Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Euroopan paras Linux-asiantuntija asuu Imatralla

Teemu Mikkonen nappasi kaksi kultamitalia EuroSkills 2010-kilpailussa. EKAMO:ssa opiskeleva Mikkonen sai sekä henkilökohtaisen että joukkuemitalin, kirjoittaa UV 15.12.2010 Anniina Meuronen.   

Etelä-Karjalan ammattiopistossa opiskeleva 19-vuotias Teemu Mikkonen kävi voittamassa kaksi kultamitalia Portugalin Lissabonissa järjestetyissä nuorten ammattitaitokilpailussa. Mikkonen on täällä hetkellä Euroopan paras Linux-asiantuntija. Ennen tätä hän oli menestynyt hyvin myös Taitaja-kilpailussa, joihin hän otti osaa kaksi kertaa ja sai molenmmilla kerroilla hopeaa. 

 Mikkosen henkilökohtaisen kullan lisääksi koko Suomen ICT( informaation and communicaations technology eli tieto- ja viestintäteknologia)- tiimi otti tehtävällään joukkuekultaa.

Liinux-asiantuntija Teemu Mikkosen lisäksi joukkuessa vaikuttivat projektipäällikkönä häärinyt Jukka Suhonen, Cisco-asiantuntija Markus Lintula ja Microsoft-asiantuntija Daniel Mononen.

  - Ei tätä oikein vieläkään ole käsittänyt, Mikkonen totesi tiistaina matkatessaan junalla kohti Imatraa. Kilpailun ansiosta pääsimme tutustumaan Alankomaiden, Viron ja Belgian ekspertteihin Mikkonen ilakoi.. 

EuroSkils 2010 –kilpailuun osallistui 460 nuorta 25 erimaasta. Suomalaisnuoret menestyivät hyvin, sillä kotimaahan tuomisina tuli kahdeksan kultamitalia, kahdeksan hopeaa ja yhdeksän pronssia. Yleisöä kilpailussa oli yhteensä noin 60 000 henkilöä.”

- Ei tässä mitään muuta kuin kauniit onnittelut Teemu Mikkoselle ja koko joukkueelle tästä loistavasta suorituksesta. Ja oikein hyvää matkaa tulevaisuuteen vielä korkeammalle tasolle huippu suorituksia tavoittelemaan! Itse en käytä Linux-järjestelmää, häviääkö Microsoft Linuxelle jossain parametreissa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Teemulta evätään kohta oleskelulupa ja karkoitetaan sinne mistä on tullutkin. Linux on terroristien suosima järjestelmä, koska FBI ei pysty ymmärtämään sitä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 00:41,
-oletteko niin ennakkoluuluoinen, että näette Teemun tulevaisuuden näin synkkänä? Ehkä keskiyö on tähän mielipiteen vaikuttanut!

Raimo Rantanen

http://marc.info/?l=openbsd-tech&m=129236621626462 FBI on kyllä enemmänkin kuin kykenevä ymmärtämään vapaita ohjelmistoja. Liekö olemassakaan salausta, mitä ei tahdottaessa saataisi auki?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Raimo Rantanen > "Liekö olemassakaan salausta, mitä ei tahdottaessa saataisi auki",
-ei varmaankaan ole, muttei "salailu" liity myöskään blogi-kirjoitukseen. En itse hallitse englantia niin, että hyötyisin paljon tuosta linkista.Kiitos kommenttistasi.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Onnea Teemulle.
Siitä urkenisi vaikka työura ohjelmoijana, kun musertava enemmistö maailman palvelimista on Linux-pohjaisia.
Kotikoneissa Microsoftin Windows on enemmistönä, se kun pakkopullana myydään lähes monopoliasemasta uusissa koneissa.
Itse vanha patuna kaikkien mahdollisten Windowsien jälkeen aloin käyttämään Linuxin jakeluja, ja voin vilpittömästi sanoa, että en tule Windowseja käyttämään enää koskaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hannu Mikael,

- kuuntelin parin tunnin "luennon" Linuxesta, jossa kehuivat kovasti ja jopa sain ohjeita sen asettamiseen, mutten nähnyt tarvetta lähteä vaihtamaan Windovsia. Onko Linuxen käyttö sitten helpompaa vai mikä siinä käytännössä "viehättää"?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Kun Linuxin käyttöjärjestelmän on asentanut ja mieleisekseen muokannut, niin ei tarvita erillistä tietoturvaa, virustorjuntaa, tarkastuksia, eikä eri ohjelmien päivittämisiä, koska ne kaikki tulevat keskitetysti käyttöjärjestelmän automaattisien päivityksien mukana.
Sanalla sanoen käyttö on hyvin helppoa ja huoletonta.
Itse aloitin Linux-urani muutama vuosi sitten "soitellen sotaan"-asenteella, ja paljon tuli opittua kantapään kautta, mutta tietenkin järkevintä on tutustua asiaan etukäteen, että peruskäsitteet ja idea ovat selvillä. Ubuntu on hyvä Windowsista siirtyvälle.

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi

http://wiki.ubuntu-fi.org/Esittely

Vieras (nimimerkki)

Nooh, vähän rajaa. :) Hienoa että pärjää, mutta epäilemättä euroopasta löytyy useita jotka Linuxia oikeasti kehittää ja ymmärtää paremmin kuin tämä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 02:42 > ".. mutta epäilemättä euroopasta löytyy useita jotka Linuxia oikeasti kehittää ja ymmärtää paremmin kuin tämä.",

-kateusko tässä iski? Teemu ei ollut yksin vaan koko porukka pärjäsi hienosti. Onhan se hyvä merkki että Suomestakin löytyy asiantuntijoita ja on löytynyt ennenkin. En tiedä sinun ikä, mutta jos ajatella nyt Teemun ikä 19 vuotta! Mitä me vanhempi polvi itse siinä iässa osasimme ja mistä haaveilimme?

Vieras (nimimerkki)

Heh, onko tämä Teemu sukua? :p

Siis tämähän on nuorten kilpailu, ammattikoululaisten tai jotain. Ei se, että joku tuolla voittaa, tee siitä Euroopan, tai edes Suomen parasta.

Tiedätkö mitä tämä on tehnyt siellä? Onko tämä siellä koodannut Linuxia? Onko tämä asentanut sitä? Onko tämä kehittänyt jakelun puhtaalta pöydältä?

Ilmeisesti asentaa toimistoon soveltuva tietokonesysteemi, ehkä jopa verkkoineen, ja sitä sitten käyttää. Mikä ei loppujen lopuksi ole niin paljoa vaadittu että kehtaisi sanoa että tuon voittaja olisi Euroopan paras. Pätevä mies varmasti, sitä en epäile, mutta euroopassakin Linuxilla tehdään niin paljon kaikkea ihmeellistä että tuo titteli ei hänelle ehkä kuulu kuitenkaan.

K Veikko

Itse käytän pelkästään Linuxia. En vaihtaisi Windowsiin, koska se on huonompi käyttöjärjestelmä.

Peruskäyttäjälle:
http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html

Hieno suoritus osallistujilta!

Töitä kannattaa hakea Suomen ulkopuolelta eikä ainakaan valtion tai kunnan hallinnosta, koska siellä saattaa kohdata "yllättäviä vaikeuksia".

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen,
-kiitos linkistä, minulla on jopa cd-levyllä varmaankin lataamis-ohjelma, mutten ole uskaltanut lähteä sitä kokeilemaan, pelkäsin, että sekoitan myös Windovsin..

V.K.> " Töitä kannattaa hakea Suomen ulkopuolelta eikä ainakaan valtion tai kunnan hallinnosta, koska siellä saattaa kohdata "yllättäviä vaikeuksia..",

- toivottavasti nuoren orientoituminen tulevaisuuteen onnistuu hyvin, jota toivommekin.."Mikkonen odotti kilpailumatkalta kilpailemisen ja ainutlaatuisen kokemuksen lisäksi myös uusia kontakteja muihin alan ammattilaisiin.." ja varmaan löysikin niitä kontakteja.

K Veikko

Jotta varmasti ei menetä mitään tietoja voi Linuxia kokeilla siinä yhteydessä, kun ostaa uuden tietokoneen.

Vaikkapa siihen uuteen koneeseen. Ensin varmistaa, että Windowsin asennuslevyke on tehtynä siltä varalta, että haluaisi vielä palata takaisin "tuttuun ja turvalliseen".

Uskallusta uuden kokeilemiseen antaa myös se että tuntee jonkun, joka on jo pitempään käyttänyt Linuxia. Myös keskusteluryhmä on nopea ja hyödyllinen jos on netissä tottunut kysymään ohjeita.
http://forum.ubuntu-fi.org/

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen,
- Ok!Kiitos, ehkä kokeilen siirtymistä Linuxeen!
Hyvää joulunodottelua ja hyvää tulevaa uutta vuotta!

Allan (nimimerkki)

Voihan Linuxia testata live cd'llä, sehän nyt on kaikkein turvallisin ja helpoin.

http://linux.fi/wiki/Live-cd

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hienoa, että Euroopan paras nuori, paino sanalla nuori, Linus-tuntija löytyy Suomesta.
Tästä voi jatkaa kysymällä "entä sitten".

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo > "Tästä voi jatkaa kysymällä "entä sitten".",

- nuori tarvitsee myös tukea asian kehityksessä eteenpäin ja aika näyttää miten hän pärjää vastoinkäymisistä ja ympäristön "kateudesta",joka kuuluu suomalaiseen "sieluun" niin kuin ensimmäinen "vieras"-kommentti jo antoi ymmärtää.
Toivotamme tietenkin tulevaisuuden onnistumista hänelle ja muillekin kilpailuun osallistujille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 11:55 > "Heh, onko tämä Teemu sukua? :p",

- en tunne ollenkaan. Kirjoituksessa on mainittu lähde. Jos kiinnostaa, niin ehkä voit vaikka "kysellä" itse Teemulta.

Pegu (nimimerkki)

Hieno saavutus ja onneksi olkoon! Yhtään saavutusta vähättelemättä, en puhuisi hänestä "Euroopan parhaana linux-asiantuntijana". Hyvä hän varmasti on, niin hyvä, että voitti tuon kilpailun. Kilpaulun paras hän eittämättä on. Toivottavasti et ota tätä saivarteluna, se ei ollut tarkoitukseni.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pegu > "Toivottavasti et ota tätä saivarteluna, se ei ollut tarkoitukseni.",

- en ota saivarteluna, koska siihen ei ole minulla mitään syytä.Niin kuin huomasitte en ole itsekään mikään Linux-asiantuntija ja muutenkaan en pyri tietokoneteknikan asiantuntijaksi, vaikka olenkin hieman perehtynyt, mutta iloitsen tuon nuoren puolesta ja halusin jakaa ajatusta muillekin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset