Kohteleeko Suomi kaltoin ulkomaalaistaustaisia isoäitejä?

Hiv iski Etelä-Karjalaan !

”Hiv-tartuntoja ennätyksellisen paljon ” otsikolla kirjoittaa Anu Pakarinen UV 18.11.2010. Siitaatteja siitä:

 ”Imatralla…hiv-tilanne nousi otsikoihin, kun lyhyessä ajassa avoterveydenhuollossa paljastui kolme uutta hiv-tartuntaa rutiinitutkimuksen yhteydessä. Kaikisa tapauksissa tartunnan saaja oli mies ja tartunta saatu Svetogorskista prostituoidulta. 

Asia julkistettiin, koska sosiaali-ja terveystoimessa poikkeuksellisen synkät luvut herättivät huolta. Hiv voi olla useita vuosia oireeton, eikä hiv-testeissa juuri käydä. Pelättiin, että piilossa on vielä lisää tartuntoja. 

- Rauhallista on kuitenkin ollut. Kevän jälkeen ei ole tullut uusia tartuntoja esiin, kertoo Honkaharjun sairaalan ylilääkäri Tuomo Pöyry

Joka tapauksessa hiv-tartunnoissa tehdään Imatralla tänä vuonna kaikkien aikoijen ennätys…Myös koko Etelä-Karjalassa vuodesta on tulossa ennätyksellisen synkkä. Uusia tartuntoja on tullut ilmi jo kahdeksan..

Viime ja tämän vuoden 14 tartunnasta 8-10 juontaa Venäjälle..  Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalaisen mukaan.  

-Tyyppillinen tartunnan saaja on Venäjällä matkustanut 20-65-vuotias mies…moni tartunta on prostituoidulta, mutta ei suinkaan kaikki.

 - Olemme ohjanneet lääkäreitä huomaamaan hiv:n ensitautia, joka muistuttaa pahaa flunssaa. 2-4 viikon kuluttua tulee korkeakin kuume, ihottumaa ja kurkkukipua.

Ansiokkaasti terveyskeskuslääkärit ovat löytäneet tartuntoja hyvin, hyvin tuoreltaan.

Tehostunut testaus on paljastanut myös vanhoja tartuntoja, jossa tauti on edennyt pidemmälle.

- En näkisi tilannetta niin pessimistisenä, kuin miltä se pelkkien lukujen valossa näyttää, Pekka Suomalainen totea.”, näin siis UV:ssa. 

 Varmaan hiv-tartunnan saanut saa ikiaikoisen trauman itsellensä, mutta eniten ajattelen tässä, että jos tartunnan saanut mies on perheellinen tai sitten naisystävä täällä Suomessa odottamassa ulkomaan matkalta ja "tuliaisiksi" tuleekin tuommoinen ”lahja”. Ja onko sitten kaikki sen terveyskeskuksen lääkärin rutiinitutkimuksen varassa, jos itse miehet eivät hakeutu testin? Ja voimmeko syyttää siitä hiv-tartunnasta taudin alkuperäislähdettä esim., prostituoitua?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ehkä Suomen sosiaali- ja terveysministeriön pitäisi käydä rekisteröimässä kaikki tarttuneet ammatinharjoittajat Svetogorskissa, Sortavalassa ja Viipurissa. Muistelen jotenkin niin, että yksi kauppapaikka olisi ollut Svetogorskin hotelli. Venäjä on melko suojaton HI:ä vastaan.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tapio O.Neva ,

ei Suomen sosiaali-ja terveysministeriö pääse mitään rekisteröimään niin Svetogorskissa kuin muissakaan paikoissa Venäjällä, vaikkapa jossain olisikin "hotelli"!

Antti-Pekka Mustonen

Venäjällä käsite "prostituoitu" on hyvin veteen piirretty viiva.

STM on selvillä Venäjän HIV- yms. tilanteesta kokoluokkana hyvin.

Vai pitäisikö Suomen maksaa myös "lähialueyhteistyön" tai "yhteishankkeen" (= venäläisellä tauti, suomalaisella rahaa) puitteissa myös naapurin sairaanhoito tältä osin? Miun mielestä "sotakorvauksia" on maksettu ihan liikaakin.

Korostan yksilön vastuuta myös omasta seksi)terveydestään.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Antti-Pekka Mustonen > "Korostan yksilön vastuuta myös omasta seksi)terveydestään",

- niin se olisikin varmaan "paras suoja" - yksilön oma vastuu!

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Jos ei oireet ole viittaus hiv-tartuntaan, lähetetään kotiin, ohittaen hyvin tiedetty ja erittäin vaarallinen sisäilmaongelma, joka oireineen jätetään niin usein tutkimatta, vaikka olen huhuja kuullut virallisen oloisesta ohjeesta terveydenhuolto henkilökunnalle, että asiaan pitäisi puuttua, mutta korruption ryvettämät poliitikkomme vaikenevat asiasta kokonaan! Se asuntojen hintakuplahan se laman aiheutti, osakkeet näytti arvonsa ja kun kansalasten omaisuus on kiinteistöissä, totuus mikrobien super-myrkyistä on liian ikävä, joten maan tavan mukaan saa asian maton alle lakaista ja pitääkin vaieta! Hyvät veljet suojaavat toisiaan, ihmisoikeusloukkaukset ja terveyden tahallinen vaarantaminen on täällä arkea, asia on ollut tedossa päättäjillä jo pitkään, mitään vaan ei olla tehty, paitsi laskettu savuverho peittämään toksiineiden olemassaoloa, niillä kun ei bio-aseiden lisäksi ole mitään käyttöä!

Ajattelija2008 (nimimerkki)

Uusista HIV-tartunnoista todetaan ulkomaalaisilla noin neljäsosa. Holtiton maahanmuutto pahentaa Suomen HIV-epidemiaa. Mustan Afrikan aikuisista 4 % on HIVin kantajia. Olisi aika saada pakolliset HIV-testit EU:n ulkopuolisille maahanmuuttajille.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Ajattelija 2008 > "Olisi aika saada pakolliset HIV-testit EU:n ulkopuolisille maahanmuuttajille.",

- viitateen Anu Pakarisen tekstiin, jossa Eksoteen infektioylilääkäri Pekka Suomalaisen mukaan Etelä-Karjalan väestöpohjan suhteutettuna hiv-tartuntoja on tänä vuonna toiseksi eniten suomen sairaanhoitopiireissä.
Edelle menee vain Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS..."

Mistä päin siellä sitten hiv-tartunnat?
Mielestäni, pakolliset hiv-testit kaikille EU:n ulkopuolisille maahanmuuttajille ehkä vaatisi isoja tilastoja, jonka perusteella ne pitäisi aloittaa, muttei varmaan kukaan käy tekemään tutkimuksia...

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Vanhat Tavat > .."että asiaan pitäisi puuttua, mutta korruption ryvettämät poliitikkomme vaikenevat asiasta kokonaan!",

- eli mielestänne pimitelläänkö hiv-tilannetta ja yritetäänkö olla katsomatta totuutta silmiin?

Pertti Sakari (nimimerkki)

Suomen pitäisi sulkea itäraja, ja lähettää nootti asiasta Moskovaan.

Venäjää voisi syyttää biologisesta sodankäynnistä Suomea vastaan, koska se ei estä seksikauppaa Suomen lähialueilla eikä kontrolloi itseään myyvien venakkojen terveyttä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pertti Sakari > "Suomen pitäisi sulkea itäraja, ja lähettää nootti asiasta Moskovaan",

- se olisi mielestäni aika "rajua" toimintaa Suomelta! Eihän tilastot ole vielä niin hälyttävät ja Etelä-Karjalan ylempänä mainitut lääkärit "eivät näe tilannetta niin pessimistisenä",

-jos vain julki tullut hiv-tilanne ei olisi, vain jäävuoren huippua?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset