Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Jos en olisi syntynyt ?

Olen lueskellut tässä runoilija Anna-Mari Kaskisen runoja je ajattelinkin tuoda muillekin yhden pienen luettavaksi ja mietittäväksi.

 

Jos en olisi syntynyt

enkä olisi tässä.

olisinko tyhjä paikka

pilkkopimeässä?

 

Jos en olisi syntynyt,

olisinko missä?

Yksinäinen pisara

meren syyvyksissä.

 

Olisinko tuuli

tai hävähdys hento,

perhosen keveä

siiven lento?

 

Jos en olisi syntynyt,

olisinko tähti,

joka kauas kodistaan

luo ystävänsä lähti?

 

Surullista se on, jos ajatella, ettei jokainen pääsekään syntymään, mutta meille, jotka täällä US-Puheenvuorossa kirjoitellaan  ainakin ”onnistui” joskus syntyä tähän ihanaan maailmaan ja olemme kiertäneet kuka mitäkin rataa ennen kuin tänne US-sivulle päätyimme, muttei kuitenkaan linnunrataa kukaan kiertänyt, paitsi nimimerkki ”Juri Gagarin”, ehkä.. 

Tässä ”blogistanissa” on todella hienoa porukkaa ja varman eivät kaikki ole syntyneet  Suomessakaan, niin kuin minäkään, ja kirjoittelevat ja kommenttoivat  eri  puolilta maailmaa. Puhumattakaan siitä, että äsken täällä "piipahti" itse USA:n presidenti Obama!!!

Se on minusta ihanaa, että tämä yhteisö on olemassa ja minäkin onnellisesti kerran ”eksyin” tänne ja olen niin kuin hyväksytty porukkaan kirjoitusvirheineen. Kiitos siitä! 

Jos joku nyt linkittäisi tänne Tapio Rautiovaaran :.. "En Päivääkään vaihtaisi pois"… hyvää yötä ja huomiseen… Joka aamu on armo uus!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Pidän joistakin Anna-Marin sanoittamista kappaleista paljon.

Kas tässä sitä Tapsaa:

http://www.youtube.com/watch?v=HyiJ89O0jvc

Muuten. Tyttäreni etunimi, 4v., on Viola. Aivan loistava nimi!

Joka aamu on armo uus!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 00:51,

- kiitos linkistä Tapsaan, tykkään hänen lauluista/laulamisesta!

Äitini kertomuksen mukaan nimeni tarina on sellainen, että hän oli lukenut nuorena tyttönä kirjan, jossa päähenkilö oli nimeltään Viola. Hän tarkkaa ei muista, mutta jossain erikoisessa ammattissa tämä Viola oli, joko laivankapteeni tai jottain sellaista. Ja äitini oli päättänyt, että jos hänellä joskus syntyy tyttolapsi, niin hän antaa nimen Viola. Minä satuinkin olemaan se tyttölapsi, jolle nimikin oli jo valittu etukäteen.
Kiitos kommenttistasi, lähden nukkumaan.. Öitä!
- Terveiset pikkukaimalleni!

Vieras (nimimerkki)

Se Violan isä. Mitäs tästä sanot:

http://www.youtube.com/watch?v=o3Ssw9Rxw3Y

Aika koskettava. Ainakin omalla kohdallani. On sitä surtu, eikä elämä aina ole ruusuilla tanssimista. Mutta lohtua, armoa on. Sinä sen varmaan tiedät.

Vieras (nimimerkki)

Vähän täytyy laitaa lisää:

http://www.youtube.com/watch?v=wx-FIDVBWVc&feature...

"Matka jatkuu, matka kohti Jumalaa..."

Minulle nämä kappaleet tuovat jaksamista elämän arkeen.

Siunausta, voimia.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 01:14,

-kiitos! Niin se yksinkertaista on, että "Sama Taivas Yllä Tämän Maan". Kaikki ollan saman Taivaan alla!Joskus on hyvä kuunnella näitä kappaleita, ne jotenkin avartavat näkemystä maailman kaikkeuteen,että kuinka peniä me ollaan ja kuinka väliaikaisesti täällä maapallolla!, että pitäisi kunnioittaa ja olla kiitollinen jokaisesta elämän hetkestä!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 01:02,

- On koskettava! Ei tietenkään Elämä ole aina rusuilla tanssimista päinvastoin enemmän "pikillä pistelemistä", mutta kauniit kiitoksen sinulle näistä kyyneleistä!

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kiva kun synnyit tänne, US:n blogiin! "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa..."

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Jaana Paju,

hyvää huomenta! Kiva, että tapasin sinutkin täällä! Hyvää alkanutta päivää!

Käyttäjän Ruuhijarvi kuva
Tuomas Ruuhijärvi

Jälleen kerran tulee käytännössä eteen tilanne, jossa joku on tahtomattaan ja ymmärtämättään rikkonut nykyistä Suomen naurettavaa tekijänoikeuslakia. Mitäköhän pahaa tämänkin runon laittaminen tänne aiheutti? Yhtä kaikki, aivan yhtä laitonta kuin musiikkikappaleiden laittaminen tarjolle nettiin. Tekijänoikeusreformin paikka?

Mitä tulee itse ajatukseen "jos en olisi syntynyt", olen itsekin pohtinut tätä usein. Ateistina ja mihinkään yliluonnolliseen uskomattomana saa kuitenkin monia mielenkiintoisia ajatusleikkejä aikaiseksi. Onkohan maailmankaikkeus jakautunut useampaan ulottuvuuteen aina sen mukaan, miten jokin asia olisi voinut mennä? Toisaalta, jos miettii, että determinismi olisi totta, ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin että olisin olemassa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuomas Ruuhijärvi > " Toisaalta, jos miettii, että determinismi olisi totta, ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin että olisin olemassa",

- ei muuta vaihtoehtoa olekaan, että vain "olemme olemassa", mutta emme olisi olemassa ilman syntymistä!

Käyttäjän Ruuhijarvi kuva
Tuomas Ruuhijärvi

Determinismi siis tarkoittaisi, että asioille ei ole kuin yksi tapa, joten asiat voivat tapahtua. Determinismin mukaan sattumaa ei ole olemassa ja vapaa valinta on vain illuusio. Olisi täysin mahdollista myös tieteellisellä maailmankuvalla. Tällöin ei olisi vaihtoehtoa, että olisi jäänyt syntymättä, kun kaikki tapahtuisi vääjäämättä. Itse en determinismiin jaksa uskoa, mutta pidän sitä eräänä mahdollisuutena. Determinismistä itsestään saa jo mielenkiintoisia ajatusleikkejä, selitti sitä sitten jollain yliluonnollisella tai tieteellisellä tavalla.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minä luin viimeksi Anna Ahmatovaa ja olisin pirauttanut parit kyyneleetkin, jos en olisi mies. Sekä hänen runonsa että karmea kohtalonsa stalinistisessa Neuvostoliitossa kouraisivat.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Erland Salo,

Luitko Anna Ahmattovaa venäjänkielellä vai käännettynä? Hänen runot tempaavat voimakkaasti tunteet mukaan ja kohtalo myös..
Kuka on sanonut, ettei "mies itke" tai ei saa itkeä? En itse nää siinä mitään "häpeä", jos miehellä tulee tunne-tilanteessa kyynelet silmiin. Päinvastoin se kertoo mielestäni herkästä ihmisen sielusta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos Viola ja elämälle kiitos, ko olet sieki syntyny tänne tähän maailmaan ja kiitos Uuelle Suomelle minunki puolesta. Ja olipa tuo keskusteluki ja juutuupit antosia ja kiintosia, menipä aamuhetki tai olikos tämä aamuharttaus mulle, kiitos! Ilosin ja rakastavin terhveisin Ämmi Violalle.

Joo ja sulla on upea, naisellinen nimi, Viola!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kauniit aamutervehdykset Hilkalle! Kiva, että "aurinkoinen"päivä taas on alkanut hymylläsi! Mukavaa viikonjatkoa!
Halauksineen,
Viola!

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

http://www.youtube.com/watch?v=V1Yk30YNOtk

Pidä minusta kiinni

1. Kaukaa sinua hain.
Nyt on pyyntöni vain:
Pidä minusta kiinni,
kunnes kasvosi nään.

2. Omin voimin nyt näin
pääse en eteenpäin.
Pidä minusta kiinni,
kunnes kasvosi nään.

3. Kädet lävistetyt
ovat lohtuni nyt.
Pidä minusta kiinni,
kunnes kasvosi nään.

4. Kipu sammumaton
kerran päättyvä on.
Pidä minusta kiinni,
kunnes kasvosi nään.

( Jaakko Löytty

Anna-Mari Kaskinen)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tapio Härkönen,
kauniit kiitokset! Mukavaa päivänjatkoa!

Vieras (nimimerkki)

Yhtä suurta sattumaa elämä hedelmöityshetkestä lähtien.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 11:33,

- sitä tarkoitinkin, että saattaa olla mahdollisuus syntyä, muttei silti "pääse syntymään" luonnollisista syistä tai sitten keinotekoisesti estetään...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuomas Ruuhijärvi, kävin lukemassa determinismistä ja kopioin tänne :

"Determinismi eli lainalaisuusoppi on filosofian näkökanta, jonka mukaan kaikilla asioilla on syynsä. Tästä seuraa, että maailman syy-seuraus -suhteet muodostavat ketjun, joka määrää kaikki tapahtumat.
Determinismin mukaan kaikki, mikä tapahtuu, tapahtuu välttämättä, eikä mikään voisi tapahtua toisin.

Vastaavasti indeterministit sanovat, että todellisuudessa on satunnaisuutta eivätkä kaikki tapahtumat seuraa välttämättä edellisistä..",

-aikamoista filosifiaa..Kumpi näkökanta olisi sitten se oikeampi? Eli determinismin mukaan ihminen ei voi itse mitään muuttaa, vaikka luulisikin, että pystyy muuttamaan.., mutta eihän tuossa indeterminismissäkaan ihminen voi suojautua satunnaisuudesta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset