Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Miksi Suomi antaa kehitysapua Venäjälle? Onko Venäjä kehitysmaa?

Holtitonta rahanjakoa” otsikolla kirjoitti Lea Leppänen 10.12.2010 Ksml:ssa, Suomen valtion budjetista leikataan ensi vuonna sotaveteraanien kotipalvelusta 5,8 miljoonaa euroa. Veteraanien ansiosta meillä on tämä hyvinvointiyhteiskunta mutta 20 viime vuoden ajan Suomen valtion tehtävänä on syleillä koko maailmaa ja etenkin maailman rikkaimpiin maihin kuuluvan Venäjän taloutta. Sinne on lompakko auki koko ajan.

Suomi valuttaa tänäkin vuonna miljoonaa euroja Muurmanskin ja Pietarin alueelle eri hankkeisiin. Tässä muutama esimerkki:

Etelä-Kuolan paikallishallinnon kehittämisprojekti 630 184e.

Perheyrittäjyyden kehittäminen Muurmanskin alueella 180 000e.

Lapin ja Muurmanskin työhallintojen yhteistyö 281 200e.

Vertaisneuvonta nuorten ennaltaehkäisevässä huumetyössä 128 810e.

Keuhkoahtaumataudin (COPD) ehkäisy ja hoito Muurmanskin alueella 281 333e.

Pelastustoiminnan kehittäminen Muurmanskin alueella 296 151e.

Poliisin tiedonhallinnan, tiedonvaihdon ja yhteistyön kehittäminen Barentsin alueella 202 765e.

Korruption vastainen hanke Muurmanskin alueella 123 460e.

Kulttuurimatkailukäytävä "Karelia" 200 000e.

Karjalan maaseudun pk- yrittäjien koulutus ja neuvonta 141 500e.

Sortavalan energiantuotannon investointiohjelma 67 900e.

Karjalan tasavallan työhallinnon kehittäminen 311 805e.

Äänisjärven vesiensuojelun kehittäminen 228 000e.

Turvallinen lapsuus ja terveellinen elämä Karjalan tasavallan pohjoisessa piireissä 183 600e.

Paikallisen terveystiedon välittäminen päättäjien ja väestön käyttöön 217 230e.

Yhdessä päihteitä vastaan -tiedon levittäminen 130 000e.

Karjalan tasavallan kansalaisyhteiskunnan kehittäminen 57 400e.

Viittomakielialan koulutus Petroskoissa 181 700e.

Pietarin vesisektorin kehittämisohjelma 14 262 527e.

Pietarin vesisektorin Nevan suorien päästöjen sulkemishanke 1 900 000e.

Paikallisen itsehallinnon kehittäminen Pietarissa 640 854e.

Verkkovälitteisten opetusmenetelmien käyttöönotto etäopetuksessa 213 270e.

Lasketaan hyvät suomalaiset yhteen nämä luvut. Mitä ihmettä meille kuuluu Muurmanskin keuhkoahtaumataudin ehkäisy?

Oman maan hyvinvointipalvelut on ajettu monella sektorilla alas. Heinolan sairaala lopetettiin muutaman miljoonan vuoksi ja esimerkkejä löytyy kurjistumisesta vaikka kuinka paljon.

Oman maan kansalaisten turvallisuus vaarannetaan poliisivoimien vähentämisellä ja maaseutua ajetaan alas. Mutta Pietarin alueelle menee miljoonia euroja. Kesän aikana useat politiikot ottivat kriittistä kantaa asiaan, mutta eivät näköjään mahda mitään virkamiehille.”, -näin siis Lea Leppänen Ksml:ssa.

- Toin tämän tekstin kokonaisuudessa, koska tekisi mieli keskustella aiheesta. Kertovatko nämä tiedot siitä, että  Venäjän kanssa  sujuu hyvin  yhteistyö? Eihän Venäjä ole todellakaan kehitysmaa, että olisi kehitysavun tarpessa Suomelta? Sopimuksissa varmaan kerrotaan siitä, mitä Suomi  saa vastineeksi tästä avunannosta Venäjälle? Vai meneekö kaikki tämä hyväntekeväisyys- tai humanitaarisen avun merkeissä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Jukka-Pekka Vasara

Tsuhna on vaan niin tyhmä :)

kannattaa äänestellä noita stubbeja ja jykä-mareja..

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jukka-Pekka Vasara > "Tsuhna on vaan niin tyhmä :)",

-"tsuhnat" saattoivat olla tyhmiä, entä nyky-Suomen suomalainen? "Tsuhnat" ovat jääneet muinaisaikoihin..

Jukka-Pekka Vasara

Vertauskuvahan tuo oli. Pohjattoman typeränä tätä "kehitysapua" kaikki tuntemani venäläiset pitävät. Tai arvelevat että jotenkin siitä rahasta kiertyy suurempi osa suomalaislle poliitikoille koska eihän kukaan nyt yksinkertaisesti voi olla niin tyhmä että jakaa rahaa huvikseen. Uskon että venäläiset ovat oikeassa.

Mutta asuntolainansa alle luhistuva kokoomuslainen puotipuksu pitää sitä tosi viisana. Tuohan twitteri viestjä ihan stuubiolta asti. Kamuja kun ollaan :)

Vieras (nimimerkki)

Kiitos hyvästä blogista, olen sitä mieltä että Venäjä on loputon suo, sinne ei kannata Suomen vähäisiä rahavaroja uhrata lainkaan.Suomessa on omassa maassammekin rahareikiä aivan kyllin, esim vanhukset , työttömät, yksineläjät ja monet muut.Ensin oman maan asiat kuntoon, sitten vasta muut, niin ne muutkin valtiot pakkaavat tekemään.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

20:41 Vieras (nimimerkki)> " Suomessa on omassa maassammekin rahareikiä aivan kyllin, esim vanhukset , työttömät, yksineläjät ja monet muut",

- on rahareikiä, mutta jos verrataan esim., Kreikalle ja muille EU-maille
rahapaketteja, niin eihän Venäjälle "niin paljon" meneekään?, mutta kuitenkin velkarahoja sinnekin jaetaan. Olisi hyvä tietää onko ne rahat menneet oikeaan paikkaan ja miten ne hankkeet ovat toteutuneet..?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

# Tiedot tuestä Venäjälle nettissä, kertoo samassa lehdessä 17.12.2010 L.Leppänen :" mainitsemani tiedot löytyvät netistä www.formin.finland.fi- Kansainvälinen yhteistyö-Hankkeet. Sieltä löytyvät Suomen ja Venäjän väliset lähialueyhteistyöhankkeet, jotka on vahvistettu kesäkuussa 2010.Hankkeita on noin 200 ja kustannukset 19 miljoonaa euroa täälle vuodelle. Erikseen Murmanskin alueen, Karjalan tasavallan, Pietarin ja Leningradin alueen...
Jokaisella hankkeella on koordinoijan nimi, hankkeen kuvaus ja hinta..".

JariH (nimimerkki)

Veteraaneja voisi tukea myös veteraanijärjestöt enemmän. Mitä ne tekevät miljoona-omaisuudellaan? Auttaisivat ja tukesivat enemmän eivätkä istuisi sen kirstun päällä niin tiukasti.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

JariH (nimimerkki) > " Veteraaneja voisi tukea myös veteraanijärjestöt enemmän..",

- Veteraani-keräys käynistyy joka vuosi ja summia kerätään ihan mukavasti, mutta naapuri-veteraani kertoo, että veteraani-lisäykseen "lisäsivät" kerran loukkaavan "yhden euron vai kaksi se oli?" ja hänen hakemus kuntoutukseen kesti lähes puoli vuotta.En tiedä pääsikö hän vieläkään kuntoutukseen?
Herätkää veteraanijärjestöt! Siirtykään raha-kirstun päältä pois!

Antti-Pekka Mustonen

(Ikuinen) sotasyyllisyys tulee purkaa ja periytyvien sotakorvauksien maksamisesta kieltäytyä.

Venäläiset lypsävät meitä juuri niin kauan kuin sen itse sallimme. Mie en sitä hyväksy. - Rautaako rajalle??? Vain tarvittaessa.

terv. Tynkä-Karjalan Antti
asevelisosialisti

PS: Olen ehdottomasti "Viola"-fani, vaikka mielipiteemme eivät IHAN aina kohtaakkaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

21:09 Antti-Pekka Mustonen > "(Ikuinen) sotasyyllisyys tulee purkaa ja periytyvien sotakorvauksien maksamisesta kieltäytyä",

- voinko ajatella niin, että näihin kaikkiin avustus-"projekteihiin" Suomen on pakko suostua "periytyvien sotakorvauksien maksamisen takia"?
Kiitos kommenttistasi, asevelisosialisti! Jäin hieman miettimään tätä sanaa.

Antti-Pekka Mustonen

Jäsenkirjademari. - Asevelisosialisti:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Asevelisosialistit

Fiktiivinen asevelisosialisti ja hänen filosofiaansa suomalaisessa kirjallisuudessa (7´ -):

http://www.youtube.com/watch?v=rvikZrw4rmo

Sieltä siis tulee se "nahkurin orsilla tavataan", jota eräs nykyinen asevelisosialisti (toveri, vääpeli res Iso-Paavo) on tehnyt tunnetuksi.

Asevelisosialisti Väinö Leskisestä kirjoitettiin aikoinaan suomettumisen syvimpinä vuosina , että hän "nautti erityistä epäsuosiota Moskovassa". - Voiko ihmisestä tuon parempaa arviota silloisessa Suomessa antaa?

Vieras (nimimerkki)

Päättäjämme ovat pölhöläporukkaa, kas kummaa miksi ei tueta Venäjän öljyntuotantoa, että saisivat tankkerinsa nopeammin täyteen.Jyrit, Marit, Jyrkit,Paavot, Aleksanterit...alkaa oksettaa. Yäk

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Kyllähän nämä päättäjämme taitavat olla pölhöläporukkaa. Ikävintä jutussa on mielestäni se, että heidät on kai päättäjiksi valittu ihan rehellisillä vaaleilla. Eli ei me äänestäjätkään ihan fiksuja olla. Vai ollaanko? Katsotaan nyt seuraavat vaalit ja mietitään sitten tääkin juttu uudestaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Paksu-Paavo (nimimerkki)> "Eli ei me äänestäjätkään ihan fiksuja olla. Vai ollaanko?",

- eihän ne päättäjät itse itseään valinneet, kansan äänestyksellä pääsivät. Turhaan sitten heidän perässä huutaa,että "pölhöläporukkaa" olette! kun äänesyspäivänä oman äänen ja mandaatin heille annettiin!

Vieras (nimimerkki)

Sehän tässä huolestuttaakin, jos Suomen kansa ei herääkään vaan vuodesta toiseen äänestetään samat naamat edustajiksi. Ovatko suomalaiset tyhmiä vai masokisteja, jotka tykkäävät tällaisesta rääkkäämisestä ja päähän potkimisesta? Verotusta kiristetään esimerkkinä tämä polttoöljyn yli 20-30 %:n hinnankorotus, normaali kulutusta verotetaan järjettömyyksiin asti.Pakkohan ihmisten on syödä ja asua näissä "arktisissa" olosuhteissa, ei kaikilla ole varaa matkustaa etelän lämpöön. Lentomatkailuun 50 %:n kulutusvero, se on sitä kerskakulutusta, jota on syytä verottaa, ihan jo ilmastollisinkin perustein. Tavallista perussuomalaista kuritetaan, mutta hyvätuloisia silitellään päähän, verokikkailu sallitaan, kun palkatkin annetaan optioina. Itse olen äänestänyt näitä toisinajattelijoita.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä kansa itse on äänensä antanut ja näin valinnut päättäjämme, mutta millä perusteella valinta on tehty, olisiko syy myöskin vaalilupauksien täydellisestä valheellisuudedsta, mitä kansa on saanut näiltä venkuloilta?

Jokaisen puolueen pitäisi allekirjoittaa kansan nähden lupaus siitä ettei sananvapautta rajoiteta, kansa otetaan mukaan päätöksien tekoon, lakeja ei väsätä salaa kansalta, eikä turvallisuutta viedä pelkästään ministerien asuinalueille, kansan täytyy saada tietää mitä tapahtuu ja saada vaikuttaa siihen.

Nämä lupaukset kehystettynä kansan näkyviin niin etteivät pääse unohtumaan, monellakahan puoueella olisi kanttia allekirjoittaa tuollainen sopimus että edes nämä perusasiat täyttyisivät.
Nykyään ei enää tiedä mikä on laillista ja mikä laitonta, lakeja tehtaillaan tarvittaessa vaikka samana iltana, mutta näistä ei ilmoiteta kansalaisille kuin pienellä rivillä jossain lehdessä jota kaikki eivät välttämättä edes lue.

En itsekään tietäisi näitä lakeja ellen olisi netissä ollut, ylinopeus uudistus, ja oliko jokin polkupyörällä ajoonkin tehtailtu valo ja kypärä pakko, samoin polkupyörällä täytyy ajaa liikenteen seassa, ajokorttia ei tietenkään tarvita, mutta annas olla jos on mopo niin eikun autokouluun liikennesäännöt oppimaan....

Mitä näitä onkaan tehtailtu, itselläni ei ole harmainta aavistustakaan kaikista, ja tuskin on sellaisilla jotka eivät seuraa niin paljoa uutisia tai ole kiinnostunut lukemaan noita harhaisia lehtijä.

Anita Koivu (nimimerkki)

Venäjällä on valtavat luonnonvarat eli valtiona se on kymmeniä kertoja rikkaampi kuin Suomi. Mikäli tietotaitoa viedään Venäjälle senhän kuuluisi maksaa siitä Suomelle tai sitten mailla tulisi olla kahdenvälistä vaihtokauppaa kuten aikaisemmin oli asian laita.
Yhteistyö Venäjän kanssa on arvokasta. Pitää vain muistaa, että olemme vain viisi miljoonainen reunavaltio ja tulevaisuudessa koulutukseen ja tutkimukseen sijoitetut miljoonat tulee hyödyntää eikä jakaa ilmaiseksi pitkin maailmaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

21:26 Anita Koivu (nimimerkki)> " Mikäli tietotaitoa viedään Venäjälle senhän kuuluisi maksaa siitä Suomelle tai sitten mailla tulisi olla kahdenvälistä vaihtokauppaa kuten aikaisemmin oli asian laita.",

- en ole tietoinen, mutta luulen, että nykyisinkin on olemassa tai ainakin pitäisi olla "säännöt" vaihtokaupasta. Viedäänkö sitten tietotaitoa vain pelkkää rahaa ja siellä on oma "tietotaito"? Saattaa olla niinkin ja, siinä ei tulisi kysymystä, että Venäjä maksaisi jotain Suomelle.

Vieras (nimimerkki)

Tietotaitovientiä edustaa venäläisopiskelijoiden kouluttaminen ilmaiseksi yliopistoissamme ja ammatillisissa oppilaitoksissa. Venäläiset eivät ole ainoa ulkomaalaisryhmä, mutta suurin. Meidän veronmaksajien kustantamana tämä kaikki toteutuu ja päälle vielä tulevat opintososiaaliset etuudet.

intrigööri (nimimerkki)

Tämä on samanlaista hyödytöntä rahan syytämistä sinne tänne kuin Suomen vuodesta toiseen jakama jättimäinen kehitysapu. Rivipoliitikot varmaankin pitävät Venäjän lähialueyhteistyötä vain pikku yhteistyönä. Rahan ja todellisuuden taju on hävinnyt useimmilta poliitikoilta.
Samaan syssyyn oman maan sosiaali- ja terveyspalveluja heikennetään, eikä sille kehitykselle loppua näy. Myös kotimainen infra rapistuu vauhdikkaasti ja kaipaa kiireesti jättipanostuksia niin asuinrakennusten, teiden, rautateiden ja mm. sähköverkkojen osalta. Verotuloja kertyy valtiolle yhä vähemmän, mutta velkaa on kohta 100 miljardia. Suomalaisia työttömiä, joukossa on paljon nuoria, on sadoin tuhansin. Meille uskotellaan, että maassa on ankara työvoimapula.
Venäläiset oligarkit käyvät joskus kääntymässä Suomen satamissa maailman suurimmilla loistoristeilijöillä. Heitä varmaankin naurattaisi kippurassa, jos he kuulisivat Suomen sijoittavan esim. Muurmanskissa korruption vastaiseen hankeeseen 123.460 euroa.
Hyvä Suomi ja sen kolme "suurta" puoluetta! Suomi on maailman tyhmin ja kohta myös köyhin pieni maa. Taitaisi olla meille vain onneksi, jos menettäisimme pian EU:lle loputkin itsenäisyydestämme.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

intrigööri (nimimerkki)> "..Samaan syssyyn oman maan sosiaali- ja terveyspalveluja heikennetään.. Myös kotimainen infra rapistuu vauhdikkaasti ja kaipaa kiireesti jättipanostuksia niin asuinrakennusten, teiden, rautateiden ja mm. sähköverkkojen osalta...Verotuloja kertyy valtiolle yhä vähemmän, mutta velkaa on kohta 100 miljardia..Suomi on maailman tyhmin ja kohta myös köyhin pieni maa...",

- ihmetyttää myös tuo velanotto ja velkaan "eläminen", koska pienemmässä mittasuhteessa jos ajatella, niin rahoja on helppo lainata, mutta takaisiin antaminen onkin vaikeampaa "tyhjästä taskusta".
Ehkä Suomikin saa joskus anteeksi omat velat, niin kuin moni muu maa on saanut tai tulee saamaan tulevaisuudessa.
Lieneekö tämä kehitysapu Venäjälle niin pieni verrattuna muille tosi kehitysmaille, ettei näillä rahoilla paljon pysty parantamaan Suomen asioita? Jos kaikki kehitysapu yhteensä ottaa huomioon, niin varmaankin kyllä.

Antti-Pekka Mustonen
Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen > " Venäjällä on atomipommi.",
- en tiedä, saattaa ollakin tai ei.

Antti-Pekka Mustonen

On. Tai ainakin siihen vedotaan viimeisenä todisteena, miksi Venäjän vaatimukset ovat "legitiimejä". Siksi kiteytin perustelut yhteen sanaan.

Sitt´ mie vaan ujosti kysyn, montako atomipommia

1) on käytetty II MS:n jälkeisissä sodissa?
2) tarvittiin maailman mahtavan Neuvostoliiton romahduttamiseen?

terv. Tynkä-Karjalan Antti

Vieras (nimimerkki)

Meillä on päättäjinä täydellisiä idiootteja eduskunnassa, mutta me voimme vaihtaa heidät seuraavissa vaaleissa. Kiitos perussuomalaisille, että Suomesta vielä löytyy vaihtoehtoja.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Tätä olen itsekkin kysynyt monessa blogissa.

Jos perussuomalaiset lupaavat lopettaa tämänkin typeryyden niin äänestän heitä varmasti.

Markus Lehtipuu

Samaa minäkin ihmettelen.

Muutos2011 tarvitaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuu,

Kannustat siis Muutosta 2011? Etkö usko Perussuomalasiin?

Markus Lehtipuu

Taidan joutua Kymen vaalipiiriin Muutos2011-ehdokkaaksi.

Vieras Matti Nieminen (nimimerkki)

Hyvä Blogi. Katainen lainasi Kreikalle 1600 miljoonaa euroa ja antoi Irlannille takauksia 741 miljoonaa euroa. Ensi vuonna ovat vuorossa Portugali, Espanja, Belgia ja Italia, koska Eduskunnan hyväksymä 8000 miljoonan euron limiitti on valmiina. Vain Persut ja Vassarit vastustivat sitä. Eli vain niitä voi äänestää.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras Matti Nieminen (nimimerkki),

- eli lainataan rahoja muille valtioille, vaikka itse olemme velassa ja velka kasvaa..Kuka voisi ennustaa tulevaisuutta, että minne tällainen rahapoliitikka johtaa?

James Hirvisaari

Ilman muuta pitää lopettaa moinen järjetön rahan tuuppaaminen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

James Hirvisaari,
-miten käytännössä lopettaisit tuon "järjetön rahan tuuppaamisen"?

harry hole (nimimerkki)

Suomen Venäjän politiikan kolme ongelma kohtaa ovat. Katainen, Häkämies, Stubb. LUE kokoomus, kokoomus, kokoomus.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

harry hole (nimimerkki)> "Suomen Venäjän politiikan kolme ongelma.."

- eli "Pyhä kolminaisuus"! Koska siihen liittyy sana "pyhä", niin ongelma tuntuu olevan ratkaisematon. Vai, mitä luulette?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

23:07 Markus Lehtipuu> "Taidan joutua Kymen vaalipiiriin Muutos2011-ehdokkaaksi!,
-onnitteluni jo etukäteen! Voisitko tiedustella eikös siellä olisi "vapaita paikkoja"? Minulla olisi tiedossa halukas ehdokas.

Antti-Pekka Mustonen

Paavo Susitaival (ent. Sivén), kuollessaan tynkä-karjalainen (lappeenrantalainen), kapinassa henkiin jäänyt - Mäntsälän kapinastahan ei seinää vasten pantu - kuvasi kansanedustajakauttaan sanoin "elämäni kunniattominta aikaa".

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Viola,vähän ihmettelen kateuttasi entisiä naapureitasi, ystäviäsi ja (ehkä kaukaisia) sukulaisiasi kohtaan.

Esimerkiksi Pietarin vesihanke taisi olla kaikkiaan 50 miljoonaa Suomen osalta, mutta yhtä suuri parannus Itämeren tilaan, minkä Suomi muuten olisi voinut tehdä olisi maksanut vähintään 300 miljoonaa.

Kyllä niihin muihinkin sisältyy jotakin Suomelle hyödyllistä myös, vaikka aika onkin muuttunut. Lopettamaanhan ne tullaan.
Yhtenä asiana on ollut mm ydinvoimalaitosten turvallisuus. Suomeakin pikkuisen sivuava juttu.

Sotaveteraaneista sen verran, että he kyllä vähenevät 5,8 miljoonan edestä vuosittain. Kaikissa sodissa mukana olleen veteraanin ikä, normaali-ikäisenä palveluun menneenä, on vähintäin 91 vuotta ja nuorin mahdollinen vapaaehtoinen edes Lapin sotaan (saksalaisia vastaan) mukaan ehtinyt on 83 vuotias. Veteraanijärjestöillä on myös niin monta miljoonaa ja lisää kerätään, ettei niitä mitenkään ehditä veteraanien hyväksi käyttämään. Herääkin kysymys, että kenen hyväksi tai mihin tarkoitukseen niitä rahoja vielä kerätään. Itse päätin tänä vuonna, että luudasta saa joka keräämään tulee. Ei ole tultu. Kotiin aikaisemmin tulleille kerääjille olen aina antanut. Minulla on omat pahat aavistukseni siitä ,mihin ne rahat nyt menevät.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Timo Elonen > "Viola,vähän ihmettelen kateuttasi entisiä naapureitasi, ystäviäsi ja (ehkä kaukaisia) sukulaisiasi kohtaan",

- jos kateudesta puhut tuosta näkökulmasta, niin olet väärässä. Sanonkin suoraan, että jos kadehdin , niin kadehdin sitä, että olen luopunut kokonaan venäjän kansalaisuudesta ja kaikki välit poikki entiseen kotimaani, kun kohteluuni Suomessa olen niin pahasti pettynyt.

Halusin vain tuoda esille keskustelun just sen takia, että kuulee jokapuolelta, että "miksi sinne Venäjälle rahaa menee?"

Itämeren tilasta ja ydinvoimalaitosten turvallisuudesta olen ihan samaa mieltä. Veteraanikeräyksestä myös.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Venäjälle menevään "kehitysapuun" on omat syynsä. Suurin on ilman muuta Suomen noista asioista vastaavista ja niiden parissa pakertavissa virkamiehissä ja -naisissa. On tosi mukavaa rakennella kaikenlaista naapurin kanssa ja käydä aina silloin tällöin siellä täysien päivärahojen tienausmatkoilla. Aivan toinen asia on puuhastelujen järkevyys kenelle tahansa.

Aivan uskomatonta on esimerkiksi, että Suomen pitää kustantaa rikkaan Venäjän Pietarin jätevedenpuhdistusta. Tietenkin sillä rahamäärällä saamme maksimaallisen määrän puhdistustehoa Suomenlahdelle, mutta onhan Venäjällä jokin vastuu. Vai onko?

Totta ihmeessä Venäjä ottaa kaiken sen, minkä tyhmä Suomi antaa. Perusteluja kyllä löytyy, vaikka ministeri Paavo Väyrysen sanaisesta arkusta. Hänhän on monen asian päällä. Siis täydellisesti turhaa hommaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo> " Aivan uskomatonta on esimerkiksi, että Suomen pitää kustantaa rikkaan Venäjän Pietarin jätevedenpuhdistusta.Tietenkin sillä rahamäärällä saamme maksimaallisen määrän puhdistustehoa Suomenlahdelle, mutta onhan Venäjällä jokin vastuu. Vai onko?.

- tietenkin tämä on tärkeä "puhdistus paikka",koska samat Itämeren aallot "pyyhkäisevät" Suomen maan rantoja. Ja parempi, että ne aallot tulevat Suomen rannnoille jo puhdistettuina,jos Venäjä itse ei pysty niin tehokkaasti sitä tekemään ja Suomi on "luvannut" auttaa..

Antti-Pekka Mustonen

Kyllä naapuriavussa järki on, mutta venäläisten vastaus panee auttajan arvioimaan toimiensa mielekkyyttä tosissaan. - Siksi en itse pysty tekemään Venäjä-apua, vaikka katulähetystä tässä ja muualla teen.

Pari syytä:

- Naapuri on ihminen, jonka kärsimystä myötäeläjä haluaa helpottaa. Ilman vastapalveluksen odotusta.

- Naapuria tulee auttaa, koskei tiedä, milloin "halla" voi viedä meidän viljan ja tarvitsemme vasta-apua. Sitä Venäjältä ei kuitenkaan koskaan kuitenkaan tule.

- Suomessa esim. Suomenlahden tila ja sukupuolitautitilanne paranevat tehokkaimmin, kun raha käytetään Venäjällä, ei täällä.

Ei avun vastaanottajan tarvitse mitään ikuisia kiitosrituaaleja kehittää, mutta nykyinen käenpoika-asenne on jopa törkeä.

Moskovan valtaapitävien politiikan takia on "kehitysapu" mielestäni ehdottomasti lopetettava.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen> " Suomenlahden tila ja sukupuolitautitilanne paranevat tehokkaimmin, kun raha käytetään Venäjällä, ei täällä.",
- ehkä löytyy muitakin tärkeitä paikkoja, jossa "tehokkuus" siellä parantaisi tilannetta täällä..

Anita Koivu (nimimerkki)

Mustonen taitaan olla joku sosialisti, joka on unohtanut tai ei tiedä mitä naapuriapu tarkoittaa. se oli lapsuudessani molemminpuolista. Siihen eivät kaikki naapurit osallistuneet, harvemmin ne varakkaat. Se oli tasaveroisten naapurien välistä. Nykymaailmassa sitä on harvemmassa, pikemminkin on kysymys naapurien välisestä kilpailusta. Suomen ja Venäjän naapuruussuhteissa on kysymys köyhästä ja rikkaasta naapurista. Harvemmin tuolta rikkaalta naapurilta on tullut pyyteetöntä apua Suomelle päin. Hyvä, että on yhteistyötä josta molemmat hyötyvät. Mustosen kannattaa lukea tarkasti intrigöörin kommentti, jossa ei kaunistella asioita.

Anita Koivu (nimimerkki)

Anteeksipyyntö Mustoselle ei näy! Miksi? Luin hänen kirjoituksensa huolimattomasti. Hän oli mielestäni samalla kannalla kuin itsekin olen. Blogistin täytyy julkaista ANTEEKSIpyyntö.
Perussuomalainen Anita

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10:49 Anita Koivu (nimimerkki)> Anteeksipyyntö Mustoselle ei näy!..Blogistin täytyy julkaista ANTEEKSIpyyntö",

- blogisti ei ole poistanut!

Vieras (nimimerkki)

Nyt selvisi miksi Suomen on vuodesta toiseen tuettava rikasta Venäjää. Eihän rahan kanavoimista Venäjälle voi lopettaa, sehän tietäisi monelle työpaikan menetystä. Tämä rahanjakopyöritys ylläpitää monia virastoja byrokraattisine hallintovirkamieskuntineen. On maakuntaliittoja, työ- ja elinkeinokeskuksia, Elyt, paikalliset kauppakamarit, yliopistot ym. kaikki hyötyvät näistä hankkeista. Kaakkoisessa Suomessa painopiste on keskittynyt vain Venäjään, Venäjään ja Venäjään, muu toiminta onkin vain sivutuotetta. Milloin kupla puhkeaa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

10:58 Vieras (nimimerkki)> "Eihän rahan kanavoimista Venäjälle voi lopettaa, sehän tietäisi monelle työpaikan menetystä. Tämä rahanjakopyöritys ylläpitää monia virastoja byrokraattisine hallintovirkamieskuntineen.",

- olen samaa mieltä, että se työllistää monia ministeriöiden virkamiehiä, jotka näitä projekteja suunnittelevat ja suorittavat, mutta kuinka paljon käytännössä niistä projekteista on molempien maiden kansoille hyötyä sitä emme tiedä, mutta siitä pitäisikin tulla julki tietoa ministeriöiden tiedotteissa!

Vieras (nimimerkki)

Lähialuetuissa on selvä leikkauslista.

Toimeksi Kiviniemen hallitus!

Tarja voi käydä selittämässä ystävälleen Vladimirille, että "sotakorvausten" maksamien loppuu nyt.

Listan mukaiset tuet maksetaan ottamalla valtiolle lisää velkaa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12:05 Vieras (nimimerkki)> " Lähialuetuissa on selvä leikkauslista",
- se saattaa "harmittaa" projektien vetäjiä, jotka sillä elää, mutta ihmetyttää se, että miksi periaatteessa lähteä liikkeelle "ottamalla valtiolle lisää velkaa.",
eikös jossain ollut sanottu, että "Suomi on nyt rikkaampi kuin koskaan"? Mihin se "rikkaus" on kadonnut? Kreikkaanko ja muihin taloudellisesti vaikeuksissa oleviin EU-maihin?

Vieras > "Tarja voi käydä selittämässä ystävälleen Vladimirille, että "sotakorvausten" maksamien loppuu nyt",
- jospa Tarja löytäisikin hyvän yhteisymmärryksen täälle asialle Vladimirin kanssa.

Vieras (nimimerkki)

Jotkut ovat perustelleet kehitysmaa-Venäjälle annettavaa kehitysapua sillä, että siitä suuri osa työllistää suomalaisia. Oma järkeni kyllä sanoo toisin. Jos Suomi satsaa vaikkapa miljoonan tähän köyhäinapuun, niin hanke siis hyödyttää suomalaisia työllistämällä heitä, mutta tuotos jää Venäjälle.

Kyseisen miljoonan suuntaamisella Suomeen, voitaisiin samalla tavalla työllistää suomalaisia. Samalla jäisi työn tuotos myös Suomeen ja ehkäpä sijoitetuista varoista osa palaisi valtion kassaan.

Köyhäinapu saattoi olla paikallaan silloin, kun se parikyummentä vuotta sitten käynnistettin. Olihan naapurimme silloin toipumassa neuvostoterrorismista, joka hävitti ja köyhdytti Neuvostoliiton kuoliaaksi. Mutta maan rikastuttua köyhäinavun perusteet ovat lakanneet ja nykyinen köyhäinapu tulisikin ehdottomasti lopettaa. Eihän me avusteta Ruotsiakaan.

Miksi meidän pitäisi palkita kerjäläisvaltion laiminlyönnit rahoittamalla Itämeren suojelun nimissä. Suomi on pienenä maana rakentanut omat jäteveden puhdistusjärjestelmät ja nyt sen pitäisi rahoittaa myös naapurinsa vedenpuhdistamojen rakentamista. Mutta jäähän venäläisille enemmän rahaa esim ostaa englantilaisia valioliigan joukkueita.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

12:49 Vieras (nimimerkki)> "Köyhäinapu saattoi olla paikallaan silloin, kun se parikyummentä vuotta sitten käynnistettin. Olihan naapurimme silloin toipumassa neuvostoterrorismista, joka hävitti ja köyhdytti Neuvostoliiton kuoliaaksi. Mutta maan rikastuttua köyhäinavun perusteet ovat lakanneet ja nykyinen köyhäinapu tulisikin ehdottomasti lopettaa. Eihän me avusteta Ruotsiakaan",

- periaatteesa tämä ajatus oli minulla kun toin tämän blogin esille. Kysyinkin otsikossa, että "Onko Venäjä kehitysmaa?".

Itse olen muuttanut Neivostolitosta sen hajoamis-kynnyksellä ja silloin todellakin maa tarvitsi apua ja myös tuli humanitaarista apua Suomelta, mutta asiat ovat kyllä siellä muuttuneet ja kun ei tulisi todellakaan tilannetta, että Venäjällä "nauretaan" näille köyhäis-avustuksille (kun erässä kommenttissa on kirjoitettu),joittenkin avustus-projektien kohdalla. Tietenkin raha kelpaa vaikka kuin pienikin..

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Toinen ääriesimerkki on huippulaadukkaan, koko maata palvelleen Heinolan reumasairaalan lakkauttaminen puuttuvan parin miljoonan euron takia.

Niin kauan kuin ydinasevalta Venäjä käy varjonyrkkeilyä Naton kanssa keskimatkan ohjuksistaan, varustaa ja modernisoi jättimäistä armeijaansa ja sen aseistusta suurilla varojen sijoituksilla, ylläpitää ympäri maailmaa purjehtivaa sotalaivastoaan, rakentaa omaa huippukallista Glonass-navigointijärjestelmää vaikka gps-järjestelmä on maailmanlaajuisessa käytössä ilmaiseksi - sinne ei pidä lahjoittaa senttiäkään.
Ei senttiäkään.
Suunnatonta typeryyttä suomalaisilta rahoittaa luonnonvaroiltaan maailman rikkainta, ja maailman suurinta maata, josta löytyy omia resursseja vaikka mihin.

Otan tässä vapaaehtoisesti sovinistin leiman otsaani.
Suomessa, kuten muissakin pohjoismaissa on ylimmässä valtiohallinnossa hoivaviettiään toteuttava akkavalta.
Kaikkea pitää ymmärtää, hyväksyä, hoivata ja huolehtia alkaen Romanian romaneista päättyen Ruandan kansanmurhan osalliseen, jota ei voinut Ruandan pyynnöistä huolimatta luovuttaa sinne oikeudenkäyntiin, kun vankilaolot siellä kuulemma ovat huonot.
Hänenkin saamisessaan valtion ylöspitoon Suomessa paloi pari miljoonaa, mikä Heinolasta jäi puuttumaan.

Suomi on yltiöhumanististen kukkahattuakkojen ja akkamaisten miesten älyllisesti kastroima maa, jossa terveen järjen käyttö on kortilla. Terve järki on ohitettu hoivavietillä ja maailmanparannuksella.
Suomeen olisi saatava hallitukseen ja valtion ylimpiin virkoihin naiskiintiö.
Nimittäin maksimikiintiö alle puolen, ja mieluummin lähempänä nollaa, jolloin samalla vähenisi heidän helmoissaan pyörivä, muuta maailmaa parantava naismiesjoukko.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hannu Mikael,

- tuo reumasairaalan alasajo todellakin harmittaa, ei auttanut mikään edes kansalaisten adressikaan ja ketää "palvelee" sitten Suomessa Ruandan kansanmurhan-prosessin käsittely, miksi se piti jättää tänne?
Tässä suhteessa rahojen käyttö reumasairaalan pelastamiseen olisi ollut ensisialla, mutta varmaan kansainvälisesti piti pitää "kasvot puhtana" ja jättää Ruandan kansanmurhan prosessi Suomeen.

Sijoituksista Venäjälle, niin ei varmaan siinäkän yhteistyö käy pelaamaan, jos sinne "ei senttiäkään". Kaikilla näillä blogi-kirjoituksessa mainituissa projekteissa on ollut varmaankin "hyvät" tarkoitukset ja ilman rahoitusta ei sinne kukaan lähtisikään..
Ja ketää periaatteessa nämä projektit eniten kiinnostaa? Vetäjiä vai paikan päällä asukkaita?

Tuohon "akkavaltaan" en oikein osaa "asettua" näkökulmanne taakse, mutta.." Terve järki on ohitettu hoivavietillä ja maailmanparannuksella.", pitää varmaan paikkaansa.
Kiitos kommenttistanne.

Jarmo Lampinen

TÄSSÄ KOKONAISUMMA RAHASTA MIKÄ LAHJOITETAAN RYSSILLE.
TÄSSÄ YHTEISSUMMA: 26097689.00 EUROA. ELI KAKSIKYMMENTÄ KUUSI MILJOONAA YHDEKSÄNSATAA SEITSEMÄNKYMENTÄ KUUSI TUHATTA KAHDEKSAN KYMMENTÄ YHDEKSÄN EUROA.

Jarmo Lampinen

USKOMATONTA ETTÄ KÖYHÄ VEKAINEN MAA JAKAA VELAKSI OTTTAMIAAN RAHOJA YHDELLE MAAILMAN RIKKAAMMALLE MAALLE.

Käyttäjän MikkoGrhn kuva
Mikko Gröhn

Voiko tämä olla edes totta? Ei Moskova/ Putin edes anna rahaa näille alueille kun hyvän tekijä Suomi hoitaa rahan jaon. Aikoinaan ministeri Satu Hassi ( VIHREÄT) antoi Pietarin paskaputkien tukkimiseen ( viermärit menivät suoraan jokeen) montakymmentä miljoonaa euroa (en enää muista summaa). Vuosien päästä kun tutkittiin niin yhtään paska rööriä ei oltu tukittu!!! On tämä hölmöläisten hommaa. "Veli venäläinen" nauraa meille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jarmo Lampinen ja Mikko Gröhn

Kiitos kommenteista. Se mitä tässä blogissani on kirjoitettu silloin joulukuussa 2010 on tiedot Keskisuomalaisesta lehdestä: ”Holtitonta rahanjakoa” (Lea Leppänen 10.12.2010).

Käyttäjän AattoKellman11 kuva
Aatto Kellman

Suomen Maa ja Metsätalous ministeriö on KGB kätyreitä vielä pullolaan ja rahan käyttö yhteistyö lähialue yrityksiin on ollut täysin holtitonta! Mitään yhteistyö projekteista ei ole jäänyt jäljelle!Rahat menny pääasiassa ilonpitoon, matkusteluun ja korruptioon! 2000 luvun alussa Venäjä projekteja veti Nina Helström. Oli täysin ammattitaidoton tehtäväänsä ja pisti rahan Venäjällä haisemaan! 10 vuotta paikanpäällä nurkka silmällä seurasin tätä menoa! Kaikki projekteihin osallistuneet "konsultit" vetivät rahat omiin taskuihinsa! Kaikki lähialue projektit täysin hyödyttömiä!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Aatto Kellman kirjoitti:[Mitään yhteistyö projekteista ei ole jäänyt jäljelle.Rahat menny pääasiassa ilonpitoon, matkusteluun ja korruptioon!],

- Niin se taitaa olla moneen muun projektin pienemmässä, kuin suuremmassakin mittakaavassa, myös EU:ssa. Raha vetää puoleensa. Monet pienyritysten tuet on mitoitettu niin, että ne juuri ja juuri riittävät konsulttien palkkioihin...

Kiitos kommentista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset