Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Suomeen tarvitaan vammaistutkimuksen professuuri peruspalveluministeri Risikon mielestä

Peruspalveluministeri Paula Risikko kertoi Tuusulassa kehitysvammaseminaarissa 17.11, että hän haaveilee vammaisprofessuurin perustamisesta johonkin suomalaiseen korkeakouluun. Risikon mukaan vammaisten elämää ei tutkita kunnolla Suomessa. Alan professoreja ei ole edes koko Euroopassa.
Olisi tärkeää saada vammaisten asioista tutkittua tietoa. Se toisi vammaisten asiat paremmin esille, Risikko perusteli. Ministeri toivoi asian eteenpäin viemiseksi tukea kansanedustaja Eero Lehdeltä, joka oli paikallisen tutkimusyhdistyksen lisäksi toinen seminaarin järjestäjistä. Kansanedustaja nyökkäili hyväksyvästi puoluetoverinsa ajatuksille (Keski-Uusimaa, 19.11, Oskari Lehto)

Ministeri Risikko kertoi tilaisuudessa kehitelleensä vammaisprofessuuria yhdessä Kynnys ry:n Kalle Könkkölän kanssa.

Helsingin yliopiston rahastot sivuilta löytyi tietoa lahjoitusprofessuuri perustamisesta.
Pysyvän professuurin voi perustaa 1,4 miljoonan euron lahjoituksella, joka rahastoidaan Helsingin yliopiston rahastoihin. Professuurin kulut katetaan Helsingin yliopiston rahastojen maksamalla vuotuisella 7 %:n tuotolla. Viiden vuoden määräajaksi professuurin voi perustaa noin 450 000 euron lahjoituksella..


Helsingin yliopistolla on noin 20 lahjoitus- tai yhteisrahoitteista professuuria.
Vanhustyön professori Sirkka-Liisa Kivelä on rohkeasti ja ansiokkaasti taistellut parempaa tulevaisuutta Suomen ikäihmisille.  Vammaishuollon professori toimisi arvovaltaisena asiantuntijana vammaispalveluissa.


Vammaistutkimuksen ja opetuksen kautta syntyvä uusi korkeatasoinen tieto hyödyttäisi vammaisten henkilöiden perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Mistä löytyisi mesenaatteja  vammaistutkimukseen! 

 Kiitos ministeri Risikolle ja me vammaisten omaiset haaveillaan myös  vammaisprofessuurin perustamisesta! Toivomme parempaa tulevaisuutta Suomen vammaisille! 

Olkoon Suomi ensimmäinen maa Euroopassa, jolla on Vammaisprofessori! Olkoon nyt pian 100-vuotias itsenäinen Suomi mallimaana huolehtimaan omista heikoimmista puolustuskyvyttömistä kansalaisista! Onhan Suomi mallimaa kirjoittamaan miljardishekkeja kriisissa oleville EU-maille!

Me tarvitsemme  vain 1,4 miljoona lahjoutusprofessuurin perustamiseen! Tämähän ei ole mitään verrattuna mijardeihin, jotka valuu Eurooppaan..

Kiitos etukäteen, mutta jos ei, niin hävetkää Suomen päättäjät!

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Tieteellisin metodein tuotettu vammaistutkimus ja vammaisprofessuuri toisivat fakta tietoa vammaisten (tai mieluummin alettaisiin puhua toimintarajoitteisten) ihmisten perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa
Liian paljon esim kehitysvammaisten ihmisten kohdalla toimitaan vanhojen käytäntöjen ja maantavan mukaan, eli on syntynyt "harmaa hoivan" syöveri, joka imaisee kehitysvammaiset lapsemme "itsenäiseen elämään".
Näitä harmaan hoivan tapauskertomuksia "Sydän paikaltaan" blogi keräsi kahdessa viikolla yli 100 kpl. Kerätty aineisto toimitetaan EOA, Oikeuskanslerille ja Valviralle, osa niistä luovutettiin jo ministeri Riskolle.

Omaiset ja läheiset ovat olleet pakotettuja tekemää n kenttätutkimusta, räikeiden epäkohtien ja ihmisoikeusrikkomusten saattamiseksi hallinnon ja päättäjien tietoon.

Pisa tutkimuksessa erityisopetus jätettiin ymmärtääkseni syrjään. Tulisi selvittää miten erityislasten oikeus käydä koulua ikätovereiden kanssa toteutuu perusopetuskessa, vai onko taas palattu pääsääntöisesti erityisryhmiin ja erityiskouluihin.

Vammaispalvelulakiin lisätty subjektiivinen oikeus henkilökohtaiseen apuun näyttää vesittyvän kehitysvammaisten kohdalla, kunnat tekevät epääviä päätöksiä vedoten vammaisen kyvyttömyyteen määritellä avustajan työtehtävät, Stm ohjeissa todetaan kuitenkin läheisten ja omaisten tuen mahdollisuus työtehtävien määrittelyssä.
STM pitäisi selkiyttää laintulkintaa, vai onko tässä saivartelussa, joka näkyy kuntien ja hallinto-oikeuksein päätöksissä, tarkoitus vain säästää rahaa. Avustajan tuntipalkka 8-9 e/h on vain rippunen verrattuna Irlannille juuri myönnettyyn 100 miljardin tukeen.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras > " Tieteellisin metodein tuotettu vammaistutkimus ja vammaisprofessuuri toisivat fakta tietoa vammaisten (tai mieluummin alettaisiin puhua toimintarajoitteisten) ihmisten perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa",

- olisi erittäin tärkeätä! Olemme kehitysvammaisten omasten pienenä kansaliikkeenä ollet vetoamassa esim., kansanedustajiin, siitä on ollut blogi-kirjoituksessani ja halutessanne voitte lukea, löytyy linkistä :

http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/05/17/...

-

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vieras 11:43, Kiitos erittäin asiallisesta kommenttistanne!

Vieras, lainaus > : "Omaiset ja läheiset ovat olleet pakotettuja tekemään kenttätutkimusta, räikeiden epäkohtien ja ihmisoikeusrikkomusten saattamiseksi hallinnon ja päättäjien tietoon.",

- hallinnon ja päättäjien tietoon onkin jo viety kehitysvammaisten ihmisoikeuksien loukkauksista ja muihin epäkohtiin vammaishuollossa liittyviin asioihiin, mutta tuntuu siltä, ettei se ketään kiinnosta.
Toivossa parempaan kuitenkin eletään, että vihdoinkin päättäjien kuuroille korville kantautuvat puolustuskyvyttömien ja hiljaisten äänet!

K Veikko

Tähän tarvitaan lahjoitusten hakemista koko EU:n alueelta. - Professuurinkin pitää sitten olla "kansainvälistä laatua".

toisaalta silloin on EU:n yliopistojen annettava kilpailla tuosta professuurista. Vai halutaanko vain nyhrätä omissa nurkissa?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen > "Vai halutaanko vain nyhrätä omissa nurkissa?",

- olisihan se hyvä päästä nyhrämään ( vaikka en täysin ymmärrä tuota sanaa) EU:n nurkkiin, mutta kun nyt kaikki "sekoilevat" noitten miljardien kanssa, niin tuskin sieltä onnistuu, kunhan onnistuisimme vetästä 1,4 miljoonaa jostain EU:n menevään Suomen salkusta..
Tuskin sekän onnistuu, mutta ajatus kääntää katse EU:n rahastoon on hyvä! Mietitään!

K Veikko

Myös yksityiset lahjoitukset kannattaa huomioida.

Euroopassa on paljon varakkaita henkilöitä, joilla on intressi vammaistutkimukseen. Ehkä netin kautta idean saisi leviämään...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen,

- kiitos, kohta juttelemme vähän pienemmän ja isomman porukan kanssa mikä tie se sattaisi olla netin kautta?

K Veikko

Hakekaa kaikki vammaisyhdistykset netistä.
Katsokaa, millaista kielitaitoa itse kultakin löytyy.
Kirjautukaa keskusteluihin työnjaon mukaisesti.

LAATIKAA ESITE Helsinkiin perustettavasta vammaisprofessuurista. Esitteen takana pitää olla arvovaltainen taho. Esim Keskusjärjestö yhdessä yliopiston kanssa.

Esitteen jakelun pitää olla sitten myös yliopiston asiaa koskevalla sivulla.

Pyytäkää rahaa.

Esim yliopisto voisi olla riittävän arvovaltainen ja uskottava rahan kerääjä. Tämä netti kun on täynnänsä huijareita.

K Veikko

Millainen raha 450.000 euroa on Eurooppalaisessa mittakaavassa:

Suomi on n. 2% EU:sta, joten suomesta pitää saada kokoon 9.000 euroa. - Tuntuuko mahdottomalta?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Veikko Kukkonen,

- siis, täytyy etsiä kaikki kanavat EU-rahastoon ja sieltä..jos löytyisi?OK!

K Veikko

Ajattelin tässä lähinnä yksityisiä tahoja lahjoittajana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset