tärkein naapurimaa.

Markus Lehtipuu

Olen ollut 200 kertaa Venäjällä runsaan 10 vuoden aikana. Olen tavannut tuhansia venäläisiä, huipputyypeistä ultra-alkoholisteihin. Olen nähnyt "kaiken" mitä rajan takana voi nähdä, ml. yksi suljettu rajavartiosto, jossa olin "vankina" puoli päivää ja aika monta hmmmm.... erikoista ... paikkaa.

Minulla ei ole MITÄÄN illuusioita Venäjästä. Tunnustan kaikki sen ansiot, ja kritisoin säälittä sen huonoja puolia.

Mutta... olen syntyperäinen suomalainen, ja Venäjä on minulle aina ja ikuisesti vieras valtio. Valtiona, federaationa, laajentumishaluisena roistovaltiona se on ikuinen uhka Suomen kansalle. Se miehittää Suomen laillisia alueita, ja sen täytyy ne palauttaa.

On aina säälittävää, kun suomalainen alkaa liikaa ihannoida Venäjää tai Amerikkaa tai Pohjois-Koreaa tai Sveitsiä tai ihan mitä tahansa vierasta valtiota. Ne ovat ihan hienoja valtioita (paitsi Venäjä ja Pohjois Korea), mutta ne ovat meille vieraita valtioita, joissa me olemme muukalaisia, kummajaisia, ulkopuolisia...

Puhutaan vain Venäjästä, mutta puhutaan tosiasioita. Ja puhutaan suomalaisella suulla, koska meillä ei ole mitään muuta kuin suomalainen suu.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Lehtipuu on ärhäkkä, mutta se ei sulje pois hänen kattavaa tietoisuuttaan Karjalasta. Olen lukenut hänen kirjansa Karjalasta. Se sisältää monia kuvia, joilla on suuri informaatioarvo.

On vahinko, että kirja on vaiennettu kuoliaaksi.

En tajua, miksi.

Tulikivenkatku ----

Aaltonen, Venäjä ei todellakaan ole Suomen paras ja tärkein naapurimaa. Veinäjä ei ole eikä saa olla minkäänlaisessa erikoisasemassa muihin naapurimaihin nähden. Kaikki naapurimaat ovat yhtä tärkeitä.

Jos vastustaa Karjalan palautusta sillä, että sen alueen pitää kuulua Venäjälle, silloin on todellinen maanpetturi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tulikivenkatku > "Veinäjä ei ole eikä saa olla minkäänlaisessa erikoisasemassa muihin naapurimaihin nähden. Kaikki naapurimaat ovat yhtä tärkeitä.",

- tästä jurkästä mielipidestänne huolimatta Venäjä kuitenkin on "hieman" erikoisasemassa vaikka mittasuhteiden ja mahdollisuuksien kannalta kehittää yhteistyötä..

Käyttäjän harinen kuva
Vesa Harinen

Petri Aaltonen: "Olisi mielenkiintoista tietää miten tuo isänmaanpetturuus määritellään. Riittääkö Karjalan luovutuksen Suomelle vastustaminen? "

Riittää. Muuta ei tarvita niin olet Markus Lehtipuun silmissä pelkkä alhainen stalinisti - perustelet sen vastustamisesi sitten miten tahansa, mikään ei kelpaa, leima on, pysyy ja paranee ajan myötä Markuksen erittäine rikkaan mielikuvituksen ansiosta ;)

Markus Lehtipuu

Sovitaanko, Harinen, että sinä puhut itsestäsi ja minä itsestäni.

T. O. N. (nimimerkki)

Minusta on irvokasta se, että Suomessa ruotsalaiset ja karjalaiset määräilevät sitä, mikä on suomalaisuuden sisältö ja mikä on maanpetturuutta.

Ruotslaiset edustavat pangermaaista rasismia Svenska folkpartietin perustajaisän, Axel Freudenthalin, hengessä "ugreja" vastaan ja karjalaiset ovat sitä, mieltä suomalaiste pitäisi maksaa karjalaisille Karjalan palauttaminen sekä kunnostaminen.

Mitäpä jos Karjalaiset perustaisivat oman valtion savolaisten karjalaisilta miehittämään Kymenlaaksoon (Kotka on savolaisten Amerikka) ja Etelä-Karjalaan ja hoitaisivat itse asiansa Venäjän kanssa joko liittymällä Venäjän federaatioon ja vaikuttamalla Kremliin koko painoarvollaan tai sitten tuhoamalla maailman pyytämällä NATO:n jäseninä Yhdysvalloilta ennalta ehkäisevää iskua.

Suomen ongelma ovat ruotsalaiset ja karjalaiset kiihkoilijat. Siionistit eivätkä evankelisetkaan ole mikään uhka näihin kahteen valtion johtoon soluttautuneeseen ääriryh,ään verrattuna.

Inkeriläiset luterilaiset eivät muuten ole karjalaisia eivätkä ortodokseja, vaan savolaisia.

Karjala karjalaisille ja karjalaisille mahdollisuus palata ensin Etelä-Karjalaan ja Kymenlaaksoon ja sitten välien selvittelyn Venäjän kanssa jälkeen Leningradin alueelle.

Minusta olisi oikein, jos karjalaiset selvittäisivät Karjala-asiansa vetämättä suomalaisia mukaan ruotsalaiseen tapaan. Suomi ei tarvitse liääs vähemmistöjä eikä eliittejä längiksi kaulaansa.

Suomi nimittäin perustuu Hämeelle ja Varsinais-Suomelle. Katsokaa vaikka 1500-luvun asutuskarttaa. Suomen ovat omineet ensin ruotsalaiset ja kova yritys on karjalaisillakin.

Palautuksia (nimimerkki)

Eikös kuuluisi palauttaa Pohjois-Ruotsikin Suomelle. Ovat väkisin ruotsittaneet suomalaisen väestön siellä ja nimittäneet heidät meän-kielisiksi vaikka puhuvat samaa suomenkieltä molemminpuolin tornionjokea.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 10:21 T. O. N. (nimimerkki)>
" Mitäpä jos Karjalaiset perustaisivat oman valtion savolaisten karjalaisilta miehittämään Kymenlaaksoon (Kotka on savolaisten Amerikka) ja Etelä-Karjalaan ja hoitaisivat itse asiansa Venäjän kanssa...Suomen ongelma ovat ruotsalaiset ja karjalaiset kiihkoilijat...",

- tämä tuntuu lievästi sanottua karjalaisen syrjinnältä, mutta hei, toisaalta joku "autonominen alue" ja oma karjalaisten Presidentti ja Pääministeri, jotka ehkä onnistuisivatkin hoitamaan asiat Venäjän kanssa..

- olette oikeassa siinä, että .."Inkeriläiset luterilaiset eivät muuten ole karjalaisia eivätkä ortodokseja, vaan savolaisia."

kirjautumaton observateur (nimimerkki)

Minusta on irvokasta, että kiihkoillaan vailla kovin suurta historiantuntemusta. Kymenlaakso ei ole Karjalaa paitsi ehkä itäisimmiltä osiltaan. Osa kuului aikanaan Viipurin lääniin, mutta asujaimisto ei ole karjalaista. Murrekin (tai murteet) on hämäläinen, vaikka asiaa tuntemattomat väittävätkin sen olevan kaakkoismurre siinä missä karjalaisetkin murteet. Ei ole. Vaikutteita se on toki rajaseudun murteena saanut. Näinpä koko idealtasi on pohja pois, joten siitä on turha sen kummemmin jatkaa. SItä paitsi kymenlaaksolaisillakin lienee joku sanansa sanottavana. Tarinan rasistinen ja hevonkakkaa sisältävä loppuosa ei ansaitse edes kommentointia.

obs.

toinen vieras (nimimerkki)

PA: "Olisi mielenkiintoista tietää miten tuo isänmaanpetturuus määritellään. Riittääkö Karjalan luovutuksen Suomelle vastustaminen?"

Jospa lukisit uudestaan mitä olet kirjoittanut?:

http://petriaaltonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayt...

Pasilli (nimimerkki)

Tosiasiahan on,että suomalaiset ovat itse pitäneet maansa siistinä,ja venäläiset ovat itse saattaneet maansa siivottomuuden tilaan.
Johtuneeko siitä,ettei venäläinen tunne omistavansa maataan.Venäläisen talon ympärillä on aina jonkinlainen aita.Johtuneeko siitä,ettei siellä muuten eroteta yksityistä ja yhteistä omaisuutta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pasilli (nimimerkille),

- oikeassa olette, venäläisen talon ympärillä on aina jonkinlainen aita. Mistä se perinne lienee, ei anakaan mielestäni syntynyt neuvosoliiton aikana, koska se on vanha perinne. Ural-vuorten molemmin puolin erikansoilla omakotitalot "rajataan" toisistaan aidoilla.
Mutta niin korkeita ja tiivisti rakennettu aitoja ei ollut ennen, kuin nyt Venäjällä uusrikkaat rakentavat esim.,vaikkapa tuossa Karjalan kannaksella, jossa näkyväyt olevan lähes kaksimetriset aidat ja videokamerat kulmissa.

Vieras (nimimerkki)

Uusrikaat taitavat pelätä ryöstäjiä ja varkaita vai mistä moinen johtuu?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

16:59 Vieras (nimimerkki)-lle,
-ehkä siitäkin on kysymys..tai ehkä rahaa on ja kilpailevat keskenään mahdista ja kauneudesta. Jos ajatte Suomen Lahden rantaviivaa pitkin, niin siellä näkyy kokonaisia uusia kortteleita ja mitä "komeampia", jotka ei mielestäni arkitektuurisesti sopiikaan keskenään kauniiseen luontoon...

T. O. N. (nimimerkki)

Venäjällä talousrikolliset kätkevät ryöstösaaliinsa kotiinsa ja pihalla olevan osan siitä tiiliaidan taakse. Miljardirikollisille tarjoaa Englanti turvapaikan.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

http://wonterghem.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53498-v...

Kotkan torilla oli uudenvuoden aattona hiukan latteaksi jääneen valonäytöksen lisäksi, kutsuttu myös poliittiset puolueet osallistumaan tunnelman luomiseen.

Perussuomalaiset järjestivät tinan valamiset ja ennustuksia tehtiin, illan mittaan pistin merkillä, että meidän puuhat, herättivät kiinnostusta torilla liikkuvien Kotkassa lomailemassa olevissa turisteissa.

Selostin useammalla kielellä pilke silmässä, (niin hyvin kun osasin) tämän suomalaisten uudenvuoden perinteen.

Turistit ihastuivat ja ehkä he tulevat uudelleen vuoden päästä, kenties pyytävät kaverit mukaan.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Esitutkinnat kai koskevat kaikkia rajanylittäjiä, myös suomalaisia?
Tietysti venäläisiä on lukumääräisesti moninkertaisesti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Timo Eloselle,

-ei anakaan UV-sivulla mainita mitään siitä keitä ne rikokset koskee.On tietoa annettu Suomen suuntaan myös siitä,että maastorajalla havaittiin vuonna 2010 seitsemän henkilöiden aiheuttamaa luvatonta rajanylitystä, joista vain yksi oli tehty tahallisesti laittoman maahantulon tarkoituksessa.Kyseisessä tapauksessa kaksi afganitaustaista henkilöä tuli kävelleen maastorajan yli Venäjältä Suomeen.

Tuula Hölttä

Viola H. :"Siis, venäläiset todellakin ”rakastavat” Suomea."

Mielestäni venäläiset eivät todellakaan rakasta Suomea. He rakastavat Suomen vastikkeetonta lähialueyhteistyötukea ja elintasoa. Jos he rakastaisivat Suomea, he sallisivat meille suomalaisille kumppanuussopimuksessa sovitun kansainvälisen oikeuden ja täydellisen tasa-arvon mukaisen omistusoikeuden pakkoluovutetuille alueille jääneisiin suomalaisomaisuuksiin että voisimme tasa-arvoisina ja yhdessä rakentaa Karjalaa. Venäläiset pitävät meitä suomalaisia vain fasisteina ja niin kuin Karjalan tasavallan nykyinen päämies korosti: ”Tasavalta ei kaipaa niitä investoijia, jotka haluavat hankkia meidän järviä, jokia ja maata.”

…meidän järviä, jokia ja maata…

http://www.youtube.com/watch?v=VvNRONl-sTw

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula Hölttä > " Jos he rakastaisivat Suomea, he sallisivat meille suomalaisille kumppanuussopimuksessa sovitun kansainvälisen oikeuden ja täydellisen tasa-arvon mukaisen omistusoikeuden pakkoluovutetuille alueille jääneisiin suomalaisomaisuuksiin että voisimme tasa-arvoisina ja yhdessä rakentaa Karjalaa",

- otsikko on "Venäläiset rakastavat Suomea" en sanonut Venäjä. Näitä kysymyksiä joita esität ei tavallinen kansalainen pysty ratkaisemaan. Et sinä Tuula, enkä minä, eikä myös kukaan yksityinen ihminen ilman valtaa venäläinenkään.
Pyöreän pöydän ääreen valtijoitten johto, vaikkapa : Halonen vastaan Medvedev..heillä on molempien maiden mandaatit kansalta, joten he ovat valtuutettu ja heiltä, Tuula H.,ainakin Haloselta, sinä voit kysyä milloin "neuvottelu"alkaa ja alkaako se koskaan?..

Kiitos youtube:sta. Annelli Saariston "Evakon laulu" tuo aina kyynelet silmiin, se sopii erinomaisesti ja surullisesti meidänkin,inkeriläisten lähtöön evakkoon.
Samalla "Laps olen Karjalan"..mitä hienompi ja koskettavampi laulu..

Palautuksia (nimimerkki)

Halosella ei ole minun mandaattia eikä luottamusta.

Vieras (nimimerkki)

Mutta sehän ei kiinnosta ketään jos Halosella ei ole SINUN mandaattia.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Violalle kerron, että Vaikka Neuvostoliitto eli Stalin hyökkäsi Suomeen ja aloitti ns talvisodan, niin se oli kuitenkin pieni sota. Se kesti 3 kk ja siinä kaatui alle 20 000 suomalaista. Tämän sodan jälkeen oli 1½ vuotta rauhan aikaa, eikä Neuvostoliitto mitenkään uhannut Suomea. Suomen johto päätti kuitenkin hyökätä Saksan vanavedessä Neuvostoliittoon. Tuo sota kesti 3 vuotta ja vaati kaatuneina talvisotaan verrattuna viisinkertaisesti suomalaisia. Venäläisten kärsimyksistä en puhu mitään.
Siinä ainakin meni Suomen oikeus Karjalaan.

Teidän inkeriläisten ja venäläisten olisi välillä lyötävä faktalla päähän näitä lehtipuita. Hän pettää itseään harhoillaan.

Pasilli (nimimerkki)

Timo Elonen.Kyllä Markus Lehtipuun näkemykset neuvosto/venäjä-Suomi suhteista ovat lähempänä totuutta.Vaikka 30.9-39 alkanut N-liiton hyökkäys maahamme oli mielestäsi pieni sota,se oli kuitenkin laiton hyökkäys itsenäisen valtion kimppuun.

mikael_schier (nimimerkki)

Timo Elonen: " ..Stalin hyökkäsi Suomeen ja aloitti ns talvisodan, niin se oli kuitenkin pieni sota. Se kesti 3 kk ja siinä kaatui alle 20 000 suomalaista. Tämän sodan jälkeen oli 1½ vuotta rauhan aikaa, eikä Neuvostoliitto mitenkään uhannut Suomea. Suomen johto päätti kuitenkin hyökätä Saksan vanavedessä Neuvostoliittoon."

Ei yllä olevassa mitään dramaattisen suurta faktillista vikaa ole. Se on vain kapea viipale kokonaisuudesta.

Kerropa Timo mikä oli Suomen vaihtoehto juhannuksen tienoilla vuonn 1941? Tokihan niitä oli - vai mitä? Viola-rouvaa saattaisi kovastikin kiinnostaa tietää niistä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

mikael_schier (nimimerkki) > " Kerropa Timo mikä oli Suomen vaihtoehto juhannuksen tienoilla vuonn 1941? Tokihan niitä oli - vai mitä? Viola-rouvaa saattaisi kovastikin kiinnostaa tietää niistä.",

- periaatteessa blogin aihe ei ole Suomen ja Venäjän välisten sotien analysointi.Sanon sen verran, että teoreettisesti olen "mennyt läpi molemmat sodat" neuvostoliiton historijoitsen näkökulmasta ja pitänyt silloin vahvasti kiinni siitä, mihin uskoin. Jouduin aikoinaan perehtymään syvemmin asiaan, kun kouluttauduin oppaaksi Valko-Venäjällä ja kertoman miten kävi niille seuduille. Myös Leningradin piirityksestä ja Karjalan kannaksen sotatapahtumiin oli pakko perehtyä, koska myös turisteille jouduin kertomaan..
Yhden kysymyksen esitän. Kun Suomi sai viime sodassa takaisiin Viipurin ja pääsi vanhalle rajalle, miksi se ei pysähtynyt?

Suomen osallistuminen saksalaisten kanssa heijastui meihin inkeriläisiin "fasisti"-vihana, erityisesti kouluikäisenä, pojat sättivät meitä "fasisteiksi" ja kivittivät, pelkäsin jopa koluun menemistä, mutta muistaakseni opettajat puuttuivat asiaan.

Tuula Hölttä

Timo E. :"oli 1½ vuotta rauhan aikaa, eikä Neuvostoliitto mitenkään uhannut Suomea."

1940
12.3.- Suomen ja Neuvostoliiton välisen talvisodan päättävä Moskovan rauhansopimus allekirjoitetaan.
21.3. Molotov torjuu Ruotsin, Norjan ja Suomen välisen puolustusliiton.
9.4.- Saksa miehittää Tanskan ja nousee maihin Norjassa.
10.5. Saksa aloittaa suurhyökkäyksen länteen.
2.6. Neuvostoliitto vaatii Suomelta kaikkien suomalaisten Karjalasta ja Hankoniemeltä pois siirrettyjen valtiollisten ja yksityisten laitosten palauttamista Nl:lle .
14.6. Neuvostoliitto ampuu alas säännöllisellä reittilennolla Tallinnasta Helsinkiin olleen matkustajakone Kalevan. Viron miehitys alkaa.
17.6. Neuvostojoukot olivat miehittäneet kaikki Baltian maat.
23.6. Neuvostoliitto vaatii Suomelta Petsamon nikkelikaivoksen toimiluvan siirtämistä Nl:lle.
27.6. Neuvostoliitto vaatii Ahvenanmaan demilitarisoimista tai varustamista yhdessä Nl:n kanssa.
28.6. Neuvostoliitto miehittää Molotov-Ribbentrop sopimukseen kuulumattoman Pohjois-Bukovinan
8.7. Neuvostoliitto vaatii Suomelta Moskovan rauhansopimukseen kuulumattoman joukkojen kauttakulkuoikeuden rajalta Hankoniemelle.
29.-31.7.- Hitler käynnistää hyökkäyssuunnittelun Neuvostoliittoon
(lisäys: Hitler aloitti vastatoimenpiteiden [=Barbarossa] suunnittelun Nl:n suorittaman Pohjois-Bukovinan miehityksen jälkeen. [Aleksander Orlov])
1.8.- Molotov ilmoittaa puheessaan, että on odotettavissa uusia aluevaltauksia.
18.8.- Saksa ehdottaa Suomelle saksalaisjoukkojen kauttakulkusopimusta ja asetoimituksia.
Elokuu -40: Nl:n Hangon sotilastukikohdan komentaja Belousov laatii suunnitelman, jossa Hangon tukikohdan ensimmäinen tehtävä on luoda puna-armeijalle lähtöalue hyökkäykselle Suomeen.
Syyskuu -40:
10.9. Neuvostoliitto laatii Ahvenanmaan valtaussuunnitelman.
12.9.- Kauttakulkusopimuksen tekninen pöytäkirja allekirjoitetaan.
18.9. Neuvostoliiton strategiset hyökkäyssuunnitelmat uusitaan. Uusitun suunnitelman mukaisesti päävoimat tullaan keskittämään Brest-Litovskin suunnalle.
21.9.- Ensimmäiset Saksan kauttakulkujoukot saapuvat Vaasaan.
22.9.- Teknillinen sopimus vahvistetaan valtioiden väliseksi kauttakulkusopimukseksi.
23.9.- Kauttakulkusopimuksesta tiedotetaan Neuvostoliiton, Englannin ja Ruotsin lähettiläille. 26.9. Saksan asetoimitukset Suomeen alkavat.
Syyskuussa Suomi aloittaa neuvottelut yhteisestä puolustusliitosta Ruotsin kanssa.
Marras-joulukuu -40
12.-13.11.- Molotov palauttaa Berliinissä Hitlerin mieleen hyökkäämättömyyssopimuksen etupiirijaon. Molotov vaatii oikeutta valloittaa Suomi. Hitlerin kanta on jyrkän kielteinen.
21.11.- Uusi laajennettu kauttakulkusopimus allekirjoitetaan.
25.11. Molotov ilmoittaa Moskovasta Hitlerille, että Neuvostoliitto ei luovu vaatimuksistaan.
27.11.40: Neuvostoliitossa valmistuu suunnitelmakartta, johon on kuvattu joukkojen ryhmitys ja hyökkäyssuunnat Suomen miehittämiseksi.
6.12: Nl esittää uhkavaatimuksen, joka johtaa Ruotsin kanssa suunnitellun puolustusliiton kariutumiseen.
18.12.- Hitler allekirjoittaa Operaatio Barbarossan eli hyökkäyksen Neuvostoliittoon. Sen mukaan saksalaiset hyökkäävät Pohjois-Suomen läpi Neuvostoliittoon. Suomen rooli on sitoa neuvostojoukkoja hyökkäämällä Lapin molemmin puolin ja Hankoon.
Täsmennys: Ensimmäinen kappale Hitlerin Ohjeesta nro 21: ”On otaksuttavissa, että Romania ja Suomi tulevat osallistumaan sotaan Neuvosto-Venäjää vastaan; ne tulevat asettamaan käytettäväksi joukkoja maarintamamme kummallakin siivellä.(Ziemke)
19.12.- Risto Ryti valitaan presidentiksi.
(Lisäys: Neuvostoliitto ilmoittaa, että se vastustaa vakavasti Tannerin, Kivimäen, Mannerheimin tai Svinhufvudin valintaa presidentiksi)
Vuodenvaihde 40/41: Neuvostoliitto sanoo irti kaikki Suomen kanssa tehdyt kauppasopimukset syyttäen Suomea siitä, ettei se ole täyttänyt Moskovan rauhansopimuksen velvoitteita.
1941
Tammikuun puolivälissä Nl:n apulaisulkoministeri Vyšinski ilmoittaa Paasikivelle Moskovassa neuvostohallituksen kärsivällisyyden Petsamo-kiistassa olevan lopussa ja vaatii vastausta 23.1. mennessä.
30.-31.1- Saksan ja Suomen edustajat keskustelevat sotilaallisesta yhteistyöstä.
13.2.- Hitler luopuu maihinnoususta Englantiin.
14.-18.2- Saksalaiset sotilashenkilöt tutustuvat Suomen puolustukseen.
Neuvottelut Petsamosta ajautuvat umpikujaan, ja helmikuussa Paasikivi ehdottaa Petsamon luovuttamista Nl:lle muita alueita vastaan. Mannerheim torjuu ehdotuksen
9.3- Saksa tekee aloitteen suomalaisen SS-osaston perustamisesta. Värväys aloitetaan huhtikuussa.
Maaliskuun lopulla Saksa ilmoittaa, että Suomi ei ole vaarassa, vaikka neuvottelut nikkelistä katkeavat.
30.4- Hitler päättää Operaatio Barbarossan aloitusajaksi 22.6.1941.
14.5. Nl:n pääesikunnan ohjeet täydennettynä 15.5. hyväksytystä suunnitelmasta poimituilla täydennyksillä hyökkäyssuunnitelman operatiivista toimeenpanoa varten jaetaan läntisille sotilaspiireille ml. Leningrad ja Baltia.
25.5- Saksan ja Suomen sotilaallista yhteistyötä suunnitellaan Salzburgissa yleisellä tasolla. Lisäys: Alkupuheessaan Saksan valtuuskuntaa johtanut Alfred Jodl sanoo edessä olevan hyökkäyksen Neuvostoliiton kimppuun olevan ehkäisyhyökkäys, joka johtuu Neuvostoliiton provokoimattomasta joukkojen keskityksestä Saksan vastaiselle rajalle, vaikka maiden välillä on voimassa ystävyyssopimus.
25.-30.5. Nl:n operaatiosuunnitelmien toimeenpano alkaa. Suomen rajoilla olevien neuvostojoukkojen määrä nousee 21 divisioonaan.
28.5- Heinrichsin johtama sotilasvaltuuskunta palaa neuvotteluista ja esittelee neuvottelujen tulokset Mannerheimille ja Rytille.
2.-6.6- Saksan ja Suomen sotilaallista yhteistyötä suunnitellaan Helsingissä ja Kielissä käytännön tasolla, asialistalla ovat Saksan joukkojen keskitykset Suomeen, lentokenttien luovutus Saksalle, lentotoiminta, laivastotoiminta, Suomen liikekannallepanon ajankohta, yms.
7.-21.6- Saksalaisia joukkoja saapuu Suomeen laivoilla ja Pohjois-Norjasta maitse. Pitkän yhdentymisprosessin tuloksena Luftwaffen lupa käyttää suomalaisia lentokenttiä: Malmi 9.6., Vaasa 10.6., Rovaniemi 18.6, Utti 19.6., Kemijärvi 23.6.
10.6- Suomen rauhanajan joukot saavat käskyn siirtyä sotavahvuuteen.
15.6- Perustetaan yhteisesikunta suomalais-saksalaisille joukoille.
14.6- Sotilasneuvottelujen tulokset hyväksytään tasavallan presidentin ja hallituksen kokouksessa.
Lisäys: Suomi hyväksyy sotasuunnitelmat sillä ehdolla, että Nl ja Saksa eivät pääse sovintoratkaisuun. Osapuolten päätyessä sovintoon, Suomi haluaa vakuutuksen itsenäisyydestään mikäli mahdollista vuoden 1939 rajoilla, ja taloudellista tukea.
15.6- Heinrichs ilmoittaa valtioneuvoston päätöksestä Suomen mukana olosta Barbarossassa Saksalaisille.
Lisäys: Tätä ennen Suomi haluaa vielä varmistuksen siitä, että mikäli sovintoratkaisu syntyy, sen 14.6. pyytämä vakuutus on voimassa.
15.6- Pohjois-Suomen joukot kutsutaan "ylimääräisiin harjoituksiin"
15.6- Merivoimat saavat käskyn siirtyä sodanuhka-kokoonpanoon
16.6- Presidentin määräyksestä Kajaaniin kokoontunut työryhmä alkaa suunnitella tulevassa sodassa vallattavan Itä-Karjalan miehityshallintoa
16.6- Saksan Norjan Armeijan Esikunta antaa kirjallisen suunnitteluohjeen hyökkäyksestä itselleen alistetulle Suomen Kolmannelle Armeijakunnalle (III AK).
17.6.- Hitlerin lopullinen käsky Barbarossan aloittamisesta.
17.6.- Suomen yleisesikunnan käsky yleisestä liikekannallepanosta.
17.6- Kaksi saksalaista miinalaivaryhmää saapuu Suomen vesille ja piiloutuu saaristoon.
17.6- Päiväkäskyssä Rovaniemen päämajassa: "ilmatiedustelu Venäjän alueella on sallittua 22.6. klo 2.30 alkaen".
21.6. Puolenpäivän aikaan Suomi saa lopulta virallisesti tietää, että sota tulee syttymään 22.6.
21.6- Leningradiin matkalla oleva saksalainen pommitusrykmentti saapuu Suomen ilmatilaan, lentää Etelä-Suomen halki Laatokan pohjoispuolelle ja sieltä Laatokkaa pitkin etelään pudottaen miinoja Kronstadtin laivatotukikohdan alueelle noin klo 3. seuraavana aamuna ja jatkaa matkaansa Suomeen ja Uttin kentälle, missä ne tankkaavat ja jatkavat matkaansa kotikentälleen Itä-Preussiin.
21.6- Saksalaiset miinalaivaryhmät lähtevät Suomen saaristosta illalla laskemaan operaatiosuunnitelmansa mukaisia offensiivisia miinoitteita Suomenlahdelle ja Viron rannikolle. Samoihin aikoihin liikkeelle lähtevät myös Suomen kolme sukellusvenettä aikeinaan laskea miinoja Viron rannikolle. Saksalaiset saavat työnsä päätökseen noin klo.3 aikoihin. Suomalaisten miinanlasku alkaa klo 22.6. klo 7.38. Neuvostoliittolaiset lentoveneet huomaavat miinansa jo laskeneet saksalaiset miinalaivat ja avaavat tulen niitä kohti. Suomalaisia sukellusveneitä ei havaita.
22.6. Klo 6.05 Nl aloittaa tulituksen Suomen rajan yli suomalaisiin kohteisiin.
22.6- Toinen saksalainen, Suomenlahdelta lentänyt lentorykmentti pudottaa miinoja Kronstadiin ja matkaa Uttiin välilaskuun, mukana suomalainen ilmavoimien yhteysupseeri oppaana.
22.6- Saksan Vuor.AK miehittää Petsamon Norjasta käsin alkaen klo 2.30.
22.6- Suomi aloittaa operaatio Kilpapurjehduksen, eli demilitarisoidun Ahvenanmaan miehityksen.
22.6- Suomen 17. päivänä liikekannalle pannut joukot ovat keskitysalueillaan.
22.6.- Saksa hyökkäys Neuvostoliittoon alkaa noin klo 02.30. Suomi ilmoittaa olevansa puolueeton
22-23.6.- Saksalaiset pommikoneet pommittavat Suomen kautta lentäen Neuvostoliittoa, miinoittavat Kronstadtin-Leningradin edustaa, sekä pommittavat Hankoniemeä.
22.6- Hitler pitää radiopuheen jossa ilmoittaa suomalaisten puolustavan aluettaan yhdessä (im Bunde) saksalaisten kanssa.
22.6- Suomalainen kaukopartio lähetetään saksalaisilla vesitasoilla Oulujärveltä tuohoamaan Vienan kanavan sulkuja.
23.6.- Stalinin kanavaa aiotaan pommittaa Malmin lentokentältä käsin. Huonon sään johdosta lento peruutetaan ja jo ilmassa olevat koneet pudottavat pommit Hankoon.
25.6.- Neuvostoliiton koneet aloittavat suurpommituksen Suomen alueelle ilman sodan julistusta.
25.6.- Pääministeri Jukka Rangell toteaa Suomen joutuneen jälleen sotaan: "Neuvostoliitto on uudistanut hyökkäyksen, jolla se yritti kukistaa Suomen kansan vastustusvoiman talvisodassamme 1939-1940."
26.6.- Ryti ilmoittaa radiossa sodan syttyneen, koska 25. kesäkuuta Puna-armeijan ilmavoimat pommittivat Helsinkiä, Turkua ja Porvoota, niin pääministeri Rangell toteaa radiossa, että tuosta syystä Suomi oli jälleen sodassa Neuvostoliiton kanssa.
29.6.- Saksalaiset hyökkäävät Suomesta Murmanskin ja Salla-Kantalahden suuntaan
1.7. Norjan vuoristoarmeijakuntaa täydentävä suomalainen III AK aloittaa suunnitelmien mukaisesti suomalaisten vastahyökkäyksen saksalaisten joukkojen mukana Kuusamon-Suomussalmen suunnalla.
10.7 Suomalaisten päähyökkäys alkaa ja etenee seuraavasti: 7.8. Kiestinki, 29.8. Viipuri, 1.-2.9. Kannaksen vanha raja, 7.-15.9. Syväri, 11.9. Rukajärvi, 1.10. Petroskoi (Äänislinna), 4.12. Hanko, 6.12. Karhumäki, 9.12. Poventsa, minkä jälkeen siirrytään asemasotaan.

mikael_schier (nimimerkki)

Kiitos Tuula H varsin tarkasta ja todellisuutta vastaavasta selonteosta. Niin että - Timo - tuossa tuo Suomen liikkumavara on ihan faktoineen kerrottu/rajattu. Se ei kiellä liikkumismahdollisuutta - ainahan vaihtoehtoja on, mutta silti haluan tietää sinun - Timo - näkemyksesi siitä miten Suomen olisi tullut toimia. Muistaen tietenkin että elämää ei voi editoida siten kuin esim. videota.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Tuula
Niin, en nyt oikein ymmärrä miten siihen, että rauha Suomessa vallitsi 1½ vuotta tämä kaikki liittyy. Maailmalla taisi tapahtua paljon tärkeämpiäkin asioita kuin nuo. Vaikka en kaikkea lukenutkaan. Olihan Suomi saanut jo talvisodan loppuvaiheessa Saksalta kehoituksen pyrkiä rauhaan ja lupauksen, että he tulisivat hyökkäämään Neuvostoliittoon.

En kaikkea lukenut, mutta huomasin pääministeri Rangellin ja presidentti Rytin oikein radiossa valehdelleen kansalle Neuvostoliiton hyökänneen Suomeen. Ainahan hyökkäyspäätöksen tekijät propagandassaan valehtelevat joutuneensa itse hyökkäyksen kohteeksi, joten heiltä se on ymmärrettävää.

Ymmärrettävää ei ole, että tosiasiat hyvin tietäen vielä 70 vuotta myöhemmin muutamat hörhöt, kuten sinä, yrittävät väen väkisin ylläpitää sitä valhetta. Sinä ressukkahan et ole saanut korvauksia esi-isiesi omaisuudesta. Nyt sinun pitäisi saada koko Karjala. Ryti on se, jota sinä saisit syyttää.

Kopioi nyt mitä revanssilistoja haluat, mutta että Suomi oli hyökkääjä ja maassa oli vallinnut rauha toista vuotta sitä ennen, niitä et voi kieltää, ilman että voin sanoa sinua valehtelijaksi. Kyse ei ole mielipiteestä.

osmo-virta (nimimerkki)

Kiitos Tuula Hölttä!

Lähes täydellinen yhteenveto kohtalon aikakaudesta.

Jospa tämän saisi edes johonkin Suomen historian peruskoulun oppikirjaan niin ehkä elloset loppuisivat peruskoulusta.

Mutta koulujen opetussuunnitelmat vieläkin kaihtavat totuuksia menneestä sodasta. Sellaista totuuden rakkautta koulu harjoittaa.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

mikael_schier

Eikö oma pää toimi ollenkaan?

Suomen ei olisi pitänyt toimia niinkuin se toimi. Olisi pitänyt jatkaa Suomen kehittämistä ja vaurastamista tietenkin.

Rainer Nuorinko

Nämä jäljet johtavat putkijussin sylttytehtaalle.

Harri Räsänen

Kiitokset tästä yhteenvedosta, Tuula Hölttä.
Aion käyttää tätä lähdetietona.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Timo Eloselle kertomus 90-luvun lopun Lappeenrannan kesäiseltä torilta:

Kaksi venäläistä veteraani-ikäistä miestä katseli ympärilleen. Ilmeisen tyytyväisenä, koska toinen loihe lausumaan:

"Kuule Kostja, jos me olisimme silloin aikoinaan lyöneet myös suomalaiset fasistit, niin meilläkin olisi ollut jo 50 vuotta asiat näin hyvin". (vapaa suomennus naapuripöydästä kuultuna miun).

Voin vannoa, että vain suojelusenkeli pelasti Antin tukehtumasta nauruun ja vetyyni(lihapiirakka kinkulla, munalla ja mausteilla).

PS. Viipurissa tuolloin paljon käyneenä tiesin, minkälaista jälkeä neuvosto- ja venäläinen meininki tekee.

mikael_schier (nimimerkki)

Timo Elonen 5.1.2011 21:55

"Suomen ei olisi pitänyt toimia niinkuin se toimi. Olisi pitänyt jatkaa Suomen kehittämistä ja vaurastamista tietenkin."

Juu - olen samaa mieltä. Kunhan vielä kerrot kuinka se tuossa tilanteessa olisi tehty?

Vieras (nimimerkki)

Voisitteko te paukapäät mennä muualle jauhamaan noita historian kirjan sivuja? Ihan vaan tiedoksi, perusturistille (mitä muuten blogi käsittelee) voi olla jo vähän epäselvää oliko Suomi edes näissä toisen maailmansodan mittelöissä mukana.

Ihan esimerkkinä. Heitin viime vappuna venäläisen nuoren parin (liftareita) rajan yli Suomen puolella. Matkalla yritin selittää että tämä vappu on vähän kun voiton päivä teillä (puoli kansaa juovuksissa ja kaikki kaupat kiinni) pari minuuttia myöhemmin ko. kaveri kysyi "onko teillä muuten minkälaiset voitonpäivät juhlat täällä"? Totesin vaan ja että eipä juuri minkäänlaisia ;)

Summa Summarum. Nämä "sotasyyllisyys oikeudenkäynnit" voisi pitää ihan omassa blogissaan. Siis tarkoitan tässä ihan molempien näkökantojen edustajia.

luuserius (nimimerkki)

Pietarin Stokka on aika pieni kauppa paikallisessa mittasuhteessa. Jos kuvitellaan että Suomi investoisi Karjalalaan, niin siinä kyllä tarvittaisiin Pietarin talouden vetovoimaa, joka näkyy nyt Suomenkin puolella.

Poliittisesti ollaan tehty lähes täyskäännös 2000-luvulla, Lahden uhosta tähän päivään.

Missä muualla suomalaisyritys voi menestyä niinkuin Venäjällä ?

Ja koska, kuten Lehtipuukin toteaa oikein, on vain pieni keinotekoinen raja, niin sitä madaltamalla volyymut kasvavat ja investointeja syntyy yhteiselle elinalueelle.

Kehitys siis varmasti jatkuu.

Vieras (nimimerkki)

Suomalainen seitsenkymppinen päätti Vipurin torilla ivestoida 10 € kaupustelijan tarjoamaan 1-2 sotavideoon. Koska hänellä oli vain 50 €:n seteli lähti myyjä vaihtamaan sitä pienemmäksi. Niinhän sinä kävi, että 40 € jäi saamatta takaisin. Kaupankäynti ei ole Venäjällä välttämättä helppoa.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Lokakuun lopussa kävin Venäjällä ensimmäistä kertaa. Yhden yön reissulla Viipuriin. Tämän kuun loppupuolella olen menossa samanlaiselle reissulle.
Talvella se ei tietenkään ole niin mukavaa, mutta siellä oli mielenkiintoista ja mukavaa käydä.

Minä uskon, että matkailu myös Suomesta Venäjälle päin tulee lisääntymään voimakkaasti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Timo Elonen > " Minä uskon, että matkailu myös Suomesta Venäjälle päin tulee lisääntymään voimakkaasti.",

-kuka kertoisi minulle miksi matkailu Venäjälle on "taantunut"? Entisenä Leningradin Intouristin oppaana voin sanoa, että silloin Neuvostoliiton aikana, Kekkosen-Suomen aikana suomalaisia "vilisi" joka kulmalla ja viikonloppuisin joskus kaikki Lenigradin hotellit täyttyivät suomalaisilla..ja vastaan mentiin jopa Viipuriin asti ja rajalla oli ruuhka Venäjälle päin.
Nyt tekevät ruuhkan rajalla venäläiset turistit Suomen puolelle..Näinkin ajat saattavat ennustamattomasti muuttua..

Harri Räsänen

Neuvostoliitossa eivät kansalaiset päässeet matkustamaan vapaasti länteen ja Suomeen. Mikäli olisivat päässeet, olisi venäläisiä tuohonkin aikaan nähty myös Suomessa. Leningrad oli suomalaisittain valtava kaupunki täynnä nähtävyyksiä ja hyvin halpa, jos viitsi vaihtaa rahaa pimeästi tai myydä vaatteita. Myös turvallisuus oli parempi kuin nykyisin. Vaikeuksiin joutuivat lähinnä suomalaiset votkaturistit. Venäläisten alkoholikäyttäytyminen on kyllä Suomessa parempaa kuin suomalaisten vastaava käytös Venäjällä.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Timo Elonen: Lokakuun lopussa kävin Venäjällä ensimmäistä kertaa. Yhden yön reissulla Viipuriin."

Ja nyt jo suunnittelet toista samanlaista reissua. Aika hanu! Ei ihme, että pystyt ojentamaan Lehtipuuta etc. Venäjä-tuntemuksellasi.

No ymmärränhän mie, jott´ tuo kommenttisi oli tietysti anekdootti, venäläistä (poliittista)satiiria pelkistävänä, mutta aina yhtä viiltävänä.

Vierasaine (nimimerkki)

Antti, älä murehdi. "Timppa" on vain eräs käärmeen (kaksoiskotkanko?) monista päistä (Bergman, Heidi jne) = safkan legioonaa.

Nyt ollaan siis muka ekaa kertaa idässä....Bozhe moi!

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Kyllä minä tietenkin tiesin minkälaisen vastaanoton tuo selvitykseni saa. Mutta iloisesti olen ilahtunut, että se on vaikuttanut A-P. Mustoseen niin voimakaasti, että todellisuudentaju ja lukutaito himmenevät noin perusteellisesti. Missä olen ojentanut lehtipuuta Venäjä tuntemukellani?
Joissain asioissa kyllä voisin sen tehdä. Mutta Suomen historiasta minulla on vähemmän harhaisia käsityksiä kuin teillä kummallakaan.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Vierasaine: Nyt ollaan siis muka ekaa kertaa idässä....Bozhe moi! (po. moj)

Taas pistetään suuhuni jotain, mitä en ole sanonut. Lukutaidottomuusko vaivaa?

Aprikoitselija (nimimerkki)

Kannattais näköjään porukan kerrata edes lähihistoriaa sen verran, että Paasikiven ja Kekkosen tekstejä selaillen. Karjalaisesta ei ole niin väliä.

Ninku eräs Suuri Ajattelija on lausunut; Reivolljjutsiones kome and goe but Russian style stays and stays. Sama asia suomeksi alkaa, että r on r, vaikka sen...

Voi sitä kotoista sinisilmäisyyttä! Pikkurahalla ostavat Suomea, vastavuoroisuudesta ei puhettakaan.

Enkä ole tässä esittänyt sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Aprikoitselija (nimimerkki)> Voi sitä kotoista sinisilmäisyyttä! Pikkurahalla ostavat Suomea, vastavuoroisuudesta ei puhettakaan..",
- maan myynti on ihan "luvallista", koska kansan valtuudetut eduskunnassa ovat niin päättäneet.Tuolla alempana on päätös-dokumentteista kerrottu.
Venäjän Duma taas on eri mieltä oman maan myynnistä, joten Suomi ei voi vaatia heiltä osto-lupia.

M-T Heikka

Niinhän nuo "rakastavat". Ruotsalaiset ja norjalaisetkin rakastavat eniten juurikin suomalaisia.

Minusta tuntuu, että yksi suuri syy tälle tuntelle on se, että he eivät yleensä hallitse suomea. He eivät tiedä, mitä heistä puhutaan. Että ruotsalaiset ovat homoja ja venäläiset...

Jos he osaisivat suomea, niin rakkaus saisi kolhuja enemmän.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Hyvänen aika,

älä kaikkea kerro.

Muuten jäydät vahvuuttamme peruspilareita!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Merja Heikka, olet ihana! Osuit nappiin(etkä vain tällä kertaa).

Tuo on totta mitä sanot, mutta se toimii myös vastavuoroisesti.
On ihanaa rakastaa, mutta täytyy sitä päästä vähän vihaamaankin, vähäsen, ihan vaan parjatakseen, melkein hyväntahtoisuuttaan.

M-T Heikka

Elina, miehän yritän olla parhaani mukaan TOSI PIRULLINEN, vaikka rehellisyyden nimissä, ei se minulta paljon edes yrittämistä vaadi ;).

Suomalaisilla on varmaan hieman kahtalainen suhtautuminen venäläisiin, sellaoinen toisaalta ja toisaalta. Maa on useimpien mielestä "hieman" pelottava ja kova. Toisaalta yksittäiset ihmiset ovat varsin lähelläkin meikäläisiä, tässä globalistuvassa maailmassa. Tietysti sodat varjostavat suhtautmista venäläisiin. Venäläiset eivät ehkä niin koe, koska he olivat sodassa laajalla rintamalla. Tietysti myös neuvostoajan rappio, moraalissakin vaikuttaa. Ei ollut kovin, hienoa se, millaista porukkaa sieltä ensin tuli Suomeen, rajojen avauduttua....monen sortin bisnesmiestä ja -naista. Tämä tosin koskee Viroakin. Tavallisten ihmisten liikkuminen, turisteina, antaa taas aivan erilaisen kuvan.

Virolaisia ei muuten suojaa tuo kielimuuri. Siksi, mie ainakin olen muuntautunut viiden tähden plussa-asenteesta neutraaliksi heikäläisiin päin. Ei se kovin fiksua ole haukkua suomalaisia jopa rumiksi ihmisiksi, se on rasistista ja ääliömäistä.

Kiitos kun tykkäät minusta pirulaisesta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Elina Moustgaard-lle,
- Rakkaus ja Viha kulkevat vierekkäin, joten mahdollisuus äkillisiin muutoksiin molempiin suuntiin on olemassa.Ei sitä koskaan tiedä milloin se Rakkaus iskee ja mihin suuntaan se ihmistä vie...

Vieras (nimimerkki)

Piti minunkin käydä katsomassa Venäjän rajaseutuja, periferiaa. Oli minulle aivan valtava yllätys, sanosin shokki.'
Menin lentokoneella Helsingistä Pietariin. Taksilla menin jonnekin keskustan hotelliin (Anabel. Kyyti han ok.

En juuri tunne Venäjää, mutta mitä näin Pietarissa. Aivan käsittämättömän upeita katuja, miseoita, taloja, palatseja, upeasti pukeutuneita ihmisiä, hyviä ruokapaikkoja, aika siistiä. Kävin jossain vanhassa talossain, oli sisältä kaunis, mutta teatteriesitys (jokin Mariski-teatteri) oli ihan katsottava.

Odotin toppatakki-ihmisiä, pyöreälamppuisia ladoja, torakoita ja lutiikoita, mutta kaikkea muuta. Tuo "kylä" veti kyllä ihan vertoja mille suomalaiselle kaupungille hyvänsä. Ihan mukava kylä oli käydä.

Seuraavaksi aion käydä jossain sisämaan varakkassa kaupungissa. Kovasti paikalliset karjalaiset kehottivat käymään Lotinanpellossa. Sen rautatieaseman arkkitehtuuri on realistisen kaunis kuulemani mukaan ja jättää jälkeensä jotkin Gremitaasit. Täytynee seuraavaksi todella mennä sinne Lotinanpellolle.

kirjautumaton observateur (nimimerkki)

Käypä nyt ihan oikealla Venäjällä ennen kuin arvioitset koko maan sen hienoimman kaupungin perusteella. Onhan se valtiolta varastetuilla rahoilla laitettu sangen hienoon kuosiin, mutta sen laitamilta alkaa jo löytyä todellisuus rikollisineen, narkkareineen ja huorineen.

Kannattaa myös kulkea autolla eikä lentokojeella, niin näkee hieman maisemia matkallakin. Kun Vaalimaalta ajelee kohti Pietaria ja jatkaa siitä sitten vaikka Laatokan rantoja entisen Suomen Karjalan halki tullakseen aikanaan Niiralasta takaisin Suomeen, saattaa aistia yllättävän paljon toisenlaisen totuuden kuin sushiaterian Nevan iki-ihanien siltojen katveessa.

Sen jälkeen tunnetkin jo vähän Venäjää. Sellaista oikeampaa ja laajemmassa mittakaavassa realistista.

obs.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Yleensä vauraus ja hyvinvointi näkyy missä tahansa maassa paremmin kuin köyhyys ja pahoinvointi. Yksi kallis omakotitalo tai loistoauto huomataan.
Köyhyys ei näy lainkaan lievänä, ainoastaan ääritapauksissa.

Tältä pohjalta voin sanoa, että Venäjä tulee muuttumaan kohtalaisen nopeasti rikkaan maan näköiseksi. Siis näköiseksi.

Vieras (nimimerkki)

Siis rajalla tehdään reilut kaksimiljoonaa ylitystä vuodessa. Reilu miljoona suuntaansa. Jokainen rajanylittäjä on viranomaiskontaktissa. Ja kiinni jää 106 juoppa ja muutama muu.

Kuinka tämä on mahdollista?

Miksi rajaliikennetä edes seulotaan, jos se on näin siistiä?

Eikö ennemmin kannattaisi seuloa vaikka Imartan kohdalta kutostietä? Siellä saataisiin parilla miljoonalla viranomaiskontaktilla kiinni kuitenkin satoja tuhansia rattijuoppoja muista rikollisista puhumattakaan!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

5.1.2011 20:16 Vieras (nimimerkki):lle,
- eli ehdotat koko rajavartioston "tarpettomana rajalla" kutostien varteen? Olisi komea kunnia-kuja autoilijoille ja varmaankin turvallisesti kaikki pääsisivät perille niin suomalaiset kuin venäläisetkin.

Vieras (nimimerkki)

"Kaakkois-Suomen rajavartiosto aloitti vuoden 2010 aikana 264 esitutkintaa. Määrällisesti eniten esitutkintoja suoritettiin liikennejuopumusten osalta, joita oli yhteensä 106. Vaarallisen esineen hallussapidosta aloitettiin 52 esitutkintaa, ampuma-aserikoksista 41 ja valtionrajarikoksista 15 esitutkintaa.Väärennysrikoksista aloitettiin 20 esitutkintaa ja laittomien maahantulon järjestämisrikoksista kuusi esitutkintaa."

Siis mitä ihmettä?

Rajalla tehtiin noin parimiljoonaa ylitystä! Näin pienellä kiinnijääneiden määrällä kannattaisi resursseja tuoda vaikka keskustan valtakadulle! Enemmän juoppoja ja rikollisia siellä ajelee. Jos parilla miljoonalla viranomaiskontaktilla saadaan näin vähän tulosta, niin toiminnan voisi lakkauttaa tarpeettomana.

Nyt olen viisumivapauden kannalla. Aiemmin en ollut, mutta silloin en tiennyt tilastoja.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

5.1.2011 20:20 Vieras (nimimerkki)> "Siis mitä ihmettä?
Rajalla tehtiin noin parimiljoonaa ylitystä! Näin pienellä kiinnijääneiden määrällä kannattaisi resursseja tuoda vaikka keskustan valtakadulle! Enemmän juoppoja ja rikollisia siellä ajelee. Jos parilla miljoonalla viranomaiskontaktilla saadaan näin vähän tulosta, niin toiminnan voisi lakkauttaa tarpeettomana.",

- ehkä tulos/tilastot ovatkin niin hyviä sen takia, että rikolliset ovat tietoisia rajavalvonnan vahvuudesta ja eivät yritä liikaa kokeilla.

Viiru Rajakontu (nimimerkki)

Ei se Venäjän kauppa meille mikään kohtalonkysymys ole, kyllä me pärjätään ilman sitäkin.
Missä hotelleissa ja mökeissä Venäläiset on ollut, kaikenlainen pikku ötökkä- ja elikkokanta on lisääntynyt ja mohorkanhaju on piintynyt seiniin.
Meilläkin on oma ylpeytemme, mikä vain lisääntyi, kun sotien jälkeen nostimme elintasomme moninkertaiseksi Venäjään nähden.
Siisteys on meille iso asia, Venäjällä olen nähnyt kun hellalta päin syödään käsin riistalihaa, ja kaikki luut mitä ei syödä, heitetään hellan ja savumuurin välikköön. Ei kumma että venäläisten koti haisee.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Viiru Rajakontu (nimimerkki) > "Ei se Venäjän kauppa meille mikään kohtalonkysymys ole, kyllä me pärjätään ilman sitäkin",

- ehkä Suomi pärjäisikin, mutten lähtisi ylpeilemään ja noin aliarvioimaan kauppaa Venäjän kanssa.

V.R., > "..Ei kumma että venäläisten koti haisee,",
- en menisi noin yleistämään.En muista yhtään "haisevaa" venäläistä kunnon kotia..
Riittää tupakoitsijoita Suomessakin, joitten talo saattaa "haista"..

Mikko Mäkinen

Mukavaa lukea hyviä uutisia entisen vihollismaan kansalaisista. Kyllä minunkin suhteeni venäläisiin on jo kääntynyt ystävälliseksi. Oikeastaan jo kauan sitten. Epäluulo vain kalvaa Venäjän poliittista eliittiä kohtaan, jota kansa ei pääse valitsemaan.

Mutta tästä kansalaisten sovinnosta olisi paljon viemistä esimerkkinä Lähi-itään. Onkohan kukaan miettinyt asiaa?

Markus Lehtipuu

Tavalliset venäläiset kannattavat Karjalan palautusta. Heidän kanssa tulee olla tekemisissä.

Venäjän johdossa on psykopaattinen katupoika Pietarista, joka uhoaa, meuhkaa ja mesoaa, koska häntä on hakattu pikkupoikana kadulla. Ihminen ei pääse traumoistaan ennen kuin makaa haudassa. Sama koskee Hitleriä ja Stalinia. Molempia hakattiin lapsena. Nyt meillä on Putler. Pitkä talvi, mutta joskus sekin on ohi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mikko Mäkiselle,
- kiva kuulla, että suhteenne venäläisiin on kääntynyt jo ystävälliseksi..mutten ymmärrä miksi pitäisi lähteä nyt tästä blogista "hyppäämään" Lähi-itään suuntaan, kun nämä suhteet ovat vielä "hoitamattomia", joten emme voi jättää kesken suomalaisten ja venäläisten keskeisiä suhteita, olemmehan naapurimaita, ja Lähi-Itään kun on niin pitkä matka..
Toivottavasti ymmärsitte huumorianikin...Kiitos kommenttistanne.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Violan kunniaksi haluan sanoa, että nykyvenäläiset todella rakastavat Suomea ja haluavat ostaa sitä käteisellä. Tarjolla kaksi vaihtoehtoa: joko täysillä mukana tai sitten ollaan tylyjä....

Jatkokysymys: "Miksi venäläiset ovat tähän asti saaneet ostetuksi niin paljon suomenmaata?". Onko kyse pelkästään ostohimosta vaiko persaukisten myyntivalmiuudesta?....

Eihän kellään ole pakkoa myydä isänmaatamme? Eihän?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

ilmari schepel > "Eihän kellään ole pakkoa myydä isänmaatamme? Eihän?",

- ei tietenkään!, mutta raha taitaa olla se "paha"! Kiitos kommenttistasi.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Tuon maan myyminen EU:n ulkopuoliselle on Suomen eduskunnan munaus vuodelta 1999.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kun olet noin tietoinen tuosta asiasta niin voinet kertoa, että mistä eduskunnan päätöksestä vuodelta 1999 sinä kerrot?

Vieras (nimimerkki)

Joulukuussa 1999 eduskunta päätti poistaa EU sopimuksen mukaan viiden vuoden siirtymäajan jälkeen ulkomaalaispykälä, kiinteän omaisuuden osalta.

Sopimuksen mukaan sen olisi pitänyt poistaa ainoastaan EU kansalaisten osalta, eduskunnan onnettomat tunarit poistivat rajoituksen kaikilta, lainmuutos tuli voimaan 1.1.2000..

Siirtymä ajasta sovittiin EU liittymisneuvotteluissa, silloin pelättiin Saksalaisten ostavan kaikki Saimaan-rannat.
Asian voi tarkistaa Eduskunnan pöytäkirjoista.

Turhaa Venäläiset on syytää kun ostavat, Suomen eduskunta päätti että kaikki on kaupan kaikille.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

HE 171/1999 vp
Annettu Helsingissä 23 päivänä joulukuuta 1999
Laki
ulkomailla asuvien ja ulkomaisten yhteisöjen kiinteistönhankintojen valvonnasta annetun lain kumoamisesta
Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
1 §
Tällä lailla kumotaan ulkomailla asuvien ja ulkomaisten yhteisöjen kiinteistönhankintojen valvonnasta 30 päivänä joulukuuta 1992 annettu laki (1613/1992) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.
2 §
Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2000.
Lupahakemukset, jotka on kumottavan lain nojalla pantu vireille ennen 1 päivää tammikuuta 2000, käsitellään kuitenkin loppuun sanotun lain mukaisesti.
HE 171/1999
YmVM 5/1999
EV 135/1999
Helsingissä 23 päivänä joulukuuta 1999
Tasavallan Presidentti
MARTTI AHTISAARI
Ympäristöministeri
Satu Hassi

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23:02 Freddy Van Wonterghem;
- kiitos tiedosta, turhaa huutaa venäläislle : miksi tulette ostamaan tontteja ja syyttää heitä siitä, jos itse Suomen eduskunta "antoi luvan" kaupata maata. Ja ei itse suomalainen myyjäkään ole siihen syypää, jos myy tonttinsa omien taloudellisten vaikeuksien vuoki. Eli mielestäni syy tonttikauppaan onkin pintaa syvemmällä yhteiskunnassa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"6.1.2011 08:05 Freddy Van Wonterghem
Suomi ei pyytänyt Venäjältä mitään vastavuoroisuutta, kun poisti 1999 ulkomaasilaisia koskevat omistusrajoitukset."

Nyt voinet kertoa sen, että minkä maiden kanssa Suomi on tehnyt maan oston vastavuoroisuussopimuksen?

Freddy lukee meille lakia:

6.1.2011 13:09 Freddy Van Wonterghem uusi

"Joulukuussa 1999 eduskunta päätti poistaa EU sopimuksen mukaan viiden vuoden siirtymäajan jälkeen ulkomaalaispykälä, kiinteän omaisuuden osalta.

Sopimuksen mukaan sen olisi pitänyt poistaa ainoastaan EU kansalaisten osalta, eduskunnan onnettomat tunarit poistivat rajoituksen kaikilta, lainmuutos tuli voimaan 1.1.2000..
Siirtymäajasta sovittiin EU liittymisneuvotteluissa, silloin pelättiin Saksalaisten ostavan kaikki Saimaan-rannat.

Turhaa Venäläiset on syytää kun ostavat, Suomen eduskunta päätti että kaikki on kaupan kaikille."

Mitä sinulla on sitä vastaan jos norjalaiset, amerikkalaiset, venäläiset, gambialaiset tai somalit ostavat Suomesta maata?
Ja mitä se sinulle kuuluu jos maanomistaja myy omaisuuttaan kenelle haluaa? Miksi et tarjoa enempää ja osta itsellesi maita?
Pitäisikö perustaa persujen maanmyyntikonttuuri jossa arvioitaisiin kelvolliset ja kelvottomat ostajat kansallisuuksien mukaan?
Väitteesi, että "Suomen eduskunta päätti että kaikki on kaupan kaikille" on yksinkertaisesti päätön.

En tunne Belgian lainsäädäntöä, mutta Suomessa jokainen päättää omaisuutensa myynnistä itse. Jos Belgiassa asiat on toisin, niin se on kyllä belgialaisten ongelma. Älä pura kiukkuasi meihin muihin.

http://www.ristokuisma.net/blogit/jutut2010/edusku...
Yllä olevasta linkistä löytyy oikeusministeri Braxin vastaus Kuisman kysymykseen.
Lainaan sitä osittain: "Ulkomaalaisten kiinteistönomistus Suomessa on edelleen vähäistä. Luovutusten perusteella voidaan karkeasti arvioida, että esimerkiksi venäläiset omistavat henkilöinä tai venäläisten yritysten kautta Suomessa alle 4 000 kiinteistöä ja määräalaa. Tämä on vajaat kaksi tuhannesosaa Suomessa olevien tilojen ja tonttien kokonaismäärästä."
Onko meillä on kahden tuhannesosan ongelma? Ei ole persuisteilla isoja ongelmia.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Täytyy sanoa, että totuuden puhujasta ei pidetä. Tiesin kyllä hyvin, mihin ryhdyn, kun korostin tuota vielä venäläisille suunnatuksi. Kyllä täällä venäläisiin maahanmuuttajiin suhtaudutaan siten, että sodatkin ovat heidän syytään. (Ei nyt sentään ihan aina). Hyvä heilläkin on olla jotain argumentteja, joilla puolustautua. Kyllähän he totuuden usein tietäväkin. Ainakin suomalaisia useammin. Taloustutkimuksen tutkimus vuosi sitten osoitti, että enemmistö (53 %) luulee Neuvostoliiton aloittaneen jatkosodan hyökkäämällä Suomeen.

Talvisota on eri juttu. Ja vaikka Beckman tai joku muu osoittaisi suomalaisten ampuneen Mainilan laukaukset, niin uskon sen tai en, mutta sodan aloittajaa se ei muuta miksikään. Ei yksittäinen provokaatio oikeuta tulemaan koko voimalla rajan yli. Lisätäkseni löylyä sanon kuitenkin, että senkin alkamista älykkäämmät suomalaiset poliitikot olisivat pystyneet ainakin viivytämään.

Toisaalta niille, jotka sanovat Suomen halunneen korjata aikaisempia vääryyksiä, sanon, että kaikkia sotia on aina perusteltu jollain koetulla vääryydellä. Sanotaan nyt, että Neuvostoliitoltakin oli ryöstetty parikymmentä vuotta aikaisemmin koko Suomi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

On kyllä huomattu, että Elonen käy taistoon jos joku arvostelee maahanmuuttopolitiikkaa, islamisaatiota, pakkoruotsia ja monikultuurisuutta. Mutta että suomalaiset olisivat ryöstäneet Suomen Neuvostoliitolta itsenäistyttyään, on jo tosi paksua tekstiä!

kirjautumaton observateur (nimimerkki)

Porkkalaa ja Hankoa lukuunottamatta nykyisen Suomen alueet eivät ole koskaan kuuluneet Neuvostoliittoon.

obs.

Vieras (nimimerkki)

Kaikki Suomen itsenäisyyden ajan sodat ovat olleet venäläisten syytä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

19:26 Harri Räsänen > " Neuvostoliitossa eivät kansalaiset päässeet matkustamaan vapaasti länteen ja Suomeen. Mikäli olisivat päässeet, olisi venäläisiä tuohonkin aikaan nähty myös Suomessa. Leningrad oli suomalaisittain valtava kaupunki täynnä nähtävyyksiä ja hyvin halpa, jos viitsi vaihtaa rahaa pimeästi tai myydä vaatteita. Myös turvallisuus oli parempi kuin nykyisin",

- on se totta ettei Neuvostoliitosta päässyt vapaasti matkustamaan ulkomaille.
Kyllä näki silloin, että suomalaiset turistit tai bisnesmiehet olivat tyytyväisiä siihen palveluun mitä saivat ja oppaat olivat vahvasti koulutettuja pitämään huolta siitä, että kaikki pelaa ja erityisesti turvallisuus. Vaatteiden myyntiä ja pimeää rahanvaihtoa "emme nähneet".

Vieras (nimimerkki)

Typerää. Venäläiset ovat jo 1000 vuotta yrittäneet vallata ja tuhota suomalaisia ja Suomea.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

00:04 Vieras (nimimerkki)> "Venäläiset ovat jo 1000 vuotta yrittäneet vallata ja tuhota suomalaisia ja Suomea.",

- perustelisitteko hieman näkökulmanne?

Vieras (nimimerkki)

Ulkosuomalaista hirvittää miten paljon venäläisten asiamiesten kirjoituksia mediassa on nykyään.

Joku täällä väitti että Suomessa vallitsi rauhallinen tilanne talvisodan jälkeen. Tämän täytyy olla tahallista vääristelyä. Mikään muu ei selitä tuollaista älyttömyyttä ja historian vääristelyä. Höltältä hyvä yhteenveto tapahtumista; talvisodan jälkeinen aika oli jatkuvaa painostusta stalinististisen imperialistisen suurvallan taholta. Pieni Suomi eli jatkuvassa pelossa: oli ilmeistä että venäläiset olivat tyytymättömiä talvisodan lopputulokseen (kuten "Krusse" sanoi: "me kaikki" - ts nomenclaturan yläpää eli Stalinin lähimmät - "pidimme talvisotaa tappiona"). Kansa ei Suomessa juuri tuntenut kulissien takaista peliä mutta paljon saattoi arvata. Suomalaiset upseerit olivat hermostuneita - heillä oli ensikäden tietoa jatkuvista provokaatioista ja ilmeisestä sodanvalmistelusta itärajan takana. Paljosta sellaisestakin jota Hölttä ei maininnut.

Ainoa asia mikä esti venäläisten jo pitkälle valmistellun uuden hyökkäyksen oli Saksan tuki. Näin ollen ei Suomella ollut mitään todellista mahdollisuutta valita linjaa talvisodan jälkeen. Lisäksi maassa valitettavasti oli äärioikeistolaisia ryhmiä politiikassa mukana; pieni mutta vaikutusvaltainen ryhmä. Imperialistisen venäläisen diktatuurin ja roistovaltion aiempi hyökkäys eli talvisota oli saanut mielipiteet keikahtamaan oikealle ja natsit onnistuivat käyttämään tilannetta hyväkseen. Tälllaista mielialaa esiintyi armeijassakin - ja tiettävästi kävi niin, että kun Suomen ylin valtiojohto pohti tilannetta niin sen oli pakko ottaa huomioon se, miten tietty osa upseerikunnasta tulisi reagoimaan jos Saksan kosiskeluun sanottaisiin jyrkkä ei. Sisäinen yhteys eli kaikkien puhaltaminen yhteen hiileen oli hengissä selviytymisen ensimmäinen edellytys.

Ei ajopuuta - sen sijaan pakkotilanne jossa kahdesta pahasta oli valittava pienempi.

Jos olisi lähdetty venäläisten kelkkaan eli Viron tielle niin Suomi olisi lakannut olemasta valtiona. Saksalaisten mukaan lähtemiseen sisältyi sentään se mahdollisuus että Suomi säilyy. Ainakin tietty mahdollisuus. Niin sitten tapahtuikin -

Aineistoa aiheesta on vaikka kuinka paljon. Muistelmia, tutkimuksia. Monilla suomalaisilla sukulaisten kertomukset sodan ajoilta. Siitä vaan opiskelemaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

00:14 Vieras (nimimerkki)> ".. Kansa ei Suomessa juuri tuntenut kulissien takaista peliä mutta paljon saattoi arvata.",
- maassa kun maassa Kansa ei tiedä kulissien peliä, niin Neuvostoliitossakin kansa ei tiennyt Talvisodan pelistä mitään ja kun tiedotusvälineet olivat mitä olivat, paremmassa tapauksessa syrjäkylissä lautasmuotoinen radio klubin "punanurkassa"..Seuraavat sukupolvet tiesivät sen, mitä koulukirjoissa opetettiin..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

21:28 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)> "Kyllä Viola-rouva, kuten muutkin inkeriläiset voivat tuntea oikeutetusti olonsa Suomessa kuin kotonaan.",

- kiitos luottamuksestasi. Onhan tämä nyt uusi kotimaamme! "Kotimaani ompi Suomi, Suomi armas synnyinmaa..", vaikkei olekaan minulle synnyinmaa, mutta äidilleni on, koska hän on syntynyt 1913 tsaarin vallan aikana, eli Suomi ja Venäjä eivät olleet vielä "erotettu toisistaan"..

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

5.1.2011 21:28 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"...yritämme olla kilttejä."

Kyllä Viola-rouva, kuten muutkin inkeriläiset voivat tuntea oikeutetusti olonsa Suomessa kuin kotonaan. - Olkoonkin, että nyt on selvinnyt, että presidentti Koivisto teki esityksensä KGB:n "toiveesta".

Näin kirjoittaa T-K Antti. Antti on taas kerran villiintynyt noissa Koivisto väitteissään. Vai että ihan KGB:n toiveesta. On nyt syytä todeta, että niin kauan kun et esitä mitään dokumentaatiota väitteesi tueksi olet vain pelkkä valehtelija.

On syytä todeta, että se ei sinua Viola Heistonen auta yhtään vaikka kuinka paljon yrität mielistellä antteja, markuksia ja persukavereitasi. He nauravat sinulle takana päin. Sinä olet heille vain ryssä vaikka kuinka vakuutat, että ""...yritämme olla kilttejä."

Älä tee itsestäsi naurunalaista kun siihen ei ole mitään syytä!

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Antti on taas kerran villiintynyt noissa Koivisto väitteissään."

Kuten huomasitkin, olin laittanut sanan "toiveesta" näin sitaatteihin. Asia itsessään on ollut Viola-rouvan toimesta jo aiemminkin esillä:

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/06/26/...

"Valtiovallan ja Suomen Akatemian tuella tehdyssä uudessa tutkimuksessa "Kotiin karkotettavaksi" tuli esille uutta tietoa inkeriläisten paluumuutosta Suomeen.

Kirjan tekijä FT Toivo Flink kertoo s.13-14 inkeriläisten vuonna 1990 käynnistyneen Suomeen muuton taustoista seuraavaa :

"Paluumuuttoavauksen teki presidentti Mauno Koivisto Ajankohtaiskakkosen haastattelussa 10.huhtikuuta 1990. Presidentin lausunnon jälkeen inkerinsuomalaiset rinnastettiin paluumuuttajiin, joilla on etniset ja kulttuuriset siteet emämaahan.

Mauno Koiviston inkerinsuomalaisia koskevan lausunnon syntyvaiheista on tähän menneessä tiedetty vähän. Harvoissa haastatteluissa presidentti Koivisto on ollut pidättyväinen ja toistanut vuonna 1990 esittämänsä näkemyksen.

Suojelupoliisin toimintaa esittelevässä uusimmassa tutkimuksessa inkeriläisten muutto Suomeen tuli esiin Supon silloisen päällikön Seppo Tiitisen ja KGB:n Helsingin silloisen päällikön Felix Karasevin tavaatessa 2.kesäkuuta 1988.

Tiitinen tiedusteli valtiojohdon näkemystä inkeriläisten suhteen." jos ovat valmiit antamaan muuttoluvan, annetaan tulla, vaikka olisi "mittatapioitakin", ovathan suomalaisia", kertoo Tiitinen Koiviston todenneen."

http://www.inkeri.ee/INKERI/2010_05/s14-16.pdf

Lähdeviitteitä löytyy tämän tason keskusteluun tuosta blogikirjoituksesta aivan riittämiin, joten valehtelijaksi ei miuta ole aihetta syyttää.

Tiitisen listoja jne. voitaisiin mielestäni julkaista enemmänkin.

- - - -

Kun nyt kuitenkin presidentti Koivisto tuli puheeksi, niin pannaanpa erään Turussa syntyneen, kokoomuslaisen kansanedustajan pojan ja valtiotieteentohtorin kirja tähän lukusuositukseksi:

VT Hannu Rautkallio: Moskovan päiväkirja 1989 - 1993 (Tammi), jossa

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Tutkija%20Mauno%...

"Mauno Koivisto esti neuvostoarkistojen tutkimisen"

Koska VT Rautkalliota on ja tullaan yrittämään tekemään naurunalaiseksi jne. ihmisenä ja tutkijana, niin panen tähän toveri-tohtori Lasse Lehtisen (sdp.)arvion asiasta:

http://www.lasselehtinen.net/content/view/197/109/...

PS. Heittoon "antteja, markuksia ja persukavereitasi" totean, että Antti on jäsenkirjademari. Joten älähän itse villiinny! Toki sitä sattuu muillekin, kun puolen yön jälkeen kommentoi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

00:49 Reijo Kallinen > "On syytä todeta, että se ei sinua Viola Heistonen auta yhtään vaikka kuinka paljon yrität mielistellä antteja, markuksia ja persukavereitasi. He nauravat sinulle takana päin. Sinä olet heille vain ryssä vaikka kuinka vakuutat, että ""...yritämme olla kilttejä.",

- no tulihan se sieltä, se "ryssä" vihdoinkin. Minä kun yritinkin tässä "mielistellä" kovasti, ettei kukaan tulisi ryssittelemään. Kiitos kommenttistasi ja hyvää yötä, nyt on aika "ryssänä" lähteä nukkumaan, se lohduttaakin hieman, ettei mikä ole muuttunut suomalaisessa, suomalaisen ryssä-vihassa! Turhaa kuvittelin, että asiat ovat muuttumassa parempaan suuntaan.Vai erehdynkö kuitenkin?

Aamu iltaa viisaampi! Hyvää yötä!
Утро вечера мудренее! Спокойной ночи!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"- no tulihan se sieltä, se "ryssä" vihdoinkin. Minä kun yritinkin tässä "mielistellä" kovasti, ettei kukaan tulisi ryssittelemään. Kiitos kommenttistasi ja hyvää yötä, nyt on aika "ryssänä" lähteä nukkumaan, se lohduttaakin hieman, ettei mikä ole muuttunut suomalaisessa, suomalaisen ryssä-vihassa! Turhaa kuvittelin, että asiat ovat muuttumassa parempaan suuntaan.Vai erehdynkö kuitenkin?"

Sinä et tainnut ymmärtää kommenttisi perusteella mitä minä kirjoitin. Lue nyt alla oleva hieman tarkemmin.

""On syytä todeta, että se ei sinua Viola Heistonen auta yhtään vaikka kuinka paljon yrität mielistellä antteja, markuksia ja persukavereitasi. He nauravat sinulle takana päin. Sinä olet heille vain ryssä vaikka kuinka vakuutat, että ""...yritämme olla kilttejä.","
Minä en sinua enkä ketään muitakaan venäläisiä tai inkeriläisiä ryssittele. Käännä katseesi vain enemmän sinne puoluetovereittesi suuntaan. Sieltä sinä ne ryssittelijät löydät. Lue nyt edes heidän blogejaan niin voinet vain ihmetellä, että mihin porukkaan sinä olet etabloitunut.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

01:23 Reijo Kallinen > " Sinä et tainnut ymmärtää kommenttisi perusteella mitä minä kirjoitin. Lue nyt alla oleva hieman tarkemmin.",

-Hyvää huomenta! Joka aamu on armo uus !

En ymmärtänytkään, koska minulla ei ole mitään syytä mielistellä kenellekään, en ole eduskuntavaaliehdokkaana,en ole mihinkään pyrkimässä edes täällä Imatralla, jossa itse Perussuomalaiset eivät kovin huolineet minua, vaikka pääsin "kansan mandaatilla" varavaltuutetuksi puolen vuoden asumisen jälkeen paikkakunnalla.Vaaliteemani olivat: vammaisten, vanhusten, maahanmuuttajien ja sortuneiden puolesta puhujana ja ikärasismia vastaan.

Löysin itseni täällä puheenvuoropalstalla ja kunnioitan kovasti niitä, jotka tulevat keskustelemaan blogeihini,puolueista riippumatta, mutta en salli henkilökohtaisia loukkauksia. Periaatteessa menin Ps sattumalta ja voin poistua milloin tahansa.
Mutta nyt ymmärrän, että sinä leimaat minua perussuomalaisten takia.Sen takia tulit loukkamaan keskustelijoita ja nostamaan minut naurunalaiseksi. Ei se anna sinullekaan kunnia sen enempää.

Ehkä minun tyyliäni keskukustella sivistyneesti ilman "vit..lua", ja muita rumia sanoja luulette mielistelyksi.
Kiitos kuitenkin, että toit mielipiteesi esin.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Viola olet mielestäni oikeassa puolueessa.

Ennakkoluuloiset ja median manipuloidut pitävät perussuomalaiset ulkomaalaisvastaisia, vaikka kritiikkimme kohdistuu suomen maahanmuutto ja integroitumispolitiikkaan.

Perussuomalaiset kritisoivat samoja epäkohtia kun useammat maahanmuuttajat, olemme perussuomalaisissa tasavertaisia jäseniä.

Me emme ole kuten muissa puolueessa on usein tapana, jalustalla nostettuna kiiltokuvina.

Vieras (nimimerkki)

Reijo. Sitä miten Viola toimii kutsutaan käytöstavoiksi.

Tuo selityksesi on aika säälittävä, sinähän sen R-sanan ensimmäisenä löit pöytään ja vielä aliarvioit blogestia niin paljon, että katsot tarpeelliseksi selittää muiden "todellisia" motiiveja. Eiköhän Viola terävänä naisihmisenä pysty tekemään ihan omat johtopäätöksensä. Muuten, myös tuollaisten riidankylväjien suhteen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Nimimerkkisi on oivallinen. Vieras, aivan oikein vieras ymmärtämään mitä kirjoitin . Minä en ryssitellyt tai saarnannut vihapuheita en venäläisiä sen kummemmin inkeriläisiäkään vastaan. Totesin vain, että hyvää tarkoittava Viola Heiskonen ei ilmeisesti näe sitä vihankylvöä ja "ryssittelykulttuuria" joka on hyvin syvällä hänen varsin suuressa joukossa puoluetovereissaan. Olen tästä ottanut yhden, vain yhden esimerkin tähän ketjuun. Se kertoo paljon niistä pohjavirroista joita persujen keskuudessa on. Tätä ei pidä yleistää, mutta näyttää siltä, että persuissa äärimmäisyysainekset ovat vyöryttämässä asemia itselleen maltillisten sijaan. Siis vielä kerran, lukekaa Viola ja Vieras mitä kirjoitin ja kertokaa missä kohtaa nimittelin vaikkapa Violaa "ryssäksi".

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Suojelupoliisin toimintaa esittelevässä uusimmassa tutkimuksessa inkeriläisten muutto Suomeen tuli esiin Supon silloisen päällikön Seppo Tiitisen ja KGB:n Helsingin silloisen päällikön Felix Karasevin tavaatessa 2.kesäkuuta 1988.

Tiitinen tiedusteli valtiojohdon näkemystä inkeriläisten suhteen." jos ovat valmiit antamaan muuttoluvan, annetaan tulla, vaikka olisi "mittatapioitakin", ovathan suomalaisia", kertoo Tiitinen Koiviston todenneen."

http://www.inkeri.ee/INKERI/2010_05/s14-16.pdf

Lähdeviitteitä löytyy tämän tason keskusteluun tuosta blogikirjoituksesta aivan riittämiin, joten valehtelijaksi ei miuta ole aihetta syyttää."

T-K Antti väittää, että tuossa blogissa vahvistetaan KGB:n "toive". Sattuu nyt vain niin hassusti, että ko. blogissa ei käsitellä Antin antamaa "tietoa" lainkaan.

Kyseessä on arvostelu kirjasta
TOIVO FLINK: KOTIIN KARKOTETTAVAKSI.
Inkeriläisen siirtoväen palautukset Suomesta
Neuvostoliittoon 1944–1955.
SKS / Kansallisarkisto, Helsinki 2010.
320 sivua, ovh. 32 euroa

Aika alkeellinen hämäysyritys. Miksi sitä suomenkielessä sanotaan Antti?

Mitä noihin kahteen muuhun antamaasi linkkiin tulee niin miten ne tukevat sinun väitteitäsi. Eivät mitenkään. Jos Rautkallion isä on ollut Kokoomuksen kansanedustaja niin miten se liittyy po. asiaan. Mainitsemiesi tiedustelumiesten keskustelussa ei mikään tuo väitettäsi, että Koivisto olisi lähtenyt tukemaan KGB:n toiveita.

Ymmärrän, että nyt on Loppiaisen aika ja Antilla on saattanut tulla kiireitä, että se joulupaketissa saatu Viru Valge täytyy nyt ottaa ja kiireellä! Sen vuoksi miehelle sattuu ja tapahtuu ja lähde aineistokin kääntyy päälaelleen. Mutta muista Antti otta huikka ja visba jalga, maltillisesti!

Olisin liitänyt kirjoitukseni T-K Antin vastaa osioon, mutta se ei ollut jostain syystä mahdollista. Eikö Antti pidä kommenteista? Menee se näinkin.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Venäläiset eivät ole ongelma.

Ongelma ovat aina Suomessa olleet "venäläiselä mandaatilla" toimineet kusipäät, 29.3.1809 Porvoossa tsaarille uskollisuudenvalan vannoneet sukurutsaiset ruotsinkieliset virkamiessuvut.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mr. Conspiracy Intl-lle,

- vieläkö tähän asti Porvoossa 200 vuotta sitten tsaarille uskollisuudenvalan vannoneet ruotsinkieliset virkamiehet (heidän jälkeläiset) "hallitsevat" Suomea? Miksi tyydytte siihen? Eihän Suomi ole enää Ruotsin alla, vapauttihan Venäjä sieltä Suomen pois.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

02:06 ilmari schepel> " Viola, teille venäläismamuille on syytä mainita että kyse oli siis siirtymisestänne ala-asteelta ylä-asteelle. Ei sen kummempaa.",
- niin se olikin, mutta ensimmäinen kosketus ihanne-satumaahan pian alkoi muuttua vaikeampaan arjeen, kun heräsimme missä ollaan...silloisessa Neuvostoliitossa oli kaikesta pulaa ja pääsimme maahan, jossa kaikkea yllin-kyllin ja ihmiset näyttivät niin onnellisina..Pian alkoi Suomessa painaa lama-päälle..ja mekin huomasimme, että olemme tulleet "rasitteeksi".

-elokuvista kun mainitsit, niin vanhoja suomalaisia elokuvia en paljon tunne ja en ole paljon käynytkään Suomessa elokuvissa.TV:ssa olen jotain nähnyt.Olen siitäkin luopunut jo vuosia,kun perehtyin tietokoneeseen, vanhoja neuvostoliiton filmeja katson mielellään kun saan kiinni netistä..
Kyllä se nostalgiaksi käy ja kukaan ei voi olla varmaa, ettei se dementiakaan iskisi jossain vaiheessa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

03:27 J.J.Haavisto (nimimerkki) > "...Yksikään venäläinen, jonka olen tavannut, ei ole osannut suomea.(asuvat kyllä mielellään suomessa). Onko ihme, että vanhat kaunat heitä kohtaan nousevat pintaan? Maassa maan tavalla. Oli tullut sitte mistä vaan. Ei muuta, kiitos.",

- se on valitettavaa,koska en itsekään hyväksy sitä, etteivät monet halua edes opiskella maan kieltä ja sulkeutuvat pieneen venäjänkieliseen porukkaan, niin kuin kilpikonnan kuoreen...

kuorinen (nimimerkki)

Venäläiset rakastavat Suomea+suomalaisia ja suomalaiset Venäjää+venäläisiä. Näin on hyvä, muutamat höltät, putkiset ja lehtipuut kuihtuvat aikanaan historian hämärään. Violan asiallisesta tavasta keskustelle heidänkin kanssaan pitäisi ottaa jokaisen oppia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

08:50 kuorinen (nimimerki-lle,
- tähän voi lisätä:
Me, suomalaiset ja venäläiset, rakastamme toisiamme. Vai rakastammeko?
Мы, русские и фины, любим друг друга! Любим ли?

kuorinen (nimimerkki)

Kyllä rakastamme, eivät tietenkään ihan kaikki mutta opetelkaa rakastamaan. Opetelkaa pois vihasta, se on parasta mitä voimme antaa jälkipolvillemme perinnöksi.

Kiitos, että opetat meille vähän venäjän kieltäkin tässä samalla.

Tulikivenkatku ----

Mitä syitä on suomalaisilla rakastaa Venäjän valtiota, Kallinen? Minä en löydä yhtäkään syytä.

Reijo Kallinen (nimimerkki)

"6.1.2011 09:30 Tulikivenkatku ----

Mitä syitä on suomalaisilla rakastaa Venäjän valtiota, Kallinen? Minä en löydä yhtäkään syytä."

Oletko nähnyt märkiä unia, kun tuollaisia väität minun sanoneeni? Huonosti nukuttu yökö tuollaisia väitteitä tuottaa?
Minun mielestäni suhteiden pitää olla asialliset.
Turha sapelinkalistelu ei ole sitä.

Tuula Hölttä

kuorinen :"Näin on hyvä, muutamat höltät, putkiset ja lehtipuut kuihtuvat aikanaan historian hämärään."

Niin kuin kuihtuvat kaikki kuorisetkin, jotka ovat näköjään itse aloittaneet kuihduttamisensa jo hyvissä ajoin kuihtumalla pelkiksi nimimerkeiksi.

Toivottavasti EU:n nyt jo virallisesti hyväksymä Euroopan Pakolaisten ja Karkotettujen Liitto pitää kuihtumisemme jälkeenkin huolen siitä, että tietoisuutta viime sodan tapahtuma-alueiden historiallisesta totuudesta koskien karkotuksia, maanpakoa, pakkosiirtoja ja sisäisiä ja ulkoisia konflikteja, tullaan lisäämään kaikilla EU:n jäsenvaltioiden sosiaalisilla ja yhteisöllisillä tasoilla erityisesti eurooppalaisen nuorison keskuudessa ja että käyttöön lopulta tulevat kansalliset omaisuudenpalautuslait tai jo olemassaolevat lait muutetaan kansainvälisten määräysten mukaisiksi, että sodan uhrit, heidän omaisensa ja perillisensä saavat menetyksistään oikeudenmukaisen korvauksen tai oikeuden "restitutio in integrum" (= lakitermi, joka tarkoittaa alkuperäisten oikeuksien/olosuhteiden ennalleen palautusta/th), kuten tuon eurooppalaisten evakkojen yhteisen liiton perustamiseen johtaneessa Triesten kongressissa ja sen päätteeksi allekirjoitetussa Triesten julistuksessa maaliskuun lopussa 2007 yhdessä sovimme.

kuorinen (nimimerkki)

Hienolta kuulostavia tavoitteita, mutta ei ole olemassa mitään kiveen hakattua lopullista historiallista totuutta. Ei varsinkaan J.Putkisen ja T.Höltän koostamassa tulkinnassa, joka ei mitenkään edes liity tämän blogin aiheeseen.

Monet sodan uhrit ovat jo ajat sitten päässeet yli kokemuksistaan, kummallisesti muutamat sodan jälkeen syntyneet haluavat kuitenkin jatkaa "uhrina" oloaan, vaikka kaikki on hyvin. Ei puutu jalka eikä sirpaleet aiheuta särkyä. Jatkatte tahtomattannekin historiallista sotien alkujuurien ja siementen ylläpitoa jälkipolvien onnettomuudeksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 09:05 Freddy Van Wonterghem > "Viola olet mielestäni oikeassa puolueessa... Me emme ole kuten muissa puolueessa on usein tapana, jalustalla nostettuna kiiltokuvina.",
-kiitos Freddy, emme olekaan kiiltokuvina korokkeelle nostettuna.Hyvää päivänjatkoa!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Osa sodan kokeneista ikäihmisistä ovat jopa sanoneet itku silmässä, että ovat vanhoille päivilleen suunnitelleet jopa synnyinseutunsa ja nuorempien sukulaistensa jättämistä muuttaen toiselle paikkakunnalle, jossa ei ole näin paljon venäläisiä. Niin kovin heihin sattuu katsoa ja kuunnella venäläistä, toisin sanoen "sietää venäläistä kotonaan". Kotonaan eli Lappeenrannassa kuin myös ihan siellä omassa kotonaan, kun naapurissa asuu venäläisiä. Jotka edustavat sitä kansaa, joka kaiken sen surun ja murheen sodan merkeissä aiheuttivat sekä nyt aiheuttavat täällä jokapäiväisessä elämässämme käyttäytymisellään, joka on yksinkertaisesti sanottuna röyhkeää. Ja aiheuttavat suuttumusta/katkeruutta maan ja kiinteistöjen ostollaan. Katkeruutta lisää se, että joutuvatko nämä ikäihmiset näin pakotettuna toistamiseen evakkoon omasta kodistaan ja jälleen venäläisestä johtuen? Osaako teistä joku lainkaan kuvitella sitä tunnetta? Ja suomalaiset ei saa ääneen sanoa, että tuntee vihaa venäläisiä kohtaan? Suomalaiset eivät saa myöskään ääneen sanoa, että tuntee vihaa somaleja kohtaan?"

Tässä on Viola sinulle erään puoluetoverisi luonnehdintoja venäläisistä ja venäläisyydestä.
Että se siitä Freddyn ja sinun kiiltokuvamaisista kuvitelmista.
Aika erikoinen puolue tuo persut. Ilmeisesti käyttövoimana on vain ja ainoastaan viha. Mutta miten te kaksi maahanmuuttajaa pystytte punastelematta lukemaan ja kuulemaan noita ulkomaalaisia vastaan suunnattuja vihasaarnoja?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 20:12 Reijo Kallinen,
- Mitä sinä Reijo itse sanot tuosta "puoluetoverini" kirjoiotuksesta? Voiko tuo olla totta vai ei? vai onko tuo r-ssä-viha lietsomista?

Ja pitäisikö sinun mielestäsi puolueen jäsenenä seisoa jokaisen jäsenen mielipiden takana tai voiko olla niinkin, ettei kaikkea hyväksy, mutta pysyy ryhmässä ja tilanteen tulleen, niin kuin tänään sain blogissani, mennä oman mielipiden mukaan? tässä tapauksessa venäläisistä.?

Tulikivenkatku ----

"-Opetelkaa pois vihasta, se on parasta mitä voimme antaa jälkipolvillemme perinnöksi.-

Etkö käsitä, kuorinen. Viha alkaa poistua vasta sitten, kun Venäjä alkaa käsitellä N.liiton rikoksia Suomea vastaan ja palauttaa Suomelle siltä ryöstetyt alueet takaisin.

Pakolainen (nimimerkki)

Tämän takia on tavattoman tärkeää vapauttaa miehitetty alue rikollisesta.
Humanitaarinen Nato on äärimmäisen tärkeä ja yhtenäinen oikea maailma.

Vieras (nimimerkki)

6.1.2011 10:03 Tulikivenkatku ----

"-Opetelkaa pois vihasta, se on parasta mitä voimme antaa jälkipolvillemme perinnöksi.-

Etkö käsitä, kuorinen. Viha alkaa poistua vasta sitten, kun Venäjä alkaa käsitellä N.liiton rikoksia Suomea vastaan ja palauttaa Suomelle siltä ryöstetyt alueet takaisin.

NL:n kannattaa tappaa valehtelijat, jotka eivät kyyristy Stalinin eteen.
Stalin ja Lenin tekivät parasta NL:lle. Putin sai Stalinilta lahjoituksen!

Vieras (nimimerkki)

Jos blogissa käytetty kieli olisi oikeinkirjoitukseltaan ja kieliopiltaan aivan oikeaa suomea, olisi juttua huomattavasti helpompi lukea.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 11:07 Vieras (nimimerkki)> Jos blogissa käytetty kieli olisi oikeinkirjoitukseltaan ja kieliopiltaan aivan oikeaa suomea, olisi juttua huomattavasti helpompi lukea.",

- valitettavasti jos tulit keskustelemaan asiasta, niin joudut lukemaan samanlaista kieltä "ei aivan oikeaa suomea", jos taas et ole tyytyväinen, niin ei ole pakko rasittaa itseään kommenttoimalla.

Blogisti, jos häntä tarkoitat, ei ole saanutkaan kielioppia suomeksi, koska suomenkielisiä kouluja ei ollut ainakaan inkeriläisille, joten olen itse oppinut kirjoittamaan ja lukemaan ja olen tyytyväinen saavutukseni.
Ja en pelkää olla omalla nimellä ja naamalla.Kiitos kommenttistasi

Tulikivenkatku ----

kuorinen: -Hienolta kuulostavia tavoitteita, mutta ei ole olemassa mitään kiveen hakattua lopullista historiallista totuutta. Ei varsinkaan J.Putkisen ja T.Höltän koostamassa tulkinnassa, joka ei mitenkään edes liity tämän blogin aiheeseen.-

Sinulle se kiveenhakattu totuus näyttää aina vain olevan se neuvostotuus.

kuorinen--Monet sodan uhrit ovat jo ajat sitten päässeet yli kokemuksistaan, kummallisesti muutamat sodan jälkeen syntyneet haluavat kuitenkin jatkaa "uhrina" oloaan, vaikka kaikki on hyvin. Ei puutu jalka eikä sirpaleet aiheuta särkyä. Jatkatte tahtomattannekin historiallista sotien alkujuurien ja siementen ylläpitoa jälkipolvien onnettomuudeksi.--

Mistä sinä tiedät, kuka on päässyt yli kokemuksistaan? Mitä sinä tiedät suomalaisten evakoiden kokemuksista yhtään mitään? Miksi sinun mielestäsi pitäisi vain N:liiton tekemät vääryydet lakaista maton alle ja unohtaa? Olisiko myös natsien vääryydet pitänyt vain unohtaa ja "päästä niistä yli"?

Vieras (nimimerkki)

"5.1.2011 17:30 Timo Elonen
Lokakuun lopussa kävin Venäjällä ensimmäistä kertaa. Yhden yön reissulla Viipuriin. Tämän kuun loppupuolella olen menossa samanlaiselle reissulle."

Just, tässä nyt nähdään nämä kiihkopunikit, Elonenkin eka kertaa Venäjällä! Mies on tähän asti esiintynyt niin kiihkovenäläismalliin ja puolustaa safka-punikkeja joka käänteessä mikä vain liittyy Venäjän ja venäläisten nostamiseen herrakansaksi ylitse muiden.

Vieras (nimimerkki)

Timo Elonen: "Ja vaikka Beckman tai joku muu osoittaisi suomalaisten ampuneen Mainilan laukaukset, niin uskon sen tai en, mutta sodan aloittajaa se ei muuta miksikään."

Timo Elonen ei taida tietää, että Venäjä on jo aikaa sitten tunnustanut ampuneensa Mainilan laukaukset. Sosiologi Bäckmanin propagandalla ei ole mitään tekemistä historiankirjoituksen kanssa. Bäckman on suuren luokan kapitalisti, joka leikkii anarkistia saadakseen huomiota. Mies ei kelpaa Suomessa enää mihinkään, joten kallis koulutus veronmaksajien rahoilla on mennyt täysin hukkaan.

Markku Palonen (nimimerkki)

Venäläiset rakastavat Suomea.Niin myös Puolaa,Tsekkolovakiaa,Unkaria,Romaania,Tshetseenejä,Georgiaa,Latviaa,Liettuaa,Viroa,ja monia muita alistamiaan maita joiden kansat eivät rakasta vieläkään Venäläisiä.
Venäläiset orjuuttivat kymmeniä kansalaisia jopa kidutuksella ja nälällä.
Kyseessä on kansan luonne jolle ei voi mitään.
Sotia:
1941 Jatkosota
1939 Talvisota
1918 kansalaissota Venäläisiä ja puolalaisia joukkoja
1710 Venäläiset kannaksella Pietari suuri
1703-1709 Venäläisten hyökkäilyä kannakselle ja suomalaisten vastatoimia

Näitä sotia riittää vuoteen 1042 asti vuorotellen venäjä Ruotsi ja Suomalaiset aina välissä puristuksessa.

Venäläisiä on 130 miljoonaa ja asevoimat ylivoimaisia.Mikä laittaa alistamaan pienet muutamamiljoonaiset kansat muutakuin rahanvalta.
On hyvä katsoa Venäjän vaakunaa,siinä on koko maailma kuvattuna kommunistisena,onneksi se pysähtyi jo Espanjaa.
Vielä pitää tuhota Tshetsenian kansa niin on vähän aikaa hyvää.Menkää sinne tshetseniaan auttamaan sodassa olevaa kansaa joka kärsii rakkaudestanne.

Tuula Hölttä

Kuorinen :"Monet sodan uhrit ovat jo ajat sitten päässeet yli kokemuksistaan"

Triesten kongressin mukaisesti kokemusten tallentamisen tarkoituksena on muistuttaa "tulevia sukupolvia sodan ja aseellisten konfliktien kauhuista", ettei kenenkään enää tarvitsisi kokea mitään vastaavaa.

Jos tarkoitat "J.Putkisen ja T.Höltän koostamalla tulkinnalla" Moskovan rauhan "rauhanajasta" kertovaa kronologiaa, niin laitoin sen lisätiedoksi Timo E:n viestiin, jossa hän totesi, että Talvisodan jälkeen "oli 1½ vuotta rauhan aikaa, eikä Neuvostoliitto mitenkään uhannut Suomea."

Kronologia syntyi tuntemattomaksi jääneen nimimerkkikirjoittajan ja itseni yhteistyönä KareliaForumilla, joten toinen "koostaja" ei ollut aina omalla nimellään kirjoittava Putkisen Juhani. Kyseisen nimimerkin tiedot tuntuivat kuitenkin hyvin päteviltä ja mieleen jäi epäilys, että hän oli Harinen.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Ihailen suuresti etunimikaimaani Tuula Hölttää. Hän jaksaa vastata aina yhtä asiallisesti, mutta samalla pontevasti kaiken maailman herjanheittäjille.

On ilmeistä, että Suomen historia on jokseenkin vierasta nuorelle polvelle. Ovatko syynä opettajat, oppikirjat vaiko yleinen henkinen ilmasto?

Osa kommentoijista edustanee sitä osaa jo ikääntyneestä sukupolvesta, jonka punaiset silmälasit eivät ole vieläkään kirkastuneet eivätkä koskaan kirkastukaan - tapahtui mitä hyvänsä.

Tuula Hölttä ansaitsee erityiskiitokset.

Vieras (nimimerkki)

Onkohan Suomi venäläisten turismin pääkohde tällä hetkellä? Suomen kauttahan pääsee Schengen viisumilla myös Keski-Eurooppaan.
Virossa tai Puolassa ehkä venäläisvihamielisyys on huomattavasti kovempaa kuin meidän kotikutoinen r-vihamme.

luuserius (nimimerkki)

Eteenpäin ei voi kulkea pää taaksepäin katsoen. Se näkyy tässä keskustelussakin.

Kelle talvisota oli Erkon sota, kelle Stalinin, Kelle Rytin ja Tannerin, kelle Hitlerin, kelle Churchillin ja Petsamon nikkelin. Kellä on Gunnel Nymanin suunnittelema Petsamon nikkelitehtaan johtajan huoneen sohva.

Sillä ei ole enää mitään merkitystä 2011 monessakaan mielessä. Ainakaan mitään oikeutusta se ei anna tähän päivään.

Tulikivenkatku ----

Eli natsien rikokset ja niiden uhrien oikeudet piti käsitellä ja selvittää, mutta N:liiton vastaavia ei saa käsitellä eikä selvittää ,vaan pitää vain "katsoa eteenpäin"...

PS: Talvisotaa et sa kyllä millään Suomen syyksi, vaikka kuinka sitä haluaisit.

repe (nimimerkki)

Selvittämisestä hieman

http://toinennakemys.wordpress.com/2011/01/06/asch...

Eli selvitettävää olisi ja vielä enemmän selvittelyiden jälkeen...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 11:36 Rolle Törnroos > " Jos nyt välttämättä haluaa jonkun henkilön nimetä syylliseksi, niin se on tietty Stalin.",

- Stalin se oli, jonka diktatturijärjestelmä tuhosi meidänkin inkeriläisten kotimme ja elämisen edellytykset..Olen itsekin katkera, mutta mikä pitää minua "pinnalla" etten vihaa siitä jokaista venäläistä? Varmaan se, että olen kasvannut samassa ilmapiiriissä, kylvennyt samassa kultuurissa ja kielessä ja tiedän, että suuri joukko venäläisiä myös oli Stalinin terrorin uhreja..

R.T.,> "Pieni poika ei ymmärtänyt, eikä ymmärrä vieläkään, miksi juuri hänen kotinsa ja elämisen edellytykset piti tuhota.
Se synnytti vihan sydämeen, joka ajan oloon muuntui halveksunnaksi.",
- niin se varmaan on tapahtunut monelle muullekin.

R.T., >... he niin hanakasti ostavat täältä maaomaisuutta. Ihan huolestuttavassa määrin. Se maaomaisuuden osto alkaa näyttää jo organisoidulta ja ohjatulta toiminnalta.",
- saattaa olla niinkin, että toimintaa organisoitaan, mutta voiko venäläisiä siitä syyttää,että he halua ostaa, jos Suomi antaa kansalaisille ja taitaa olla kunnillekin annettu lupaa myytä maaomaisuutta?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Violalle kiitos mielenkiintoisen keskustelun käynnistämisestä!

Stalin käynnisti joskus 1938 aktiivisen viha-propagandakampanjan suomalaisia vastaan ala-arvoiseen tyyliin, kuten "suomalaiset syövät pikkulapsia" nostattaakseen venäläisten taistelumieltä tulevaan sotaan.

Suomessa sotineet palasivat ja kertoivat ihmeissään "me luulimme, että suomalaisten pirteissä pyörii vain hiiriä nurkissa, mutta siistimpää kuin suomalainen koti ei olla nähty" - muuten, tälläisista lausunnoista kolahti 10 vuoden kakku pakkotyöleirille.

Kyllä venäläiset suomalaisista tykkäävät, eikä sitä pilannut vodka-turismikaan aikoinaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 12:18 Elina Moustgaard-lle,
- se Stalinin viha-propaganda kosketi myös meitä Inkerin-suomalaisia.Kun meidät vietiin vuonna 1941 Uralille ja saavuimme paikalliskansan udmurttien joukkoon, niin he pelkäsivät meitä, että meillä on jokaisella puukko ja olemme vaarallisia.
Loppuenlopuksi selvisimme keskenään aika hyvin ja udmurtit olivat erittäin avuliaisia meille, koska me saavuimme lokakuussa ilman vaatetusta,ruokaa ja lähes paljain jaloin...
- vodka-turismista on nyt vain hauskoja muistoja, niin varmaan itse asiaan osallistujillekin. Kiitos kommenttistasi.

Pasilli (nimimerkki)

Viola. Esitit 5.1.2011 klo 22:19 kysymyksen.Kun Suomi sai viime sodassa takaisin Viipurin ja pääsi vanhalle rajalle,miksi se ei pysähtynyt?.
Olisin toivonut TKA:n alan miehenä vastaavan.Omasta mielestäni vihollinen ajetaan niin kauas kuin mahdollista.Suomi ei ollut laajentamassa aluettaan,vaikka raja ylitettiin.Ei suomalaisten joukkojen rajan ylitys ollut yhtään suurempi rikos,kuin neuvostojoukkojenkaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 12:18 Pasilli (nimimerkki)> " Ei suomalaisten joukkojen rajan ylitys ollut yhtään suurempi rikos,kuin neuvostojoukkojenkaan",

- en tarkoittanut, että se olisi ollut rikos, vaan näin maalikkona ajattelin, että jospa Suomi olisi siihen "pysähtynyt", ja ottanut tyytyväisenä omansa pois, ja vetäytynyt sodasta. En kuitenkaan ole Marsalkka Mannerheim...Hän oli viisas mies!

Tuula Hölttä

Pasilli :"Suomi ei ollut laajentamassa aluettaan,vaikka raja ylitettiin."

Suomen eduskunta liitti syksyllä -41 yksimielisesti vain Talvisodan seurauksena menetetyt alueet takaisin Suomen valtioon - siis ei mitään "ylimääräistä". Samalla voi kysyä sitä, mikä oikeus neuvostojoukoilla oli ylittää oma virallinen rajansa 30.11.1939.

Munkki Rapsutin (nimimerkki)

Että minä sitten tykkään Violasta! Osaat pitää hienosti puolesi jopa ryssittelijöitä vastaan. Sinussa on suomalaista sisua vaikka muille jakaa.
Olen itse käynyt Venäjällä yli sata kertaa, viimeksi sattumoisin Kazanissa. Olen nyt Kazanin Rubinin kannattaja. On lippis, kaulahuivi ja kaikki. Yhtä hulluja ovat siellä urheilun perään kuin me täällä.
Mutta Pietarin ja Moskovan liikenteelle pitäisi kyllä tehdä jotain. Enää ei pääse aikataulussa paikasta toiseen kuin metrolla.

Tulikivenkatku ----

Onko se ryssittelyä, jos haluaa myös suomalaisten oikeuksien ja ryöstettyjen alueiden palautuvan, ennen kuin alkaa rakastamaan Venäjää ja venäläisiä?
Ei niitä kaulahuiveilla ja lippiksillä kuitata.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Munkki Rapsutin (nimimerkki)-lle.
- ai,Munkki, että minä tykkään kommenttistasi! Kiitos!
Kun asuin Valko-Venäjällä Minskissa ja olin Yliopistolla töissä, niin eräs opettaja kehui minun "suomalaista sisua", kun edistyin hiemän työurallani...Nyt mietinkin, että mistäpä Valko-Venäjällä olisivat "tunteneet" suomalaista sisua..
Itse en ole käynyt Kazanissa, mutta tiedän, että itse Tataristan on nyt kehittymässä aika kovaa vauhtia. Olisitko sattumalta käynyt Kazanin yliopistossa ( Казанский Государственный Университет имени Владимира Ульянова-Ленина)Leninin nimeä se kantaa vieläkin, mutta se oli perustettu v.1804 ja Perustamis Diplomim vahvisti Aleksanteri.1.,
Eikös äskettäin siellä piipahtanut presidentimme Tarja Halonen solmimassa yhteistyötä?

luuserius (nimimerkki)

Einsatzgruppen, kuolemanprikaatit. Nähtävissä Yle Areenassa. En puolustele Stalinia, mutta Neuvostoliitolla ja sen ajan ihmisillä vastassa oli peto nimeltä ihminen.

Suomessakin tuon pedon aatetta ihailtiin ja kannatettiin varsinkin maan sivistyneistön parissa. Toki poikkeuksia oli, mutta pelko sulki suita meilläkin.

Nürnbergin oikeudenkäynnissä syytetyistä vain osan tuomio pantiin lopulta täytäntöön. Herrat murhaajat lopulta vapautettiin politiikan takia. Kylmä sota alkoi ja Yhdysvallat halusi vahvan Länsi-Saksan.

Näin Suomessakin, sotasyyllisyys painettiin villaiselle ja rikolliset pääsivät kuin koira veräjästä. Sellaista se realipolitiikka on.

Stalinin ''rikokset'' ovat nykyään politiikkaa ja halua syyllistää nyky-Venäjää ja sen johtoa, rinnastaa Staliniin. Motiiveina on poliittinen valta ja raha, kirjanmyynti tms.

Oikeassa elämässä ne asiat ovat jo unohdettu ja vain hopeahapset enää niistä jotain tietävät omakohtaisesti.

Tulikivenkatku ----

Onko yhtään Berliinin puna-armeijan raiskaaja- ja tappajasotilasta tuomittu? EI. Suomihan ei missään tapauksessa ollut sotasyyllinen, vaan se oli Neuvostoliitto aloittaessaan sotatoimet Suomen vastaan 1939. Kaikki siitä lähtien oli Suomen ja suomalaisten taistelua olemassaolonsa puolesta.

Kuten on aikaisemmin todettu: onko se suurempi syyllisyys hakea aseveliapua natseista oman olemassaolonsa ja itsenäisyytensä puolesta vai tehdä valtiosopimuksen natsien kanssa koko Euroopan jakamiseksi? Mietipäs sitä, luuserius.

Stalinin rikokset eivät olleet "politiikkaa" niille, jotka se joutuivat hengellään ja omaisuudeellaan ja kotiseuduillaan maksamaan. ETYJkin on tuominnut neuvostototalitarismin täysin natsisia vastaavana. Ei siellä oole hopeahapseja. Luuserius: miksi kommunismin rikoksia ei pidä käsitellä, mutta natsimin täytyy?

Tuula Saskia (nimimerkki)

Sinäpä sen sanoit! En ole koskaan ymmärtänyt, miksi esim. amerikkalainen elokuvateollisuus ei ole sitä havainnut.Onko syy poliittinen?

Natsien hirmuteot ovat nimenomaan elokuvateollisuuden kautta tulleet tutuiksi maailmanlaajuisesti. Teema alkaa olla jo liian käytetty.

Kysyn mielestäni oikeutetusti, miksi Neuvostoliitto puna-armeijoineen on ollut esillä niin niukalti. Eipä ole filmattu Vankileirien saaristoa!

Kaikkein hämmästyttävintä on, että monet suomalaisetkin ovat nielleet syötin. Onneksi enemmistö on jo oksentanut sen ulos kaikessa hiljaisuudessa.

luuserius (nimimerkki)

Einsatzgruppen osan 2/2 lopussa kerrotaan kuinka satoja ja tuhansia ihmisiä teloittaneet ja niistä vastuussa olleet natsit toimivat sodan jälkeen mm. poliiseina Länsi-Saksassa liikennettä ohjaillen ja rikoksia ratkoen.

Entisissä Itä-Euroopan maissa myös asuu edelleen juutalaisten ja muiden maanmiestensä joukkomurhiin osallistuneita teloittajia ja pyöveleitä, joita Ylen esittämässä dokumentissäkin haastatellaan.

En nyt sen tarkemmin historiaan syvenny. Totean vain ettei Venäjällä ole tarvetta kantaa menneisyyttä mukana. Venäläisille kyse ole selviytymistaistelusta. Esim. Leningradin piiritys on eräs hirveimmistä tapahtumista toisessa maailmansodassa. Ja Suomikin oli siinä kovasti osallinen, olihan Pietarin hävitys vanha aitosuomalainen unelma.

luuserius (nimimerkki)

Einsatzgruppen osan 2/2 lopussa kerrotaan kuinka satoja ja tuhansia ihmisiä teloittaneet ja niistä vastuussa olleet natsit toimivat sodan jälkeen mm. poliiseina Länsi-Saksassa liikennettä ohjaillen ja rikoksia ratkoen.

Entisissä Itä-Euroopan maissa myös asuu edelleen juutalaisten ja muiden maanmiestensä joukkomurhiin osallistuneita teloittajia ja pyöveleitä, joita Ylen esittämässä dokumentissäkin haastatellaan.

En nyt sen tarkemmin historiaan syvenny. Totean vain ettei Venäjällä ole tarvetta kantaa menneisyyttä mukana. Venäläisille kyse ole selviytymistaistelusta. Esim. Leningradin piiritys on eräs hirveimmistä tapahtumista toisessa maailmansodassa. Ja Suomikin oli siinä kovasti osallinen, olihan Pietarin hävitys vanha aitosuomalainen unelma.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Kirjoittaja luuserius,

suositan lisää historian opiskelua.

Suositan eritoten Suomen historiaan perehtymistä, mutta myös muutama muukin tosiasia on syytä tuoda esiin.

Hirmutyöt ovat hirmutöitä. Sinun on näköjään vaikea myöntää se tosiasia, että Neuvostoliitto eli Stalin syyllistyi 23 miljoonaan ihmisen murhaan ja mm. Katynissa tapahtuneeseen puolalaisen älymystön ja upseerien teurastukseen, jota Neuvostoliitto peitteli vuosikymmeniä.Neuvostoliitto väitti sitä Saksan armeijan tekemäksi.

repe (nimimerkki)

Eikö Luuserius tajua, että jos esim. koko partisaanisotaa johtanut Bach-Zelewski sai vapautuksen syytettyään vlheellisesti Göringiä ja vasta Saksan prosessissa 1960 vain vuoden tuomion, niin kyse ei välrttämättä ole rikolisen pääsemisestä pälkähästä, vaan siitä, että kyseessä alun alkaen ovat Stalinin oikeudenkäyntien kaltaiset näytösoikeudenkäynnit. Oikeasti Einsatz-joukkojen ja Wehrmachtin partisaanisota on esikuva länsimaille partisaanisodasta ja he ovat ottaneet siitä paljon oppia. Mutta raakuudessa nimenomaan ne ovat littäneet Einsatzit, jotka olivat saksalaisia kunnian miehiä.

repe (nimimerkki)

Älkää katsoko ssastaista valheohjelmaa. Einsatz-joukot eivät olleet rikollsia, vaan ihannormaaleja partisaanisotaa käyviä kunnianmiehiä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tuli jo katsottua ja hyväksi havaittua. Olen iloinen, että uusnatsit polttavat päreensä tuosta ohjelmasta. Löytyy varmaankin Yle Areenasta. Katsominen arvoinen. Vai kunnian miehiä. Oletko repe sekaisin?

Vieras (nimimerkki)

Sekä saksalaisilla että venäläisillä oli selustanpuhdistusjoukkoja, jota syyllistyivät sotarikoksiin.

Stalin sopi 23.8.1939 Hitlerin kanssa ns. Hitler-Stalin sopimuksen, mikä mahdollisti sopijaosapuolten "yhteisen" hyökkäyksen Puolaan. Neuvostoliitoa ei ole koskaan vielä asiasta tuomittu. Puolaan hyökänneet venäläiset joukot eivät olleet mitään rauhanprikaateja.

Suomessa toteutettiin sodan jälkeen epäoikeudenmukainen sotasyyllisyysoikeudenkäynti, missä poliittiselle johdolle jaettiin ankarat tuomiot. Tässäkin asiassa Luuserius kirjoittaa täyttä epätotuutta.

Merkittävä määrä suomalaisia sai tuomion sotarikoksista, mutta Suomen rintamasuunnalla toimineet venäläiset tuskin ollenkaan.

Nürnbergin oikeudenkäynti oli kokonaisuudessaan epäonnistunut, koska se oli voittajavaltojen järjestämä. Merkittävimmät natsijohtajat ja myös sotarikoksiin syyllistyneitä sai kuolemantuomion.

Natsisaksan joukoissa taistelleita sotarikollisia on jossakin määrin jahdattu näihin päiviin asti. Itä-Euroopassa jahti alkoi kommunistirikollisten osalta vasta maiden vapautumisen jälkeen ja jokunen lienee saanut tuomionkin.

Suomessakin Stalin-pedon aatetta ihailtiin ja kannatettiin varsinkin kommunistien parissa. Neuvostoliitossa sotasyyllisyys painettiin villaiselle tekemällä Suomesta syyllinen ja rikolliset pääsivät näin koira veräjästä. Sellaista se realipolitiikka on.

Natsien rikosten esillä pito on nykyään Venäjällä vain politiikkaa ja halua syyllistää Baltian maiden ja Puolan johtoa sekä rinnastaa heidät natseihin. Motiiveina on poliittinen valta ja raha, kirjanmyynti tms.

repe (nimimerkki)

Selustan puhdistaminen partisaaneista ei ole sotarikos. Ei myöskään panttivankien julistaminen iskujen estämiseksi.

Sotarikollisia on julistettu ja jahdattu väärin perustein. Ja miksi vieläkin jahdataan? Rikoksethan olisivat jo vanhentuneet, jos niitä olisi. Propagandasta on kysymys.

PS Tuossa ohjelmassa on lavastuksia ja valheita. Siinä ei mitään muuta olekaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Petri Suomi,
- kauniit kiitokset kertomuksestanne! Varman monellakin suomalaisella perheellä tai perhettömällä on hyviä venäläisiä ystäviä Suomessa tai Venäjällä, mutteivät halua avoimesti "kertoa" muille. Häpeävätkö itse suomalaisetkin tunnustaa hyvää tuttavuutta venäläisten kanssa..?

Yhä vieläkin näkee hassuja kirjoituksia, (nimimerkki)

Mielisairasta kuvitella, että Putin omaistaisi kansojen vankilan.
Koko miehitetty alue on täysin vapaata riistaa. Tuskin Stalin tai
Lenin voi sille mitään, jos sadat kansat vapautetaan vankilastaan.

Yhä vieläkin näkee hassuja kirjoituksia, joissa vähätellään Suomen
laajentamista saastaiselle hävitetylle Stalinin pilaamalle alueelle.

Tarton rauhan rajan molemmilla puolilla on vain loput NL:n häviöstä
ihmiskunnalle. Putin ei ole edustamassa vangittuja kansoja. Kaikki
on petosta. Kaikki on petosta. Eri asia on vapauttaa rakentamalla
teollisuuslaitoksia ja Supermarketteja. Me saamme ottaa hävitetystä
ihan niin paljon maata kun haluamme. Putin on yksinäinen katujätkä.

Stalinin kannatus oli 100%. Kaikki muuthan olivat invalideja valtaan.
Ei ole esitettyä "Putinia". Hän on vain sarjakuvahenkilö ja petosta.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Olen ollut nyt yhdessä Venäläisen naisen kanssa 13-vuotta,josta naimisissakin 7-vuotta. Töissä olen kulkenut Venäjällä noin 20-vuotta, ja asunut nyt 10-vuotta siellä, hyvin monissa eri paikoissa. Tutustunut kymmeniin tai satoihin paikallisiin, joita voin kutsua ystäviksi/kavereiksi. Paljon on siinä maassa hienoja ihmisiä, niin kuin on kaikkialla, Suomessa, USA:ssa, Englannissa jne.
En näe syytä miksi meidän pitäisi vihata Venäläisiä ihmisinä? On paljon asioita Venäjällä josta en pidä lainkaan, esimerkiksi Putinin toimet joissakin asioissa, mutta en silti suostu vihaamaan Venäläisiä siksi että he ovat Venäläisiä.
Tutustukaa heihin, niin voitte saada todella hyviä ystäviä, sieltäkin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pekka Karttunen,
- kiitos kommenttistanne! Olette kulkeneet Venäjällä sen verran kuin minä täällä Suomessa, eli 20 vuotta. Verrattuna teihin minulla Suomessa ei ole
niin paljon ystäviä/kavereita. Taitaa riittää yhden käden sormet laskea kaikki..!, muttei se mittää, kyllä me tässä! Mikä se sanonta olikaan?
" Älä itke ole vait,tyydy siihen mitä sait!". Treveisiä Venäjälle!

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Kiitoksia. Työni takia on tullut todella paljon ystäviä, Venäjältäkin ja hyvä niin. Nyt olemme vuodenvaihteen vapailla, mutta ensi viikolla taas takaisin sinne.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pekka, aivan samat kokemukset ja samat sanat. Hyvä kommentti!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 13:16 kirjautumaton observateur (nimimerkki)> "Minusta on irvokasta, että kiihkoillaan vailla kovin suurta historiantuntemusta."

- anteeksi, otan oman piikkiin tuon huomautuksen, koska minulla itselläni ei ole todellakaan suurta historiantuntemusta..Annoin vain ajatuksen mennä kommenttojan T.O.N-n perässä ja en ollut tietenkään vakavissani. Itsenäisista autonomisista alueista kun on historiallisesti asiantuntemusta hieman Neuvostoliitosta päin, niin ajattelematta, että se loukkaa ihmisten tunteita heitin ajatuksen "omasta presidentista ja pääministeristä karjalaisille".

Tulikivenkatku ----

luuserius:--Einsatzgruppen osan 2/2 lopussa kerrotaan kuinka satoja ja tuhansia ihmisiä teloittaneet ja niistä vastuussa olleet natsit toimivat sodan jälkeen mm. poliiseina Länsi-Saksassa liikennettä ohjaillen ja rikoksia ratkoen.

Entisissä Itä-Euroopan maissa myös asuu edelleen juutalaisten ja muiden maanmiestensä joukkomurhiin osallistuneita teloittajia ja pyöveleitä, joita Ylen esittämässä dokumentissäkin haastatellaan.

En nyt sen tarkemmin historiaan syvenny. Totean vain ettei Venäjällä ole tarvetta kantaa menneisyyttä mukana. Venäläisille kyse ole selviytymistaistelusta. Esim. Leningradin piiritys on eräs hirveimmistä tapahtumista toisessa maailmansodassa. Ja Suomikin oli siinä kovasti osallinen, olihan Pietarin hävitys vanha aitosuomalainen unelma.--

Kaikki totalitarismin nimissä rikoksia tehneet tulee tuomita. Et ole vastannut vielä kysymykseeni: MIKSI natsismin nimissä rikoksia tehneet pitää tuomita, mutta neuvostototalitarismin nimissä ei?

Mitä ihmeen selvitymistaistelua se on kun miehittää pieniä kansoja ja valtioita? Mitä ihmeen selvitymistaistelua se on kun hyökätään Suomen kimppuun ja ryöstetään sen laillisia alueita ja ajetaan asukkaat sieltä pois ja asutetaan omia tilalle?

Neuvostoliitto saa syyttä myös itseään Leningradin piirityksestä. Kuka käski tehdä sopimuksen natsien kanssa Euroopan jakamisesta? Kuka käski hyökätä Suomeen tappamaan ja tuhoamaan?

Jos vähänkin historiaa tiedät, luuserius, niin kyllä se Pietari Suuri ne suomalaiset ja suomensukuiset alunperin ajoi pois sieltä Pietarin alueelta ja käytti heitä orjatyövoimanaan kaupungin rakentamisessa.

Sinähän et silloin siihen historiaan "tarkemmin syvenny", kun se tuo epämiellyttäviä totuuksia myös sieltä toiselta puolelta esiin. Se kyllä tiedetään.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Luuserius ( mikä nimimerkki!)

olisiko reagointi paikallaan?

repe (nimimerkki)

Leningradia ei piiritetty. Piirityksestä tiedetään vain se, mitä NL jaVenäjä kätyreineen on kertonut. Kyseessä ei ole mikään hirveä juttu ja NL olisi voinut evakuoida siviilit tai ruokkia heitä kunnolla. Sitäpaitsi kaupunki olisi voinut antautua.

luuserius (nimimerkki)

Kun aikalaiset poistuvat keskuudestamme, niin ollaan viisaasti päätetty jättää tuomitseminen historioitsijoille.
Ei se Suomen, jos ei muidenkaan pesä puhdas ole.

NL ei koskaan miehittänyt Suomea, saati käynyt hävityssotaa, vaan Stalinin tavoitteet olivat poliittisia. YYA ja sen kanssa voitiin elää.

Kuka käski suomalaisia lyömään päätään Karjalan mäntyyn ja palvomaan natseja, joiden voitto olisi tiennyt joukkohautoja myös Suomeen. Trakikoomisiakin piirteitä tässä itsenäisyysvouhkassa.

Hitler ei todistettavasti pitänyt suomalaisia arjalaisena ylirotuna.
Neuvostoliiton jälkeen olisi ollut meidän vuoro ''puhdistautua''.

Miltä se Tulikivenkatku sulkee silmänsä ja korvansa ?

Tulikivenkatku ----

Olet sinä luuseri(us) aika sekaisin. Jospa nyt ihan ensin vastaisit sinulle esitettyyn kysymykseen. Eipä taida vastausta tulla. Kuka on väittänyt, että Suomen pesä olisi puhdas? Olisipa se merkillistä, jos sitä pystysi ihan puhtain asein taistelemaan vastaan, kun suurvallan miljoona-armeija vyöryy rajamma ylitse ryöstäen, tappaen ja tuhoten.

N:liitto miehitti osaa Suomen alueita, kun Talvisota oli päättynyt. Edelleen Jatkosodankin jälkeen nämä totalitaristisella suurvallan voimalla tehdyt miehitykset jäivät voimaan.

Karjalan mäntyyn, vieraaseen toisen valtion omaan, se NL ensin sitä päätään löi kun hyökkäsi Suomeen. Tämä on vain politiikkaa, mutta kun Suomi sen jälkeen hyökkää puolustaakseen maataan, se on sitten se maailman suuton synti.

Mitään yleistä natsien palvontaa ei Suomessa ollut, oli vain pakon sanelema aseveliliitto itsenäisyyden pelastamiseksi. Tuskinpa nyt aseveljeä olisi ensimmäisenä "puhdistettu", jos Saksa olisi voittanut.

Kuka se oikein sulkee silmänsä, luuserius? Sinä ummistat täysin silmäsi Neuvostoliiton totalitarismilta Suomea kohtaan, sen totalitarismilta muita kansoja kohtaan, baltteja kohtaan, itäeurooppalaisia kohtaan. Minä totesin, että KAIKKI totalitarismin rikokset on tuomittava, sinä tuomitset vain natsien teot ja suomalaisten teot.

agendo2 (nimimerkki)

Luuserius!

Olisi hienoa, jos pystyisit vastaamaan suoraan yllä esitettyyn kysymyksiin:

Miksi natsien rikokset tulee tuomita, mutta kommunismin ei?

Miksi Hitlerin teot pitää muistaa harmaahapsien jälkeenkin, mutta Stalinin teot unohtaa?

Vieras (nimimerkki)

Suomalaiset miinoittivat viron aluevesia, Neuvostoliiton laittomasti miehittämiä ennen sotaa. Jos tässä ei ole mitään vikaa, niin eihän palestiinalaisten raketinampumisiakaan voida tuomita, koska Israel miehittää laittomasti näitä alueita.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Luulin, että aatteesi kuihtui jo pari vuosikymmentä sitten.

Mutta, kuten yllä totesin, ainahan meillä on joukossa henkilöitä, jotka ovat nollanneet aivojensa reseptorit.

Markku Palonen (nimimerkki)

Saksa aloitti sodan 22.61941 klo 3.00 aamuyöllä.
Klo 6.06-6.45 siis noin tunti ennen Hitlerin puhetta Neuvostoliittolaiset pommikoneet hyökkäsivät panssarilaivojamme vastaan Turun saaristossa.Miksi hyökkäys Suomen alueelle?

Eli jatkosotakaan ei ollut Suomen syytä, vaan Venäläisten.

Venäläiset luulivat tiedustelunsa perusteella, että sota Saksaa vastaan on sama kuin Suomea vastaan ja aloitti automaattisesti sotatoimet.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 15:15 Markku Palonen (nimimerkki)> "Saksa aloitti sodan 22.61941 klo 3.00 aamuyöllä.Klo 6.06-6.45 siis noin tunti ennen Hitlerin puhetta Neuvostoliittolaiset pommikoneet hyökkäsivät..",

- emme tietenkään blogissa pysty ohittamaan näitä sotia, jotka ovat traumattisoineen molemmat kansat, joten ihan "oikeudetusti" sota-aihe on keskustelussa, vaikka jossain tuolla ylempänä sanoin toisin. Tästä sodan alkamisesta, niin muistan laulun, joka oli meille koulussa opetettu :
"22 июня, ровно в четыре часа
Киев бомбили, нам обьявили,
что началася война..",
eli 22.06.1941 klo 4 aamuulla saksalaisten ilmavoimien Kiovan pommituksesta alkoi, niin laulussa kerrotaan ja niin muutenkin meille opetettiin..

Vieras (nimimerkki)

Suomi antoi alueensa Saksan käyttöön hyökkäysvalmisteluille. Suomi miinoitti vieraan valtion aluevesiä. Ja nämä molemmat tapahtuivat ennen Neuvostoliiton sotaa. Uussuomettuneet eivät voi myöntää omalta maalta mitään vääryyksiä.

repe (nimimerkki)

Tapahtuiko tämä ennen Talvisotaa? Sen jälkeen Saksa pakotti N-liiton rauhaan ja suojasi Suomea vaivoin ennen Jatkosotaa. Välirauhan aikana Suomi yritti pitää suhteita joka suuntaan, mutta NL esti kaikki mahdolisuudet muuhun menettelyyn. Se pyysi 3 kertaa Suomen tuhoamiseen lupaa huhtikuussa 1940 Hitleriltä ja maraskuussa taas.

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

Mitähän hemmetin merkitystä on Stalinin ja Hitlerin toimilla siihen, että venäläiset matkailijat tulevat nykyisin - 70 vuotta myöhemmin - mielellään Suomeen?
Olen keskustellut junassa sikäläisten ihmisten kanssa venäjäksi ja he ovat kertoneet, miksi Suomeen on mukava tulla. Täällä on rauhallista ja turvallista, hyvä palvelu. Saa vastinetta rahoilleen.
Onneksemme he eivät lue US:n blogeja!

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Oikein hyvä kommentti. Nykypäivän turismilla ja sodilla ei tosiaankaan ole mitään tekemistä toisiensa kanssa. Sotaan liittyvät asiat on tietysti hankalia ja arvet ovat syvät, mutta miksi sen pitäisi vaikuttaa turismiin nykypäivänä?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 15:49 taivaanrannanmaalari (nimimerkki)-lle,
-ei todellakkaan ole enää mitään merkitystä Stalinin ja Hitlerin toiminnasta matkailuun ja hienoa on että Venäjältä Suomeen pääsee nyt matkustamaan, mutta muuten molempien "herrojen" toiminta traumattisoi ihmismassoja ja seuraukset siitä heijastuvat vielä moneen sukupolveen...
Stalin oli yksi julmimmista diktaattoreista ja ei Hitlerkaan ollut parempi.Simon Sebag Montefioren kirjassa Ihmishirviöt-maailman historian julmimmat on mainittu molemmat. Stalin oli joskus sanonut, että "yksi kuolema on tragedia, miljoona kuolemaa on vain tilastotietoaa.

Kaikesta huolimatta hyvää matkailumeininkiä Venäjän rajan yli molempiin suuntiin!

agendo2 (nimimerkki)

Viola Heistonen: "ei todellakkaan ole enää mitään merkitystä Stalinin ja Hitlerin toiminnasta matkailuun ja hienoa on että Venäjältä Suomeen pääsee nyt matkustamaan, mutta muuten molempien "herrojen" toiminta traumattisoi ihmismassoja ja seuraukset siitä heijastuvat vielä moneen sukupolveen..."

Nyt vain näyttää siltä, ettei sotien traumoilla ole välitöntä vaikutusta Suomen ja Venäjän välisellä matkailulla.

Miksi sitten Viola Heistonenkin kärsii henkilökohtaisesta ryssittelystä monen muun venäläisen tavoin paitsi Suomessa, muuallakin maailmalla?

Tiedättekö, millä konstilla venäläiset pääsevät irti ryssittelystä?

Tuula Saskia (nimimerkki)

Tapahtuiko niin?
Hyvä, jos tapahtui.
Edes vähäinen yritys puolustaa maatamme.

Mistä teitä nilkkejä nousee?

Vieras (nimimerkki)

Samasta kolosta kuin teitä nilkkejä

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Toivottavasti myös Venäjä. Rakastaa Suomea.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Esa Helander-lle,
- mielestäni, se taitaa riippua paljolti siitä miten viisaita keskusteluja keskenään pystyvät järjestämään molempiem maitten "Päämiehet tai Päänaiset". Todellinen ja molemminpuolinen "rakkaus" kansalaisten kesken antaisi sille vahvan ja luotettavan pohjan ja lähtökohdan.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Juuri niin!

Olemmeko nähneet merkkejä tästä oletetusta rakkaudesta?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 15:33 Vieras (nimimerkki)> Suomi antoi alueensa Saksan käyttöön hyökkäysvalmisteluille,
- niin arvelimmekin...
Vieras > "Uussuomettuneet eivät voi myöntää omalta maalta mitään vääryyksiä",
- miten se sanonta olikaan, ettei "omassa silmässä hirttä huomaa tai näe", "В своём глазу бревна не заметишь" ja helpompihan se on kritisoida vastapuolta kun tunnusta jotain vääryyksiä omalta kannalta, eteenkin jos ne ovat salassa pidettäviä..,mutta kyllä se totuus jossain vaiheessa tulee julki..asiassa kun asiassa..

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

Eikö ole kuitenkin parempi rakentaa kuin repiä?
Isäni oli sodassa NL:oa vastaan ja kun menin Moskovassa naimisiin NL:n kansalaisen kanssa, isä oli juhlissa mukana. Meidän appemme - en muista, kumpi aloitti - kääri vasemman hihansa ja näytti arpea käsivarressaan: Sinäkö minua ammuit? Toinen heistä kääri oman vasemman hihansa ja siinä oli samassa paikassa arpi. Liikutuimme kaikki.

Suomalaisten käytöksestä vieraissa maissa en ole aina ollenkaan ylpeä Venäjällä, enkä oikein muuallakaan. Romaniassa taidettiin käyttäytyä tässä viimeksi, äskettäin.
Myöskään venäläisistä ei aina pidetä, ainakaan Egyptissä ja Thaimaassa. Heitä pidetään röyhkeinä etuilijoina, sivistymättöminä.

Meitä hölmöjä ja huonokäytöksisiä riittää kaikkialle. Mutta sivistyneitäkin ihmisiä on. Yksilöiden väliset keskinäiset erot ovat suurempia ja merkittävämpiä, kuin kansalliset erot.

Markku Palonen (nimimerkki)

Kyllä laulu on varmaan oikein, että saksan pommitus alkoi klo 400,mutta sota oli Käynnistetty jo klo 3.00.Kestää jonkin aikaa ennenkuin sotatoimet alkaa ja se on varmasti oolut tunti tuolloin.

Suomi antoi pohjoisesta kulun Saksalaislle Norjaan, mutta Mannerheim kielsi hyökkäämästä Neuvostoliiton aueelle.Kyseessä oli pakko koska myös Saksa uhkasi suomea konfliktilla.Oltiin pakkoraossa.

Niin täällä on rauhallista ,vielä..Putinhan on luvannut suojella kansalaisiaan vaikka asein.
nyt jo käytetään Suomen aluetta mielenosoituksiin, kun sitä ei voi tehdä Venäjällä.Muuten olen tehnyt myös Venäläisten kanssa työtä ja erillaiset toimet olivat viel 20 vuotta aivan toimivia täällä Suomessa.Diplomaattien koskemattomuus antaa paljon vapauksia myös vieraassa vauraassa suomessa.

Markku Palonen (nimimerkki)

Niin Suomi miinoitti Sodan uhatessa Porkkalasta Naissaareen joka oli Suomalaisen 1942-1944 olevan radio-ja ilmavalvontakomppanian valvonta asema , eli silloisen suomen alue.ei viron eikä Venäjän.

Markku Palonen (nimimerkki)

Eli Venäjä oli vallanut Viron jonka kanssa Suomi oli tehnyt yhteistyötä 1930 luvulta asti.Virolaiset ovat kuten Ïnkeriläiset Suomen sukuinen kansa.Virolaisia oli taistelemassa suomessa venäläisiä vastaan ja bvarmasti suomi tiesi mitä oli tulossa joten miinoitus oli itsepuolustusta.

Vieras (nimimerkki)

Miinoitus itsepuolustusta Neuvostoliiton Viron miehitykseen? Palestiinalaisten raketti-iskut itsepuolustusta Israelin miehitykseen?

Tuula Saskia (nimimerkki)

On se kumma, että meidän, jotka tunnemme maamme lähimenneisyyden, tulee olla altavastaajina näille henkilöille, jotka pinnasivat historian tunneilta.

Miksi faktat vaietaan vieläkin?

Tuula Hölttä

Kun näistä sota-asioista puhutaan, niin toisaalta kummastuttaa sekin, miksi koskaan ei kerrota esim. Neuvostoliiton jo rauhanaikana Hankoniemeltä tekemistä miinoituksista tai miksi ei muisteta sitä, että Suomen sotavalmistelut alkoivat toden teolla vasta sen jälkeen, kun saksalaiset olivat tehneet selväksi, että sotaa suurvaltojen välillä ei voida välttää. Suomen armeija oli sodan alkaessa puolustusryhmityksessä ja siksi se saattoi aloittaa vastahyökkäyksensä vasta 10.7.

Venäjän suurpommitus 25.6. pääasiassa suomalaisiin siviilikohteisiin ja Helsinkiin oli venäläistutkija Baryšnikovin mukaan "ennakoiva sotatoimi", enkä henk.koht. ymmärrä kuinka se olisi sen paremmin puolusteltavissa kuin saksalaisten "ennakoiva hyökkäyskään".

Oikeutetun sodan määritelmä sallii hyökkäyksen kohteeksi joutuvan valtion turvautua toisen valtion apuun, ja tässä mielessä Suomen turvautuminen Saksaan oli mielestäni oikeutettua. Kumpikaan Neuvostoliiton ilman sodanjulistusta aloittamista sodista ei täytä oikeutetun sodan kriteereitä varsinkaan kun pommihyökkäysten pääkohteena ei ollut Suomen armeija vaan pääkaupunki, siviilikohteet ja tavoitteena aluevaltaukset ja jopa koko Suomen miehittäminen.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Hyvä kaima,

yksityiskohdat , jotka hallitset, ovat arvostettavia.

Meille riittää tieto, että Neuvostoliitto hyökkäsi pieneen rajamaahansa.

Vain sillä on merkitystä.

kuorinen (nimimerkki)

Tuula Saskia: "Meille riittää tieto, että Neuvostoliitto hyökkäsi pieneen rajamaahansa.
Vain sillä on merkitystä."

Mihin tarpeeseen tuollainen tieto riittää?
Kannattaa tutustua tapahtumiin hiukan syvällisemmin, syihin ja seurauksiin pidemmältä ajanjaksolta. Sitten vasta voit puhua millä on merkitystä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markku Palonen,
- virolaiset tunnen, ja voin sanoa hyvin, koska jouduin kouluikäsenä asumaan siellä ja sitten matkaoppaana neuvostoliittolaisten niin kuin myös suomalaisten turistien kanssa matkustin sinne.
Jotenkin nämä sotien tapahtumat "kiinnostavat", koska olin silloin kovin vahvasti perehtynyt neuvosto-nakökulmasta kaikkiin rintama-tapahtumiin, joista piti kertoa muille. Nyt täältä Suomesta päin asia tulee esiin toisenlasesta perspektiivistä. Kiitos kommenttistanne.

agendo2 (nimimerkki)

Viola Heistonen!

Miten onnistuu neuvosto-näkemyksen ja suomalaisen version sulattaminen sodistamme inkeriläisenä, livenä kokeneena?

agendo2 (nimimerkki)

Taivaanrannan maalari: "Meidän appemme - en muista, kumpi aloitti - kääri vasemman hihansa ja näytti arpea käsivarressaan: Sinäkö minua ammuit? Toinen heistä kääri oman vasemman hihansa ja siinä oli samassa paikassa arpi. Liikutuimme kaikki."

Hyvin liikuttava tapahtuma!
Onneksi kumpikin säästyi ja pääsi elävänä lastensa yhteisiin häihin!

Vaikka sodista on vuosikymmeniä, kollektiiviset traumat vaikuttavat edelleen, koska sotia ei ole tilitetty oikealla tavalla.

De-Stalinisaatio-projekti on oikea vastaus, jos se vaan on todellinen ja vakuuttava.

On kummallista, jos tilityksessä asetetaan ehdoksi, että Suomen uhrivaltiona pitäisi putsata ensin kokonaisuuden kannalta kaikkein pienimmät rikkeet, jotka se oli tehnyt itsepuolustukseksi.

Eli uhria yritetään syyllistää kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla keinoilla aito suomettuneeseen malliin.

Ei ihme, että dosentti Martti Siirala puhui aina "Suomen taudista" suomettuneisuuden sijaan.

repe (nimimerkki)

Onko Suomi yleensä tehnyt mitään rikkeitä?

repe (nimimerkki)

No kerro ne sitten

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, de-stalinisaatiota tehdään Venäjällä kaiken aikaa. Ristiriitaisiakin viestejä sieltä tulee. Usein täällä nähdään kaikki Kremlin näkökulmasta, ikään kuin kaikessa olisi kysymys kahden äijän valtataistelusta.
Venäjän pitää purkaa oma menneisyytensä. Myös kansallisuuskysymykset. Nehän näkyvät koko ajan uutisissa mielenosoituksista ja OMON-joukoista.
Kauhistutti tämä Stalin-sitaatti: Yksi kuolema on tragedia, miljoona on tilastotiedettä.

Sodan traumat jatkuvat kolmanteen ja neljänteen polveen, tiedän. Lähipiirissäni ne ilmenevät itsetunnon puutteena - kun emme me kakarat olleet oikein mitäään, tytöt varsinkaan. Maahan piti saada poikia, uusia sankareita vainajien tilalle. Ja pojiltakin vaadittiin aivan mahdottomia.
En ole nyt ihan varma siitä, onko kuvitteellinen Karjalan palautus mikään korvaus kaikesta.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

agendo2 (nimimerkki)> Miten onnistuu neuvosto-näkemyksen ja suomalaisen version sulattaminen sodistamme inkeriläisenä, livenä kokeneena?",
- suoraan sanoen sulattaminen on vaikeata, sen takia en oikein pysty kommenttoimaan, mutta kyllä se siitä...Minun täyty löytää se linja, ettei Suomi ollutkaan niin "fasistinen" saksalaisten joukossa, kun joutui "marssimaan" kohti Leningradia ja synnyinseutuani Lempaalaa, jonne kotiini jäi ja katosi ikuisuuteen..
Kiitos kysymisestä.

agendo2 (nimimerkki)

Viola Heistonen!

Olette tietyllä tavalla avainasemassa henkilökohtaisten kokemustenne ansiosta.

Koska olette tavallaan kahden, keskenään vihollismaan kansalainen, objektiivisen totuuden hahmottaminen on varmasti vaikeaa.

Vaikeaksi sen tekee ennenkaikkea "neuvostomankeli", johon kaikki sen kansalaiset joutuivat. Se oli aivopesua sanan varsinaisessa mielessä. Neuvostokasvatus perustui ns. kaksoistodellisuuteen.

Ilmari Susiluodon ja Martti Puukon yhteisessä kirjassa Nauru pidentää tuomiota on runsaasti huumorilla kuvailtuja tilanteita, joissa tämä kaksoistietoisuus tulee mainiosti esille.

Alunperin neuvostoideologian mankeloinnissa ei ollut mitään huvittavaa, mutta varmaan itsesäilytysvaisto on luonut huumorin keinoksi selviytyä järjissään mitä hullummissa vaiheissa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

agendo2 (nimimerkki) > "Koska olette tavallaan kahden, keskenään vihollismaan kansalainen, objektiivisen totuuden hahmottaminen on varmasti vaikeaa.",
- onhan se vaikeaa. Joko pitäisi olla ajattelematta kokonaan asiaa tai yrittää käsittelää näin julkisesti ja etsiä oikeaa tai vaikkapa hieman sopivampaa väylää..
agendo2 > "Alunperin neuvostoideologian mankeloinnissa ei ollut mitään huvittavaa, mutta varmaan itsesäilytysvaisto on luonut huumorin keinoksi selviytyä järjissään mitä hullummissa vaiheissa."
- ehkä se "itsesäilytysvaisto" on olemassa. Täytyy löytää tuo kirja Nauru pidentää tuomiota.

Markku Palonen (nimimerkki)

Hyvä Viola.Olen lukenut Viron historiaa ja myös Inkerin.Minua on kiinnostanut Neuvostoliiton menneisyys ja myös kansan käytös.

Jokaisen aikuisen ihmisen pitäisi ymmärtää että 5 miljoonainen kansa ei hyökkää 140 miljoonaisen kansan kinmppuun.

Pieni episodi:Stalin suostui tulen lopettamiseen4.9-44.se astuisi voimaan seuraavana aamuna klo 7.00.
Myös Romania oli tehnyt aikaisemmin aselevon Neuvostoliiton kanssa.
Kun aselevon piti astua voimaan ,niin Romanialiset nousivat taisteluhaudoistaan ja olivat iloisia sodan loppuessa.Neuvostoliittolaiset riisuivat romanilaiset aseista ja ryhtyivät etenemään kun vastarinta oli loppu.
Etenevien tielle ossui myös muuan suomalainen.Neuvosto sotilaat takavarikoivat tältä kaverilta rahat,kellon ja lopuksi vaatteet,eräs numerolappu ei heille kelvannut.Mies seisoi alushoususillaan mutta oli säilyttänyt salakirjoitusavaimensa.Suomen tiedustelupalvelu sai Romaniasta tiedot miten Stalin oli asian ajatellut.
Kun tuli piti Suomessa lopettaa klo 7.00 oli käsky vielä annettu että juoksuhaudoista ei saa nousta eikä aseita saa luovuttaa .Neuvostoliittolaiset yrittivät koko päivän tykistön tukemana tunkeutua Suomen alueelle.Vasta seuraavana päivänä Neuvostosotilaat lopettivat tulituksen ja rauha syntyiSuomalaisten jäädessä juoksuhautoihin.Lainaus kirjasta Jukka L Mäkelä. Salaista palapeliä.
Hyvää perusterveisiä kaikille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 17:52 Markku Palonen (nimimerkki)-lle,
" Jokaisen aikuisen ihmisen pitäisi ymmärtää että 5 miljoonainen kansa ei hyökkää 140 miljoonaisen kansan kinmppuun",
- no ei hyökkäkään, mutta liittolaisena saattaa joutua tai sitoutua tilanteeseen, tai pakotettu tilanteeseen, josta on vaikea vetäytyä.Painan mieleeni "Salaista palapeliä" Jukka L Määkelän kirjan.

luuserius (nimimerkki)

Luuserikin saanut pari kysymystä.

Ei muiostamisessa ole mitään pahaa. Hitkerin tuhokoneisto nosti bolsevismin ja juutakaisuuden vastaisen taistelun esille.
Historijoitsijat tutkikoot rauhassa kaikkia ilmiöitä, kuten miksi keskitysleirien teurastajat eri maissa pääsivät ilman rangaistusta.

Toinen maailmansota alkoi siitä kun Japani, Saksan liittolainen alkoi tuhota kommunismiä Kauko-Idässä. NL oli jäämässä kahden tulen väliin ja keväällä 1939 Suomen lehdistö riemuitsi jo Neuvostoliiton tuhosta niin, että Mannerheimkin lähetti kirjeen päätoimittajille, pyytäen näitä hillitsemään provokaavista kirjoittelua. Suomi alkoi myös linnoittaa Kannasta tulevaa suursotaa silmälläpitäen.

Keäsllä 1939 Japanin ja NL:n joukkoijen väliset taistelut kiihtyivät, kunnes yllättäen Saksa ja NL solmivat hyökkäämättömyyssopimuksen, jonka eräs ehto oli se että Saksa katkaisi suhteensa Japaniin ja pakottaisi nämä lopettamaan sotatoimet neuvostojoukkoja vastaan. Suomessa järkytys oli suurta.

Hitler laski että liitto Neuvostoliiton kanssa mahdollistaisi Puolan valloituksen ilman että länsivallat julistaisivat sotaa Saksalle. Se oli tärkeää ennenkaikkea kauppasuhteiden takia, koska Saksa oli riippuvainsn ulkomaisista raaka-aineista, joita tarvittiin sotatarvikkeiden valmistuksessa. Länsivallat olivat anatneet Puolalle turvatakuut. Hitler kuvitteli ettei Länsivallat olisivat uskaltaneet julistaa sotaa kahdelle suurvallalle.

Stalin halusi välttää joutumasta kahden tulen väliin, Japanin ja Saksan.
Hitler ei puolestaan paljoa arvostanut japanilaisia, jotka jäivät alakynteen suurtaisteluissa neuvostoliittolaisten kanssa.

Kun sitten 3.9.1939 Länsivallat julistivat sodan Saksalle, huolimatta näiden liitosta Neuvostoliiton kanssa, oli Hitler joutunut petkutetuksi.
Jo samana päivänä Berliinissä alettiin laatia suunnitelmia sotatarviketuotannossa tarvittavien raaka-aineiden saamiseksi, kun kauppasuhteet katkesivat mm. Britannian ja Kanadan kanssa.

Nikkeliä, tuota elintärkeää metallia oli Petsamossa. Ilman nikkeliä ei Saksa kyennyt valmikstamaan tankkeja, tykkejä, kivääreitä ammuksia, sukellusveneitä, panssareita jne. Sen omavaraisuus oli vain 5%.

Syyskuussa 1939 saksalaiset aloittivatkin kauppaneuvottelut Suomen kanssa. Meillä ymmärrettiin heti, mikä ässäkortti oli saatu. Sen jälkeen muuan Stalin aloitti alueneuvottelut Suomen kanssa. Ja Lontoo painosti niin Helsinkiä kuin Moskovaa, jottei nikkeli joutuisi Saksan käsiin. Tie kohti talvisotaa oli aurattu. Suomalaisten asennetta voisi kuvata sanalla yliolkainen, mitä tulee Stalinin kanssa käytyihin neuvotteluihin. Olihan Jumala meidän puolella.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Keäsllä 1939 Japanin ja NL:n joukkoijen väliset taistelut kiihtyivät, kunnes yllättäen Saksa ja NL solmivat hyökkäämättömyyssopimuksen, jonka eräs ehto oli se että Saksa katkaisi suhteensa Japaniin ja pakottaisi nämä lopettamaan sotatoimet neuvostojoukkoja vastaan. Suomessa järkytys oli suurta."

Aivan samaa mieltä kanssasi. - Kirjoitit omin sanoin Saksan ja Neuvostoliiton yhteistyön sinetöineen Molotov-Ribbentrop -sopimuksen tapahtumista. Siis kirjallisesta todisteesta em maiden valtiosopimuksesta.

Suomessa oltiin varmasti järkyttyneitä, aivan kuten Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassakin. Se vei nämä maat MS II:n kurimukseen.

Kaupan Neuvostoliitosta Saksaan v. 1939 maiden valtiosospimukseen liittyen ohitat jostain syystä. Kyllä se tuki Saksaa tuolloin merkittävästi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 19:59 Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)-lle,
- olen saanutkin nyt keskustelun lopussa sota-aiheisen Foorumin. Täyty sulatella nyt. Kiitos kommenttistasi.

Reijo Kallinen (nimimerkki)

Kommentoin 6.1.2011 20:00 Tynkä-Karjalan Antin kirjoitusta jossa hän väitti kolmen antamansa linkin voimalla, että inkeriläisten pääluumuutto olikin KGB:n toive jota Mauno Koivisto alkoi toteuttamaan. Osoitin kirjoituksen humpuukiksi ja T-K Antti vaikeni. Koville se ottaa ennen kuin koiras poikii.
Jos me uskoisimme tuon Antin väitteen niin se tarkoittaisi, että inkeriläismummo Viola on Suomessa KGB:n tahdon vuoksi! Oletko Antti tätä mieltä ja miten Viola Heistonen asian kokee?

Vieras (nimimerkki)

Aika rohkeaa väittää mitä Stalin milloinkin ajatteli. Stalinin sisimmät ajatukset lienevät jääneet jokseenkin epäselviksi.

Siinä Luuserius on oikeassa, että järkytys Hitler-Stalin sopimuksesta oli suuri. Ei tosin pelkästään Suomessa vaan koko maailmassa ja etenkin kommunistien keskuudessa. Tämä sopimus johti II maailman sotaan.

"Suomalaisten asennetta voisi kuvata sanalla yliolkainen, mitä tulee Stalinin kanssa käytyihin neuvotteluihin. Olihan Jumala meidän puolella."

Edellä oleva on juuri sitä kommunistipropagandaa, jota erityisesti 1970-luvun puolivälissä Suomessa harjoitettiin. Tätä propagandaa harjoitti myös silloinen presidenttimme Urho Kekkonen, joka oli talvidodan aikana vastustanut rauhan tekoa. Neuvostoliiton vaatimuksiin suostuminen täysimääräisesti oisi ollut paha virhe näin jälkikääteenkin ajatellen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 21:42 Vieras (nimimerkki)> " Aika rohkeaa väittää mitä Stalin milloinkin ajatteli. Stalinin sisimmät ajatukset lienevät jääneet jokseenkin epäselviksi",
- väitteeni lähteen olen ilmoittanut kommenttissani.

luserius+Vieras "Suomalaisten asennetta voisi kuvata sanalla yliolkainen, mitä tulee Stalinin kanssa käytyihin neuvotteluihin. Olihan Jumala meidän puolella."

Vieras < "Edellä oleva on juuri sitä kommunistipropagandaa, jota erityisesti 1970-luvun puolivälissä Suomessa harjoitettiin. Tätä propagandaa harjoitti myös silloinen presidenttimme Urho Kekkonen, joka oli talvidodan aikana vastustanut rauhan tekoa. Neuvostoliiton vaatimuksiin suostuminen täysimääräisesti oisi ollut paha virhe näin jälkikääteenkin ajatellen ",
- kyllä varmaankin 1970-luvulla harjoitettiin vahvaa kommuinistista propagandaa niin Venäjällä kuin Suomessakin. Sellainen propaganda minulle on tuttu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 19:09 luuserius (nimimerkki)> "Olihan Jumala meidän puolella.",
- Hyvä niin! Kiitos kommenttista.

Tulikivenkatku ----

Luuserius. Et ole vieläkään vastannut kysymykseen:

Miksi natsien rikokset tulee tuomita, mutta kommunismin ei?

Vieras (nimimerkki)

Suomalaisilla oli hyvä syy olla sustumatta Stalinin vaatimuksiin. Tuoreessa muistissa oli vielä Tsekkoslovakian kohtalo sen suostuttua Hitlerin vaatimuksiin. Lisäksi kaikki puolueet Suomessa tuomitsivat Saksan hyökkäyksen Puolaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 19:32 Vieras (nimimerkki)> "Lisäksi kaikki puolueet Suomessa tuomitsivat Saksan hyökkäyksen Puolaan.",
- mitä se tuomitsiminen enää auttoi, kun Saksa 1 syyskuuta - 1939
marssi Puolan yli. Onhan se kannanotto tietenkin tärkeää.

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

”Nauru pidentää tuomiota” Neuvostoliitossa,
mutta koska ihmeessä me päästään näistä juoksuhaudoista ylös?
Aina, aina vain ollaan jollakin rintamalla ja tehdään milloin mitäkin.
Miksei voi toimia tässä ja nyt?

agendo2 (nimimerkki)

taivaanrannanmaalari: "Miksei voi toimia tässä ja nyt?"

Koska kaikki olemme ihmisiä.

Ihmisyydestä johtuu, että suuret, kollektiiviset traumat ovat seurausta suurista vääryyksistä ja julmuuksista, kuten sodista.

Kollektiiviset, kansalliset traumat eivät poistu mitenkään muuten kuin vakuuttavalla tilityksellä.

Pakkounohtaminen ei toimi.

Siitä johtuu ryssittely ja venäläisten syyllistämistaakka, koska Venäjän johto ei ole halunnut tehdä samanlaista tilitystä, kuin Saksa Hitlerin osalta.

Historioitsijoiden objektiiviset tutkimukset eivät poista ihmisyydestä kumpuavan hyvityksen tarvetta.

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

Ymmärrän tämän oikein hyvin. Kollektiivisen traumankin, niin vähän kuin välitänkin asioiden psykologisoinnista. Meidän suvussa tämä trauma elää ja voi hyvin.
Se voidaan voittaa keskustelemalla asioista asioina.
Traditio on joskus pahasta, ja miten voi mitata kärsimyksen määrää?

Avioliittoni NL:n kansalaisen, armenialaisen kanssa päättyi kymmenen vuoden kuluttua sen solmimisesta, kun hän oli istunut 4 ja 1/2 vuotta siitä ajasta dissidenttinä psykiatrisessa sairaalassa numero 5 Moskovassa. Suomeen hän pääsi käymään vasta pitkän ajan jälkeen.

Ajattelen tässä vain kansallisen kostamisen traditiota. Kun venäläiset ovat olleet historian saatossa häijyjä suomalaisille, he joutuivat olemaan häijyjä ensin saksalaisille - kuka siis kostaa ja kenelle?

Armeniasta sen verran, että kansanmurhan jälkeen, kun muinaisen - kristityn - Armenian pinta-alasta oli viety kaksi kolmasosaa ja siinä läänissä Ararat-vuori, turkkilaiset ilkkuivat: teidän lipussanne on Ararat, eihän se teille kuulu.
He vastasivat: onhan teidänkin lipussanne kuu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 21:46 agendo2 (nimimerkki)-lle,

- kiitos tästä sota-aiheisestä Foorumista, johon johti minulle esitetty kysymys. Täytyy nyt sulatella ja yrittää "kompuroida" juoksuhaudoista ylös.

Kauniit kiitokset kaikiile tämän blogin keskusteluun osallistujille! Pärjäsimme hienosti! Ja mukavaa uuden vuoden alkua kaikille.
Tämä "loppulauselma" ei tarkoita sitä ettei saisi kommenttoida.
Tervetuloa vaan sivulleni jos jäi jotain sanomatta tai kommenttoimatta.
Terv.Viola H.,

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 20:28 taivaanrannanmaalari (nimimerkki)< "koska ihmeessä me päästään näistä juoksuhaudoista ylös? Aina, aina vain ollaan jollakin rintamalla ja tehdään milloin mitäkin.
Miksei voi toimia tässä ja nyt?",
- sitä tässä yritämmekin tehdä päästä "juoksuhaudoista" ylös, koska menneet sodat maittemme kesken painavat kansalaisten mieltä, joista pitäisi vapautua. Agendo2 tuolla vastaa viisaammin kuin minä.Kiitos kommenttistasi.

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

Viola
vastasin agendolle pitkästi. Keskustellaan tästä!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

6.1.2011 22:44 taivaanrannanmaalari (nimimerkki),
-tarkoititko, että keskustellaan "juoksuhaudoista"?, että miksi siellä ollan uudestaan ja uudestaan? Ehkä tämä on tullut tai jäänyt joukkopainajaisena ihmisiin näitten sodien jälkeen.., vaikka nuorempi sukupolvi ei käynyt sotaa, mutta saaneet "perinnöksi" vanhemmalta sukupolvelta..

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

Viola
Ajattelen tässä vain kansallisen kostamisen traditiota. Kun venäläiset ovat olleet historian saatossa häijyjä suomalaisille, he joutuivat olemaan häijyjä ensin saksalaisille - kuka siis kostaa ja kenelle?

Tätä tarkoitin.

Armenialaiset eivät halua keskustella turkkilaisten kanssa koskaan, ikinä. Siellä vallitsee verikosto ja viha, jota on kestänyt vuosisatojen ajan.
Minusta on vähän hölmöä olla tukkanuottasilla siitä, että sun serkku löi mun serkkua joskus 1700-luvun alussa.
Tässä tosin on edistytty: Turkki on tunnustanut armenialaisten kansanmurhan. Se on ollut eräs ehto Turkin liittymiselle Euroopan Unioniin.
Kansanmurhat eivät ole oikein kivoja.
Suomen ja Venäjän väleissä sotatraumat eivät ole ollenkaan samoissa mitoissa.
Niistä voi selviytyä. Puhumalla asioista niin kuin mekin nyt, tänään.
Ettei jäädä sotien juoksuhautoihin.
Venäjä on tunnustanut Mainilan laukaukset. Onhan sekin jotakin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

7.1.2011 07:22 Reijo Kallinen (nimimerkki)
Kommentoin 6.1.2011 20:00 Tynkä-Karjalan Antin kirjoitusta jossa hän väitti kolmen antamansa linkin voimalla, että inkeriläisten pääluumuutto olikin KGB:n toive jota Mauno Koivisto alkoi toteuttamaan.
- Toivo Flinkin kirjan perusteella, jossa on esitetty arkisto dokumentteja ja kuuntelin itse kirjan tekiäjää kolmeenkin otteeseen ja olen tietenkin lukenut, joten Viola Heistonen on sitä mieltä, että inkeriläisten paluumuutto Suomeen viittaa vahvasti etniseen puhdistukseen Leningradin aluetta suomenkielisistä kansalaisista ja se päätös tapahtui Koiviston ja KGB:n edustajan tapaamisten jälkeen, mutta siihen meni aikaa vuodeen 1990 asti,ennen kuin Koivisto lausui TV-haastattelussa, että inkeriläisiä voi rinnastaa muihin suomalaisiin paluumuuttajiin., joten olen sitä mieltä, että paluumuutto saattoi lähteä liikkeelle KGB:n "toivesta".Mitään erityistä päätöstä asialle ei ollut.
Lue vielä "Ratakatu 12" - sivulta 186 alkaen samasta aiheesta.

Sodan jälkeen Leningradin alueella oli noin 27 000 inkeriläistä ja Suomeen on muuttanut noin 30 000, eli Leningradin alue on "puhdistettu" inkeriläisistä. Siinä joukossa on tietenkin muilta alueilta Venäjää tullut inkeriläisiä ja jonkun verran jäänyt Leningradin alueelle.
En lähde nyt spekuloimaan siitä, että oliko mikä intressi Suomella lähteää "vetämään" takaisiin Suomeen inkeriläisiä, joitä Suomi lähetti Neuvostoliiton vaatimuksesta vuonna 1944 takaisiin Neuvostoliittoon, joitten kohtalosta jo oli tietoa Suomen viranomaisille, että heidät vietään "Siperiaan", eikä palauteta kotiseuduille.
Näin "riepoteltiin" inkeriläisiä Suomeen, ja takaisiin, ja taas Suomeen..
Reijo, nyt on kiire junalle, lähden matkalle, katson blogiani huomenna.Kiitos kommenttistasi.

Vieras (nimimerkki)

V. Heistonen; Miksi suomalaiset eivät pysähtyneet omalla vanhalle rajalleen?

Oli lähdetty saksalaisten matkaan. Kelkassa oli pakko pysyä - maassahan oli jopa saksalaista sotaväkeä. MUTTA: itse asiassa suomalaiset pysähtyivät heti kun olosuhteilta voivat. Sattuu niin, että JOS suomalaiset olisivat jatkaneet etenemistä Leningradiin niin kaupunki ei olisi kestänyt painetta kahdelta taholta kesän -41 kaoottisessa tilanteessa (suomalaisten upseerien arvio). Venäläisten vastarinta ei tällä lohkolla pysäyttänyt suomalaisia vaan he pysähtyivät itse. Venäläiset mielsivät nopeasti tilanteen ja siirsivät puolustusjoukkoja pois Leningradin pohjoispuolelta sen eteläpuolelle saksalaisia vastaanottamaan, mistä oli ilman muuta suurta apua venäläisille.

Tämä on niitä seikkoja joista harva on sodan jälkeen halunnut puhua. Suomalaiset vaikenevat mm koska kyseessä on eräänlainen petturuus Saksaa kohtaan. Oli luvattu jotain mitä ei pidetty. Venäläisten hiljaisuuden ymmärtää kommenteitta.

Täsmälleen sama koskee Murmanskin rataa.

Jos oletetaan että rata olisi katkaistu - sitä kautta tuli huomattava osa länsiliittoutuneiden valtavasta ja itse asiassa täysin ratkaisevasta materiaaliavusta Venäjälle - ja sitäpaitsi Leningrad menetetty - niin miten lie sodassa käynyt? Syksyllä 41 oli Moskovassa paniikki saksalaisten lähestyessä. Kaikki veitsen terällä. Eikä tule unohtaa v 1942 tapahtumia.

Suomalaiset kävivät toki "näytösmielessä" katkaisemassa radan sissi-iskuin useita kertoja - lieneeko ollut kymmenkunta - ylimmän johdon ollessa hyvin tietoinen siitä että venäläiset korjaavat radan päivässä tai kahdessa.

Tuleva historiankirjoitus tulee muuttamaan Mannerheimin kuvaa suomalaisten tietoisuudessa. Luulisin että hän ym toimilla pyrki jo etukäteen parantamaan Suomen suhteita Venäjään. Jo syksyllä 1941 hän ymmärsi miten sota tulee päättymään. Kaikissa tapauksissa Stalin suhteutui Suomeen melko suopeasti sodan jälkeen. Onnea tässäkin - venäläisillä oli jatkuvasti Suomea pahempia ongelmia ratkaistavana. Suomi aiottiin ottaa "käsittelyyn" myöhemmin paremmalla ajalla. Sitä aikaa ei koskaan tullut.

Uskoakseni Mannerheim näillä teoilla pelasti Suomen vielä kerran.

Taivaanrannanmaalari; Venäjä on yhä imperialistinen suurvalta ja diktatuuri jota johtaa kleptokratia. Ja sitäpaitsi revanssihenkinen. Oliko se nyt niin, että kolmasosa budjetista menee sotilasmenoihin kansan nähdessä nälkää. Mihin tarvitsevat ne tuhat uutta rynnäkköhelikopteria?

Sodan jälkeen Stalin kysyi Paasikiveltä: "Miten kauan menee suomalaisten asenteiden muuttamiseen (venäläisille suopeiksi). Riittääkö 50 vuotta?" Stalin oli Saddam Husseinin veroinen tai pahempikin gansteri Lähi-Idästä. Itse asiassa hän aloitti uransa katupoikana ja piengansterina Gruusiassa ja eteni paikalliseksi kummisedäksi ja myöhemmin puoluepomoksi. Hän ei huvin vuoksi esittänyt tuollaisia kysymyksiä. Jätän muutaman lauseen välistä yhtälössä ja menen suoraan asiaan: Stalin etsi tietoa siitä milloin Suomi on kypsä liittymään Itään poliittisesti. Maata jossa joka maatalossa on ase ja kansa ampumataitoista ja sitäpaitsi erittäin venäläläisvastaista ei kannata miehittää. Molotov: "Ei ole kiva pitää siiliä taskussa". Venäläiset katsoivat että ensin pitää muuttaa suomalaisten asenteet, muuten tulee tarpeetonta kähinää kun Suomi liittyy Venäjään.

Omasta puolestani toivpn etteivät suomalaisten asenteet muutu - niin kauan kuin Venäjä on agressiivinen diktatuuri. Jos Venäjä ei olisi sitä - niin tilanne olisi täysin toinen.

Eräs Laatokan pohjoispuolelle talvisodassa tuhotun neuvostodisioonan politrukki kirjoittaa päiväkirjassaan, että suomalaiset ovat kadehdittavaa väkeä monessa suhteessa mutta pitkävihaisia. "He muistavat kuka heille on tehnyt vääryyttä". Niin kai se on?

Pasilli (nimimerkki)

Olen joskus lukenut Heikki Kirkisen Venäjän historia.Sen mukaan Stalin olisi kyllästynyt sotimaan Suomalaisten kanssa ja todenneen "Olkoon,on niin itsepäinen kansa,niistä tulee olemaan vaan harmia".

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

8.1.2011 14:36 Pasilli (nimimerkki)-lle,

- En ole lukenut tuota H.Kirkisen kirjaa, joten en tiedä, mutta Stalin taisi kunnioittaa kovasti Marsalkka Mannerheimia..sis, saattaa olla tuolla väitteelläkin jotain perää...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

7.1.2011 19:22 Vieras (nimimerkki),
-erittäin mielenkiintoinen kommentti, kiitos! Tulen tähän vastaamaan vielä.
Viola Heistonen.

Takku Turkki

Ryssävihan synnystä ym.
http://agricola.utu.fi/nyt/arvos/tekstit/78.html

"Ryssäviha kasvoi 1920-luvun alkuvuosina kiinni suomalaisuuteen. Aitoa ja oikeaa isänmaallisuutta ei voinut olla ilman palavaa ryssävihaa."

Tähän asiaan törmää nykyäänkin varsin usein. Haluttaessa korostaa omaa isänmaallisuutta haukutaan venäläisiä.

Nykyään esiintyvä vihamielisyys venäläisiä kohtaan on osin irrationaalista ja voi johtua nykyajan urbaaneista ongelmista, kuten syrjäytyminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset