Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Uuden vuoden kynnyksellä on taas aika ryhtyä ennustajaeukoksi

Ihminen on aina monin tavoin pyrkinyt ennustamaan tulevaisuuttaan aina Delfoin oraakkelista lähtien. Horoskoopit ja tähdistä ennustaminen ovat vieläkin suosittuja.

Tieteenalana tulevaisuudentutkimus, futurologia,  on kuitenkin varsin nuori.  Tulevaisuuden visiointiin ja siinä onnistumiseen tai epäonnistumiseen liittyy usein myös tavattoman suuria taloudellisia seurausvaikutuksia.

Ennustamisen vaikeudesta kertovat seuraavat esimerkit tietokoneiden tulevaisuudesta: 

 ” Arvioini mukaan maailmassa on markkinoita viidelle tietokoneelle” ( IBM:n puhenjohtaja Thomas Watson vuonna 1943) 

 ” Tulevaisuudessa tietokoneet eivät paina enempää kuin 1,5 tonnia” ( Popular  Mechanich vuonna 1949, ennustaessaan tieteen vastustamatonta voittokulkua) 

” Olen matkustellut tätä maata pitkin ja poikin ja keskustellut parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Voin vakuuttaa teille, että automaattinen tietojenkäsittely atk on kupla, joka puhkeaa parissa vuodessa.( Kustannustalo Prentice Hall”in business- kirjoista vastaava toimittaja, vuonna 1957) 

” Ei ole olemassa ainuttakaan syytä, minkä takia ihmiset haluaisivat tietokoneen kotiinsa” ( Ken Olson, Digital Equimpment Crporation perustaja ja hallituksen puhenjohtaja vuonna 1977)  

”Tuntematon huomen”-kirjoituksessaan pohti Juhani Paakkinen Imatralainen-lehdessä 10.11.2010 tulevaisuutta.

Elämme suuren Venäjän kyljessä. Naapurin tekemiset hyvässä ja pahassa vaikuttavat Suomessa ja enenevästi täällä rajan pinnassa. Venäjän kehitys on ollut aina arvaamaton eikä ole muuksi muuttunut. Yllätykset ovat mahdollisia teemmepä itse mitä tahansa. Tänään rohkenemme onneksi ilmaista oman mielipiteemme.

Huominen on yhtä tuntematon kuin tähänkin asti." 

- Nyt olisi aika lähteä tinaa valamaan. Tuleeko sieltä tietoa oman henkilökohtaisen elämän tapahtumiin tulevana vuonna?

Vai täytyykö luottaa alitajuntamme, joka ohjaa meidän tehtäviämme ja niiden tuottamaa mielihyvä. Näin ainakin väitetään  Science-lehdessä julkaistussa katsauksessa, jossa  pohdittin alitajuisten tekijöiden merkitystä päätöksentekoprosessissa…” Alitajuntamme näyttää siis kuljettavan meitä kuin ”pässiä narussa”, eikä pelkästään tietoisuuteen perustuvia päätöksiä tapahdu..”Lähde : Vartti 25.8.2010 

 

Hyvää uuttä vuotta! С новым годом!

 Hymy Kauniit kiitokset kaikille blogeissani keskusteluun osallistujille!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Markus Lehtipuu

Hyvää uutta vuotta, Viola!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kiitos Markus,
kiva oli keskustella! Toivottavasti tavataan ensivuonnakin samoissa merkeissä tai ehkä paremmissakin! Onnellista uutta vuotta!

fabu (nimimerkki)
fabu (nimimerkki)

Auts, auts! ...Viola! :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

fabu(nimimerkki),

kiitos kun linkitit kuuntelemaan hanuristi-prinsessan Viola Turpeisen soittoa!Oli ihanaa kuunnella.Polkat oli aikoinaan muotia kun nuorena tansseissa pyörittiin...
Mielelläni kuuntelen myös melanholisia venäläisiä lauluja.Yksi lempilauluista on Yksinäinen harmoniikka, jota laulaa erinomaisesti nykyään Venäjän Ääni Dmitri Hvorostovski-Дмитрий Хворостовский. Koittelen linkittää tänne sivulleni.

http://www.youtube.com/watch?v=ml8_mw74ITA&feature...

fabu (nimimerkki)

Niin kyllähän venäläisen sielun ytimessä soi kun soikin kaihoisa tai huumaava valssi, vaikka monet muuta luulee, vai mitä? :)

Venäläiset tangot ovat harvinaisempia, mutta tässä yksi suloinen ja sekin aika vanhoilta ajoilta. Tässä on niiin autuas hymy Hvorostovskilla lopussa että kannattaa ihailijoidensa ihan senkin takia katsoa, syy selviää perillä ;)

http://www.youtube.com/watch?v=RfXFjMnwBQo&feature...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

fabu (nimimerkki),
kiitos ihanasta youtube-videosta! Mistä keksit "Vienon"? Joskus joku oli kutsunutkin minua Vieno-nimellä.
Hyvää uutta vuotta! С новым годом!

fabu (nimimerkki)

Kyllä uusi vuosi komean Valssin vaatii. Ja tämä on yksi loisteliaimmista.

Jotenkin sukunimesi ja etunimesi kirjaimet sulautuivat, ja taisi Vieno Kekkosen, tuon laulajattaren, nimi olla jotenkin hilkulla. Mutta oikeasti kun ajattelen nimeäsi voisi siitä tulla paremminkin mieleen Viola Turpeinen, joka on näitä entisiä menestyneempiä Amerikan suomalaisia, siirtolaisia ja maahanmuuttajia. Etevä hanuristi, joka muistaakseni esiintyi "lännenlokarin" eli Hiski Salomaankin kanssa. Viola oli myös erinomaisen kaunis nainen, "Amerikan hanuriprinsessa"
http://www.fiftyrecords.com/kauppa/amcd1007_viola2...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Viola_Turpeinen

Näin Viola pistelee napakasti polkaksi
http://www.youtube.com/watch?v=QtoB6gaWQVA

Näillä tahdeilla vielä kerran:

Kaikkea hyvää vuodelle 2011!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Viola sulle ihanaa ja hyvvää ja loistavvaa uutta vuotta ja alitajunnanki kans!! Nyt otettaan kaikki voimat käythöön eikä meitä piätä mikhään, jess!

Tämä olkhoon meän johtotähti, vai mitä tykkäät Viola: http://www.youtube.com/watch?v=9OeII2OevRE&feature...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hilkka, kiitos! Kiva taas nähdä!
Yrjö Kallisen herättävä puhe sopii hyvin johtotähdeksi ja myös "alitajunnaksi"! Piipahdin tässä välissä Äitini luona. Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin.Terveisin Viola.

K Veikko

Radiopuhelimesta ei koskaan voi tulla koko kansan puhelinta. Se on fysikaalinen mahdottomuus, taajuudet eivät riitä
- professori Pekka Tarjanne

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

K.Veikko,
- professori Pekka Tarjannekin erehtyi.

Lisää puhelimesta :

"Puhelimessa on aivan liian paljon vikoja, että se voisi olla vakavasti otettava kommunikaatioväline. Tällaisella laitteella ei voi olla meille mitään arvoa:" ( Western Union Internal memo vuonna1876)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset