Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Jumalan kämmenellä

"Viattomien lasten päivää 28.12 vietetään niiden lasten muistoksi, jotka kuningas Herodes julmasti surmautti Jeesuksen syntymän aikoihin Bethehemissä. Päivän raamatun teksteissä muistellaan myös Joosefin, Marian ja Jeesus-lapsen pakoa Egyptiin.

Viattomien lasten päivänä on hyvä pohdiskella YK:n yleiskokouksen 1989 hyväksymää lasten oikeuksien sopimusta. Siinä todetaan, että jokaisella lapsella on oikeus nauttia erityistä suojelua ja lapsille tulee suoda edellytykset terveeseen kasvuun ihmisarvoisissa oloissa. Lasta on suojeltava laiminlyönneiltä, julmuudelta ja väärinkäytöksiltä." (joulukirkko.fi)

 - Viattomien lasten päivänä minä ajattelen omaa vammaista lastenlastani, joka on julmasti eristetty omasta suvustaan, ajattelen myös niitä monia muita kehitysvammaisia aikuisia,  joita omaiset eivät pääse katsomaan. Monenlaisia perusteluita esitetään : esim., vammainen tulee levottomaksi, jos tietää omaisten tulevan, vammainen on aina levoton omaisten käynnin jälkeen, omaiset aiheuttavat kaaosta....

 Viattomien lasten päivänä ajattelen myös niitä monia huostaanotettuja lapsia, jotka on erotettu vanhemmistaan.  Perheen olosuhteet eivät aina ole syy lasten huostaanottoon, myös lapsen vammaisuus voi olla huostaanoton syy. Monet autisminkirjon lasten vanhemmat elävät jatkuvassa huostaanoton pelossa. Jotkut kunnat jopa tarjoavat mieluummin lastensuojeluntoimia kuin tukitoimia ja kuntoutusta.


 Ajattelen myös niitä monia maahanmuuttajalapsia jotka on erotettu perheistään ja omasta suvustaan. Ylen mukaan Helsingissä 1000 huostaanotetun lapsen joukossa on 200 maahanmuuttajalasta. Yksi huostaanotto maksaa 80 000, eikö niillä rahoilla olisi voinut tukea perhettä jaksamaan ja selviytymään.


Monissa maahanmuuttajien kulttuureissa perheen  ja suvun merkitys on erittäin tärkeä, perheen riistäminen voi merkitä oman identiteetin menetystä...

Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen,

Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen.

Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on,

Jumalan kämmenellä ei kukan ole turvaton…

                                             Virsi 449.

Toivotaan niin, ettei ”kukaan ole turvaton” näistä huostaanotetuista lapsista tai omaisista eristetyista vammaisista niin lapsista kuin aikuisistakin!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

esperanza toivonen (nimimerkki)

Hyva Viola,
Kirjoitte kauniisti, asianne koskettaa monia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

esperanza toivonen (nimimerkki),
- kiitos kommenttistasi! On se niin ikävää, että joku vallankäyttääjä voi olla niinkin julma, ettei päästä tapaamaan lasta tai vammaista perheen jäsentä.

Vieras (nimimerkki)

Hoidollisin syin tehdyt huostaanotot, eli vammaisten ja erityisesti autisti- ja aspergerlasten huostaanotot ovat vaiettu ja kiellettykin aihe Suomen lastensuojelussa. Jostain syystä mediakin on hiljaa tai vaiennettu.

Perheestä siis huostataan vammainen lapsi, muut lapset saavat jäädä perheeseen. Usein vanhempia houkutellaan ja painostetaan vapaaehtoiseen huostaanottoon, lupaamalla vammaiselle lapselle hyvää kuntoutusta.

Autisminkirjon lapsille tutut läheiset ihmiset tuovat turvallisuutta, uusiin olosuhteisiin joutuminen saa aikaan kaaoksen ja taantumista. Suomessa on vuosikausia tehty työtä perheperusteisen kuntoutuksen puolesta, se on varmaankin liian kallista, kun siihen ei saa valtionosuutta suoraan, lastenhuojelukerroin tuo valtiolta puhdasta tuloa.

Julmuutta lapsia ja perheitä kohtaan aiheutetaan rahan tähden. Tutkimus osoitti, että Suomen sosiaalitoimisto on Pohjoismaiden epäystävällisin ja vihamielisin?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23:28 Vieras (nimimerkki) > Julmuutta lapsia ja perheitä kohtaan aiheutetaan rahan tähden. Tutkimus osoitti, että Suomen sosiaalitoimisto on Pohjoismaiden epäystävällisin ja vihamielisin?",

- tämän voin ihan henkilökohtaisesti "allekirjoittaa",että rahan takia Suomessa julmasti rikotaan perherakenteita ja tunkeututaan syvälle perhe- ja sukulaissuhteisiin epäystävällisellä ja vihamielisellä käyttäytymisellä, aiheuttaen kärsimystä ja tuskaa perheenjäsenille.

Mihin "kuiluun" on liukumassa hyvinvointivaltio Suomi?

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)

Viola
tiedät mistä puhut ja se kohtelu, mitä olet Suomessa saanut, on anteeksiantamatonta. Olet tehnyt kaikkesi. En ymmärrä.
Sinäkin, viaton. Jos Suomen viranomaiset eivät pidä Sinua arvossa, auttaako Sinua edes vähän se, että kunnioitan Sinua suuresti?
Outoa tässä maassa on se, että kun kirjoitat henkisistä ja yleisinhimillisistä arvoista, vaikkapa Suomen ja Venäjän yhteisymmärryksestä ja kanssakäymisestä, aina joku idiootti vaatii Karjalaa takaisin.
Masentuu tässä vahvempikin.
Karjalanpalauttajat saisivat keskittyä eläviin ihmisiin. Itse asiaan.
Aiemmassa keskustelussa joku tylsämieli ilmoitti, että siellä on Stalinin ylläpitämiä lasten kuolemanleirejä.
Jos suomalaisten yleissivistys on tätä tasoa, häpeän syvästi. Hyvin usein olen saanut hävetä Pietarissa ja Moskovassa kaikkia suomalaisia. En ole tuntevinani. Puhun vain venäjää.

Jos arvelet, että Sinuun kohdistuu ryssäviha, voit olla oikeassa. - Toisaalta, suomalainen mentaliteetti on sitä, että kaveria ei kehuta.
Tässä maassa on hyvin vähän keskinäistä kannustusta ja toinen toisensa tukemista, yhteisöllisyyttä, mikä taas on venäläisten ominaisuus. Suomi on itsekkäiden ihmisten maa. Kukaan ei osaa kuunnella, mitä toinen sanoo.
Se on surullista.

Näet minun sähköpostiosoitteeni. Minulla on yksi hyvin fiksu ystävä.
Katsotaan mitä voimme tehdä Sinun puolestasi.
С новым годом!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

taivaanrannanmaalari (nimimerkki)> "Tässä maassa on hyvin vähän keskinäistä kannustusta ja toinen toisensa tukemista, yhteisöllisyyttä, mikä taas on venäläisten ominaisuus".
- niin se taitaa olla!Kiitos kommenttistasi!
С новым годом также! Всего доброго!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

taivaanrannanmaalari (nimimerkki),
- kiitos vielä kannustavasta kommenttistasi ja oiken hyvää alkanutta 2011 vuotta Sinulle ja läheisillesi, ja fiksulle ystävällesi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset