Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Antikin Kreikan Spartassa valtio oli kaikki kaikessa, yksilö ja ihmishenki ei merkinnyt yhtään mitään!

Tämä johtuu siitä, että Spartassa ihmisen minuus murskattiin hyvin nopeasti jo lapsena ja hänestä tehtiin robotti – autoritaarinen tottelija, joka projisoi koko minuutensa ja yksilöllisyytensä valtioon. 

Spartalaisen ihmisen psyyke oli samanlainen kuin narsistisella ihmisellä :  väkivaltainen, kurinalainen, leppymätön - ja mitään anteeksi antamaton.  

Spartaa on toisalta täysin oikeutettua pitää maailman ensimmäisenä kommunistisena – tai fasistisena – valtiona; kumpana, se on pelkkä makuasia. 

Spartassa vanhemmilla ei ollut lapsiin ja heidän kasvatukseensa minkäänlaista määräämisvaltaa. Kaupungin vanhimmat tarkastivat jokaisen vastasyntyneen ja määräsivät, saiko se jäädä eloon vai ei… (Muuten, Suomessa pelkkä  vammaiseksi  epäily jo riittää aborttiin)… Seitsemän vuoden ikäisinä otettiin lapset äidiltään ja sijoitettiin valtion täysihoitokouluhin.."

-Tuntuu ihan niin kuin olisi kirjoitettu nykypäiväsestä Suomen  kehitysvammahuollosta jossa löytyvät nämä tuntomerkit erityisesti  siinä, ettei aikuisen  kehitysvammaisen omaisille ole enää minkäänlaista määräämisvaltaa jos he ovat sijoitettu valtionlaitoksiin. Kaikki valta annetaan ”kunnan vanhimmille” – virkaedunvalvojille vastaamaan kaikista kehitysvammaisen elämänalueista..

Kehitysvammahuollossa narsistityyppiset johtajat tai vastaavat useimmiten kantavatkin väkivaltaisuuden, kurinalaisuuden ja leppymätömän merkkejä! 

Itse puolustuskyvytön kehitysvammainen henkilö saatetaan murskata henkisesti ja nöyryyttää talon tavoille, samoin kuin kehitysvammaisen omainen… 

Olemmeko palaamassa Spartan tasolle, koska mielestäni kehitysvammahuollossa nykypäivänä harjoitetaan fasistisiä metodeja kun omaisiltä suorastaan kaapataan kehitysvammainen perheen jäsen, suljetaan oven taakse ja ei anneta edes näkyviin omaisille!?

Lukekaan  ”Sydän Paikaltaan ” blogista näistä tapauksista.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Antiikin Sparta oli ehkä humaanimpi vammaisten lasten kohdalla, syntymän jälkeen vasta seulottiin jyvät ja akanat. Suomessa seulotaan jo sikiövaiheessa, jolloin jo pelkkä epäily vammaisuudesta riittää abortin syyksi.
Abortoinnessa menee myös terveitä vammaisiksi luultuja sikiöitä. En syyllistä vanhempia aborteista tehtiin ne mistä syystä tahansa, vaan yhteiskuntaa joka antaa viestin, ettei vammaisen elämä ole arvokas

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras > 21:54 > "En syyllistä vanhempia aborteista tehtiin ne mistä syystä tahansa, vaan yhteiskuntaa joka antaa viestin, ettei vammaisen elämä ole arvokas",

- ..Jokainen ihminen on laulun arvoinen, jokainen elämä on tärlkeä!..
Niin se pitäisi olla. Ihmetyttää kuitenkin, ettei hyvinvointivaltiossa Suomessa pysty vammaisten asioita hoitamaan kuntoon, niin kuin kuuluisi demokraattiseen oikeusvaltioon?

Suomi kritisoi muita valtioita ihmisoikeusloukkauksista, mutta nenänsä edessä, ei huomaa sitä, että heikoimpien kansalaisten ihmis-ja perusoikeuksia räikeästi loukataan!

Toistetaan vielä, että 1970-luvulta peräisiin oleva kehitysvammalainsäädäntö sisältää säädöksiä § 42, jonka mukaan " erityishuollossa olevan henkilöön saadaan soveltaa PAKKOA vain siinä määrin kuin eristyishuollon järjestäminen tai toisen henkilön turvallisuus välttämättä vaatii".

Tämä pykälä ja monet muutkin 70-luvulta!!!peräisiin olevat kehitysvammahuollon laissa ovat puutteellisia ja ristiriidassa Perustuslain, Euroopan ihmisoikeus sopimuksen ja YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksien yleissopimuksen kanssa, jonka Suomi on allekirjoittanut 2007, muttei pysty ratifioimaan, koska kansallinen lainsäädäntö ei ole vielä sopimuksen vaatimalla tasolla, eikä sopimus ole siten Suomea sitova.

Tuon ylempänä mainitun 42§ pakkopykälän varjossa opetuksen ja kasvatuksen nimissä laitoksissa ja asuntoloissa tapahtuu paljon kehitysvammaisten ihmis-ja perusoikeuksien loukkaavaa kaltoin kohtelua. Pakkotoimia voivat olla sitominen, nöyryyttäminen, eristäminen, fyysinen kiinnipitäminen ja rauhoittavilla ja psykeläkkeillä turruttaminen. Ovien sulkeminen omaisilta tapahtuu myös 42§ varjolla.

Suomi on mielestäni pahasti jumittunut tässä asiassa!Suomessa ensimmäisiin vammaisten tukitoimiin kuuluivat jo vuonna 1846 perustetut kuuroille lapsille varatut koulut..joku oli viisas jo silloin! Eikös nykySuomi voisi olla mallimaana myös vammaisten asioitten suhteen?, kun muille se "kuulemma" on paras maailman maa asua!?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 21:54 > "Suomessa seulotaan jo sikiövaiheessa..",

-voi sanoa, että tämä on "edistymistä" spartan ajoilta, mutta miten voi olla varma millainen sikiö tuhotaan..?
Joittenkin tutkimusten ja litastojen mukaan 1900-luvulta ( netistä poimittu).Vasta syntyneistä n.5 prosentilla, eli vuosittain lähes 1500 lapsella todetaan jokin synnynnäinen epämuodostuma, joista vain osa on ulospäin näkyviä.Raajaepämuodostumia on lähes 30%kaikista..Verenkiertoelinteen epämuodostumia on n.22%kaikista.Ne eivät yleensä näy ulospäin ja tavallisimpia niistä ovat synnynnäiset sydänviat..Kromosomipoikkeavudet aiheuttavat n.10%synnynnäisiä epämuodostumia.Yleisin niistä on Downin oireyhtymä, johon liittyy tunnusomaiset kasvojen piirteet...
Joten sen aikaisten tilastojen mukaan "vammaisia" yhteiskunnassa saattaa olla iso prosenttimäärä, joten pitäisi kiinnittää huomiota vammaisten asioihinkin...Millaisia tilastoja lienee nykypäivänä?

Rantapiru (nimimerkki)

Monet vieläkin ihailevat Spartaa. Hädin tuskin tiedetään missä se on sijainnut. Ateena pidettiin rappeutuneena jo Kreikan kaupunkivaltio-aikana. Ateena se silti vain porskuttelee.

Edellisen laman aikana kunnissa keksittiin palkata sostoimistoihin kouluttamatonta väkeä. Helppo säästää kun nämä eivät tienneet työstään mitään. Asiakkaan pitäisi aina olla lakikirjan kanssa. Ja kuinka se passivoi ihmistä, kun itsestäänselvyydetkään eivät onnistu.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Rantapiru > "Monet vieläkin ihailevat Spartaa. Hädin tuskin tiedetään missä se on sijainnut",

-nykypäivänä voi tutustua netissä, jos hallitsee sitä, mihin tahansa maailman kolkkaan, jos ei muista mitään koulukirjoista!..

Kouluttomattomien tai huonosti koulutettujen sosiaalityöntekijöitten suhteen olette oikeassa, mutta kokemuksestani voin sanoa, että yritäpä kyseenalaistaa yhtäkään sos.työntekijän väärää päätöstä,vaikka lakikirja kädessä, niin huomaat kuin koko "virkakoneisto" nousee varpaillaan puolustamaan virkveljeään ja olet useimmiten tuhoon tuomittu..

Vieras (nimimerkki)

Spartalaiset tuskin olivat narsisteja jos uskoivat valtiolle itsensä. Pitäisikö sinun vähän tarkistaa tuota terminologiaasi?

Narsisti asettaa itsensä aina edelle ja näkee itsensä kultaisen peilin kautta. Jos tuota kuvaa häiritään niin silloin narsistista tulee leppymätön kostaja.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 9:11 > "Pitäisikö sinun vähän tarkistaa tuota terminologiaasi?",
- "terminologia" on "spatralaisittain", matkin sitä tekstissäni..

Sinun "teminologisi" kanssa olen samaa mieltä, voisin lisätä enemmänkin, koska olen törmännyt itse sellaiseen luonnehäiriöön..just kvm-huollossa..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset