Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Kohti viisumivapautta

Viisumivapautta odotellessa Imatran ja Svetogorskin välille voisi avata EU-säännöstön mukaisen paikallisen ylikulkupaikan, kirjoittaa Imatralainen-lehdessä Juhani Paakkinen 8.12.2010. 

Suomi on harjoittaanut Venäjää kohtaan hyvin liberaalia viisumipolitiikkaa. Viisuminmyöntöpisteitä on lisätty ja niiden tehokkuutta parannettu. Pitkäaikaisviisumit ovat yleisiä. Suomen myöntämällä monikertaviisumilla svetogorskilainen piipahtaa esimerkiksi Italiassa..Ei ihme, että venäläiset suosivat Suomen edustustoja.

Venäjän viisumipolitiikka on paljon byrokraattisempaa kuin Schengen-maiden, mikä on närästänyt mm.Saksassa… Suomen viisumikäytäntö on paitsi osa ulkopilitiikkamme myös osa EU:n viisumipolitiikkaa. 

EU ja Venäjä ovat sopineet viimeksi vuonna 2007 vastavuoroiseen viisuumivapauteen pyrkimisestä pitkällä tähtäimellä. Samalla sovittiin helpotuksista viisumun myönnössä erinäisille henkilöryhmille kuten opiskelijoille.

Viisumien poisto ei saa vaarantaa rajaturvallisuutta. 

Venäjä on ajannut viisumivapautta vuodesta 2003, Suurvalta kokee nöyryyttäväksi, että sen kansalaiset joutuvat jonottamaan pääsyä Eurooppaan…Venäjän passit tulee saattaa EU:n tasolle ja viedä kansalliseen rekisteriin. Nyt ei edes tiedetä paljonko passeja on olemassa. Passin merkitys jatkossa on valvonnan kannalta ratkaiseva.

Viisumivelvollisuudesta luovutaan aikanaan  Ilman tarkkoja tilastoja on mahdoton päätellä miten tarpeellinen nykyinen viisumikäytäntö on. Viisumi ei pidättelee emärosvoja.., näin siis Imatralaisessa. 

 -Nykyän jo rajaasemien suorituskyky on huono. Äsken radiossa kerrottiin, että rekkajono ylityspaikalle on 5 km pituinen. Ylityspaikoissa joskus jonotetaan henkilöautoilla tuntikausia, mutta jos viisumivapaus alkaa painaa päälle ja tulee käytäntöön, niin se tietenkin työllistää kovasti ylityspaikat, koska rajatarkastajien merkitys korostuu entistä enemmän.

Imatran raja-asema vauhditti Kaakkois-Suomen rajavartioston ylläpitämien raja-asemien kaikkien aikojen ylitysennätystä.. Viime torstaina kello 24 ylityksiä oli 6,3 miljoonaa, eli ennätys syntyi, sanoo Kaakkois-Suomen rajatoimiston päällikkö majuri Matti Pitkäniitty.(UV 11.12.2010)  

 Vuodenvaihteen tienoilla Suomeen odotetaan saapuvan useita kymmeniätuhansia venäläismatkailijoita, sillä Pietarissa haetaan viisumeita 5 000-6 000 kappaletta päivävauhtia. Moskovassakin on päästy parhaimillaan liki parintuhanteen viisumihakemukseen päivässä.

Itärajan ylitykset yltänevät tänä vuonna uuteen ennätykseen, sillä yli kahdeksan miljoonan matkailijan odotetaan ylittävän rajan.

Nopea junayhdistys Helsingistä Pietariin lyhentää nyt liki kusituntisen matkan kolmeen ja puoleen tuntiin. Osan matka-ajan lyhentymisestä tuo venäläisen byrokraatian purkaminen, eli viisumi- ja, passi-ja tullimuodollisuudet hoituvat liikkuvassa junassa.-STT

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Tuula Hölttä

Viol H. :”Venäjä on ajanut viisumivapautta vuodesta 2003, Suurvalta kokee nöyryyttäväksi, että sen kansalaiset joutuvat jonottamaan pääsyä Eurooppaan…”

Niinpä. Vain pakkoluovutetulta alueelta paenneet Suomen kansalaiset ja heidän perillisensä eivät saa itään suuntautuvilla kotiseutumatkoillaan kokea olevansa nöyryytettyjä, kun joutuvat jonottamaan pääsyä kotiseuduilleen, jonne heidän ei ole annettu koskaan palata nauttimaan rauhassa omaisuudestaan. Jos he kuitenkin kokevat tulleensa nöyryytetyiksi ja sen myös ’ääneen’ kertovat, heidät leimataan usein pelkiksi natseiksi, fasisteiksi ja tsuhna-äpäriksi

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula Hölttä > "Vain pakkoluovutetulta alueelta paenneet Suomen kansalaiset ja heidän perillisensä eivät saa itään suuntautuvilla kotiseutumatkoillaan kokea olevansa nöyryytettyjä, kun joutuvat jonottamaan pääsyä kotiseuduilleen, jonne heidän ei ole annettu koskaan palata nauttimaan rauhassa omaisuudestaan..",

- olette oikeassa, olen itsekin odottanut turisti ryhmässä rajanylitystä Suomesta Venäjälle ja kuunnellut ihmisten valituksia asialle ja minuakin hävettänyt se, että niin tapahtuu joskus..Tällainen epäoikeudenmukaisuus kohtaa monta ihmistä rajan molemmin puolin.
Itsekin olen uhri, koska en päässyt aikoinaan Venäjällä, siis Neuvostoliiton rajojen sisäpuolella asuneena, palaamaan omille kotiseuduille.

Tuula Hölttä

Viola H. :"Itsekin olen uhri, koska en päässyt aikoinaan Venäjällä, siis Neuvostoliiton rajojen sisäpuolella asuneena, palaamaan omille kotiseuduille."

Tuo paluun estäminen oli todella traagista, mutta Neuvostoliitolla oli omat 'ukazinsa', joilla se sääteli kansalaistensa elämää. Nuo Neuvostoliiton sisäiset 'ukazit' eivät kuitenkaan koskeneet toisen itsenäisen valtion eli Suomen kansalaisia ja heidän omaisuuttaan, ja kun suomalaisomistajien omaisuutta ei Tarton yliopiston tekemän selvityksen mukaan ole koskaan kansallistettu, niin he ovat kansainvälisen oikeuden periaatteiden mukaisesti edelleenkin pakkoluovutetuille alueille jääneiden omaisuuksiensa omistajia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula Hölttä > " ..niin he ovat kansainvälisen oikeuden periaatteiden mukaisesti edelleenkin pakkoluovutetuille alueille jääneiden omaisuuksiensa omistajia.",

- mielestäni nämä asiat pitäisikin ratkaista "kansainvälisen oikeuden periaatteiden mukaisesti" kansainvälisissä foorumeissa..

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

En suosittele vielä viisumivapautta.

Siellä on pahuksen paljon Venäjällä niitä "etelän kuumaverisiä konnia", joita en olisi halukas aivan vapaasti tänne laskemaan.

Pohjois-venäläisistä ei kyllä harmia olisi. Onhan esim. Putin ja Medvedev "ihan suomalaisia" :)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

"Freudilainen lipsahdushan" tuossa taisi tulla, kun Putinin ensiksi mainitsin.

Hyviä ihmisiä ovat venäläiset.

Pahoja olivat Stalin ja Otto-Ville Kuusinen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mr. Conspiracy Intl.> "Pahoja olivat Stalin ja Otto-Ville Kuusinen.",

-mitä mieltä olisit Lenin-sedästä : Владимир Ильич Ленин?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Stalin (Djugashvili) on sieltä Georgiasta, eli Sarkatvelosta, Gruusijasta.

Pahuuden paikasta. Maailman suurin murhamies.

********************
Oli se muuten hienoa kun Medvedev (pohjois-venäläinen)kävi tirvaisemassa tuota solmionsyöjää oikein kunnolla ja asiasta!

Natokin jo ajatteli, ettei tuota aasialaista despoottivaltiota oteta kehiin.

Virolainen Mart Laar häpäisi aika pahasti suomalaiset kun kuiski Saakashvilin korvaan, että Saakashvilin suvun "New York"- hankkeessa kyseessä olisi ollut joku Suomen talvisota!!!! Ai että pisti vihaksi!!!

Georgia on häpäissyt Suomen historiaa niin pahasti, että vaadin jopa diplomaattisuhteiden lakkauttamista! Etelä-Ossetia ja Abhasia pitää tunnustaa.

http://www.youtube.com/watch?v=49wOzZdWWYM

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Lenin.

Suomessahan tuokin kannuksensa hankki. (Suomi on erittäin strateginen valtio, minkä myös esim. Hitlerin Saksan Goring tiesi. Lupasi näet Suomelle siirtomaita Afrikasta. Mm. Belgian Kongon. Tosin nykyään Afrikasta olemme saaneet siirtomaaksi Somalian, mistä oikein rahdataan "perheen yhdistämiseksi" Suomeen)

Stalin dallaili Tampereella Tammerkosken siltaa. Ei sitä silloin tiedetty, mikä murhamies siitä sitten tulikaan.

Lenin oli Suomessa ja totta kai me siitä tykättiin. Lenin antoi Suomelle itsenäisyyden (hop hop- ei pidä nyt innostua!) omalta osaltaan. Lenin oli yksi venäläisistä tyypeistä jotka kertoivat muutoksen tulevan. Ei hirveästi innostuttu mutta asia rekisteröitiin. Paitsi tietenkin Hakaniemen SDP:ssä, missä leivottiin monta vuotta aseellista kapinaa.

Kun sitten Otto-Ville Kuusinen, Neuvosto-Venäjälle paenneena maanpatturina sitten valittiin Kominterin puheenjohtajistoon, niin Otto-Ville olikin oikeasti Stalinin esimies!!!!!!!!!

***********************
Ei tämä niin vaikeaa ole.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mr. Conspiracy Intl.,

- "etelän kuumaverisistä konnista" sanoen, niin he ovat Venäjällä niin kuin "maahanmuuttajia", koska he tulevat erikulttuureistä ja kielestä ja heidän kanssa, kuulemma, on myös Venäjällä samanlaisia ongelmia työllistämisen ja kielitaidon kanssa, niin kuin muuallakin maahanmuuttajien suhteen.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Tämä on tiedossa.

Ei teidän muiden pohjois-venäläisten kanssa mitään ongelmia olekaan ollut.

Markus Lehtipuu

Suomessa nämä puna-armeijan kuumaveriset konnat ovat aiheuttaneet meille suomalaisille tavattomasti ongelmia: sodat, etniset puhdistukset, pakolaisten tulva, maailman suurin varkaus, sekaantuminen Suomen sisäisiin asioihin, Saimaan kanavan vuokramaksut, kanavasta, jonka suomalaiset rakensivat omalle maalleen...

Tuula Hölttä

Viola H. :"mielestäni nämä asiat pitäisikin ratkaista "kansainvälisen oikeuden periaatteiden mukaisesti" kansainvälisissä foorumeissa.."

Olemme samaa mieltä tästäkin asiasta, ja siksi annoimme v. 2006 toimeksiannon, jonka perusteella kansainvälistä oikeutta edustavaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen tehtiin valitus Venäjän federaatiota vastaan suomalaisomistajien omaisuudensuojan loukkauksesta, kun valtiot laiminlöivät vastoin Euroopan ihmisoikeussopimusta niitä velvoittavan epäselväksi jätetyn omistusoikeuskysymyksen selvittämisen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula H.,
- siis odotatte vastausta EIT:ltä?

Tuula Hölttä

Viola: "siis odotatte vastausta EIT:ltä"

Valittajat ovat odottaneet vastausta EIT:ltä jo 13.12.2006 alkaen, jolloin valitus rekisteröitiin Strasbourgisssa. Itse en kuulu valittajiin. Olin mukana ainoastaan yhtenä valitukseen johtaneen toimeksiannon tekijöistä ja kustannusten rahoittajista.

Vieras (nimimerkki)

Medvedev on juuri sanonut, että EIT:n päätökset eivät voi olla ristiriidassa Venäjän lakien kanssa. Eli jos Venäjä katsoo, että EIT:n päätös on ristiriidassa Venäjän lainsäädännön kanssa, sitä ei noteerata. Eli turhaan odotatte.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 13:50 > "Eli jos Venäjä katsoo, että EIT:n päätös on ristiriidassa Venäjän lainsäädännön kanssa, sitä ei noteerata. Eli turhaan odotatte.",

- olisiko pitänyt asiaa käsitellä Venäjän ja Suomen lainsäädännön mukaan? Ei varmaankaan sellaisia "pykäliä" löytyisi, että asian olisi voinut ratkaista kahden maan "laki-pykälien" avulla.

Tuula Hölttä

Vieras: "Eli jos Venäjä katsoo, että EIT:n päätös on ristiriidassa Venäjän lainsäädännön kanssa, sitä ei noteerata. Eli turhaan odotatte."

Kaikenkaikkiaan on epävarmaa, mikä EIT:n mahdollinen päätös tulee olemaan. Jos EIT:n päätös on valittajille myönteinen ja Venäjä ei sitä mitenkään noteeraa, sen pahempi Venäjälle. EIT:n päätösten noudattaminen on edellytys Euroopan neuvoston jäsenyydelle

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuula > " Valittajat ovat odottaneet vastausta EIT:ltä jo 13.12.2006 alkaen..",
- valitustiet ovat aina aika pitkät! Tavallisen kansalaisen täytyy mennä maan kaikki oikeusportaat läpi, ennen kuin pääsee, jos pääsee EIT:n. Menittekö/pääsittekö suoraan EIT:lle? Ehkä kansainvälisissä asioissa se onnistuu.

Tuula Hölttä

Viola: "Menittekö/pääsittekö suoraan EIT:lle? Ehkä kansainvälisissä asioissa se onnistuu."

Valitus rekisteröitiin EIT:ssä suoraan, kun saamamme tiedon mukaan asiaa ei voitu käsitellä federaation tuomioistuimissa puutteellisen lainsäädännön vuoksi.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Vielä tämä tähän Violankin tiedoksi:

Suomi oli ensimmäinen länsivaltio, joka pysäytti sosialismin leviämisen.

(Tiedä nyt onko siitä mitään hyötyä ollut, mutta viime vuosisadalla tämä oli merkittävät tapahtuma)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mr. Conspiracy Intl.> "Suomi oli ensimmäinen länsivaltio, joka pysäytti sosialismin leviämisen.",
-vaikka tämä ei kuulu "viisumivapauteen", mutta kun olen monessa asiassa "tietämätön",niin Mr.C.Intl., kommentteista saan paljon mielenkiintoista ajateltavaa ja kysynkin, että oliko mielestänne Suomella iso "mahdollisuus" lähteä sosialismin-tielle?

Markus Lehtipuu

Svetogorsk on Enso, suomalainen teollisuuspaikkakunta, joka kuuluu Suomen alueisiin, vaikka sodan aloittaneet roistot miehittävät tätä Suomen teollisuuspaikkakuntaa.

Stora-Enso saa nimensä tästä suomalaisesta teollisuuspaikkakunnasta. Stora viittaa ruotsalaiseen jättiin Stora-Kopparberg ja Enso juuri täältä periytyvään teollisuuslaitokseen Enso-Gutzeit.

Karjala tulee palauttaa. Sitten ei tarvitse huolehtia viisumikysymyksistä. Suomen sisällä ei tarvita viisumia!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Markus Lehtipuu > " Karjala tulee palauttaa. Sitten ei tarvitse huolehtia viisumikysymyksistä. Suomen sisällä ei tarvita viisumia..",

-jos Karjala palautetaan, niin siinä tapauksessa ei enää tietenkään tarvita viisumia Ensoon..
Olen hieman tietoinen Stora-Enson..Enso-Gutzeit teollisuuslaitoksen historiasta ja alue olikin hyvin kehittynyt kaikin puolin..

Gunnar Lahti

Svetogorsk on todellakin suomeksi Enso. Vai kutsuuko blogikirjoittaja Tukholmaa Stockholmiksi ja Lontoota Londoniksi suomea kirjoittaessaan.

Venäläisille ei tule myöntää viisumivapautta mihinkään maahan.

Jos joskus menen Venäjälle, menen vain panssarivaunulla.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Gunnar Lahti > " Svetogorsk on todellakin suomeksi Enso ",
- niin kansan keskuudessa suomeksi Enso, mutta virallisesti suomalaisissakin asiapapereissa sen nimi on nyt Svetogorsk, joten ei ole blogistin keksintö.

G.L.,> "Jos joskus menen Venäjälle, menen vain panssarivaunulla",

- ajatus on mielestäni milittaristinen, koska rauhanomaisesti rajan ylityspaikalla panssarivaunulla ei varmankaan pääsisi vaikka olisi viisumikin vakuutuksineen.

luuserius (nimimerkki)

Viisumivapauteen ei ole enää esteitä. Jos on poliittista halua, se toteutuu, Suomen eduksi.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

luuserius > "Viisumivapauteen ei ole enää esteitä.Jos on poliittista halua, se toteutuu, Suomen eduksi",

- kyllä täällä raja-seudulla on mielipideitä joka lähtöön tämän asian suhteen, varmaan niin kuin koko Suomessakin..
Onhan esimerkiksi jo useita kertoja Imatran ja Svetogorskin välinen raja avattu kulkijoille erilaisiin tapahtumiin ilman viisumeja, joka antaa mahdollisuuden "kurkistaa" rajan toisella puolella olevaan elämään...

Mutta on viisumivapauden vastustajia aika paljon, joista voimme lukea lehdistön sivuilta, esim., Vartti 1.joulukuuta 2010 "Jarrua viisumivapaudelle" Jani Mäkelä (Ps.) kirjoittaa ..".Mielenkiinnolla odotan laskelmia paljonko viisumivapaus lisäisi matkailutuloja verrattuna nykyiseen. Missä määrin lisääntynyt kulkijoiden määrä kuormittaisi jo ennestään ruuhkaisia raja-asemia ja tullia? Rajavalvonnan ammattilaisten mukaan tämä on todellinen uhka. Mikä olisi vaikutus liikenteeseen ja sen turvallisuuteen ennestäänkin huonokuntoisilla teillämme? Kysymyksiä on paljon, vastauksia vähän.
Täytyy myös muistaa että viisumivapaus tarkoittaisi jälleen yhtä kenoa vähemmän hallita rajojamme ylittävää ainesta.Kansainvälinen rikollisuus rehottaa Euroopassa vapaan liikkuvuuden myötä ja ulottaa lonkeronsa Suomeenkin..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset